Biscuiti de post cu masline si rozmarin


Biscuiti de post cu masline si rozmarin, biscuiti fara oua si fara unt

Biscuiti de post cu masline si rozmarin detaliu
Biscuiti de post cu masline, reteta de biscuiti de post fara oua, unt, lapte

Nu trebuie sa folosim neaparat oua, unt sau lapte pentru niste biscuiti fragezi si absolut deliciosi. Va spun sincer ca acesti biscuiti de post cu masline si rozmarin sunt atat de gustosi, incat cu greu ai putea crede ca nu contin niciun ingredient de origine animala. Consistenta biscuitilor de post este de vis!

Fragezi, cu o aroma delicioasa de rozmarin si masline negre, sunt ideali pentru un aperitiv de post. Noi i-am savurat impreuna cu o crema gustoasa, obtinuta dintr-un pate vegetal de masline Bucegi, smantana de post, putin arpagic tocat marunt si piper negru proaspat macinat.

Combinatia dintre acesti fragezi biscuiti sarati si crema vegetala este minunata! Nu poti da gres intr-o zi de post cu aceasta gustare.

Pate vegetal Bucegi conserve

Biscuiti de post cu masline si rozmarin – Ingrediente (12 biscuiti)

  • 200 g faina
  • 20 g masline fara samburi tocate marunt (cantarite dupa ce le tocam)
  • 50 ml ulei de masline
  • 50-60 ml apa foarte rece
  • 1 lingurita mica rasa rozmarin proaspat tocat
  • 2 g praf de copt
  • 4 g sare

Crema de pate vegetal de masline – Ingrediente 

  • 1 conserva pate vegetal de masline Bucegi (120 g)
  • 20 g smantana de soia pentru gatit
  • 1 lingurita plina masline fara samburi tocate marunt
  • 1 lingurita rasa frunze tocate arpagic
  • piper proaspat macinat dupa gust

Biscuiti de post sarati cu masline si rozmarin – Mod de preparare

  • Punem intr-un vas faina, praful de copt si sarea si amestecam bine. Adaugam apa rece, uleiul de masline, maslinele si rozmarinul tocate foarte marunt.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa repaus, intindem aluatul pe masa pudrata usor cu faina, intr-o foaie de cca 6-7 mm. Decupam aluatul cu o forma rotunda de biscuiti de cca 4 cm Ø.
  • Asezam biscuitii de post in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. In centrul fiecarui biscuit, punem cate o felie de maslina si o presam usor astfel incat sa intre partial in aluat.

Biscuiti de post cu masline si rozmarin preparare

  • Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.
  • Scoatem biscuitii de post din tava si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca complet.

Biscuiti de post cu masline si rozmarin platou

Crema de pate vegetal cu masline – Mod de preparare

  • Punem pateul Bucegi intr-un vas, adaugam smantana, maslinele, frunzele de arpagic tocate marunt si piperul.
  • Mixam la viteza redusa cateva secunde sau pana cand obtinem o consistenta cremoasa.
  • Punem crema in frigider, acoperita cu folie de plastic alimentara, pentru minim 30 de minute.

retete de post sugestii

  • Servim cu pofta biscuitii de post cu aceasta delicioasa crema de pate vegetal cu masline Bucegi.

Biscuiti de post cu masline si rozmarin cu pate vegetal Bucegi

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti de post cu masline si rozmarin
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor