Biscuiti de post cu ciocolata


Biscuiti de post, reteta simpla si rapida cu ciocolata si nuca

Biscuiti de post cu ciocolata detaliu
Biscuiti de post cu ciocolata si nuca, reteta fara oua, lapte si unt

Biscuitii de post cu ciocolata sunt atat de gustosi, nu o sa va vina sa credeti ca nu contin oua, unt sau lapte de vaca. Ii fac aproape in fiecare saptamana, sunt un desert de post simplu si rapid, cu ingrediente accesibile oricui.

Am folosit o ciocolata neagra (75% continut cacao) potrivita pentru cei care se afla in post. Puteti sa eliminati ciocolata din aceasta reteta de biscuiti de post sau o puteti inlocui cu stafide, nuci sau alune tocate nu foarte marunt.

Am facut aceasta reteta de biscuiti cu lapte de nuca, foarte bun este orice alt lapte vegetal, iar daca nu tineti post, ies foarte bine si cu lapte de vaca. Ce sa va mai spun despre acesti biscuiti simpli si de post? Sunt crocanti dupa ce se racesc, se pot servi cu lapte, ceai, cafea, au un un gust divin de nuca, sunt neaparat de incercat.

Click pe poza de mai jos pentru alte delicioase si simple retete de post

Biscuiti de post cu ciocolata – Ingrediente (16 biscuiti)

  • 200 g faina
  • 30 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 100 ml lapte de nuca/migdale/soia
  • 5 g praf de copt
  • 1 baton vanilie/1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata neagra (75% cacao)
  • 1 varf cutit sare

Cum se fac acesti deliciosi biscuiti de post cu nuca si ciocolata?

  • Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un vas. Adaugam zaharul, nuca macinata, ciocolata taiata in bucati potrivite (nu foarte mici, dar nici foarte mari) si sarea. Amestecam ingredientele cu un tel.

Biscuiti de post cu ciocolata detaliu

  • Adaugam uleiul, laptele de nuca si semintele unei pastai de vanilie sau esenta de vanilie dupa gust.
  • Amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Biscuiti de post cu ciocolata detaliu

Cum se formeaza si se coc biscuitii simpli de post?

  • Formam bilute de aluat, mari cat o nuca, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (lasam o distanta de cca 3 cm intre biscuiti).

Biscuiti simpli de post cu ciocolata detaliu

  • Coacem biscuitii cu ciocolata in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.

Biscuiti de post cu ciocolata detaliu

  • Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii asezam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca. Sunt minunati! Cu drag va recomand sa incercati aceasta reteta simpla de biscuiti.

Biscuiti de post cu ciocolata detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti de post cu ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 25 Review(s)

24 comentarii la “Biscuiti de post cu ciocolata

  1. Mariana spune:

    Buna Laura, deoarce fica-mea nu vrea sa simta nuca in nici un preparat,o pot inlocui cu migdale macinate? Multumesc!

  2. Teodora spune:

    Buna ziua! Am respectat reteta intocmai, si nu a iesit, pe dinăuntru sunt asa mai umede ca si cum ar fi necoapte, cu ce am gresit…

  3. Mara spune:

    Buna Laura! Ieri am descoperit aceasta minunata rețeta. Bineînțeles ca astăzi am și făcut biscuiții, porție dubla. Dar, jumătate din cantitatea de faina am folosit faina din fulgi de ovăz. Au ieșit… uau. Mereu fac din retetele tale. Acum am și scris 😁 Mulțumesc

  4. Damian Felicia spune:

    Absolut deliciosi!!! Sa nu mai spun cat de rapizi – si la facut si la mancat. De cateva zile, de cand i-am facut prima oara, ii fac zilnic. Azi am facut portie tripla – sa avem rezerve.

  5. Maria spune:

    Am găsit soluția : am pus ulei în palmă, din timp în timp. Am încercat la început cu apă, nu mi-a plăcut…

  6. Irina G spune:

    Am facut astazi acesti biscuiti si au iesit deliciosi. Am facut cantitate tripla 😊! Multumesc mult pentru reteta minunata, draga Laura! Toate retetele tale sunt foarte bune si imi ies gustoase mereu! Multumesc inca o data! Sa ai o zi minunata 😘!

  7. Ema spune:

    Îți mulțumesc mult pentru rețeta!!Chiar e suppppper,superrrr, delicioasa chiar o să mai încerc!!
    Te pup dulce,cu drag Ema ❤️😘😘😘😘😘👍👍👍👍👍👍👍

  8. Elis spune:

    Laura, crezi ca se poate inlocui nuca macinata cu pulpa de nuci/alune obtinuta atunci cand facem lapte vegetal?
    Multumesc!

  9. Vasilescu Viorica spune:

    Buna Laura. Multumesc ptr reteta asta minunata. Chiar ma gandeam ce sa fac dulce si mi-a aparut pe facebook. Cred ca o sa-mi placa maxim, sunt fana pricomigdale, fursecuri cu stafide etc.🤗😘

  10. Fagaras Oana spune:

    Buna ziua !Am doua intrebari : 1. Se poate inlocui zaharul cu indulcitor ?
    2.Cum trebuie setat cuptorul electric ?Temperatura jos si sus sau numai jos ?Cu ventilatie sau fara ?Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor