Tarta de carne cu dovlecei

14 comentarii

Retete culinare de Tarte – Tarta de carne cu dovlecei

Tarta de piept de curcan cu dovlevei

Aveam cam multi dovlecei in frigider si, cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa mai diversific putin meniul  si sa fac o tarta de piept de curcan cu dovlevei si crumble de pesmet. A iesit nemaipomenit de buna:

Ingrediente – Tarta din piept de curcan cu dovlevei

  • 600 g carne tocata de curcan sau pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel
  • cateva frunze de telina (optional)
  • 2 morcovi mici
  • 300-350 g dovlecel
  • 3 oua
  • 1 mozzarella
  • sare
  • piper
  • 6-7 felii de paine
  • 3 linguri smantana

Ingrediente – Crumble

  • 5-6 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 mozzarella
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

  • Pentru inceput punem in cuptorul incins, la 200°C, 4 felii de paine si le lasam vreo 5 minute pana se usuca. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca dupa care le bagam la robot si le transformam in pesmet.
  • Tocam pieptul de curcan sau pui, ceapa, patrunjelul, telina si usturoiul. Le amestecam si adaugam dovlecelul dat prin razatoare si stors foarte bine, morcovul dat prin razatoare, mozzarella stoarsa bine si faramitata, ouale, 3 linguri de smantana, sare si piper,

Tarta de carne cu dovlecei - amestec

  • Tapetam o forma cu unt si o parte din pesmetul obtinut din feliile de paine si intindem uniform compozitia de carne.

Tarta de carne cu dovlecei - asezare in tava

  • Punem in robot pesmetul, 1 ou, 1 mozzarella stoarsa bine si eventual tocata marunt si vreo 2 linguri de smantana. Vom obtine un crumble cu o compozitie mai densa.

Pesmet pentru tarta de carne cu dovlecei

  • Punem crumble peste tarta de carne si il intindem cu grija cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa calduta. Pudram din nou cu pesmet.

Pesmet pudra pentru tarta de carne cu dovlecei

  • Introducem tarta la 200°C pentru 35-45 minute.

Tarta de carne cu dovlecei coapta

  • Servim alaturi de legume de sezon sau cartofi natur.

Tarta de carne cu dovlecei detaliu final

  • Este crocanta si foarte aromata. Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta de carne cu dovlecei
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

14 Comentarii

  1. Jacktels Kochbuch

    Hallo Laura,

    Minunat. De la Tine nici nu astept altceva.

    Salutäri Jacob

  2. Frumoasa reteta draga mea, ca intotdeauna, impecabila. 🙂 Bravo si te mai astept pe la mine 🙂

  3. Anonymous

    nu pot viziona blogul tau din cauza ca jumatate din ecran imi e blocat de o banda pe care scrie "imageshack". A fost alegerea ta sa o postezi?

  4. Hallo Jacob!!

    Iti multumesc mult ca iti place!!

    Salutari,
    Laura.A

  5. Lacrima draga mea ma bucur mult ca iti place si o sa te vizitez de acum foarte des pentru ca in sfarsit o sa am o perioada mai linistita!! Te pup cu drag si pe foarte curand!!

  6. Anonim am avut un widget care se pare ca a creat aceasta problema dar am scapat de el si acum e totul ok.

  7. Scumpica, te pupic, faina reteta ca de obicei,eu am fugit in vacanta putin, te asteapta insa la mine pe blog un premiu….pupatura….salutari lui Cristi

  8. Amy scumpa mea draga va doresc un concediu minunat, plin de soare si voie buna si te astept sa mai povestim ca de multisor nu am mai facut-o!! Mersiluc mult pentru premiu si pupaturi flacailor tai frumosi!!!

  9. draga mea laura, am facut si acesta minunatie. este excelenta. l-am dat gata pe sotul meu. multumesc

  10. Cat ma bucur ca ai incercat-o draga mea Gac. Te pupic si multumesc mult!!

  11. Anonymous

    Gata m-am hotarat! O fac de Craciun. Multumesc.

  12. Vreau sa fac aceasta tarta frumoasa.

    Trebuie pus patrunjel radacina sau frunze. Radacina nu se gaseste in Olanda, o pot inlocui cu altceva?

    Multumesc anticipat pt. raspuns
    si mult spor in continuare

  13. Laura tu ma provoci sa stau in bucatarie cat mai mult timp, azi am facut de pe blogul tau muffins cu mure, salata capriciosa si bruschete cu ciuperci 🙂 si ma gandeam ca luni o sa incerc si aceasta minunatie 🙂

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.