Biscuiti cu lavanda

40 comentarii

Biscuiti cu lavanda – Retete culinare Biscuiti

Biscuiti cu lavanda detaliu - www.lauraadamache.ro
Biscuiti cu lavanda, reteta simpla si rapida de biscuiti fragezi

Ador lavanda, pentru mine nu exista produse cosmetice sau preparate culinare mai placut parfumate decat cele cu lavanda, iar dulciurile si chiar pastele in care folosim lavanda se numara printre preferatele mele. Biscuitii cu lavanda sunt foarte aromati, iar serviti alaturi de o cana de ceai sau lapte sunt absolut deliciosi. Lavanda poate fi folosita atat pentru preparate dulci cat si pentru a da un plus de gust fripturilor, in special fripturii de miel sau de pui. Pentru ca are o aroma destul de intensa, lavanda se foloseste cu moderatie. Si nu in ultimul rand, cand cumparam lavanda pe care ulterior o vom folosi in bucatarie, aceasta trebuie sa fie pentru uz alimentar. Sunt anumite tipuri de lavanda care se folosesc doar pentru cosmetice, asadar neaparat sa ne asiguram ca levantica achizitionata se poate folosi pentru preparatele noastre culinare.

Biscuiti cu lavanda – Ingrediente (12-14 biscuiti)

  • 125 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 ou mediu
  • 1/2 lingurita praf de copt (3 g)
  • un varf cutit sare
  • 1 lingurita rasa flori de levantica uscata

Biscuiti cu lavanda – Mod de preparare

  • Mixam zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza bine, adaugam oul usor batut cu o furculita, levantica, faina amestecata cu praful de copt si putina sare. Ivelim aluatul obtinut in folie de plastic si il punem in frigider pentru 30 minute.
  • Dupa 30 minute, rasturnam aluatul pe planul de lucru usor pudrat cu faina si intindem o foaie cam de 0,5 cm grosime. Cu o forma ovala sau rotunda decupam biscuitii cu lavanda.
  • Ii asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15 minute sau pana cand s-au rumenit usor pe margini. Suprafata biscuitilor trebuie sa ramana aurie, in nici un caz nu trebuie sa se rumeneasca.

Biscuiti cu lavanda detaliu preparare - www.lauraadamache.ro

  • Scoatem tava din cuptor, asezam biscuitii pe un gratar si dupa ce s-au racit, ii gustam cu pofta.
  • Sunt deliciosi si foarte parfumati. Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu lavanda
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

40 Comentarii

  1. Мммм….вкусно!Поздрави!

  2. copchilulkoma

    uau, minunat!
    am o rugaminte mare mare: as vrea si eu sa ii incerc, insa nu cred ca gasesc lavanda(decat in saculetii pentru sifonier). imi poti da o alta idee pentru aroma?

  3. Buna! Laura, am nevoie de o adresa de mail ,as vrea sa-ti scriu,am nevoie de ajutor! Multumesc frumos! Cred ca -s deliciosi , biscuitii! Pupici, o seara placuta!

  4. Thank you Nanita!!! Kisses!!

  5. Draga mea Copchilulkoma ii poti incerca cu esenta de vanilie sau de lamaie, portocala sau chiar cu esenta de migdale dar ma gandesc ca trebuie sa se gaeasca si la noi lavanda. Chiar daca nu o poti gasi prospata si cea uscata este fff buna fiind extrem de aromata. Dca gasesti lavanda uscata, 1 lingurita este de ajuns pentru cantitatile de mai sus. Oare la farmacie nu se gaseste sau la magazinele Bio? Te pupic si daca ii incerci sa imi spui cum ti s-au parut!!

  6. Ana scumpa mea sper ca nu s-a intamplat nimic grav!! Iti dau ambele adrese de email si astept cu nerabdrare emailul tau:

    aligee_4@yahoo.com
    ladamache@googlemail.com

    Te pupic scumpa si astept sa imi scrii!!!

  7. Super biscuiteii, am si eu o reteta care sper sa ajung sa o pun in practica,pt ca imi place lavanda mult! In acest scop mi-am cultivat lavanda in ghiveci si astept sa infloreasca! Te pup!

  8. klausenburger

    Cu permisiunea ta te voi adauga la lista mea de bloguri … mi-ai redeschis apetitul pentru blogareala. multumesc.

  9. Superbe pozele… Minunate! Cred ca cele mai frumoase de pana acum! Iar biscuitii par atat de sofisticati, desi sunt f simplu de facut. Desi nu prea le am cu lavanda, ma atrage ideea ta. Sper sa apucam sa mai vb… Te pup.

  10. Scumpa mea Flor observ cu o deosebita placere ca avem aceleasi gusturi. Si eu ador levantica si de cate ori trec pe langa ea rup o frunzulita si o mananc iar seara imi pun sub fata de perna o floare mica si dorm perfect. Te pupic si abia astept sa vad ce minune pregatesti tu!!

  11. Eu iti multumesc draga Klausenburger!! Tocmai ti-am vizitat blogul si mi-au placyt mult briosele tale. Te pup si spor la bucatarit!!

  12. Te pup Inisor si ma bucur ca iti plac pozele si biscuiteii. Sunt tare aromati si simpli foc!! Puup!!

  13. Draga Laura,

    Am revenit pe blogul tau, asa de dor si sa vad ce minunatii ai mai facut. Biscuitii arata super si faptul ca au aroma de lavanda ii face sofisticati.
    Cind am vazut florile de lavanda in poza postata de tine, mi-a fugit imediat gindul la o poza dintr-un calendar unde erau cimpuri nesfirsite de lavanda in floare..totul era violet..Cred ca poza era facuta undeva in Franta in regiunea Provence.
    Iti urez o zi buna, frumoasa si parfumata cu aroma de lavanda.

  14. sunt….soooooooo, so what? ma intreba sotul meu…lol m-am trezit ca gandeam cu voce tare….vezi efectul biscuitilor cu lavanda a la Laurici? Pupici draga mea

  15. copchilulkoma

    am gasit azi lavanda in statia de troleibuz. noroc de florile plantate de primar… 🙂

    am facut biscuitii si sunt deliciooooooosi!

  16. Draga mea Oana, eu ador lavanda din toate punctele de vedere. E atat de frumoasa si parfumata. Te pup draga mea si iti multumesc ca iti plac biscuitii!!

  17. Yafa scumpa mea ce dulce ai fost!!! Mii de pupicei draga mea si sa stii ca tare mi-ar place sa savuram acesti biscuitei impreuna. Pup pup fata frumoasa si pupicei flacailor tai!!

  18. Vaaaai copchilulkoma tare m-a binedispus comentariul tau!!! Parca te si vad in statia de troleibuz cum adunai lavanda!! Ma bucur enorm ca i-ai incercat si felicitari primarului vostru pentru initiativa. Te pup draga mea!!

  19. bloguldeciocolata

    Foarte interesant iti recomand pe tema " lavanda " ciocolata Dolfin cu lavanda gasesti -o la Angst Brezoianu . ciocolata asta chiar miroase a lavanda pe langa faptul ca ai imprezia ca gusti lavanda.

  20. Iti multumesc tare mult pentru sfat bloguldeciocolata. Cu siguranta voi cumpara cu prima ocazie ciocolata Dolfin.

  21. am aplicat reteta ta, doar ca am schimbat aromele.. am pus menta si apoi am facut si cu mandarina… sunt extraordinar de buni ! multumesc pentru reteta! :*

  22. Laura, iti admir munca foarte mult, cu siguranta esti una dintre cele mai pricepute intr-ale bucatariei. Si iti multumesc ca iti imparti priceperea cu noi, cititoarele tale. Acum am in cuptor a 2-a tura din acesti biscuiti fantastic de aromati, sunt extraordinari. Am inceput deja sa ma servesc din ei, cu un pahar de lapte rece 🙂
    Multa sanatate si putere de munca, sa ne incanti in continuare cu retetele tale!

  23. Sunt moi sau crocanti?

  24. M-am apucat de treabă, am pus lavanda din plic pt ceai…cred că nu poate fi toxică.
    Aluatul are un gust divin, cred că vor ieși cei mai buni biscuiți care i-am gustat.
    Am schimbat doar făina cu făină bio integrală, și zahăr cu fructoză, fiind eu mai dolofană sper că sunt mai sănătoși. Data viitoare aș încerca și cu petale de trandafiri, pe care nu găsesc unde sunt, dar mai cumpăr, căci aroma de trandafir mi se pare la fel de fascinantă ca cea de lavandă. Vă mulțumesc pt rețetă, toate cele bune!

  25. Anonymous

    Laura si eu am aceeasi intrebare precum Codruta: sunt moi sau crocanti?? Chiar astazi am cumparat levantica si ma tenteaza biscuiteii tai. Astept raspunsul tau. Multumesc, Daniela

  26. Codruta si Daniela, sunt usor crocanti biscuiteii.
    Codruta, mii de scuze ca raspund atat de tarziu.
    Daniela, daca ii incerci sa imi spui cum ti s-au parut.
    Va pup!!

  27. Bună
    Iar fac…am pus puțină fructoză, miere de coriandru, zahăr vaniliat bourbon…și praf de copt cu șofran…ei, e o minunăție!!!

  28. Anonymous

    Este grav… maine trebuie sa predau lucrarea de disertatie si eu stau sa citesc minunatiile astea de retete!
    Astazi am luat lavanda si in weekend o sa imi exersez talentul culinar 🙂 Multumesc pentru idee!

    Cristina

  29. Vaaaaai, Cristina draga mea, eu zic sa fugi sa pregatesti lucrarea intai si apoi sa citesti retetele.
    Pup cu mare mare drag si ma bucur ca-ti plac!!

  30. Anonymous

    Gata, am predat-o! Sambata vine iubitul la mine si fac bunatatile astea. Daca imi ies bine [sper!] fac poza si iti trimit. Imi permit sa te adaug si pe facebook, e o placere sa te citesc! Te pup si eu!
    Cristina

  31. Rodica Negrescu

    Am facut biscuitii cu lavanda si cei cu ciocolata si alune…mmmmm!…nu am cuvinte sa spun cat de buni sunt…i-am facut in aceeasi zi si nu ma pot hotara care erau mai buni…multumesc pentru toate bunatatile pe care ni le daruiesti! Iti trimit toate gandurile mele bune, Rodica

  32. am facut si eu, dar in loc de lavanda- ca nu am- am pus stafide imbibate cu rom, acum sta aluatul la frigider si abia astept sa formez biscuiteii propriu zisi sa incerc si dispozitivul cu care sa scriu mesaje pe ei!
    revin dupa cu feed-back!

    • Ramona, draga mea, sper ca ti-au placut biscuiteii. Foarte interesanta versiunea cu stafide imbibate in rom.
      O zi excelenta sa ai!

    • au iesit deliciosi! aproape ca nu ne mai saturam rontaind la ei. Au un gust atat de fraged si buuun! Alaturi de un pahar de lapte rece… Cred ca am sa ii refac curand.
      Multumesc ca existi! :* :* :*

    • Ramona, draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut!!
      Pup dulce dulce!!

  33. Militaru Roxana

    Super buni biscuitii…sunt ca cei din cutie cu unt… eu nu am avut lavanda si am incercat cu trandafiri 😀

  34. Am facut biscuiti cu lavanda culeasa acum doua zile din curte. De vis! Deliciosi si usor de facut!
    Multumesc!

  35. Bună! Se poate folosi ulei esențial de lavandă(dacă da, în ce cantitate)? Mulțumesc!

    • Laura Adamache

      Oana, cred ca da, nu am incercat pana acum. Sunt suficiente 1-2 picaturi, uleiul de lavanda are o aroma foarte puternica.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.