Placinta turnata cu branza dulce

6 comentarii

Placinta turnata pufoasa cu branza dulce, reteta simpla si rapida

Placinta cu branza dulce si stafide, desert simplu si rapid

Astazi, influentata fiind de vremea racoroasa de afara, mi s-a facut dor de copilarie si de placinta turnata cu branza dulce a bunicii mele. Umplutura cremoasa de branza dulce era imbogatita cu stafide aurii inmuiate in rom sau cu bucatele mici de ciocolata.

Mie imi placea placinta turnata cu ciocolata, fratelui meu cu stafide, asa ca bunica o facea in tavi micute, una cu ciocolata si una cu stafide, astfel incat amandoi sa fim multumiti.

Sotului meu ii plac enorm stafidele, asa ca de data aceasta, am folosit stafide pentru placinta cu branza dulce cu foaie turnata, dar, daca nu va plac stafidele, le puteti inlocui cu aceeasi cantitate de ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra. Minunata este aceasta placinta si se face atat de simplu!

Bunica facea placinta cu branza dulce de vaci, facuta in casa, eu am folosit ricotta de data aceasta, este foarte gustoasa si asa. De multe ori, cand nu aveam cantitatea suficienta de branza dulce in casa, adaugam si o parte de branza mascarpone, are un gust minunat si este perfect potrivita pentru aceasta prajitura turnata.

Va propun sa incercati aceasta reteta de prajitura pufoasa cu umplutura de branza dulce, este atat de gustoasa, sigur va fi pe placul intregii familii.

Daca va plac prajiturile cu branza dulce, incercati si placinta cu aluat fraged si branza Este delicioasa!

Placinta turnata cu branza dulce

4 from 5 votes
Recipe by Laura AdamacheCourse: DesertCuisine: RomaniaDifficulty: Usor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

34

minutes
Calorii

241

kcal

Placinta turnata cu branza dulce, o reteta ideala pentru toata familia. Va invit sa o incercati!

Placinta turnata cu branza dulce – Ingrediente aluat (tava 20×22 cm)

  • 130 g faina

  • 120 g zahar

  • 2 oua medii

  • 50 ml ulei floarea soarelui

  • 60 ml lapte

  • 4 g praf de copt

  • 1 varf cutit sare

  • Umplutura branza dulce pentru placinta – Ingrediente
  • 500 g ricotta/urda/branza de vaci

  • 2 oua medii

  • 40 g amidon de porumb/30 g faina

  • 75 g zahar tos fin

  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)

  • 100 g stafide/100 g ciocolata bucati

  • 1 lingurita plina coaga lamaie rasa

Preparare pas cu pas – Placinta cu branza dulce cu foaie turnata

  • Punem ricotta bine scursa intr-un vas, adaugam zaharul, amidonul si semintele pastaii de vanilie si amestecam bine.
    Umplutura de branza placinta
  • Adaugam ouale, stafidele bine stoarse (inmuiem inainte stafidele, cca 10 minute, in putina apa calduta amestecata cu rom/esenta de rom), coaja de lamaie si amestecam pana la omogenizare. Punem umplutura in frigider pana cand preparam aluatul.Umplutura de branza placinta
  • Preparare aluat turnat placinta
  • Punem ouale intr-un vas, adaugam zaharul si sarea si mixam pana cand aluatul devine spumos (cca 3 minute). Adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt si amestecam. La sfarsit punem uleiul si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult. Aluatul final trebuie sa fie fluid, cu o consistenta putin mai groasa decat cea a clatitelor.aluat turnat placinta
  • Tapetam tava cu unt si hartie de copt si adaugam jumatate din compozitia aluatului. Il coacem, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-15 minute.
    pandispan copt placinta
  • Scoatem tava dn cuptor si peste blatul de pandispan fierbinte adaugam umplutura de branza si stafide in strat uniform. Peste stratul de branza si stafide, punem aluatul ramas si il nivelam cu grija. strat pandispan placinta turnata
  • Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru inca 35 minute sau pana cand se rumeneste uniform.placinta cu branza dulce coapta
  • O socatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat si o taiem in bucati. O servim cu pofta! Este delicioasa!Placinta turnata cu branza si stafide detaliu

6 Comentarii

  1. Arata foarte bine.Spune-mi,setarea cuptorului.Ventilatie, sus si jos sau……Multumesc

    • Draga Violeta, am copt placinta pe treapta a treia a cuptorului, cu functia traditionala, caldura de jos si de sus, fara ventilatie.
      Cu drag.

  2. Merita încercat.Minunat.

  3. Am făcut 8 tăvi mari pt un eveniment. Oaspeții au fost toți incantati iar eu nu mă pot opri din mâncat. Am combinat ricotta cu mascarpone. Delicioasa idee.
    Crezi ca modelul asta de aluat s-ar putea combina și cu alte umpluturi??? Ca sunt tare incantata de el
    Ms mult de rețete, te urmăresc cu drag

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.