Placinta turnata cu branza dulce


Placinta turnata pufoasa cu branza dulce, reteta simpla si rapida

Placinta cu branza dulce si stafide, desert simplu si rapid

Astazi, influentata fiind de vremea racoroasa de afara, mi s-a facut dor de copilarie si de placinta turnata cu branza dulce a bunicii mele. Umplutura cremoasa de branza dulce era imbogatita cu stafide aurii inmuiate in rom sau cu bucatele mici de ciocolata.

Mie imi placea placinta turnata cu ciocolata, fratelui meu cu stafide, asa ca bunica o facea in tavi micute, una cu ciocolata si una cu stafide, astfel incat amandoi sa fim multumiti.

Sotului meu ii plac enorm stafidele, asa ca de data aceasta, am folosit stafide pentru placinta cu branza dulce cu foaie turnata, dar, daca nu va plac stafidele, le puteti inlocui cu aceeasi cantitate de ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra, taiata in bucatele mici. Minunata este aceasta placinta si se face atat de simplu!

Bunica facea placinta cu branza dulce de vaci facuta in casa, eu am folosit ricotta de data aceasta, este foarte gustoasa si asa. De multe ori, cand nu aveam cantitatea suficienta de branza dulce in casa, adaugam si o parte de branza mascarpone, are un gust minunat si este perfect potrivita pentru aceasta prajitura turnata.

Va propun sa incercati aceasta reteta de prajitura pufoasa cu umplutura de branza dulce, este atat de gustoasa, sigur va fi pe placul intregii familii.

Daca va plac prajiturile cu branza dulce, incercati si prajitura cu aluat fraged si branza. Este delicioasa!

PLACINTA TURNATA CU BRANZA DULCE – INGREDIENTE ALUAT (TAVA 20×22 CM)

  • 130 g faina

  • 120 g zahar

  • 2 oua medii

  • 50 ml ulei floarea soarelui

  • 60 ml lapte

  • 4 g praf de copt

  • 1 varf cutit sare

Umplutura branza dulce pentru placinta – Ingrediente

  • 500 g ricotta/urda/branza de vaci

  • 2 oua medii

  • 40 g amidon de porumb/30 g faina

  • 75 g zahar tos fin

  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)

  • 100 g stafide/100 g ciocolata bucati

  • 1 lingurita plina coaja lamaie rasa

PREPARARE PAS CU PAS – PLACINTA CU BRANZA DULCE CU FOAIE TURNATA

 
  • Punem ricotta bine scursa intr-un vas, adaugam zaharul, amidonul si semintele pastaii de vanilie si amestecam bine.
    Umplutura de branza placinta
  • Adaugam ouale, stafidele bine stoarse (inmuiem inainte stafidele, cca 10 minute, in putina apa calduta amestecata cu rom/esenta de rom), coaja de lamaie si amestecam pana la omogenizare. Umplutura de branza placinta

Preparare aluat turnat placinta

  • Punem ouale intr-un vas, adaugam zaharul si sarea si mixam pana cand aluatul devine spumos (cca 3 minute). Adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt si amestecam. La sfarsit punem uleiul si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult. Aluatul final trebuie sa fie fluid, cu o consistenta putin mai groasa decat cea a clatitelor.aluat turnat placinta
  • Tapetam tava cu unt si hartie de copt si adaugam jumatate din compozitia aluatului. Il coacem, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-15 minute.
    pandispan copt placinta
  • Scoatem tava dn cuptor si peste blatul de pandispan fierbinte adaugam umplutura de branza si stafide in strat uniform. Peste stratul de branza si stafide, punem aluatul ramas si il nivelam cu grija.strat pandispan placinta turnata
  • Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru inca 35 minute sau pana cand se rumeneste uniform

.placinta cu branza dulce coapta

  • O socatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat si o taiem in bucati. O servim cu pofta! Este delicioasa!Placinta turnata cu branza si stafide detaliu
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta turnata cu branza dulce
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 72 Review(s)

50 comentarii la “Placinta turnata cu branza dulce

  1. Lidia spune:

    Am făcut 8 tăvi mari pt un eveniment. Oaspeții au fost toți incantati iar eu nu mă pot opri din mâncat. Am combinat ricotta cu mascarpone. Delicioasa idee.
    Crezi ca modelul asta de aluat s-ar putea combina și cu alte umpluturi??? Ca sunt tare incantata de el
    Ms mult de rețete, te urmăresc cu drag

    • Laura Adamache spune:

      Draga Lidia, ma bucur mult ca ti-a placut! Cred ca poti incerca cu o umplutura de mere sau dovleac.
      Te imbratisez cu drag!

  2. Nicoleta spune:

    Bună Laura! 😊 Cam de la această simplă plăcintă,dar cu rezultat excepțional și super gustoasă..am început să pregătesc câte un dulce în fiecare săptămână.Sunt iubitoare de prăjiturile făcute în casă,dar nu să și le fac🙄.Asta până să dau de această pagină minunată care mă salvează mereu 😁 mai ales când am musafiri.Am încercat multe rețete de pe internet,dar fără un rezultat care să mă motiveze de a le mai face.Esti minunată!🥰

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut placinta!
      Te imbratisez cu drag si te astept sa incerci si alte retete.

  3. Mariana spune:

    Multumesc Laura pentru retetele pe care ni le impartasesti. Te urmaresc de cativa ani buni, si faptul ca retetele au fost exacte si rezultatele au fost pe masura, iar increderea in mine a tot crescut! Tocmai ce i-am spus sotului lista cu ce trebuie ca sa fac placinta aceasta :p Esti minunata!

  4. roxana spune:

    Draga Laura,
    in primul iti multumesc pentru acest site! Atatea minunatii am facut …
    Prajitura a iesit geniala. Am respectat la virgula reteta ta, singura abatare: am pus si stafide si bucati de ciocolata- mmmm o bunatate. data viitoare o sa pun si merisor deshidratat
    Am facut-o intr-o forma rotunda si a iesit superb de frumoasa!
    E buna si calduta, dar dupa ce a am lasat-o la frigider vreo 2 ore – i-am descoperit adevaratul gust. Delicios!

  5. Dorins spune:

    Am încercat aceasta rețetă și a ieșit perfect. Vă mulțumesc și va doresc multă inspirație în tot ceea ce faceți!

  6. Denisa spune:

    Am făcut cu ricotta și mascarpone și a ieșit foarte grețoasă. Cred că ar fi mai buna cu brânză dulce cumpărată la kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor