Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone

Prajitura cu biscuiti, reteta fara coacere cu crema si migdale Prajitura cu biscuiti si crema de mascarpone este foarte simplu de facut si delicioasa! Este o reteta fara coacere, cu biscuiti, o putem face impreuna cu cei mici, se vor distra de minune. Vara fac cel mai des aceasta prajitura de biscuiti, uneori inlocuiesc branza […]

Gogosi sarate cu macrou

Gogogsi sarate cu macrou, reteta rapida de gogosi cu lingura Nu sunt cele mai frumoase gogosi din lume, dar va asigur ca au un gust cu totul deosebit! Aceste gogosi sarate cu macrou si masline se fac foarte repede si se pot servi ca aperitiv, ideal imediat dupa ce le-am pregatit, calde. Nu spun ca […]

Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti, reteta traditionala de ardei grasi umpluti cu carne Ardei umpluti cu carne, atat trebuia sa ne spuna mami si deja dadeam buzna in bucatarie sa vedem cat mai dureaza pana sa ne asezam la masa. Zilele trecute am avut norocul sa gasesc niste ardei medii, perfect potriviti pentru reteta de ardei grasi umpluti. […]

Salata orientala cu ton

Salata orientala cu ton, reteta cu cartofi, ceapa si ton file Salata orientala cu ton este minunata! In copilarie, cele mai populare retete de salata din bucataria mamei erau salata orientala si salata boeuf. Daca de salata boeuf ne puteam bucura doar de sarbatori, salata orientala era prezenta pe masa noastra cel putin o data […]

Chec aperitiv cu masline si sunca

Chec aperitiv cu masline, sunca si cascaval, reteta rapida de chec Reteta de chec aperitiv cu masline, sunca si cascaval este foarte simpla si rapida, merita incercata pentru ca prepararea nu dureaza mai mult de 10 minute. Fac foarte des acest chec sarat, este ideal pentru micul dejun sau pentru pachetelul de scoala sau serviciu. […]

Tarta cu crema de lamaie

Tarta cu crema de lamaie, un desert minunat cu gust acrisor Tarta cu crema de lamaie este absolut minunata! Are un gust usor acrisor care se potriveste de minune cu blatul pufos si capsunele. Daca nu aveti capsune, le puteti inlocui cu afine, zmeura sau mure. Tartele clasice sunt compuse dintr-un aluat fraged cu un […]

Rulouri cu somon afumat

Rulouri cu somon afumat, reteta aperitiv pentru sarbatori Reteta de rulouri cu somon este dedicata celor care isi doresc un aperitiv delicios si rapid, fara coacere, pentru masa de sarbatori. Eu le fac foarte des, mai ales cand am musafiri si nu am foarte mult timp de stat in bucutarie. Pentru aceste rulouri cu somon […]

Fursecuri fragede de Craciun – reteta rapida si simpla

Fursecuri fragede de Craciun, reteta fursecuri rapide cu unt Doar cateva zile ne mai despart de Craciun, cea mai asteptata si vesela sarbatoare din an. Pe langa cadourile pentru cei dragi, curatenia generala si impodobirea bradului, ne gandim si la meniul de Craciun. In fiecare an dorim sa asezam pe masa de sarbatori, pe langa […]

Prajitura Lacrima de elefant

Prajitura Lacrima de elefant, rulada cu crema de nuci si banane Sa tot fie vreo 6 ani de cand nu am mai facut aceasta minunata prajitura Lacrima de elefant sau Ochi de elefant, una dintre cele mai gustoase prajituri din copilaria mea. Este o rulada cu crema de nuci, banane si un blat pufos de […]

Cannelloni cu ton si mozzarella

Cannelloni cu ton si mozzarella – reteta italiana cu foi de lasagna si peste Cannelloni (rulouri umplute din foi de lasagna) sunt perfecti pentru masa de pranz. Astazi va propun o reteta inedita, dar foarte gustoasa, sunt sigura ca o sa va indragostiti de ea. Umplutura este compusa din ton bucati Lotka in suc propriu, […]

Placinta de post cu gutui

Placinta (de post) cu gutui – o reteta de placinta cu aluat fraged Placinta de post cu gutui este absolut minunata! Aluatul fraged de placinta este facut cu ulei si apa si este perfect potrivit si pentru alte variante de placinte de post dulci, cu umplutura de mere sau dovleac. Mi-au placut intotdeauna gutuile, dar […]

12 retete de post simple si rapide

12 retete de post simple si rapide, aperitive, mancaruri si dulciuri de post Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului incepe pe 15 noiembrie si se incheie pe data de 25 decembrie. Daca 15 noiembrie cade intr-o zi de miercuri sau vineri, postul incepe din seara zile de 14 noiembrie. In cele 40 de zile de […]

Biscuiti cu ricotta si lamaie

Biscuiti cu ricotta si lamaie, desert rapid pentru mic dejun Printre dulciurile mele preferate pentru micul dejun, se afla si aceasta delicioasa si simpla reteta de biscuiti cu ricotta si lamaie. Cand se intampla sa nu am lamai in casa, folosesc coaja rasa de portocala sau semintele unei pastai de vanilie. Ricotta se poate inlocui […]

Wraps cu hummus de naut si mazare

Wraps cu hummus si creveti – reteta culinara delicioasa si rapida Pentru ca nu aveam foarte mult timp astazi si imi doream sa fac ceva cu adevarat delicios pentru masa de pranz, am scos punga de lipii din dulap si am construit aceasta reteta de wraps cu hummus de naut si mazare, salata verde si […]

Chec pufos cu rahat

Chec – o reteta simpla de chec pufos cu rahat De cate ori ajungem in tara, parintii ne intreaba cu ce sa ne astepte bun de mancare. Chiar daca le spunem sa nu se dea peste cap pentru noi, parintii sunt parinti, ne fac zeci de mancaruri si dulciuri, iar printre deserturile pregatite de soacra […]

Placinta la tigaie cu ton si legume

Placinta la tigaie, umpluta cu ton si legume Recunosc ca am o slabiciune pentru placinte. Chiar si cand sunt 40°C, tot fac cumva sa coc o placinta dulce sau sarata, iar cand nu am timp sa prepar un aluat fraged sau dospit, apelez la tigaie si la acest minunat aluat rapid cu praf de copt. […]

Burger de legume cu maioneza

Burger de legume cu maioneza – Reteta video Laura Adamache Asa cum stim, legumele sunt o sursa importanta de vitamine si minerale si ne ajuta sa fim sanatosi in orice anotimp.  Chef Bob m-a provocat sa gatesc cu sosul de maioneza vegetala de la Inedit, asa ca am profitat de ocazie si am facut acesti  […]

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars – Reteta clasica de crema cu oua, lapte si zahar Crema de zahar ars sau Creme brulee – Care este diferenta? Cum se face crema cu oua si lapte (reteta clasica)? Multa luma confunda crema de zahar ars cu Crème brûlée. Spre deosebire de Crème brûlée, care se face cu oua […]

Salata calda cu orz si prosciutto crudo

Salata calda cu orz, prosciutto crudo si rucola – Reteta Laura Adamache Orzul perlat este unul dintre ingredientele mele preferate pentru salate, supe bogate si gustoase de toamna si chiar si pentru risotto. Acum multi ani am mancat in nordul Italiei o salata extraordinar de gustoasa cu orz, rucola si prosciutto crudo. Imi amintesc ca […]

Bulgur cu rosii si macrou

Bulgur cu rosii si macrou – Reteta culinara Laura Adamache Nu-mi amintesc exact cand am inceput sa folosesc bulgur. Stiu doar ca acum cativa ani am cumparat o punga si am facut niste chiftelute absolut minunate! Ce este bulgurul? Bulgurul, numit si boulghoul, boulgour, bulghur sau bulghul, se obtine din mai multe tipuri de grau […]

Biscuiti cu mere

Biscuiti fragezi umpluti, reteta simpla si delicioasa de toamna Unii dintre cei mai apreciati biscuiti cu mere din Italia se numesc Cuor di mela si sunt produsi de o foarte cunoscuta marca de aici. Mamicile italiene ii aleg pentru pachetelul de scoala al celor mici, i-am cumparat si eu de cateva ori si, desi sunt […]

Paste cu ton si hribi

Paste cu ton si hribi, reteta cu ciuperci si paste fusilli Nimic nu este mai gustos intr-o zi de toamna decat o portie de paste cu ton si hribi. Ador hribii, sunt ciupercile mele preferate, iar gustul lor ma intoarce in copilarie, cand ii culegeam din padurile bogate din Harghita, impreuna cu parintii mei. Pentru […]

Buseuri cu ton si masline

Buseuri cu ton, aperitiv gustos si simplu de facut Perfecte pentru gustari, mese festive, pachetelul de scoala sau de serviciu, buseurile cu ton si masline se fac simplu si sunt atat de gustoase incat merita sa le incercati si voi. Mie imi plac foarte mult maslinele verzi, picante, pentru umplutura acestor mini pateuri cu ton, […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor