Spanac cu usturoi si lamaie


Mancare de spanac cu usturoi, o reteta simpla si rapida de post

Spanac cu usturoi si lamaie prezentare
Spanac de post cu usturoi si lamaie, reteta mancare simpla si rapida

Ador spanacul! Imi place in salate, mancaruri, supe, ciorbe, placinte etc. In copilarie nu eram eu prea mare fan spanac, dar totusi il mancam din cand in cand, spre deosebire de urzici pe care nici macar nu suportam sa le vad in farfuria fratelui sau parintilor mei. Cert este ca acum iubesc enorm si spanacul si urzicile, si daca de urzici nu ma pot bucura decat foarte rar, spanacul proaspat se gaseste in toate magazinele in aceasta perioada.

De la mami am aceasta reteta de mancare de spanac cu usturoi, este una dintre preferatele mele. O puteti incerca si in post, deoarcere nu contine niciun ingredient de origine animala, este delicioasa si foarte simplu de facut. Mami pune in acest delicios spanac de post si putin suc proaspat de lamaie. Lamaia ii da un gust absolut minunat, neaparat sa incercati si voi. Daca totusi nu va atrage gustul usor acrisor al lamaii, puteti face aceasta mancarica de spanac doar cu usturoi.

Mami toca foarte marunt spanacul, atat de marunt, incat rezultatul final semana cu un piure, asa obisnuiam sa il mancam noi acasa. Insa sotului meu ii place sa simta textura spanacului in mancare, asa ca nu il toc foarte marunt. Eu am mancat minunea asta de spanac cu usturoi si lamaie doar cu 2 feliute prajite de paine cu cereale, pentru Cris am adaugat si un ou ochi. Spanacul este o excelenta garnitura pentru ouale ochi, friptura de porc sau vita la gratar, pulpe de pui prajite sau la cuptor, frigarui si alte preparate delicioase.

Ingrediente – Spanac cu usturoi (reteta de post)

  • 1 kg spanac proaspat
  • 30 g faina
  • 500 -600 ml apa in care am oparit spanacul
  • 3 catei mari de usturoi
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri suc de lamaie proaspat
  • sare

Mode de preparare – Spanac de post cu usturoi si lamaie

  • Spalam spanacul in cateva ape si il scurgem foarte bine.
  • Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingura cu sare si oparim spanacul cca 1 minut, nu mai mult.
  • Scoatem spanacul din apa in care a fiert (nu aruncam apa), il punem intr-o sita si il racim sub jet de apa foarte rece. In acest fel isi va pastra o frumoasa culoare verde.
  • Pentru mancare, il tocam potrivit, nu foarte marunt.

Spanac fiert tocat

Cum se prepara sosul alb pentru reteta de mancare de spanac cu usturoi

  • Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand s-a incalzit, adaugam faina si amestecam pana cand obtinem o crema omogena (cca 1 minut).

Preparare sos alb de post pentru spanac

  • Adaugam treptat apa in care a fiert spanacul, cate 250 ml deodata, si amestecam continuu, pana cand sosul alb de post devine cremos (cca 10 minute la foc mic).

Preparare sos alb de post pentru spanac

  • In sosul alb punem spanacul tocat.

Spanac fiert amestecat cu sos alb

  • Amestecam spanacul si sosul de baza alb pana la omogenizare. Daca mancarea de spanac este prea densa, putem adauga inca jumatate de polonic din apa in care a fiert spanacul.

Fierbere spanac cu usturoi si lamaie

  • Adaugam usturoiul zdrobit, sau dat prin razatoarea cu gauri mici, si sucul de lamaie. Puteti adauga mai mult suc de lamaie, daca doriti.
  • Condimentam cu sare si fierbem mancarea de spanac inca 5-6 minute, nu mai mult.

Fierbere spanac cu usturoi si lamaie

  • Stingem focul si gustam aceasta delicioasa mancare de spanac cu felii de paine prajita, daca suntem in post, sau cu oua ochiuri sau friptura, daca nu tineti post.

Spanac de post cu usturoi si lamaie detaliu

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Spanac cu ustururoi si lamaie
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 25 Review(s)

12 comentarii la “Spanac cu usturoi si lamaie

  1. Annie spune:

    Mersi! Arata bine. Nu am mai facut cu lamaie ptr ca de obicei fac spanacul proaspat cu smantana vegetala si nu stiu daca merge cu lamaie dar am sa incerc reteta asta chiar azi. Eu la spanac condimentez si cu nucsoara, ii da o aroma placuta.

  2. Mihaela spune:

    Deși deobicei gatesc spanacul așa cum mama mea îl făcea, cu ceapa distuita și sos de roșii, de data aceasta am vrut sa încerc ceva diferit și am găsit reteta ta. O rețetă ușoară, rapida și foarte gustoasa.

  3. Stroe Adriana spune:

    Pentru Annie. Nu e foarte sănătos să mâncați spanacul fără preparare termică. Puteți întreba, dar eu așa știu de la mama.

    • Laura Adamache spune:

      Da, se poate face si cu spanac congelat, desi recomand spanacul proaspat pentru un plus de vitamine si gust.

  4. Cristi spune:

    „Daca mancarea de spanac este prea densa, putem adauga inca jumatate de polonic din apa in care a fiert spanacul.” Nu am inteles. Adica daca anterior acestui pas am pus toata apa de pe spanac, de unde sa mai scot un polonic ?

    • Laura Adamache spune:

      Cristi, in niciun caz nu se foloseste toata apa in care a fiert spanacul. Dupa preparare o sa vezi ca o sa-ti ramana din belsug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor