Vinete cu chiftelute de vitel si parmezan

16 comentarii

Vinete cu chiftelute – Retete culinare Laura Adamache
Vinete cu chiftelute de parmezan

Eu gatesc vara foarte des legume umplute cu diverse combinatii de carne, branza, legume, oua, etc. Astazi va prezint una dintre aceste combinatii care este foarte buna dar nu foarte dietetica.

Ingrediente – Vinete cu chiftelute de vitel

  • 400 g carne tocata de vitel
  • 3 vinete medii
  • 2 oua
  • 30 g parmezan
  • patrunjel
  • busuioc
  • 2 felii paine inmuiata in apa/lapte
  • 2 catei usturoi
  • 1 catel usturoi necuratat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii (optional)

Vinete cu chiftelute de vitel – Preparare

Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar nu foarte colorate,

Taiem o fasie pe lungime din fiecare vanata,

si extragem miezul vinetei cu ajutorul unui cutit ascutit avand grija sa lasam un strat subtire de miez in fiecare vanata,

Taiem miezul in cubulete mici, adaugam sare si piper si calim cubuletele in cateva linguri de ulei impreuna cu un catel de usturoi necuratat. Cand s-au patruns, aruncam catelul de usturoi si  adaugam chiftelutele si vreo 10 frunze de busuioc proaspat si le mai lasam pe foc 5 minute.

Pudram vinetele scobite cu parmezan ras si adaugam cu o lingura compozitia de chiftele si cubulete de vanata. Dupa fiecare strat format mai adaugam parmezan ras. Dupa ce le umplem pudram din nou parmezan pe deasupra. Daca doriti puteti adauga cateva cubulete de rosii inainte de a baga vinetele la cuptor.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute. Daca vi se bronzeaza prea tare la suprafata puteti acoperi spre sfarsit tava cu folie de aluminiu.

Servim cu patrunjel proaspat si cu putin busuioc tocat marunt.

Pofta buna!!

16 Comentarii

  1. Buna
    Frumos blog ai
    Daca ai vrea un schimb de link cu blogul meu te rog sa citesti aici unde am datele cum ma poti trece pe blog si lasa-mi apoi un mesaj pe blog cum ai vrea sa te trec
    O zi buna

  2. miam,miam!!! cum arata si ce gust trebuie sa aiba,mie imi plac foarte mult vinetele…
    Ai vazut aici?

  3. O idee minunata! Arata excelent si cred ca sunt foarte gustoase!!!

  4. ce bine arata..eu sunt o fana a vinetelor…multumesc de reteta 🙂

  5. M-ai dat gata si cu aceasta reteta! Sufar tare mult ca e atat de scump parmezanul, ca imi place la nebunie. Iti multumesc pentru reteta am sa o incerc si eu curand. Pupici dulci de la Cluj!

  6. bucatar maniac

    Asa cu fondul asta putin mai inchis arata excelent. Pozele tale care sunt extraordinare! sunt puse in evidenta.
    Cat despre vinete ce sa mai zic? Minunate!

    O zi buna

  7. Piticu bine ai venit si multumesc mult ca iti place blogul meu. Voi trece sa iti vizitez blogul cat se poate de curand. O zi buna iti doresc si tie!!

  8. Te pupic Lavinia draga mea!! Chiftelutele capata gust de vanata si sunt tare bune. Ieri am mancat o vanata in doi pentru ca sunt destul de satioase. Pupicei!!

  9. Ma bucur ca iti plac Adizzy!! si eu ador vinetele gatite in orice fel. Pupicei!!

  10. Ana scumpa acum vin la tine sa vad!! Pupicei si multumesc mult ca iti plac vinetele!!

  11. Amalia draga mea ma bucur mult ca iti plac vinetele mele. Sa stii ca poti inlocui parmezanul cu un cascaval ras care merge tare bine. Nu te sfatuiesc sa incerci cu telemea care fiind mai aspra ca gust poate strica combinatia chiftelute-vinete!!Pupicei!!

  12. Bucatar maniac si pe mine ma cam deranja fondul dinainte numai ca nu mi-am dat seama initial. Ma bucur tare mult ca iti place culoarea actuala!! O zi excelenta iti doresc!!

  13. Ioana.Nagy

    Laura draga de mult tot urmaresc specialitatile pregatite de tine dar asta cu vinetele m-a dat gata. Asa ca azi m-am pus pe treaba. M-am tot gandit sa fac cumva mai dietetica mincarica asta (sa fierb chifetele in apa sa pun in tigaie si carnea la un loc cu vinetele) dar pina la urma am ales originaul si pot sa iti spun ca nu imi pare rau. Am mancat fiecare cate jumatate caci este destul de satioasa. Multumesc pentru retetele tale. Ioana

  14. Ma bucur mult Ioana draga ca ai incercat reteta si ca v-a placut!! Este intr-adevar foarte satioasa si mai mult de jumatate nu prea intra. Te pup si iti multumesc ca ai incercat-o!

  15. Draga Laura iti multumesc pentru aceasta reteta m-a scos din incurcatura pentru ca nu mai stiam ce sa gatesc.Simpla,gustoasa si exact pe gustul meu.Pupici din Diano Marina.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.