Chec aperitiv cu masline si sunca


Chec aperitiv cu masline, sunca si cascaval, reteta rapida de chec

Chec aperitiv cu masline preparare
Chec aperitiv cu masline, reteta rapida de chec sarat pufos

Reteta de chec aperitiv cu masline, sunca si cascaval este foarte simpla si rapida, merita incercata pentru ca prepararea nu dureaza mai mult de 10 minute. Fac foarte des acest chec sarat, este ideal pentru micul dejun sau pentru pachetelul de scoala sau serviciu. Zilele trecute l-am refacut cu ce-mi ramasese prin frigider de la Revelion. Aveam 2 cutii de masline incepute, verzi si negre, o cutie de cubulete de prosciutto cotto si o bucata de cascaval.

Pentru ca nu mi-ar fi placut sa le arunc, am facut acest minunat chec pufos sarat. Nu va spun cat este de gustos si pufos! Puteti sa inlocuiti cascavalul clasic cu cascaval afumat sau cu mozzarella bine scursa, prosciutto cotto cu sunca sau bucatele de bacon, carnat afumat sau salam, iar maslinele cu ardei gras, rosii sau legume trase la tigaie si tocate marunt (dovlecei, vinete etc).

Se pastreaza de minune pentru cca 4 zile, intr-un recipient de plastic inchis ermetic. Noi il mancam la micul dejun, dar chiar si la pranz cand nu am prea mult timp pentru pregatit o masa mai bogata. De exemplu, ieri am mancat doua felii de chec cu un pate de prosciutto cotto si putina salata verde. A fost minunata aceasta combinatie.

Asa cum v-am spus la inceput, in 10 minute maxim se face acest pufos chec cu masline, iar modul de preparare este foarte foarte simplu si rapid. Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de chec.

Chec aperitiv cu masline – Ingrediente (forma 24 cm Ø)

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 125 ml lapte
  • 40 g parmezan ras
  • 200 g cascaval clasic
  • 125 g prosciutto cotto
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 50 g masline verzi fara samburi
  • 6 g praf de copt
  • sare
  • piper

Chec aperitiv cu masline – Mod de preparare

  • Punem laptele, ouale si uleiul intr-un vas si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.
  • Amestecam faina si praful de copt si o cernem direct in vasul cu compozitia lichida. Adaugam si parmezanul ras si amestecam pana cand aluatul devine omogen.

Chec aperitiv cu masline preparare

  • In aluatul checului adaugam maslinele taiate in feliute subtiri, cubuletele de prosciutto cotto si cascavalul taiat si el in cubulete potrivite. Amestecam pana le incorporam in aluat.
  • Condimentam cu sare si piper dupa gust  si punem aluatul intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc (putem sa folosim si forma clasica de chec, iese la fel de gustos) tapetata cu unt si faina.
  • Nivelam frumos aluatul si introducem forma in cuptorul preincalzit la 180°C.

Chec aperitiv cu masline preparare

  • Coacem checul aperitiv cca 35 minute sau pana cand se rumeneste frumos. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a scoate checul din cuptor. Daca iese umeda, il mai lasati inca cca 5 minute la copt.
  • Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma 5 minute, apoi il rasturnam pe un gratar.

Chec aperitiv cu masline copt

  • Dupa ce se raceste complet, taiem deliciosul chec aperitiv cu masline in felii si il gustam cu pofta.

Chec aperitiv cu masline felii

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec aperitiv cu masline si sunca
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

10 comentarii la “Chec aperitiv cu masline si sunca

  1. Manuela spune:

    Bună ziua, îmi puteți spune, va rog frumos, pentru forma cu diametrul de 28 cm cu ce proporție ar trebui sa multiplic cantitățile?

  2. Liliana spune:

    Și eu fac acest aperitiv dar îl fac în forme de brioșe .Foarte apreciate și aspectuoase ptr o masă de sarbatori sau chiar ptr un pachețel.

  3. Alexandra Stan spune:

    Buna ziua. Am gasit multe retete online pentru un chec aperitiv, insa aceasta imi pare cea mai ok si as vrea sa ii dau o sansa, insa am o nelamurire. Oare asa multa faina trebuie adaugata pentru 3 oua? Imi puteti spune ca imbunatatiri aduce aceasta cantitate de faina? Ii ofera o alta textura? Multumesc mult!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alexandra, in niciun caz nu este prea multa faina. Faina nu este adaugata pentru 3 oua, trebuie sa iei in calcul si celelalte ingrediente. O sa iasa foarte bun, garantez, dar nu reduce faina pentru ca nu o sa iasa cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor