Budinca de pepene rosu


Retete culinare – Budinca de pepene rosu

Budinca de pepene rosu detaliu

Budinca de pepene rosu, Gelo di anguria, este un desert foarte raspandit in Sicilia si chiar daca este aparent sarac datorita putinelor ingredientelor folosite, aroma si prospetimea lui poate satisface  pe cei mai pretentiosi dintre noi. In Sicilia acest desert se prepara cu flori de iasomie dar pentru ca iasomia nu este simplu de reperat, am inlocuit-o cu extract de vanilie.

Ingrediente – Budinca de pepene rosu

  • 1 l suc de pepene rosu
  • 80 g amidon de porumb
  • 100 g zahar (daca pepenele este deja dulce, 150 gr daca este mai putin dulce)
  • extract de vanilie/esenta de vanilie/zahar vanilat

Mod de preparare – Budinca de pepene rosu

  • Taiem pepenele, curatam pulpa de seminte si o taiem in patratele pe care le mixam la robot. Strecuram sucul obtinut printr-o sita deasa. Dizolvam amidonul amestecat cu zaharul si extractul de vanilie in cateva linguri de suc de pepene.
  • Adaugam sucul ramas peste amestecul de amidon si zahar.

Budinca pepene rosu preparare

  • Varsam sucul intr-o cratita si o punem pe foc foarte mic.
  • La inceput budinca isi va pierde culoarea rosie dar spre final va capata din nou o culoare vie . Este foarte important sa amestecam incontinuu. Budinca nu trebuie sa fiarba in clocote mari.

Preparare budinca de pepene rosu

  • In momentul in care apar la suprafata cativa bulbucei mici, incepem sa facem “proba picaturii”: pe o farfurie turnam o picatura de budinca si in momentul in care nu se va mai deplasa, budinca este gata.
  • Stingem focul si lasam budinca sa se racoreasca putin.
  • Turnam budinca in forme/pahare/cani si o punem in frigider pentru minim 6 ore, cel mai bine pana a doua zi.

Budinca pepene rosu in forma

  • Ca sa rasturnam fara probleme budinca, introducem forma cateva secunde in apa clocotita si apoi o rasturnam pe farfurie. Nu este obligatoriu sa fie rasturnata, se poate servi foarte bine si in pahar.
  • Se serveste pudrata cu ciocolata rasa amara si fistic. Eu fistic nu am avut asa ca l-am servit numai cu ciocolata neagra,

Detaliu sectiune budinca

  • O putem pastar in frigider pentru un maxim de 4 zile. Depasind aceasta perioada, budinca isi va schimba consistenta si gustul initial. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Budinca de pepene rosu
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

10 comentarii la “Budinca de pepene rosu

  1. Oana spune:

    Draga Laura,
    Acesta budinca arata minunat. Inca o reteta de vara pentru restaurantul tau. Am sa incerc sa o fac si eu si o sa-ti spun daca mi-a reusit.
    Te imbratisez de departe, din statul Rhode Island unde locuiesc acum.

  2. Laura spune:

    Te pupic scumpa mica si tare ma bucur ca iti place. e poate face si din pepene galben numai ca se foloseste gelatina deoarece pepenele galben nu contine atata apa ca cel rosu. Pupic!!

  3. Laura spune:

    Draga mea Oana ma bucur mult ca iti place si sunt absolut convinsa ca iti va iesi de minune daca o incerci.
    Mii de pupicei din Umbria!!

  4. Anonymous spune:

    Buna ziua, draga Laura!
    sunt o cititoare fidela a blogului tau si am incercat cateva retete, care mi-au si iesit extraordinar si pentru care am fost apreciata; desigur ca am spus tuturor si cine "m-a invatat".
    Rasfoind paginile blogului tau, am remarcat cat de frumoase pot fi pozele si faptul ca iti raman intiparite in memorie mult timp dupa.
    Tocmai de aceea voiam sa-ti semnalez un fapt, nu stiu si nu cred ca stii ceva despre acest lucru, dar pe o brosura a unui supermarket (este vorba de Profi), pe ultima pagina, este tiparita aceasta reteta a ta, cu poza facuta de tine si cu textul tau! bineinteles, fara a scrie nicaieri sursa sau autorul! am scanat ultima pagina si as vrea sa ti-o trimit pe mail cumva, sa ii tragi la raspundere sau ce vei considera tu de cuviinta…
    adresa este ?
    Cu drag,
    Ramona A.

  5. Mirabela spune:

    Maine ii va veni randul pentru ca am nimerit un pepene care nu este asa de dulce si nu vrea nimeni sa manance din el o sa il transform in aceasta minunatie :D. Bineinteles alaturi de aluatul pentru tartalete.

  6. SCHMITTAG spune:

    BUNA LAURA LA-M FACUT CU PEPENE GALBEN DUPA RETETA TA PUNAND GELATINA VEGETALA CARE ESTE AGAR-AGAR A FOST FOOOOOOOOOOOOOOOOOARTE BUN MERCI ET BISOUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor