Chiftele din carne


Chiftele din carne de porc, reteta traditionala cu carne tocata

Chiftele din carne, detaliu
Chiftele din carne de porc prajite, reteta mamei mele

Chiftele din carne de porc, cat de minunat va suna acest preparat cu gust de copilarie? Eu va spun ca delicioasele chiftelute cu carne tocata de porc, prajite, nu coapte, erau preferatele mele inca de cand aveam doar cativa anisori. Mami face niste chiftele de porc atat de pufoase si gustoase, greu sa le rezisti. Tocmai de aceea fac mereu reteta de chiftele a mamei, nu am simtit nevoia sa schimb ceva la ea in toti acesti ani.

Cand eram micuta si imi permiteam sa mananc cate piftelute de porc doream (in copilarie le spuneam piftele de porc, nu chiftele), imi placea mereu sa am in farfurie si o portie de piure de cartofi, adoram sa le inmoi in el. Nici acum nu refuz o portie de piure langa ele, dar mai des le mananc cu salata de sezon, poate o mica bucatica de paine integrala si neaparat cu mustar iute.

Imi place sa le mananc calde, dar si dupa ce se racesc sunt minunate. Cu chiftelele de porc reci faceam pe timpuri un minunat sandvis. Ungeam doua felii de paine cu mustar, taiam cate 2 chiftele in jumatati si le puneam intre feliile de paine. Aruncam si cate o bucatica de branza telemea in sandvis, de, eram copil si nu tinem eu neaparat cont de calorii. Incercati si sandvisul cu chiftele, cu branza sau fara branza, este foarte gustos. Mi-a lasat gura apa, ce mai!

Pentru niste chiftele pufoase si gustoase, avem nevoie de o carne de porc de calitate. Nu cumparati carne tocata din magazin, chiar nu merita, eu am avut cateva intamplari neplacute cu ea. Am cumparat o bucata de pulpa de porc, am tocat-o acasa si mi-au iesit niste chiftele nemaipomenite.

Reteta de chiftele nu este absolut deloc complicata, iata cum le face mami a mea si cum le fac si eu de ani si ani de zile.

Chiftele din carne de porc – Ingrediente (20-22 chiftele)

  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 oua medii
  • 2 felii de paine alba uscata (cca 100 g) inmuiata in lapte
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica alba/galbena (cca 75 g dupa ce o curatam si tocam)
  • 1 lingurita mica rasa de sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura plina marar proaspat tocat marunt
  • 1 lingura plina patrunjel proaspat tocat marunt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • faina pentru tavalit chiftelutele
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Chiftele din carne de porc – Mod de preparare

  • Punem feliile de paine intr-un vas adanc si le acoperim cu lapte. Le lasam sa se inmoaie cca 10 minute.
  • Cat timp feliile de paine se inmoaie, tocam carnea si o punem intr-un vas. Adaugam ouale, cateii de usturoi si ceapa, date prin razatoarea cu gauri mici, mararul, patrunjelul, cimbrul uscat, sarea si piperul.
  • Adaugam si feliile de paine, stoarse foarte bine, si framantam carnea pana cand obtinem o compozitie bine legata.

Chiftele din carne preparare

  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute. In acest fel, carnea va imprumuta aroma mirodeniilor, iar chiftelutele vor fi foarte gustoase.
  • Dupa repaus, cu mainile in permanenta umede, formam chiftelute mici, cam de marimea unei nuci. Le tavalim prin faina si le asezam pe un tocator de lemn.

Chiftele din carne preparare

  • Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta (punem ulei in tigaie cam de doua degete). Eliminam excesul de faina de pe chiftelute, le aplatizam putin (chiftelele se vor umfla in timpul prajirii, deci este indicat sa le aplatizam putin inainte de a le pune in tigaie).

Chiftele din carne in tigaie

  • Prajim chiftelele de porc, la foc moderat, cca 6 minute, cate 3 minute pe fiecare parte.

Chiftele din carne de porc prajite

  • Dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta.
  • Servim aceste delicioase chiftele de carne, calde sau reci. Sunt excelente si foarte pufoase!

Chiftele din carne de porc prezentare

Pofta buna!

Daca va plac chiftelele, click pe poza de mai jos pentru mai multe retete! Chiftele de pui, chiftele de peste, chiftele cu oua de prepelita, toate va asteapta sa le incercati!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chiftele din carne de porc
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 249 Review(s)

41 comentarii la “Chiftele din carne

  1. viorel spune:

    Buna Laura,sotia mea se numea Adamache-nefiind acasa ,am sa fac aceste chiftele in stilul tau, sa vedem daca se aseamana la gust cu cele ale ei sau cu ale soacrei mele,Adamache si ea.

    • El spune:

      Cantitatea de ou este mult prea mare pt cantitatea de carne. De asemenea, mi se pare că chiftele in sine au fost cam prea moi și cred că ar merge mult mai bine cu pesmet in loc de pâine.

      Rețeta nu este extraordinara, am văzut mai buna in alta parte. Nu o sa o mai fac.

  2. Sidonia spune:

    La mulți foarte bune. Eu am făcut cantitatea dublă si am mai adăugat și un cartof ras… Singura precizare este că la mine a durat mult msi mult prajirea ( timpul a fodt aproape dublu), dar probabil depinde și de aragaz 🤷‍♂️

  3. Diana spune:

    Exact asa le prepar si eu!dar inca un mic secret!Pun putina apa cand le framant ,si sunt si mai pufoase ,carnea se desface frumos si ev.putin ulei daca carnea nu are deloc grasime!E f bun tipsul!incearca l si la carnea de sarmale!!!

  4. Pirvu Andreea spune:

    Sunt foarte delicioase, moi si minunate! Am facut cam la fel, atat ca am omis mararul. Le-am facut la cuptor si au iesit grozave!
    Le voi mai face cu siguranta!

  5. Vasile Stefan Valentin spune:

    incerc acum reteta ta Laura stiu ca va fii excelenta de cum miroase eu am adaugat putina paprika si ceva oregano.. ma va duce mai aproape de mici dar sigur va fi ce trebuie multumesc mult de reteta.. in general stiu cu bucataria dar intotdeauna imi place sa vad cum mananca lumea

  6. Cercel florin spune:

    Auu ieșit f bune..prăjite chiar e gustul copilăriei cu un piure lângă, à lipsit ce-i drept un sos cu usturoi ce îl făcea mamaia dar e ok….pofta mare la toți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor