Cantucci sarati cu migdale


Cantucci sarati cu migdale, o gustare deosebita pentru masa de sarbatori

Cantucci sarati detaliu

Chiar daca cantucci toscani dulci sunt mult mai cunoscuti si apreciati, astazi va propun o reteta de cantucci sarati, cu parmezan si migdale, crocanti si foarte deliciosi. Ii puteti incerca de sarbatori, vor fi apreciati de catre toti invitatii, mici sau mari. Reteta biscuitilor italieni cantucci este deosebit de simpla.

Cantucci sarati – Ingrediente (28 cantucci) 

  • 180 g faina alba
  • 30 g faina de malai
  • 80 g parmezan ras
  • 3 g praf de copt
  • 2 g sare
  • 50 ml lapte
  • 2 oua medii
  • 50 ml ulei de masline
  • 40 g migdale intregi
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte (pentru uns)

Cantucci sarati – Mod de preparare

  • Punem in robot faina amestecata cu praful de copt si cernuta, faina de malai, sarea si parmezanul ras.
  • Adaugam ouale usor amestecate cu furculita, laptele la temperatura camerei si uleiul de masline.
  • Mixam pana cand obtinem un aluat omogen, apoi adaugam migdalele intregi si framantam pana le incorporam perfect in aluat.
  • Il punem pe planul de lucru usor pudrat cu faina si ii dam forma unui rulou cu un diamentru de cca 3 cm.
  • Punem ruloul in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, il ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute sau pana cand suprafata este rumenita uniform.
  • Il scoatem din cuptor, il asezam pe un gratar si il lasam sa se raceasca 10 minute. Taiem oblic cantucci de cca 1 cm grosime, ii reasezam in tava de cuptor si ii coacem la 180°C, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Cantucci sarati preparare

  • II scoatem din cuptor, ii asezam pe un gratar si dupa ce s-au racit complet, ii putem servi.

Cantucci sarati pe platou

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cantucci sarati
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Un comentariu la “Cantucci sarati cu migdale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor