Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici


Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici, reteta de cornuri cu aluat dospit

Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici detaliu

Luna februarie este dedicata iubirii, iar reteta acestor minunate cornuri pufoase umplute cu crema de piersici este una dintre propunerile mele pentru un mic dejun delicios sau pentru o pauza dulce si frumoasa petrecuta alaturi de persoana iubita. In mod sigur le voi introduce pe lista preparatelor pentru sarbatoarea de Dragobete. Pentru crema de piersici am folosit o conserva de compot de piersici, in sirop slab indulcit, de la prietenii mei de la Sun Food. Trebuie neaparat sa incercati aceasta crema de piersici, este deosebit de fina si parfumata. O puteti folosi cu succes si pentru torturi sau prajituri, iar daca va doriti o crema cu o consistenta mai pufoasa, o puteti amesteca cu frisca si puteti adauga in crema finala si cateva cubulete de piersici in compot, bine scurse. Haideti sa vedem impreuna cum se fac aceste cornuri pufoase umplute cu crema de piersici.

Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici – Ingrediente (5 bucati)

Aluat Cornuri pufoase – Ingrediente 

  • 300 g faina
  • 1 ou mediu
  • 130 ml lapte
  • 30 g unt moale
  • 50 g zahar tos fin
  • 10 g drojdie proaspata/4 g drojdie uscata
  • 1 lingurita plina coaja rasa portocala
  • 1 varf cutit sare
  • 10 g unt (pentru uns formele pentru cornuri)
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte (pentru uns cornurile)
  • zahar pudra vanilat (pentru pudrat cornurile)

Crema de piersici pentru cornuri pufoase – Ingrediente

  • 400 g piersici Sun Food (cantarite dupa ce le scurgem)
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri medii
  • 1 ou mediu
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 pastaie de vanilie (doar semintele)

Aluat Cornuri pufoase – Mod de preparare

  • Cernem faina si o punem intr-un vas. Amestecam drojdia cu laptele caldut (laptele trebuie sa fie usor caldut, nu fierbinte) si il adaugam in centrul fainii. Amestecam putin faina si laptele, apoi adaugam oul, untul moale taiat in cubulete, zaharul si coaja rasa de portocala.
  • Framantam aluatul, iar cand incepe sa capete consistenta, adaugam sarea si framantam pana cand este perfect elastic si nu se mai lipeste de mana.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca, intr-un loc caldut, o ora sau pana cand isi dubleaza volumul, nu mai mult.

Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici preparare aluat

Crema de piersici pentru cornuri pufoase – Mod de preparare

  • Scurgem jumatatile de piersica, le punem intr-un vas si le pasam pana cand obtinem un piure fin.
  • Punem piureul intr-o craticioara, adaugam laptele, semintele unei pastai de vanilie si punem craticioara pe foc mic. Dupa ce amestecul s-a incalzit foarte bine, stingem focul.
  • Separat, intr-un vas, punem galbenusurile, oul intreg, zaharul si amidonul si amestecam pana la omogenizare.
  • Turnam amestecul de lapte si piersici peste cel de galbenusuri si amestecam bine.
  • Punem crema de piersici in craticioara si o fierbem, pe foc foarte foarte mic, pana se ingroasa (10-12 minute).
  • Stingem focul, acoperim crema cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca complet.

Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici preparare crema

Asamblare Cornuri umplute cu crema de piersici

  • Impartim aluatul dospit in cinci parti egale. Rulam fiecare bucata de aluat, pe masa usor pudrata cu faina, intr-un snur lung de cca 25 cm.
  • Ungem formele metalice de cannoli cu unt si infasuram aluatul, in forma de spirala, de jur imprejul formei.
  • Asezam formele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, la o distanta de cca 5-6 cm una fata de cealalta, si lasam cornurile sa dospeasca, inca 30 de minute, intr-un loc caldut.

Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici in tava

  • Dupa ce cornurile au dospit, le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si le coacem, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 15 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
  • Scoatem cornurile pufoase coapte din cuptor si le asezam pe un gratar sa se raceasca cca 10 minute, apoi, cu grija, extragem formele metalice.

Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici coapte

  • Dupa ce cornurile s-au racit complet, le umplem cu crema de piersici, le pudram cu zahar pudra si le gustam cu mare pofta.

Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici Sun Food

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 33 Review(s)

8 comentarii la “Cornuri pufoase umplute cu crema de piersici

  1. Andra spune:

    Mie imi plac foarte mult piersicile, asa ca cu acest prilej le voi face celor mici ceva dulce de care sa se bucure. Minunat!

  2. Tatiana spune:

    Buna! Eu nu am astfel de forme, insa daca as folosi folie de aluminiu pe post de forme ar merge?
    Tare as vrea sa fac aceste cornuri.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Tatiana, da, sigur, poti face forme din folie de aluminiu. Sa ungi formele cu putin ulei sau unt inainte de a rula aluatul pe ele.

  3. Gabriela Stan spune:

    Am facut reteta de cornuri si pot spune ca aluatul si crema sunt grozave ,aluatul pufos usor crocant si crema delicioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor