Dovlecei umpluti cu ton si parmezan


Dovlecei umpluti cu ton si parmezan, o reteta delicioasa si simplu de facut

dovlecei umpluti cu ton detaliu

Dovleceii umpluti cu ton si parmezan sunt putin spus minunati! Nu ma dau in vant dupa dovlecei, dar in aceasta combinatie i-as manca oricand, fara nici cea mai mica ezitare. Duminica sunt Floriile, asadar va propun aceasta delicioasa si rapida reteta cu peste pentru masa de pranz sau cina. Sa va spun despre tonul file in ulei de floarea soarelui, marca Lotka,  folosit pentru umplutura acestor dovlecei. Este atat de bun incat o sa-i raman fidela. Daca printre preferintele voastre se numara tonul si macroul, cele doua tipuri de peste din portofoliul de produse premium Lotka, stati pe aproape. In curand vor veni pe blog si alte retete delicioase cu aceste conserve.

Dovlecei umpluti cu ton si parmezan – Ingrediente (2 persoane)

  • 3 dovlecei zucchini medii
  • 1 conserva ton file Lotka in ulei de floarea soarelui (200 g)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline pentru uns dovlceii
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui din conserva de ton
  • 25 g parmezan ras
  • ½ ceapa mica rosie sau alba
  • sare
  • piper
  • 150 g mozzarella/cascaval clasic

Dovlecei umpluti cu ton si parmezan – Mod de preparare

  • Spalam dovleceii, ii stergem bine, le taiem capetele si apoi ii taiem pe lungime in doua jumatati.
  • Cu ajutorul unei lingurite, eliminam miezul cu samburi ai dovleceilor. Vom obtine jumatati de dovlecel in forma de barcute.

dovlecei umpluti cu ton detaliu preparare

  • Ungem jumatatile de dovlecel cu uleiul de masline, le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem 3-4 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.
  • Ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca pana preparam umplutura.
  • Scurgem tonul file, dar oprim 1 lingura de ulei. Punem tonul bine scurs in robot, adaugam uleiul, sucul de lamaie, parmezanul ras, ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust si mixam pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Umplem jumatatile caldute de dovlecel cu compozitia de ton si le pudram din belsug cu mozzarella rupta in bucati mici sau cu cascavalul ras.

dovlecei umpluti cu ton si parmezan copti in tava

  • Coacem dovleceii cu ton in cuptorul preincalzit, inca 6-7 minute, sau pana cand mozzarella sau cascavalul s-au topit complet.

dovlecei umpluti cu ton file Lotka si parmezan

  • Ii servim calzi sau reci, sunt la fel de gustosi in ambele variante.

Dovlecei umpluti cu ton file Lotka si parmezan

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Dovlecei umpluti cu ton si parmezan
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)

Un comentariu la “Dovlecei umpluti cu ton si parmezan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor