Sirop de Cirese

43 comentarii

Retete culinare Bauturi – Sirop de cirese

Sirop de cirese

Acum cateva zile am primit o cantitate destul de mare de cirese, asa ca mi-am amintit de siropul pe care il face tatal meu in fiecare an si m-am gandit sa va propun reteta lui. Este foarte racoros si aromat si in plus este mai sanatos decat cel cumparat. Reteta este foarte simpla si rapida.

Ingrediente – Sirop de cirese

  • 500 g cirese foarte bine coapte
  • 500 ml apa
  • 750 g zahar
  • 1 lamaie medie
  • 1 pastila aspirina/1 plic aspirina praf

Mod de preparare – Sirop de cirese

  • Amestecam ciresele, cu tot cu sambure, cu apa si le zdrobim foarte bine.  Punem vasul in frigider pentru 12-24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele intr-o bucata de tifon si le stoarcem cat de bine putem.

preparare-sirop-cirese (2)

  • Eu am obtinut 750 ml suc de cirese.

preparare-sirop-de-cirese

  • Punem la fiert, pe foc mic, sucul amestecat cu 750 gr zahar. Daca obtinem numai 500 ml suc, il amestecam cu 500 g zahar, important este sa avem aceeasi cantitate de suc si zahar. Il dam intr-un singur clocot si inainte de a stinge focul adaugam sucul unei lamai.
  • Lasam siropul sa se raceasca putin, vreo 10 minute, dupa care luam cateva linguri din sirop in care dizolvam aspirina. Daca doriti, puteti inlocui aspirina cu consevant. Tatal meu foloseste aspirina si se conserva de minune.

preparare-sirop-cirese (1)

  • Turnam aspirina dizolvata in siropul cald si il lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il turnam in sticle sterilizate. Se conserva perfect peste 1 an intr-un loc racoros.
  • Il servim amestecat cu apa minerala, sifon si cu cateva cubulete de gheata.

pahar-sirop-cirese

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sirop de Cirese
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

43 Comentarii

  1. Mmmmmmmmmmmm Laurici ce bunut trebuie sa fie, eu stiam aceeasi reteta pentru capsuni.Cu cirese nu am incercat niciodata, dar sa stii ca ma pun la treaba. Fabio si Yanis iti multumesc inainte…Pupic frumoasa.

  2. Miches Alexandra Sorina

    Ce bine arata parca as bea din paharul acela. Eu nu stiam de siropul asta , buna idee.

  3. Literary Romanian Translator

    Draga Laura,

    Cred ca este minunat, dar: merge oare si fara aspirina si congelat, pur si simplu pentru o perioada mai mica? Si daca da cam cat timp l-am putea tine la congelator (eventual portionat)?

    Multumesc,

    Nina.

  4. Ce culoare frumoasa are 🙂 Aceeasi reteta o aveam si eu, dar cu capsuni :P, nu l-am incercat niciodata, dar dupa ce l-am vazut pe al tau cu sigurnta am sa-l fac 😀

    Te pup, week-end placut!

  5. Draga Laura,
    Printr-o intimplare extrem de fericita am gasit blog-ul tau si de atunci am devenit addicted! Daca nu te vad o zi intru in sevraj. In primul rind iti spun felicitari pentru ca pagina ta arata super ca si prezentare, iar retetele sint absolut delicioase. Eu le gust in fiecare zi cu ochii mintii. Sincer, cred ca esti foarte talentata in ale bucatariei si nu numai. Eu locuiesc de ceva timp in USA si vreau sa iti spun ca aici sint oameni la fel ca si tine, talentati in domeniul culinar, care sint vedetede televiziune si au propriul show de televiziune in care gatesc si impartasesc experienta lor cu miile de oameni care ii urmaresc. Cred cu tarie ca si tu ai putea sa le calci pe urme fara nici o problema. Iti doresc numai bine, ma bucur sa te cunosc si sper ca acest mesaj sa fie inceputul unei prietenii. Voi reveni cu acelasi drag.

  6. Amy iubita tare ma bucur ca iti place reteta asta. Tatal meu il face din zmeura dar si din cirese. Te pup cu mare drag si pupa baietii frumosi din partea mea!!!

  7. Te invit cu mare drag Sorina draga la un pahar rece rece de siropel. Aici e o caldura groaznica si azi m-am hranit numai cu sirop si fructe. Te pup si ma bucur mult ca iti place!!

  8. Nina draga mea sigur ca se poate congela si bineinteles ca nu e nevoie sa adaugi aspirina saau conservant. Tocmai am vb cu tatal meu si mi-a spus ca daca il congelezi dureaza peste 1 an. Eu tare te sfatuiesc, daca il faci din cirese, sa pui si o parte capsuni pentru ca sunt aromate si dau un gust mai bun siropului. Eu vreau sa il incerc saptamana viitoare din ananas. Te pup draga Nina!!

  9. Alizel mic si frumos iese mult mai aromat din capsuni sau zmeura dar si din cirese e tare bun. Te pupic si daca il faci sa imi spui daca ti-a placut!! Puuuup!

  10. Draga Oana ma bucur enorm ca mi-ai descoperit blogul si iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale frumoase. Eu intotdeauna mi-am dorit sa am un mic restaurant si poate intr-o zi mi se va indeplini acest vis. Cu mare drag te imbratisez si te mai astept cu foarte mare placere pe la mine. Numai bine iti doresc Oana draga!!

  11. Draga mea,
    Cu un vis incepe totul. Ma si gindeam acum, ce frumos va fi sa vin la restaurantul tau. Va fi un restaurant cochet, cu o atmosfera destinsa, cu muzica de calitate si cu bucate bune, bune, bune, la care toata lumea va reveni cu drag.
    Aici, in America am invatat ca daca vrei cu adevarat ceva, in final vei reusi!
    Acum ma uitam si imi notam cantitatile de la tortul cu quark si ma intrebam ce cantitate este in plicul de gelatina pe care il folosesti tu, ca sa corelez cu cantitatea oferita aici in pachetelele cu gelatina.
    Te imbratisez si iti multumesc anticipat pentru informatii.

  12. Buna, Laura, sa stii ca si in Canada ai fani! Sa dea Domnul sa o tii tot asa, ca esti de o mare inspiratie mai ales intr-o tara in care daca vrei ceva sanatos trebuie sa-ti faci singur in propria bucatarie. Aici insa nu e inca sezon la cirese, dar este la capsuni, asa ca maine imi iau copiii si ma duc la o ferma Upick la cules, si fac si siropul. Sa ne zici si cum a iesit cel din ananas. Te pup.

  13. Oana draga mea exact un astfel de restaurant mi-as dori. Ceva micut dar foarte cochet si cu o atmosfera calda. Mi-ar face mare placere sa te cunosc intr-o astfel de atmosfera!
    Pliculetul de gelatina are 9 gr. Te pup cu drag si iti doresc multa sanatate Oana draga!!

  14. Draga Raluca cat ma bucur sa aud ca iti plac retetele mele!! Am urmarit ieri un reportaj foarte trist despre numarul persoanelor din Italia care prefera semipreparatele in locul mancarii gatite. A scazut drastic numarul celor care gatesc fiind mult mai practic dar mult mai nesanatos sa comande mancare gata facuta sau sa aleaga semipreparate.
    Te pupic Raluca draga si din capsuni iese mult mai aromat. Dupa ce fac siropul de ananas o sa il posez cu siguranta. Numai bine Raluca draga!!

  15. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei

    Hallo Laura!
    Arata minunat siropul acesta de cirese.
    Pacat ca sint atit de scumpe ca, as fii cumparat sa fac si eu.
    Ori cum daca cumva se intimpla sa inrtru in posesia unei cantitati mai mari si mai putin costisitoare de cirese, stiu uinde sa vin.Unde sint retete faine si delicioase!
    Multumesc mult pentru reteta si poze si mai alöes,
    Sa-l savurezi sasatoasa impreuna cu famila si cei dragi tie!
    O saptamina plina de succese,
    Laura S.

  16. Hallo draga mea Laura!!

    Ma bucur mult scumpa mea ca iti place siropul si sa stii ca iese delicios si din capsuni, zmeura, piersici, etc. Si aici costa multisor ciresele, in jur de 5,20 euro kg si daca nu primeam de la gazda noastra 4 kg nu cred ca apucam sa il fac.
    Te imbratisez cu drag si iti doresc numai bine tie si familiei tale!!
    Cu drag,
    Laura.A

  17. Buna Laura, am facut si eu siropul tau minunat, este delicios, multumesc de reteta. Cred ca am sa fac din mai multe fructe in vara asta. E prima data cand fac sirop, noroc cu tine 🙂 Te pup cu drag !
    P.S. o sa-l pun si eu pe blog

  18. Ginuca scumpa mea cat ma bucur ca ti-a placut!! Sa il incerci din zmeura sau capsuni. Iese absolut minunat si mult mai parfumat decat cel de cirese. Te ppic si iti multumesc mult ca l.ai incercat. Abia astept sa il vad!!!

  19. Anonymous

    cata aspirina pui si la ce cantitate?…multumesc mult…Costi.

  20. Costi la 1 litru de sirop rezultat se pune cate o aspirina.O zi buna iti doresc!!

  21. L-am pus Laura, pana acum s-a baut mai mult de jumatate din cantitatea obtinuta 🙂 foarte bun, multumesc. te pup !!!

  22. Am facut si eu sirop, dar din visine. Multumesc pentru reteta si pentru explicatii.
    Sa stii ca vin des pe la tine chiar daca nu ma fac intotdeauna "auzita" 🙂

  23. Ginuca scumpa o minune de sirop ai facut dar nici nu ma asteptam la altceva din partea ta!! Pupicei si multumesc ca l-ai incercat!!

  24. of, of, ce dilema am… copiii mei au fost asa de innebuniti dupa siropul de capsuni, ca mai am un pic. acum ma tot uit la zmeura din castron, sa fac siroooop, sa fac dulceaaata… cred ca solutia este sa mai mergem o data la cules, ca daca si maine mancam tot un castron de zmeura ca azi, nu-mi mai ramane nici de sirop, nici de dulceata, si gata cu indoiala.
    te pup

  25. Vai Raluca draga ce scumpa ai fost!! Tu stii ca si eu fac la fel?? Mereu stau si ma gandesc daca sa fac o reteta sau alta si de multe ori sfarsesc prin a nu face nici una!! Te pupic scumpa si sa imi spui si mie ce ai facut pana la urma cu castronul de zmeura!!

  26. Laura, ce idee minunata, mai ales acum ca e vremea cireselor aici! Cum fac rost de ceva mai multe ma apuc si eu! Ai mai facut de ananas? Dar socata nu faci?

  27. aripi de inger

    Laurica,io ho messo una pesca:)cosa dici?Un baccione grande,grande.

  28. Hai fatto benissimo cara mia! Un bacione grandissimo per te!!

  29. catkitchen

    offff , deabia astept fructele de tot felul si sa fac sirpouri , sunt delicioase si nu in ultimul rand sanatoase ….. astept ciresele, visinele, fragutele , zmeura , murele , bineinteles sa merg sa le culeg … satisfactia este alta , atunci cand le culegem noi si preparam tot felul de bunatati !!!! iar de blogul tau … pot sa spun ca este unul din preferatele mele !!!

  30. Am salvat reteta…Multumesc…numai sa se coaca ciresele ca ma pun pe treaba

  31. cred cai f bun eu am facut din flori de soc o minune sa bei acum cu caldurile astea

  32. Buna ….dat fiind faptul ca am primit vreo 2 kg de afine ma tot intreb ce sa fac cu ele … asa ca am hotarat sa impart si capra si varza (copilul si barbatul ) deci sa fac si putina dulceata dar si ceva sirop. Citind comentariille de mai sus, am vazut ca se poate face dupa aceasta reteta, sirop si de zmeura si de capsuni dar si pot face si de afine ? Multumesc .

    • Ioana, sigur ca da. Tatal meu il facea si cu afine si iesea foarte bun.
      Te pup!

  33. Acum am facut si eu aceasta reteta de sirop 🙂 E super! Multumesc frumos! 🙂

  34. Can cat tine siropul daca nu pun nici aspirina, nici conservant? Ms

  35. Buna Laura.pot folosi si sticle de plastic noi acizitionate din comert sau doar sticle de sticla.eu am pragatit sa fac si din cirese si din visine.

    multumesc anticipat pentru raspuns

    • Laura Adamache

      Cel mai bine il conservi in sticle de sticla, dar daca nu ai alta optiune, poti folosi si sticle de plastic.
      Cu drag!

  36. Buna ziua…am si eu o intrebare:siropul trebuie sa il dam doar intr-un clocot?Noi preferam siropul sa fie mai gros…nu il pot fierbe mai mult?

    • Laura Adamache

      Draga Adina, consistenta siropului este suficient de densa, dar daca doresti, il poti fierbe putin mai mult.

  37. Am facut si eu sirop din aproximativ 1 kg de cirese. A iesit foarte bun, cam 1 litru si 250 ml. Nu am scurs foarte foarte bine ciresele pentru ca am folosit sita, nu tifon, dar ca si cantitate pentru mine e mai mult decat bine. Multumesc pentru reteta! O sa fac si anul viitor!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.