Biscuiti cu seminte de pin si ciocolata

1 comentariu
Biscuiti cu ciocolata si seminte de pin

Acesti biscuiti cu ciocolata si seminte de pin sunt printre cei mai deliciosi biscuiti pe care i-am facut pana acum. Eu am o slabiciune pentru samburii de pin! Imi place la nebunie gustul lor atat in retetele dulci, cat si in cele sarate.

Printre retetele preferate cu seminte de pin se afla si Tarta Bunicii (Torta della nonna), o minunatia de desert! Tarta este cu aluat fraged, crema de vanilie si, bineinteles, seminte de pin (vezi reteta aici).

Reteta de biscuiti cu seminte de pin este foarte simpla si rapida. Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, sunt o idee excelenta pentru un cadou sau un desert original si gustos de Craciun.

Pentru aceasta reteta de biscuiti, am folosit ciocolata cu lapte, mi se pare mult mai potrivita decat ciocolata amaruie. Am preparat aluatul de biscuiti la robot, dar, foarte usor putem sa il preparam manual.

Biscuiti cu ciocolata si seminte de pin – Mici sfaturi

  • Veti observa ca in reteta mea de biscuiti, am macinat ciocolata si semintele de pin la robot. Pentru ciocolata, puteti inlocui robotul cu o razatoare cu gauri mici, iar samburii de pin pot fi tocati foarte foarte marunt cu un cutit. Deci, cu robot sau fara, incercati neaparat aceasta reteta, nu va pot spune cat sunt de fragezi acesti biscuiti cu seminte de pin.
  • Desi sunt divini cu samburi de pin, puteti face acesti biscuiti fragezi cu migdale sau nuci, aceeasi cantitate.
  • Untul pentru aluat trebuie sa fie gras, cu 80% grasime. In acest fel biscuitii nostri se vor topi in gura.

Semintele de pin in bucatarie – De la retete dulci la retete sarate

Nu sunt deloc ieftine aceste seminte, dar sunt atat de gustoase si sanatoase! Merita sa le introducem in preparatele noastre. Iata cateva sugestii pentru semintele de pin.

Semintele de pin, alaturi de uleiul de masline, parmezanul, usturoiul si busuiocul, sunt baza faimosului pesto alla genovese, unul dintre cele mai cunoscute sosuri pentru paste.

Gustul delicat al semintelor este perfect potrivit pentru preparatele de patiserie (prajituri, biscuiti, tarte), dar si in retetele de inghetata.

Semintele de pin se impaca minunat cu stafidele, in deserturi, dar si in retetele sarate. In curand o sa va propun o reteta inedita in care avem seminte de pin, stafide si…hamsii. Da, da, hamsii. Este una dintre salatele mele preferate, are un gust unic!

Biscuiti cu seminte de pin si ciocolata

4 from 2 votes
Recipe by Laura AdamacheCourse: BiscuitiCuisine: ItalianaDifficulty: Usor
Portii

12

servings
Timp preparare

20

minutes
Timp coacere

10

minutes
Calorii

169

kcal

Biscuiti cu ciocolata si samburi de pin, o reteta simpla si rapida pentru toata familia. Biscuitii sunt fragezi, se topesc in gura, iar samburii de pin le dau un gust minunat.

Ingrediente

  • 125 g unt moale

  • 200 g faina

  • 90 g zahar

  • 1 lingurita zahar pudra

  • 1 ou mediu

  • 3 g praf de copt

  • 80 g ciocolata cu lapte

  • 10 g samburi de pin

  • 50 g ciocolata alba + samburi de pin (pentru decor)

  • 1 varf cutit cu sare

Preparare pas cu pas

  • Taiem ciocolata in cubulete mici, o amestecam cu samburii de pin si 1 lingurita cu zahar pudra si le macinam la robot, la viteza minima.biscuiti cu ciocolata preparare
  • Mixam untul moale pana cand devine cremos (1-2 minute). Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Peste crema de unt punem oul, sarea si mixam pana la omogenizare.
  • Adaugam faina, amestecata cu praful de copt, si dupa ce este perfect incorporata in aluat, adaugam amestecul de ciocolata si samburi de pin. Mixam pana cand aluatul este omogen si cremos. preparare biscuiti cu samburi pin
  • Punem aluatul obtinut intr-un sac a poche si formam direct, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, cerculete de cca 3 cm diametru. Le putem face mai mari sau mai mici, in functie de preferinte.
    In centrul tavii, am format si un fursec micut, asta in cazul in care doriti sa dati o alta forma acestor biscuiti.biscuiti de ciocolata si seminte de pin tava
  • Coacem biscuitii cu seminte de pin in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10 minute.
  • Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii ornam cu ciocolata alba topita la bain-marie si cu samburi de pin.Biscuiti cu ciocolata si seminte de pin detaliu

Note finale

  • Biscuitii cu seminte de pin nu trebuie sa fie rumeniti la suprafata dupa coacere, asadar, nu depasiti timpul specificat in reteta. Eu am copt biscuitii in cuptor electirc, cu functia traditionala, pe al treilea etaj.

1 Comentariu

  1. Minunati! O sa testez si eu! Chiar m-ai facut curioasa! :-*

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.