Prajitura marmorata cu mascarpone


Prajitura marmorata cu branza mascarpone si cacao, reteta desert simplu

Prajitura marmorata cu mascarpone cuburi
Prajitura marmorata cu mascarpone, reteta de prajitura cu crema de branza si cacao

Prajitura marmorata cu mascarpone este minunata! Are o consistenta deosebita, undeva intre pandispan si cheesecake. Am facut-o ieri si astazi mai am doar 2 bucati, deci va dati seama cat este de gustoasa. Eu am folosit branza mascarpone pentru crema, dar si branza philadelphia clasica este la fel de buna pentru aceasta prajitura marmorata.

In copilarie imi amintesc de o prajitura asemanataoare pe care ne-o facea bunica, doar ca in locul cremei de branza si cacao, folosea magiun de prune. Din pacate nu mai gasesc reteta ei, data viitoare cand voi ajunge acasa, sigur o voi cauta in caietul de retete al bunicii si, daca am norocul sa o gasesc, o s-o postez.

Pana atunci sa ne concentram pe aceasta minunata prajitura cheesecake. Reteta este foarte simpla, o puteti face impreuna cu cei mici, se vor distra de minune. Noi am mancat-o la micul dejun, aseara am mai savurat o mica bucatica, cu ceai, si uite asa astazi am ramas fara nimic dulce. Dar doar peste 3 zile o sa coc o tava mare de mucenici moldovenesti, asa ca pana atunci luam o mica pauza de dulce.

Prajitura marmorata cu mascarpone – Ingrediente (tava 27×19 cm)

Ingrediente Blat prajitura

  • 3 oua mari
  • 120 g zahar
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 210 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente Crema de mascarpone

  • 200 g branza mascarpone
  • 1 ou mediu
  • 5 g amidon de porumb
  • 15 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g zahar

Blat prajitura marmorata – Mod de preparare

  • Separam albusurile si galbenusurile si le punem in doua vase diferite.
  • Adaugam peste galbenusuri 60 g de zahar si coaja rasa de lamaie si le mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare.

Prajitura marmorata cu mascarpone preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt, o cernem, apoi o adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.

Prajitura marmorata cu mascarpone preparare

  • Mixam pana o incorporam complet in aluat. Consistenta finala va fi densa.

Prajitura marmorata cu mascarpone preparare

  • Punem un varf de cutit de sare peste albusuri si le mixam pana nu mai cad de pe paleta mixerului. Adaugam 60 de g de zahar si mixam in continuare pana obtinem o bezea perfecta.
  • Adaugam primele 2 linguri de bezea peste aluat si mixam astfel incat sa il fluidizam putin. Apoi adaugam bezeaua ramasa, lingura cu lingura, si amestecam cu telul, de sus in jos.

Prajitura marmorata cu mascarpone preparare

Crema de mascarpone pentru prajitura marmorata – Mod de preparare

  • Punem branza mascarpone, oul, cacaua, amidonul, zaharul si zaharul vanilat intr-un vas si mixam pana la omogenizare.

Prajitura marmorata cu mascarpone preparare crema

Asamblare prajitura marmorata cu mascarpone 

  • Tapetam tava cu unt si hartie de copt si adaugam blatul prajiturii. Il nivelam cu grija.
  • Punem crema de mascarpone intr-un sac a poche de unica folosinta si formam, pe deasupra aluatului, un grilaj. In locurile unde se intersescteaza dungile de ciocolata, formam cate un mic mot de crema. Adaugam un snur de crema de ciocolata de jur imprejurul marginilor prajiturii.

Prajitura marmorata cu mascarpone asamblare

Va sfatuiesc sa folositi un sac a poche pentru ornarea prajiturii, eu nu am avut si am folosit de o punga de plastic de unica folosinta care mi-a cedat la un moment dat. Deci neaparat un sac a poche de plastic, panza sau unica folosinta pentru un rezultat perfect.

  • Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 de minute sau pana cand se rumeneste discret la suprafata. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor.
  • Dupa ce s-a copt, lasam prajitura marmorata sa se raceasca in tava, apoi o taiem in cubulete, o pudram cu zahar pudra si o servim.

Prajitura marmorata cu mascarpone detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura marmorata cu mascarpone
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 28 Review(s)

31 comentarii la “Prajitura marmorata cu mascarpone

    • Laura Adamache spune:

      Katrina, nu cu apa si nici frisca lichida. Il poti inlocui cu un lapte vegetal daca doresti (lapte de migdale, nuci sau soia).

  1. Camelia spune:

    O prajitura Demential de buunna!!!!! Acum am taiat- o pentru a fi servită!!!! Gustul e divin. Felicitări pentru reteta!!!!

  2. Pop Claudia Baiodera spune:

    Deci, în primul rând, mulțumesc pentru rețetă, este minunată, tocmai am scos-o din cuptor. Am o mica nelămurire, prăjitura mea este mult mai închisă la culoare decât prajitura ta, dar nu este arsă nici prea uscată, este numai bună de mâncat, doar ca partea albă….nu este albă.

  3. Diana spune:

    Curcubeu pe cerul gurii!
    Iar cel mai important pentru mine e ca nu e foarte dulce 🙂
    Multumesc pentru inca o reteta de neuitat :*

  4. Mihaela spune:

    Cantitatile nu sunt deloc exacte. 120 g faina e preq putin pentru compozitia densa ca in poza. La fel si la crema de mascarpone, 5 g amidon si 15 de cacao au foat insuficient. O reteta foarte slaba….

      • Corina spune:

        Foarte buna prajitura.Am facut-o astazi si e delicioasa.Crema de mascarpone s-a lasat la fundul tavii,dar nu ma deranjeaza pentru ca este fiarte cremoasa.Am facut testul cu scobitoare si am copt prajitura mai mult.Vreau sa fac o precizare cu privire la dezamagirea Mihaelei de reteta.Nu stiu unde a vazut ea 120 g faina,cand in reteta scrie 210 gr.La crema de mascarpone eu am pus 250 g si am copt mai mult.Lasand la o parte comentariul Mihaelei, este delicioasa si merita facuta.Multumesc pentru reteta.😘

  5. Raluca Murariu spune:

    Am dat peste această prăjitură și pt că mi s-a părut ușor și rapid de făcut,am decis sa o încerc. Tot ce pot sa spun este că până mâine nu are șanse să rămână prea mult din ea 😂. Ușoară, pufoasă, delicioasă, rapidă și ieftină. Mulțumesc mult pt rețetă 🥰 . P.s. :Nu am avut amidon pt cremă,așa că am pus 5g de făină, și am lăsat cutia de mascarpone întreagă,de 250 g. A ieșit minunat.

  6. Codruta spune:

    De când am descoperit aceasta reteta, am făcut prajitura de multe ori.
    Este gustoasa, ușoară, aspectuoasa.
    Este posibil sa nu iasa de la prima încercare. Este posibil sa fie ingredientele (oua, lapte) vechi sau altele. Dar, merita încercat și a doua oara. Nu are secrete neimpartasite, oricine poate obține un rezultat cel puțin satisfăcător.
    Este nevoie de respectarea întocmai a cantităților și o stare sufleteasca de liniște și voie buna.
    Multumesc pentru aceasta reteta, face parte din viata mea de vaduva cu 4 copii.
    Va urez tuturormomente prețioase în jurul platoului cu prăjituri, lângă familie, prieteni, vecini, colegi, asa cum era cândva, dar nu mai este….!
    Toate cele bune!

  7. Madalina spune:

    De 2 ori am facut-o , de 2 ori nu mi-a iesit „bezeaua”. Eu țin minte de la bunica ca nu trebuie pus sare pana nu se bat albusurile pt ca sarea impiedica formarea bezelei… o voi incerca si a 3-a oara fara acel strop de sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor