Salata ruseasca cu ton si legume

2 comentarii

Salata ruseasca cu ton si legume, reteta aperitiv de Pasti

Salata ruseasca cu ton Lotka aperitiv
Salata ruseasca cu ton si legume fierte, un fel de salata boeuf cu peste

Pe masa de Pasti din casa parintilor mei s-a aflat mereu aceasta salata ruseasca cu ton, preferata mea si a tatalui meu. Si pentru ca mami si fratele meu erau fani declarati ai salatei boeuf, foarte asemanatoare cu aceasta, mami le facea pe amandoua.

Daca va doriti un aperitiv cu peste pentru masa de Pasti, va recomand cu draga inima aceasta reteta de salata. Nu va pot spune cat este de gustoasa!

Ingredientul principal al salatei rusesti este tonul bucati Lotka in ulei de floarea soarelui.

Acesta este unic pe piata romaneasca, prin intermediul inovatiei de ambalaj, datorita foliei transparente ce permite vizualizarea produsului si a consistentei acestuia.

Salata ruseasca cu ton – Ingrediente (4-6 persoane)

  • 1 conserva ton bucati Lotka in ulei de floarea soarelui (160 g)
  • 150 g mazare proaspata/congelata
  • 150 g morcovi (cantariti dupa curatare)
  • 100 g castraveti murati
  • 200 g cartofi albi vechi fierti (cantariti dupa fierbere si curatare)
  • 200 g maioneza
  • sare
  • piper

Fierberea legumelor pentru salata cu ton

  • Umplem o craticioara cu apa, adaugam o lingurita cu sare si morcovii intregi, curatati. Ii fierbem cca 20-25 de minute sau pana cand ii strapungem cu usurinta cu o furculita.

fierbere morcovi pentru salata cu ton

  • Ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca.
  • Umplem o craticioara separata cu apa, adaugam 1 lingurita cu sare si o punem pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam mazarea (eu am folosit mazare congelata si am adaugat-o congelata in apa fierbinte) si o fierbem cca 6-7 minute. Dupa ce a fiert, o clatim sub jet de apa rece. O lasam sa se scurga foarte bine.
  • Cartofii se fierb in coaja si apoi se lasa sa se raceasca complet. Eu ii fierb cu o seara inainte de prepararea salatei rusesti.

ingrediente salata de ton

Cum preparam salata ruseasca cu ton

amestecare ingrediente salata ruseasca cu ton

  • Amestecam ingredientele si condimentam salata cu sare si piper dupa gust.

salata-preparare-2

  • Pentru o forma deosebita a salatei cu ton, imbracam o forma de silicon/clasica, dreptunghiulara, cu folie alimentara. Lasam marginile foliei in afara formei.
  • Umplem forma cu salata ruseasca, o nivelam si o acoperim cu marginile foliei alimentare.

amestecare ingrediente salata ruseasca cu ton

  • Punem salata in frigider pentru minim 2 ore. Indepartam folia alimentara de la suprafata salatei, apoi o rasturnam pe un platou. Cu grija indepartam si folia aflata in forma.
  • Ornam suprafata salatei rusesti cu un strat subtire de maioneza, morcov taiat in feliute subtiri si bobite de mazare fiarta.

salatamestecare ingrediente salata ruseasca cu tona cu ton si legume pe platou

O servim cu pofta, este delicioasa.

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata ruseasca cu ton si legume
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 Comentarii

  1. Foarte buna,multumesc mult!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.