Supa de gaina cu taitei

Supa de gaina cu taitei, reteta mamei mele Cate amintiri de suflet ma leaga de aceasta supa de gaina cu taitei, nici nu va imaginati. In copilarie abia puteam sa ma ating de supe si ciorbe, se faceau presiuni serioase ca sa reusesc sa inghit macar cateva linguri. In primul rand, prin anii ’80, pentru […]

Vanillekipferl (cornulete fragede cu vanilie)

Vanillekipferl, cele mai fragede si gustoase cornulete cu vanilie si migdale Vanillekipferl sunt unele dintre cele mai fragede si delicioase cornulete cu vanilie si migdale. Prima data cand le-am gustat eram in Nördlingen, Bavaria, si ne-au placut atat de mult, incat au devenit cornuletele noastre preferate. In Germania se fac mai ales de Craciun, dar, […]

Placinte sarate rapide cu sunca si cascaval

Placinte sarate cu sunca si cascaval –  reteta rapida pentru micul dejun Desi mancam la micul dejun un dulce (chec, muffins, biscuiti), uneori preferam ceva sarat, iar aceste placinte rapide cu sunca si cascaval sunt cea mai buna alegere. Se fac in cateva minute, nu folosim drojdie, asadar nu este nevoie sa lasam aluatul sa […]

Salata de conopida, ton si masline

Salata de conopida ton si masline, o reteta delicioasa pentru pranz sau cina Daca in copilarie fugeam de aceasta minunata leguma, acum conopida se afla foarte des in meniul nostru, mai ales iarna cand o gasim cu usurinta in magazine. Conopida este o leguma foarte sanatoasa, bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Contine calciu […]

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea, reteta delicioasa de prajitura cu fructe Una dintre minunile dulci pe care ni le facea mami in copilarie, era prajitura cu mere si bezea, atat de buna si frageda, un deliciu, incat cu greu ne abtineam sa nu o mancam pe toata in aceeasi zi. Noroc cu mami care nu […]

Pateuri cu ton

Pateuri cu ton, aperitiv cu foi de placinta subtiri Dupa pateurile cu carne,  cele cu ton sunt preferatele mele si ale sotului meu. Foile subtiri de placinta si umplutura de ton, cartofi si patrunjel se combina de minune. Desi aceste pateuri cu ton se prajesc de obicei, eu le coc la cuptor, sunt mult mai […]

Placinta rapida cu dovlecei si urda

Placinta rapida cu dovlecei si urda, o reteta cu dovlecei zucchini Astazi va propun o delicioasa placinta rapida cu dovlecei cu urda. Ideal ar fi sa folositi dovlecei zucchini, dar daca nu ii aveti prin frigider, puteti folosi si dovlecei romanesti, cei cu coaja verde deschis. Este buna oricum si oricand, calda sau rece, la micul […]

Salata greceasca cu quinoa

Salata greceasca cu quinoa, o salata delicioasa si foarte sanatoasa Dupa masa traditionala de Craciun cred ca toti simtim nevoia de o mica pauza de sarmale, piftie, friptura si carnati. Cel putin pana la Revelion, noi o sa mancam mai lejer si sanatos, salata greceasca cu quinoa fiind una dintre retetele pregatite in aceste zile. […]

Mini tarte cu linte si bacon

Mini tarte cu linte si bacon, reteta aperitiv pentru sarbatori In perioada sarbatorilor de iarna, mai ales de Revelion, imi place sa pregatesc multe aperitive delicioase si rapide. Aceste mini tarte cu linte si bacon sunt atat de gustoase si simplu de facut, chiar trebuie incercate. In meniul italian de Revelion, lintea este mereu prezenta, […]

Poveste cu gust de Craciun

Poveste cu gust de Craciun – Sarbatori fericite, dragilor!  Craciunul, cea mai frumoasa si magica sarbatoare din an, l-am asteptat intotdeauna cu nerabdare si emotie! Imi amintesc cu atat de mult dor cum mergeam impreuna cu tati sa cumparam bradul de Craciun, iar in timp ce eu si fratele meu il impodobeam, din bucatarie incepeau […]

Aperitiv cu crema de fasole si macrou

Aperitiv cu crema de fasole si macrou, reteta simpla pentru sarbatori Se spune ca daca in noaptea dintre ani consumam peste, ne vom strecura printre probleme si obstacole in anul care vine, cu agilitatea unui peste. Nu sunt superstitioasa, dar intotdeauna am avut pe masa de Revelion un aperitiv sau un fel principal cu peste. […]

Prajitura cu crema de vanilie si visine

Prajitura cu crema de vanilie si visine, un desert simplu si rapid Prajitura cu crema de vanilie si visine imi aminteste cu drag si dor de zilele reci de iarna din copilarie cand mami ne pregatea mereu un desert deosebit. Il savuram cu nasul lipit de geam, nerabdatoare sa ies afara, la sanius. Iarna era […]

Coronita de Craciun cu ciocolata si nuci (Reteta Video)

Coronita de Craciun cu ciocolata si nuci, un desert pufos si parfumat  Craciunul este sarbatoarea noastra preferata, atat de vesela, linistita si plina de culoare, in fiecare an asteptam cu nerabdare sa ne adunam in jurul mesei imbelsugate impreuna cu cei dragi.  La inceputul lunii decembrie eu deja incep sa configurez lista cu bunatati pentru […]

Muffins de post cu piersici

Muffins de post cu piersici, o reteta delicioasa fara oua, lapte, unt Foarte putine zile ne despart de sarbatorile de iarna si de mesele imbelsugate, dar pana atunci va propun o reteta de muffins de post cu piersici, foarte simplu de facut si deosebit de gustoasa. Eu le-am ornat cu putina ciocolata neagra, dar daca […]

Rulada de spanac cu crema de ton

Rulada de spanac cu crema de ton, aperitiv pentru sarbatori Rulada de spanac cu crema de ton este un aperitiv foarte gustos si aspectuos pentru Craciun sau Revelion, nelipsita la noi in familie de pe masa de sarbatori. Se face extrem de simplu, o puteti prepara chiar alaturi de cei mici, sigur vor fi incantati […]

Tarta de post cu gem de afine

Tarta de post cu gem de afine, reteta de post fara oua, unt si lapte Tarta de post cu gem de afine este atat de gustoasa si parfumata, greu de crezut ca nu contine oua, unt sau lapte. De la inceput va spun ca aluatul nu se lucreaza foarte usor, dar cu putina rabdare sigur […]

Chili con carne (reteta mexicana)

Chili con carne, reteta mexicana cu carne tocata si legume Chili con carne este un preparat foarte popular in bucataria tex-mex, picant, plin de gust si cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular in secolul XIX, in San Antonio (Texas), datorita vanzatorilor ambulanti de origine mexicana. Pentru aceasta mancare picanta, avem nevoie de carne […]

Cartofi copti umpluti cu ton si urda

Cartofi copti umpluti cu ton si urda, o reteta delicioasa pentru zilele reci de toamna Imi amintesc si acum serile reci de iarna cand mama ne pregatea cartofi copti pe care ii mancam cu unt si sare. Aroma cartofilor copti imi aminteste cel mai mult de copilarie, imi plac si acum la fel de mult […]

Tarta biscuit cu ciocolata

Tarta biscuit cu ciocolata, cea mai delicioasa idee pentru micul dejun Tarta biscuit cu ciocolata este o idee excelenta pentru cei care prefera un mic dejun dulce. Este o reteta atat de simpla si buna, in plus o putem face chiar si cu doua zile inainte de a o consuma, se mentine perfect, la temperatura […]

Sandvis Fest, o experienta frumoasa (marca Hochland)

Iata ca in curand, mai exact pe 30 noiembrie 2017, campania Sandvis Fest se va incheia. O asteptam cu drag, in 2018, sa ne incante cu multe alte retete de sandvisuri gustoase si usor de preparat. Pentru ca sunt un mare fan al sandvisurilor, am participat cu drag la aceasta campanie, organizata cu atata grija […]

Chiftele de linte

Chiftelute de linte, aperitiv delicios si simplu de facut Ador lintea! Imi place in supe, mancaruri, chiftele si alte preparate la fel de gustoase, asa ca nu e de mirare ca imediat dupa ce am intrat in posesia noilor conserve cu linte de la Sun Food, m-am apucat si am facut niste chiftele de linte […]

Salata de icre de crap

Salata de icre de crap, aperitiv traditional din icre crude sarate de crap De salata de icre de crap ma leaga amintiri dragi, cred ca este una dintre primele retete pregatite impreuna cu mami si tati. V-am mai spus ca in bucataria alor mei se intamplau multe magii, aluaturile ma atrageau pe mine foarte mult, […]

Tartine calde cu ton, cascaval si rosii

Tartine calde cu ton, cascaval si rosii, o gustare calda simplu de preparat De cateva zile a venit frigul si pe la noi. Desi liliacul a inflorit si am cules o multime de sparanghel salbatic, se pare ca aceasta primvara falsa in sfarsit ii lasa locul sezonului rece. Si ce poate fi mai bun intr-o […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor