Paste cu sos de iepure


Paste cu sos de iepure, reteta cu linguini si ragu de carne de iepur

paste cu sos de iepure detaliu
Paste cu sos de iepure, reteta italiana pentru pranz

Daca va place carnea de iepure, trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta de paste cu sos de iepure. Sunt atat de gustoase si simplu de facut! Sosul ragu dureaza putin mai mult, dar cu siguranta merita orice minut dedicat prepararii lui.

Ani de zile nu am mancat acest tip de carne, dar intr-o buna zi mi-am luat inima in dinti si am comanadat dintr-un mic restaurant din Umbria paste linguini cu ragu de iepure. Va spun sincer ca am mancat absolut tot, atat de mult mi-au placut. Ei bine, daca eu am facut pace cu carnea de iepure, sotul meu nici sa nu o vada. Asta pana ieri, cand am facut aceste minunate paste si l-am convins sa le guste. Sa va mai spun ca dintr-o farfurie mare de paste, nu au mai ramas decat cateva urme de sos?

M-am bucurat foarte mult ca i-au placut, deci daca aveti si voi mofturosi prin casa si vreti sa ii convingeti ca aceasta carne are un gust foarte delicat si placut, va recomand sa incepeti cu acest sos de iepure. Il puteti manca cu paste sau gnocchi, chiar si cu mamaliga merge foarte bine.

Pentru un gust savuros, avem nevoie de ingrediente de calitate. Carnea de iepure nu trebuie sa fie grasa, iar sosul de rosii este esential pentru reusita retetei. Eu am ales o conserva de rosii taiate fin Mutti, o combinatie  perfecta intre sucul de rosii si bucatile de rosii taiate fin. Folosesc produsele lor de ani de zile si nu m-au dezamagit niciodata. Rosiile sunt 100% italiene, iar in conservele lor nu intalnim decat rosii si sare, fara corectori de gust.

paste cu sos de iepure preparare

Preparatele pe baza de peste, pastele si retetele care necesita folosirea rosiilor zemoase si parfumate de vara, vor iesi minunat cu rosiile taiate fin Mutti. Pentru ca au un continut ridicat de apa, sunt excelente pentru preparatele gatite la temperaturi inalte si pentru retetele care necesita un timp mai indelungat de preparare.

Paste cu sos de iepure – Ingrediente (4 persoane)

  • 300 g paste linguini (orice alte paste lungi sau scurte)
  • 1 conserva rosii taiate fin Mutti (400 g)
  • 600 g carne de iepure in bucati
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 tulpina telina Apio
  • 100 ml vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 frunza dafin
  • 200 ml apa/supa de legume
  • sare
  • piper proaspat macinat

Paste cu sos de iepure – Mod de preparare

  • Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam bucatile de iepure si le sotam 2-3 minute pe fiecare parte, la foc moderat.

paste cu sos de iepure preparare

  • Tocam marunt ceapa, taiem in cubulete mici morcovul si tulpina de telina Apio.

paste cu sos de iepure preparare

  • Le adaugam peste carnea de iepure si amestecam.

paste cu sos de iepure preparare

  • Dupa ce legumele s-au inmuiat, adaugam vinul alb. Amestecam pe foc moderat, iar cand alcoolul s-a evaporat, adaugam 200 ml de apa calda sau, cel mai bine, 200 ml supa de legume filtrata, sare si piper dupa gust si o frunza mica de dafin. Nu este obligatoriu sa puneti dafin daca nu va place gustul.
  • Nu puneti foarte multa sare sau piper pentru ca sosul se va reduce si riscam sa obtinem un preparat prea sarat.
  • Acoperim tigaia cu capac si fierbem iepurele, cca 60 de minute, sau pana cand carnea se desprinde pe oase si sosul a scazut considerabil.

paste cu sos de iepure preparare

  • Scoatem carnea din tigaie (pastram sosul si legumele in tigaie), o dezosam si tocam marunt. Acum, daca nu aveti o problema cu carnea de iepure, o puteti taia in bucatele mai mari, daca vreti un sos fin pe care sa-l poata manca fara probleme si cei carora nu le place carnea de iepure, o tocati fin.
  • Peste sosul din tigaie, adaugam rosiile taiate fin Mutti si carnea de iepure si amestecam.

paste cu sos de iepure preparare

  • Fierbem sosul cca 20 de minute, pe foc mic, sau pana cand capata o consistenta usor cremoasa. Daca sosul este prea dens, putem adauga inca 50-60 ml de apa calda.

paste cu sos de iepure preparare

  • Fierbem pastele al dente, le scurgem si le adaugam peste sosul de iepure.

paste cu sos de iepure preparare

  • Amestecam inca 1-2 minute pe foc mediu, apoi le servim cu putin parmezan ras si un strop de ulei de masline, adaugate in farfurie.

paste cu sos de iepure prezentare

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Paste cu sos de iepure
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

2 comentarii la “Paste cu sos de iepure

  1. Anonim spune:

    Eu am un iepure că animal de companie, așa că nu susțin rețetele astea, iepurii sunt niste ființe inocente, nici nu știu cum vă gândiți să postați așa ceva. O găină, un porc mai înțeleg că nu sunt așa gingașe…
    Scârbos!!!

    • Mihai spune:

      esti tu! Nu te pune nimeni sa citesti. Zi-le asta si „vedetelor” care au porci ca animale de companie sau chiar gaina 🙂 poate porumbei, serpi, sobolani etc.

      Eu multumesc pentru reteta si o sa o prepar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor