Placinta cu ciocolata si nuci


Placinta cu ciocolata si nuci, un desert minunat cu aluat fraged de casa

Placinta cu ciocolata si nuci preparare platou
Placinta cu ciocolata si nuci, frageda si deosebit de gustoasa

Placinta cu ciocolata si nuci este absolut minunata, printre cele mai bune placinte dulci facute pana acum.

Aluatul este de o fragezime greu de descris in cuvinte, iar crema de ciocolata si nuci, aromatizata cu coaja de portocala, este perfecta in combinatie cu acest aluat fraged.

Pentru ca aluatul fraged nu contine zahar, il puteti folosi si pentru alt tip de placinte, dulci sau sarate. Reteta acestei placinte cu ciocolata si nuci este foarte simpla, incercati-o pentru ca sigur sigur o sa va placa.

Placinta cu ciocolata si nuci – Ingrediente (tava 20×26 cm)

Aluat fraged pentru placinta – Ingrediente

  • 250 g faina
  • 250 g unt rece de la frigider
  • 1 galbenus mediu
  • 4 linguri apa rece
  • 1 varf cutit sare

Umplutura de ciocolata si nuci pentru placinta – Ingrediente

  • 6 albusuri + 1 varf cutit sare
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar tos fin
  • 140 g ciocolata neagra (minim 50% continut cacao)
  • 80 g nuci tocate
  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)
  • 1 portocala mare (doar coaja rasa)

Aluat fraged pentru placinta – Mod de preparare

  • Punem in robot faina, untul rece taiat in cubulete, galbenusul, sarea si apa. Actionam robotul, la viteza medie, iar in momentul in care obtinem un aluat compact, il stingem.
  • Rasturnam aluatul pe masa usor pudrata cu faina, ii dam o forma rotunda, il invelim in folie de plastic alimentara, il aplatizam si il introducem in frigider pentru 30-45 de minute.
  • Daca nu avem robot, punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam untul rece, taiat in cubulete foarte mici, si sarea. Framantam pana cand obtinem un aluat sfaramicios, apoi adaugam galbenusul si apa rece si framantam pana cand aluatul capata o consistenta omogena.

Placinta cu ciocolata si nuci preparare aluat fraged

Umplutura de ciocolata si nuci pentru placinta – Mod de preparare

  • Punem ciocolata, taiata marunt, intr-o craticioara si o topim la bain-marie. O lasam sa se raceasca pana cand atinge temperatura camerei.
  • Mixam foarte bine albusurile, amestecate cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul. Mixam in continuare pana cand obtinem o bezea perfecta. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, si mixam, la viteza redusa, pana cand sunt perfect incorporate in bezea.
  • Adaugam semintele pastaii de vanilie, coaja de portocala si ciocolata la temperatura camerei si mixam, la viteza redusa, pana la omogenizare.
  • La sfarsit adaugam nucile tocate marunt si amestecam, cu grija, cu un tel sau lingura, pana le incorporam in crema de ciocolata.

Placinta cu ciocolata si nuci preparare crema

  • Consistenta finala a umpluturii acestei placinte cu ciocolata este semilichida.

Placinta cu ciocolata si nuci – Asamblare

  • Tapetam forma cu unt si hartie de copt (hartia de copt se aseaza doar la baza tavii, iar marginile tavii se pudreaza cu putina faina).
  • Impartim aluatul fraged in doua bucati egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie de cca 6-7 mm grosime.
  • Punem prima foaie in tava, adaugam umplutura si o nivelam cu grija, iar peste umplutura, asezam cu grija a doua foaie de aluat.

Placinta cu ciocolata si nuci asamblare

  • Introducem placinta cu ciocolata si nuci in cuptorul preincalzit la 180°C si o coacem cca 25-30 de minute sau pana cand suprafata se rumeneste frumos si uniform.
  • O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca complet in tava, o pudram cu zahar pudra vanilat si o gustam cu pofta. Este o placinta absolut delicioasa!

Placinta cu ciocolata si nuci detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta cu ciocolata si nuci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 45 Review(s)

19 comentarii la “Placinta cu ciocolata si nuci

    • Tihoi spune:

      „Daca nu avem robot, punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam untul rece, taiat in cubulete foarte mici, si sarea. Framantam pana cand obtinem un aluat sfaramicios, apoi adaugam galbenusul si apa rece si framantam pana cand aluatul capata o consistenta omogena”.

  1. Mirela spune:

    Am facut prajitura, mi-a placut, insa ce as mai putea adauga in blatul dintre cele doua foi pentru a fi mai umed putin, sau mai insiropat? Mi se pare putin uscat……sau daca as pune ceva fructe confiate, oare ar fi ok? multumesc de sugestii

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mirela, aceasta placinta nu trebuie sa fie umeda sau insiropata, dar, daca doresti, poti adauga 1-2 liguri de coaja de portocala confiata.

  2. Geta spune:

    Draga Laura,

    am incercat si prajitura aceasta, a iesit foarte buna. Desi am pus numai 170 g unt si 150 g zahar, foile s-au intins bine si cu unt mai putin.

    multumim pt idei

  3. Nicoleta spune:

    Am încercat si eu prăjitura, însă am avut o mica problema. Crema a crescut foarte mult si a început sa dea pe afara. Oară am facut eu ceva greșit?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Gloria, poti incerca, dar visinele trebuie sa fie foarte foarte bine scurse si eventual taiate in bucatele mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor