Placinta cu ciocolata si nuci

Placinta cu ciocolata si nuci, un desert minunat cu aluat fraged de casa Placinta cu ciocolata si nuci este absolut minunata, printre cele mai bune placinte dulci facute pana acum. Aluatul este de o fragezime greu de descris in cuvinte, iar crema de ciocolata si nuci, aromatizata cu coaja de portocala, este perfecta in combinatie […]

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi la cuptor cu parmezan, o mancare delicioasa pentru pranz sau cina Cartofii la cuptor cu parmezan sunt preferatii mei. De fapt nu refuz nicio mancare care are ca ingredient principal cartoful. Ma dau in vant dupa cartofii prajiti si piureul de cartofi, supa crema de cartofi imi place iarasi foarte mult, intr-un cuvant, ador […]

Prajitura insiropata cu ananas si frisca

Prajitura insiropata cu ananas si frisca, o reteta de prajitura simpla si delicioasa Prajitura insiropata cu ananas si frisca este atat de buna, incat sigur o s-o treceti in topul preferintelor. Pentru mine combinatia dintre ananas si cocos este cel putin la fel de reusta ca cea dintre ciocolata neagra si menta sau ciocolata si […]

Mostaccioli – turta dulce italiana

Mostaccioli, reteta de turta dulce italiana pentru Craciun Mostaccioli sunt niste biscuiti tipici zonei de sud a Italiei, foarte asemanatori ca gust cu turta dulce pe care o savuram cu atata placere de Craciun. Reteta nu este deloc complicata, iar datorita gustului si parfumului care se raspandeste in toata casa in timp ce-i coacem, merita […]

Bibilica umpluta la cuptor

Bibilica umpluta la cuptor, reteta pentru masa de Revelion Dupa preparatele traditionale pe baza de carne de porc, parca simtim nevoia de ceva mai altfel pe masa de Revelion, nu-i asa? Eu, cel putin, de Revelion prefer intotdeauna alta carne decat cea de porc. Anul acesta voi pregati o bibilica umpluta la cuptor, are o carne […]

Cantucci sarati cu migdale

Cantucci sarati cu migdale, o gustare deosebita pentru masa de sarbatori Chiar daca cantucci toscani dulci sunt mult mai cunoscuti si apreciati, astazi va propun o reteta de cantucci sarati, cu parmezan si migdale, crocanti si foarte deliciosi. Ii puteti incerca de sarbatori, vor fi apreciati de catre toti invitatii, mici sau mari. Reteta biscuitilor […]

Cozonac Italian – Gubana

Gubana – reteta cozonac italian delicios, cu umplutura de fructe uscate Gubana este un dulce italian, asemanator cu cozonacul traditional, originar din regiunea Friuli-Venezia Giulia, cu un gust absolut minunat si o consistenta de vis. Umplutura cozonacului italian gubana este formata dintr-un amestec de fructe uscate, fructe confiate, biscuiti, miere si marsala. Eu am inlocuit vinul marsala […]

Mini tarte de mamaliga cu crema de naut

Mini tarte de mamaliga cu crema de naut, un aperitiv delicios pentru Craciun Mini tartele  de mamaliga, crema de naut si o mica feliuta de slanina afumata, sunt un aperitiv de o bunatate greu de descris. Ieri le-am facut si nu va spun cat de rapid s-au terminat. Abia astept Craciunul sa le refac! Pentru reteta […]

Paine in patru culori

Paine in patru culori, o paine deosebita pentru masa de sarbatori Painea in patru culori este perfecta pentru o masa de sarbatori vesela si inedita. Este delicoasa alaturi de branzeturi, mezeluri sau ca baza pentru diferite pateuri. Este o paine 100% naturala, pentru colorarea aluatului am folosit spanac, sofran si bulion, asadar si micii musafiri […]

Tort de Craciun cu mousse de ciocolata alba

Tort de Craciun cu mousse de ciocolata alba, reteta de tort pentru sarbatorile de iarna Tort de Craciun, tort cu mousse de ciocolata alba si straturi subtiri de pandispan. Un desert deosebit pentru masa de sarbatori. Tortul de Craciun cu mousse de ciocolata alba si portocale este o propunere delicioasa pentru sarbatorile de iarna din […]

Hamburger cu ton RIO Mare si linte

Hamburger cu ton si linte, o reteta ideala pentru pachetul de pranz Cred ca toti ne-am intrebat la un moment dat ce sa mai punem in pachetul de pranz atunci cand mergem la birou, scoala sau facultate, nu-i asa? Preparatele trebuie sa fie sanatoase, usor de transportat si nu in ultimul rand deosebit de gustoase. […]

Tarta cu crema de ciocolata – reteta video

Tarta cu ciocolata si aluat de casa, desert cu aluat fraged si ciocolata neagra Tarta cu crema de ciocolata este un desert absolut minunat, perfect potrivit in orice anotimp si la orice ora a zilei. Cel putin la noi in familie asa este considerat. Gustul cremei de ciocolata neagra este pus in evidenta de aluatul […]

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas, reteta delicioasa si rapida pentru sarbatori Prajitura cu crema de vanilie si ananas este o idee excelenta pentru masa de sarbatori. Daca va place cremsnitul, aceasta prajitura ii seamana foarte mult ca gust. De cateva zile am inceput probele pentru dulciurile de Craciun, iar aceasta delicioasa prajitura cu crema […]

Lichior de ciocolata si cardamom

Lichior de ciocolata, reteta de bautura alcoolica de casa  Lichiorul de ciocolata este o bautura alcoolica, consumata mai ales cu ocazia sarbatorilor de iarna, Craciun si Revelion. Bineinteles ca asta nu este o regula, daca va plac bauturile de acest gen, le puteti consuma oricand, cu moderatie, normal. Reteta lichiorului de ciocolata este foarte simpla, avem […]

Chec cu albusuri si mere

Reteta de Chec cu albusuri si mere, un desert de toamna absolut minunat Imi place atat de mult acest chec cu albusuri si mere, incat l-am facut de vreo trei ori in decurs de o saptamana. Merele, stafidele inmuiate in rom si consistenta atat de lejera a acestui chec merg mana in mana, va garantez. […]

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta, aperitiv sarat pentru sarbatori Tarta fara aluat cu rosii si ricotta este unul dintre aperitivele de mare succes de pe masa noastra de sarbatori. O fac de ani si ani de zile, de Paste sau Revelion, si intotdeauna a fost foarte apreciata, atat pentru gust cat si pentru aspect. […]

Risotto cu dovleac si gorgonzola

Risotto cu dovleac si gorgonzola, o reteta italiana cu orez si branza dulce gorgonzola Risotto cu dovleac si gorgonzola dulce este fara indoiala preferatul familiei noastre. Cris, care nu se intelege deloc bine cu orezul, adora acest tip de mancare, deci daca aveti in casa un astfel de mofturos, neaparat incercati aceasta reteta, sigur sigur […]

Concurs cu gust pentru gospodinele mici si mari

Concurs cu gust pentru gospodinele mici si mari, premii in carti semnate Laura Adamache In urma extragerii efectuate cu ajutorul random-org, cei trei castigatori ai concursului, sunt: Monica Radulescu (comentariul nr.71) Lisa (comentariul nr.42) Madimih (comentariul nr.30) Felicitari castigatorilor si multumiri tuturor pentru participare! Monica, Madimih si Lisa, astept adresa voastra, numele complet si un […]

Placinta cu branza de vaci si stafide

Placinta cu branza de vaci si stafide este desertul perfect pentru o zi ploioasa si friguroasa de toamna. Recunosc ca nu era preferata mea in copilarie, mai degraba mancam un salam de biscuiti sau o portie de papanasi, dar in timp gusturile se schimba si acum nu imi inchipui multe dulciuri care sa imi ofere […]

Carti noi la Targul International Gaudeamus

Iata ca si in acest an va aduc trei carti noi-noute, frumoase si colorate, cu retete una si una, pregatite si fotografiate cu mare drag si emotii in bucataria proprie. Noile carti se vor afla in standul Editurii ALL, la Targul International Gaudeamus, care va avea loc in perioada 16-20 noiembrie in Pavilionul Central Romexpo, iar […]

Mancare italiana de fasole

Mancare italiana de fasole boabe, fagioli all’uccelletto Mancarea italiana de fasole, pe numele ei original fagioli all’uccelletto, a fost piesa principala a pranzului de ieri. Pentru ca am avut mai mult timp liber, am pregatit un pranz mai bogat ca de obicei. L-am inceput cu niste bruschette integrale cu rosii si rucola, am continuat cu […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea, reteta de prajitura a copilariei mele O prajitura cu gem si bezea, cu aluat fraged care se topeste in gura, gem de fructe de padure de casa si un strat subtire de bezea, ce poate fi mai bun de atat? Nici nu-mi amintesc cate tavi de prajitura cu gem am mancat […]

Jambalaya cu pui si carnati chorizo

Jambalaya, o mancare din bucataria creola, cu pui, chorizo si creveti Jambalaya este o mancare delicioasa si satioasa specifica bucatariei creole. Bucataria creola isi are originea in statul Louisiana, situat in sudul Statelor Unite ale Americii, si se caracterizeaza printr-un amestec de culturi culinare, predominanta fiind cea franceza. Bucatariile spaniola, italiana, portugheza, africana si nativ americana si-au pus […]

Supa cu naut si spanac

Supa cu naut si spanac, o reteta simpla si delicioasa de supa cu legume Ce faci cand esti racit, ti-e foame, dar nu ai chef sa stai in bucatarie prea mult? O supa cu naut si spanac, foarte buna si, cel mai important, foarte rapida. Pe mine m-a pus pe picioare saptamana trecuta cand am […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor