Biscuiti de post cu portocale

0 comentarii

Biscuiti de post cu portocale, un desert rapid pentru zilele de post

Biscuiti de post cu portocale platou
Biscuiti de post cu portocale, reteta dulce de post

De acesti biscuiti cu portocale se pot bucura nu doar persoanele care tin post ci si cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana sau pur si simplu ii putem incerca daca ne dorim niste biscuiti deliciosi fara oua si fara unt.

Biscuitii de post cu portocale se fac simplu, sunt crocanti si foarte foarte parfumati. Daca va place mai mult aroma de lamaie, puteti inlocui coaja si sucul de portocale cu aceeasi cantitate de lamaie, coaja si suc.

Seamana foarte mult cu vestitii biscuiti americani crinkles, doar ca, asa cum va spuneam, sunt complet lipsiti de orice ingredient de origine animala.

Biscuiti de post cu portocale – Ingrediente (20 biscuiti)

  • 200 g faina
  • 50 g faina de migdale
  • 100 g zahar tos fin
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 1 portocala mare (doar coaja rasa)
  • 25 ml lapte de nuca/soia/migdale
  • 4 g praf de copt
  • 10 ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 1 varf cutit sare
  • zahar tos fin + zahar pudra vanilat (pentru tavalit biscuitii de post)

Biscuiti de post cu portocale – Mod de preparare

  • Intr-un vas incapator amestecam faina, faina de migdale, praful de copt cernut, sarea si zaharul.
  • Adaugam sucul si coaja de portocala, uleiul si laptele de nuca si framantam aluatul pana la omogenizare.
  • Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 1 ora.
  • Dupa repaus, rupem mici bucatele de aluat, de marimea unei nuci, le dam o forma rotunda si le tavalim foarte bine intai prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra vanilat.
  • Punem biscuitii de post cu portocale in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 3-4 cm unul fata de celalalt.

Biscuiti de post cu portocale preparare

  • Ii aplatizam putin si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute, nu mai mult. In momentul in care observam ca baza biscuitilor este aurie, scoatem tava din cuptor si mutam biscuitii de post pe un gratar.
  • Dupa ce s-au racit, ii gustam cu pofta. Sunt deliciosi!

Biscuiti de post cu portocale detaliu

Pofta buna!

retete-post-banne 740r

Incercati si acesti deliciosi biscuiti de post sarati cu masline. Sunt crocanti si se fac foarte simplu. Ii puteti gusta cu un pateu de post sau simpli, ca aperitiv.

biscuiti-masline-post-detaliu

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti de post cu portocale
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.