Ajutor de nadejde pentru retete gustoase


Concurs, Colaborari – Ajutor de nadejde pentru retete gustoase

Am ajuns la finalul acestui minunat concurs. Avem doi castigatori care vor primi in curand in bucataria lor, o masina electrica de tocat carne, marca Naumann. Acestia sunt:

  1. Pop Mihaela (comentariul cu numarul 367) care a castigatt o masina de tocat Naumann NM120 
  2. Magda Iub (comentariul cu numarul 797) care a castigat o masina de tocat carne Naumann NM 300 Tradition

Castigatori Concurs

Felicitari castigatoarelor si multumesc tuturor pentru participare!

––––––––––––––––––––––––-

Dragilor, se pare ca Mos Craciun s-a hotarat sa vina mai devreme in acest an. De data aceasta, Mos Craciunul nostru se numeste Naumann si va propune un concurs foarte frumos care o sa va aduca in bucatarii un ajutor de nadejde pentru retetete gustoase.

Premiile constau in doua masini de tocat electrice, marca Nauman!

Masina de tocat Naumann NM 120, are o putere maxima de 1.500W, viteza de tocare de 1,5 Kg/minut, functie reverse pentru deblocare si un angrenaj metalic etansat perfect. Masina de tocat vine insotita de 3 site din inox: fina-5mm, medie -7mm, grosiera -triunghi. Accesoriu pentru rosii, zmeura sau capsuni, accesoriu pentru carnati si un accesoriu pentru kebab sau biscuiti.

Masina Naumann NM 120

Masina de tocat Naumann 300 Tradition, are o putere de 1200W, ansamblu de tocare si tija de angrenare metalice, 2 accesorii pentru preparare carnati din porc si oaie, 3 site de taiere din inox, accesoriu pentru chiftele si kebab si functie „Inapoi” pentru deblocare.

Print Friendly, PDF & Email

857 comentarii la “Ajutor de nadejde pentru retete gustoase

    • adochitei spune:

      A fost din totdeauna un vis ,iar acum cand puterile s-au micsorat sigur ca m-as putea bucura sa pot pregati preparatele dragi mie,tocaturile,sarmale,pirjoale,musaca ,dulciuri,sucuri …Poate vine Mosul!!!

  1. claudia spune:

    Avand in vedere ca „toaca” tot,e de inteles ca in primul rand as face carnati proaspeti de porc,mai ales ca acest cadou vine in preajma Sarbatorilor de Iarna

  2. Maxim Veronica spune:

    La ce nu as folosi una din cele doua masini de tocat? Sunt atat de utile si practice. Anul asta chiar i-am dus dorul, a mea s-a stricat. Mi-ar fi fost de un real folos la zarzavaturi si prepararea bulionului. Deci, pentru asta le-as folosi.

  3. Laura Ungureanu spune:

    Masinile de tocat … foarte bune la casa unui om care tine dieta Dukan, la prepararea chiftelelor cu carne de pui, curcan si legume, a cremwrustilor de casa sau a carnatilor dietetici. mmmm !

  4. PicincuHobjila Viorica spune:

    cel mai des as folosi masina de tocat la pregatirea carnii pentru sarmalute si ardei umpluti si la prepararea fursecurilor impreuna cu baietelul meu de 5anisori

  5. Ioana F. Tatar spune:

    Cred ca s-ar potrivi de minune la tocarea ingredientelor pentru carnati, caltabos, chiftelute, ardei umpluti, perisoare sau drob.

  6. Camelia spune:

    Buna. Mi-ar fi de foarte mare folos aceste masini de tocat la pregatirea carnatilor, la tocarea carnii pentru sarmale, chiftele si alte bunatati, dar si pentru tocat zarzavat si a face suc de rosii care nu lipsesc din camara mea. Oricum sunt extraordinar de utile si as fi foarte multumita si incantata daca as castiga una.
    Multumesc

  7. Bianca Bodilcu spune:

    Buna ziua Laura ! Eu abia ce m-am casatorit si abia astept Craciunul cu toate retetele specifice lui , dar mai ales mirosul de sarmale in casa .. Deci , masina de tocat as folosi-o pt a face sarmale de Craciun

  8. mihaela giurgea spune:

    cred ca acest aparat de tocat carne este util in orice bucatarie. l-as putea folosi la tocat carnea ptr facut sarmale , carnati chitelute dar si paste cu carne tocata si multe multe alte preparate. va multumim ptr acest nou concurs.

  9. broscatan ioana spune:

    buna….as folosi-o la multe si in special acum ca sotul vrea neaparat sa faca carnati de casa…si eu la vara pt bulion

  10. Ioana Monica spune:

    Eu din pacate sunt la inceput de drum in ceea ce priveste produsele de bucatarie, dat fiind faptul ca abia m-am mutat impreuna cu iubitul meu si nu am apucat sa imi cumpar tot ce am nevoie si nici pe mama nu o pot lasa fara ele. Deci in momentul de fata nu am cum sa pregatesc sarmale, mancarea lui preferata. De asemenea pt lasagna as folosi aceasta minunata masina de tocat, sau pentru a face o delicioasa ciorbita de perisoare. Ar fi minunat sa castig!

  11. Albulescu Nicoleta spune:

    Imi place foarte mult sucul de rosii, iar aceasta masina este ideala pentru prepararea lui. De asemenea pentru prepararea drobului de pasare, si nu numai, este perfecta cu sita de 7 mm, sa nu mai vorbim de carnea proaspat tocata acasa pentru sarmalute sau chiftelute, la care se poate adauga si sucul de rosii pentru sos. 🙂

  12. Enache Oana Andrea spune:

    Carnati , caltabosi ,sarmalute , chiftele, musaca ,vine Craciunul iar familia mea ar fi bucuroasa sa stau mai mult cu ei, masina de tocat o sa-mi faca viata mai usoara.Cu accesoriul de la carnati cred ca putem face si niste biscuiti fragezi

  13. Negritu Corina spune:

    Avand in vedere sa sarbatorile de Craciun se apropie, as folosi aparatul in prepararea carnatilor de casa, si la tocarea carni pentru sarmale.

  14. Aurelia spune:

    As folosi masina de tocat electrica Naumann pentru preparatele de Craciun :
    – tocat carnea pentru carnati, sarmale
    – umplerea carnatilor
    – tocat organe pentru lebar
    – si pentru multe alte intrebuintari de-a lungul anilor pana la iesirea din uz.
    Multumesc !

  15. Georgiana spune:

    Eu as folosi oricare din cele doua masini de tocat pentru a gati o lasagna delicioasa pentru cei dragi ai mei de acasa.

  16. ionescu ciprian daniel spune:

    carne tocata in general…sa-mi fac eu acasa carnati, sa am carne tocata proaspata pt mici, sarmale, paste bologneze

  17. Carmen Ilea spune:

    Daaa….In primul rand as folosi masina la sucuri de rosii,fructe…Apoi am niste retete minunate de carnati si salam,deci obligatoriu e nevoie de masina de tocat…apoi vine taiatul porcului…te poti lipsi de o asemenea masina care te ajuta sa termini mai rapid treaba?Evident ca nu.Dar chiftelutele de duminica?tot cu carne tocata se fac,nu?Si ramane desertul…niste biscuiti minunati si cu o compozitie sanatoasa,aleasa de mine…
    E sigur ca aceasta masina trebuie sa faca parte din ajutoarele mele din bucatarie!

  18. Vasilica-Viorel spune:

    Buna ziua. As dori una din aceste minuntate masini de tocat pentru prietena mea, viitoarea mea sotie, pentru ca nu avem una si are nevoie pentru tocat carne de sarmale, chiftele, carnati si alte bunatati la care se pricepe foarte mult dar si pentru zarzavaturi, suc de rosii si nectar de fructe. I-as face cea mai mare bucurie acum in prag de Cracun. Multumesc

  19. Mihaela spune:

    As folosi masina pentru a face carnatii traditionali de Craciun, iar pe cea care are accesoriu pentru biscuiti as vrea sa o folosesc pentru a recrea niste amintiri dragi din copilarie, atunci cand bunica ne facea cate un cos plin cu biscuitii aceia fragezi cu untura pe care noi ii numeam „omizi” 🙂

  20. Nicolov Natalia spune:

    Buna, as folosi masina de tocat la delicioasele sarmale in foi de varza cu afumatura,la placinta cu carne si cartof, la chiftelutele marinate…..

    • Rica51 spune:

      Mi-ar place sa am o asemenea masina multifunctionala, care pe langa tot felul de tocaturi pentru carnati, caltabosi, chiftele, musacale, mici, lazane, as face bulion si sucuri de fructe, iar apoi as prepara imediat catva biscuiti alesi dupa retetele tale, draga Laura, pe care le pastrez cu sfintenie, mai ales pentru dieta mea Dunkan !
      Apoi ar fi un cadou frumos de ziua mea, care este a doua zi de Craciun ! Cum sunt singura, numai bunul Dumnezeu se poate gandi la mine !

  21. Elena Zanfir spune:

    As folosi masina de tocat Naumann 300 Tradition la prepararea carnatilor din porc , a chiftelelor ca sa pot controla cat mai mult ceea ce intra in compozitia mancarurilor.Bafta tuturor si sper sa castig masina de tocat pentru a gati celor dragi o mancare cat mai sanatoasa!

  22. Lidia Simion spune:

    Fetitei mele ii place foarte mult ciorba de perisoare si ardeii umpluti, asa ca as folosi aceasta masina Naumann la tocarea pieptului de pui sau de curcan pentru a-i pregati retetele preferate.

  23. lovin spune:

    buna ziua , as folosi masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300 la prepararea retetelor traditionale de craciun : carnati, drob,toba de casa,caltabosi

  24. Dehelean Daniela spune:

    Multumim pentru retele minunate pe care nu le oferiti. Masinile acestea sunt utile in bucatarie in mai multe scopuri, dar mi-ar placea sa le folosesc mai mult pentru a face niste carnati buni de casa, pentru perioada Craciunului si a sucului proaspat de rosii pentru paste, pizza. De fapt si pentru sosuri de fructe necesar tartelor. Succes tuturor!

  25. Daniela Chirita spune:

    Sunt o tanara gospodina care incearca tot timpul retete noi si experimenteaza tot felul de lucruri iar aceasta minunatie de masina de tocat m-ar ajuta sa pregatesc cele mai gustoase sarmalute de Craciun,niste chiftelute apetisante si o rulada din muschiulet de porc umpluta cu carne tocata,asa ca de sarbatoare.

  26. Parau Florina spune:

    Wow,am o multime de retete in minte
    as face- carnati si de porc si de oaie,ca tot se apropie Craciunul
    -sarmalute,ardei umpluti,lasagna,musaca,ciorbita de perisoare…
    o mai pot folosi la vinetele,ardeii,pentru zacusca,suc de rosii,
    iar ca desert eu fac pentru copii,biscuiti fragezi de casa,la masina de tocat,cu o forma speciala.

  27. Andreea 28 spune:

    Ce frumoase ssunt!!! Masina de tocat as folosi-o pentru pregatirea bunatatilor pt Craciun!!!( ca tot ne aapropiem de sarbatori)

    • Coman MADALINA spune:

      As folosi masina de tocat Naumann NM 120 sau 300 pentru prepararea carnatilor, biscuitilor fragezi de casa, sucului de rosii

  28. moise iuliana spune:

    in primul rand voi face carnati, ca suntem in preajma sarbatorilor, pe urma cel putin o tura de biscuiti pentru fetita mea, chiftele la cuptor pentru mama, iar vara nelipsitul suc de rosii si cred ca voi gasi multe alte retete pentru a folosi aceasta minunata „masinarie”

  29. Monica Ionescu spune:

    Retetele culinare la care ar putea fi utilizate masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300 sunt:
    – cele pe baza de carne tocata: carnati, mici, chiftele, kebap, sarmale, ardei umpluti, lasagna, musaca, placinte, orice preparat la care se utilizeaza carne tocata
    – prajituri sau/si torturi la care se utilizeaza biscuiti pisati/tocati
    – orice preparat cu rosii tocate
    – prajituri si/sau torturi cu piure de fructe (i.e. zmeura, capsuni)

  30. Mincu Adriana spune:

    As utiliza masina de tocat Naumann NM pentru prepararea de sarmalute, ardei umpluti, chiftelute, ciorba de perisoare, suc de rosii, carnati proaspeti de casa, biscuiti si multe, multe altele…

  31. Andreea spune:

    As folosi masina de tocat la sosul ragu pentru lasagna, pentru pateurile cu carne, varza a la cluj:) Bineinteles, pentru ca se apropie sarbatorile, cu siguranta ar fi folosita pentru preparatele specifice.

  32. Florina Petrache spune:

    As folosi in principal, la tocat carne pentru chiftele,parjoale, musaca,lasagna, la preparea carnatilor de casa, la prepararea bulionului de rosii, la pregatirea biscuitilor si la tot ce trebuie trecut prin masina de tocat pentru diverse retete.

  33. ghenici mirela spune:

    eu as folosi masina de tocat Naumann 300 la prepararea carnatilor si chiftelelor,iar masina Naumann 120 la prepararea fursecurilor!

  34. Anca Ababei spune:

    Eheheh e utila la tot ce implica tocare , mi-am si imaginat cum las masina veche cu care ma chinui si fac rapid carnatii deliciosi pentru Craciun…si chiftele si placinte cu carne si nelipsitele sarmale, nu?

  35. ioana spune:

    Avand in vedere ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, as folosi masina de tocat, pentru a toca carne, pentru preparatul meu preferat: sarmalele.

  36. Uica Mihai spune:

    O astfel de maşină este jumătate de bucătar. Cum eu îmi prepar mititeii în casă, of, cum aş scăpa de învârtitul la cocoie. Iar auxiliarul acela pentru roşii, cât m-ar ajuta, fiindcă eu în fiecare an fac câte 300 de litri de bulion. Şi nu mai zic de piureurile de fructe, şi siropurile dense de căpşuni, zmeură, mure, pastetele de legume blanşate… îmi lasă gura apă.

  37. Jurje Camelia spune:

    Baietii mei iubesc lasagnea cu carne macinata de porc.As folosi masina Naumann pentru tocarea carnii asa cum doresc si sa storc suc proaspat din rosii pentru sos.

  38. Roxana Ustea spune:

    As folosi una dintre aceste masini de tocat Naumann la prepararea unei ciorbe de perisoare, a unor chftele din piept de pui la cuptor si de ce nu,la pregatirea unu delicios desert, si anume salamul de biscuiti 🙂

  39. Elena Brindusa spune:

    Buna Laura,
    As folosi-o pentru:
    – a toca carnea pentru sarmalute, musaca, cirnaciori de casa, chiftelute
    – a marunti biscutii pentru salam de biscuiti sau rulade, pentru torturi cu brinza
    – a prepara sosurile de pizza 🙂
    Multumim pentru cadoul de Mos Craciun!

  40. cristian spune:

    binenteles pentru prepararea carnatilor care sunt nelipsiti de pe masa de craciun,acest cadou ar cadea cum nu se poate mai bine ,mai ales ca mi sa stricat chiar acum cateva zile masina de tocat

  41. maruntoiu spune:

    Buna ziua Laura ! Masina de tocat as folosi-o pt a face sarmale ,carnati, ca suntem in preajma sarbatorilor,si a sucului proaspat de rosii pentru paste, pizza. De fapt si pentru sosuri de fructe necesar tartelor. Succes tuturor!

  42. Pandrea Ana-Maria spune:

    Masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300 le-as folosi prima data pentru a pregati o parte din bucatele pentru masa de Craciun: sarmale, carnati, caltabos, chiftele si de ce nu, pentru a pregati prajituri sau biscuiti (fursecuri). Ulterior mi-ar fi de mare ajutor pentru pregatirea diverselor mancaruri care necesita carne tocata.
    Avand in vedere ca extragerea are loc pe 5 decembrie, masina ar fi un cadou din parte lui „Mos Nicolae”. 🙂

  43. Sandor Teodora spune:

    Buna Laura, cred ca nu mi-ar ajunge spatiul comentariul sa enumar cate as putea sa fac cu aceasta minunatie, asa ca enumar cateva din preferatele noastre: lasagna, musaca, chiftelute, fursecuri, sarmalute, drob, carnaciori…

  44. Groza Felicia spune:

    as folosi masina de tocat pentru prepararea unor mancaruri sanatoase , avand in vedere ca urmez rgimul dukan si majoritatea mancarurilor trebuie preparate in casa pentru a evita grasimile deci : mici din carne de pui , curcan si vita , dar si a unor carnati de casa , de care imi este un dor nebun 😀 .

  45. MAriana Ungureanu spune:

    buna cel mai mult asi folosi masina la tocat carne . urmeaza sa taiem purcelul si miar fi de mare folos masina Naumann

  46. elena spune:

    As folosi masina de tocat la tot ce se poate face cu aceasta masina, mai ales ca cea veche de pe vremea bunicii s-a defectat.

  47. Zamfir Simona spune:

    Ca tot suntem in preajma sarbatorilor, masina de tocat mi-ar fi de folos la prepararea compozitiilor pentru carnati si sarmale, dar si pentru deserturi. Mi-ar fi de folos si pentru chiftelute.

  48. Molnar Bianca spune:

    La ce retete culinare ati folosi masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300?
    La foarte multe retete.
    In primul rand, as toca carnea si as face carnatii cu cele doua accesorii pentru preparare carnati, ca tot vine Ignatul…si daca tot mi s-a stricat masina de tocat…asta este! Si cu cele 3 site de inox ale masinii Naumann Nm 120 sau 300 as putea face cateva feluri de carnati. Cu bucati de carne mai mare, mai mica, de porc, de porc cu vita, de porc cu iepure…as putea face orice. Si de ce nu, poate as incerca si o reteta de salam.
    Mi-as toca carnea pentru sarmalutele noastre traditionale in oala de lut. As toca carnea pentru ardeii umpluti…Cu accesoriul pentru chiftele( care nu lipsesc de pe masa de sarbatori) as putea face minuni…pentru a toca carnea si legumele pentru aperitive (Rulouri umplute, pate din ficat, ciuperci cu maioneza)
    Cum imi place mult sa gatesc, chiar imi lipseste masinuta de tocat electrica. De unde mai pui ca masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300 au puterile de 1500W respectiv 1200W. Sunt o adevarata comoara la casa omului! Imi doresc din tot sufletul una.

  49. SANTA MIHAELA spune:

    Masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300 le-as folosi pentru tocarea carnii la:kebab,chiftele,carnati/pentru bulion si dulceata de zmeura sau capsuni

  50. Emilian Popescu spune:

    Inca nu am folosit o astfel de masina de tocat, dar cred ca este ideala pentru toate preparatele specifice sarbatorilor de iarna si nu numai. Si astfel…. as scapa de varianta cu…manivela!!!

  51. Cretu Veronica spune:

    Aceasta masina de tocat este o minune in bucatarie,As putea pregati o multime de feluri de mancare care necesita carne tocata.Mi-ar fi mult mai usor sa pregatesc zacusca si alte conserve la care trebuie legume sau fructe macinate.Sa nu mai spunem ca se pot marunri foarte usor biscuitii pentru diferite dulciuri sau chiar sa ne facem pesmet acasa.Imi doresc tare mult o asemenea minunatie.

  52. SANTA MIHAELA spune:

    Masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300 le-as folosi pentru tocarea carni de chiftele,carnati,chebab/pentru bulion si la dulceata de capsuni sau zmeura

  53. Cristina spune:

    Sotul meu e fan ardei umpluti, sarmale, chiftele, carnati asa ca ar fi super sa avem un ajutor in bucatarie, mai ales de sarbatori. Nu mai spun de preparatele din rosii, care iau zile intregi toamna (bulion, suc de rosii, ketchup sau ardei si gogosar) pana sunt gata. As mai folosi-o sa toc nuca pentru prajituri si cozonac.

  54. Stefan Andreea spune:

    Buna ziua!As folosi masina la orice reteta unde as avea nevoie de ea, pentru ca nu am avut niciodata una, si chiar doream sa imi cumpar pentru sarbatorile de anul acesta. As dori sa o folosesc in special la sucul de rosii de neegalat pe care mi-l pregateste mama an de an, cat si la sarmalutele si carnaciorii de anul acesta.

  55. avadanei ancuta daniela spune:

    La ce as folosi masina de tocat Naumann?
    Multe lucruri poate face o gospodina cu asemenea masina in bucatarie: piftelutele si nelipsitii biscuiti , bulion si suc de rosii , zarzavatul pentru ciorbe, dulceata si vesnicii carnati de casa .Si poate multe alte lucruri .
    P.S.
    Succes doamnelor si cele care le castiga sa le foloseasca sanatoase!

  56. lucian spune:

    as folosi aceasta masina de tocat pt a toca carnea ,asa o voi face bucurosa pe sotia mea dindu-i un ajutor in bucatarie.

  57. Mariana spune:

    As folosi masina de tocat la : carne tocata (pentru carnati, chiftele, sarmale, etc.), prepararea sucului de rosii , biscuiti.

  58. Ralu spune:

    Pe mine m-ar ajuta sa pregatest chiftele vegetariene (dovlecel, morcov, ciuperci si inca cateva ingrediente pe care nu mi le mai amintesc acum) Mmmmmmmmmmmm delicios 🙂

  59. Daniela Szegedi spune:

    este utila pentru toate preparatele pe baza de carne tocata, si nu numai… iar pentru ca suntem in perioada Craciunului, ar fi de mare ajutor la sarmalute.

  60. Raveca spune:

    As folosi masina de tocat pentru a pregati niste carnati de casa, chiftele, sarmale, zacusca, carne cu sos pentru paste si bineinteles biscuiti 🙂

  61. claudia maria bobe spune:

    Buna,
    As folosi una din cele doua masini de tocat pentru a face de Craciun niste sarmale delicioase cu o tocatura din carne de porc, carne de vita si niste carne afumata (m-am saturat sa tot rog macelaru sa imi toace ce doresc si sa faca pana la urma tot ce vrea el – adica alege el bucatile si cantitatile – mereu se baga -), toate astea invelite in frunza de varza murata. mmmmm imi lasa gura apa numai cand ma gandesc si mai suntem si in post :P.

  62. CALISTRU IRINA spune:

    Ar fi de un real folos la pregatirea carnatilor de porc pentru ca tot vine Craciunul, dar in general l-as folosi la tocarea carnii pentru piftele, sarmale, musaca, perisoare….

  63. Dorina spune:

    Eu le-as folosi pentru prepararea chiftelutelor, sarmalelor, a ciorbei de ardei umpluti, a carnatilor….daca tot se apropie Craciunul 🙂 Vara mi-ar fi de foarte mare folos la tocarea ardeilor si zarzavatului pentru zacusca sau pentru tocana de legume ce o pun pe iarna:) Sa nu mai zic de desert….le-as folosi pentru biscuiti sau dulceata de capsuni sau zmeura:) Intr-adevar aceste doua masini sunt un ajutor de nadejde pentru orice gospodina desavarsita si as fi foarte incantata sa fiu printre cei doi castigatori!

  64. Valentina Pielaru spune:

    Cum sarbatorile de iarna se apropie si sunt foarte multe de pregatit, cred ca masina de tocat Nauman ar fi cadoul perfect pentru orice gospodina.
    Eu as pregati atat preparatele traditionale din carne (sarmalute, chiftelute si carnaciori) dar si sucuri pentru copil (suc de capsuni si de zmeura) si biscuiti cu diverse jeleuri de fructe.
    Sunt extraordinar de utile si as fi foarte incantata daca as castiga una.

  65. CHELARU LIVIA spune:

    O, ce n-ai putea face cu o asa comoara la casa omului ! Mi-ar fi un ajutor nepretuit la prepararea carnatilor si, la vara, buna prietena si la obtinerea sucului de rosii ! Si,
    fiindca se apropie sarbatorile de iarna, as face o placinta umpluta cu carne tocata si niste chiftelute bune,bune……
    As fi foarte incantata sa am o masina de tocat Naumann in bucatarie !

  66. dida spune:

    La prepararea tuturor mancarurilor pe baza de carne tocata, la prajituri care au ca baza biscuitii, piureurilor de fructe si sucurilor de legume.
    Sa fie in bucataria mea si pe loc ii gasesc intrebuintari!

  67. constanta cocut spune:

    As folosio sa imi usurez munca. Este ideala,este un al femeilor. Alaturi de masina de spalat si aragaz au scos femeia din munca de .Ce as face la aceasta minunatie de masina de tocat ?De toate, tot ce mi-ar trece prin cap, sa o am eu si o s-o folosesc la maximum.

  68. leonte carolina spune:

    Prima data voi face carnati si celelalte specialitati care se fac la taierea porcului , ca suntem in preajma sarbatorilor, chiftele la cuptor, musaca pentru copii, sarmale , perisoare , vara suc de rosii si zacusca , biscuiti fragezi si multe alte retete pentru a folosi aceasta minunata masina .

  69. Andra spune:

    Chiar mi-ar trebui o masina de asta desteapta…in primul rand la tocarea carnii(pentru lasagna,kebab etc) dar si pentru pregatirea unor retete doar cu legume cum ar fi niste chiftelute sau falafel(imi place sa fierb eu boabele de naut si se le maruntesc,ies mult Mai bune decat cu cele conservate)
    Multumim pentru retetele delicioase

  70. Maria spune:

    Dragilor,castigand masinaria asta am sa merg cu ea la familiile in varsta din localitatea mea si am sa le pregatesc carnurile cand taie porcii ,pentru a face carnati,sangereti ,chiftele,sarmale.si ce mai vor ei.Toate astea gratis!

  71. Rusu Livia spune:

    Extrem de util instrument, idei sa ai! Si unele ar fi: pregatit ingredientele pentru zacusti, taiat ghebele pentru salata de iarna, checuri de carne (sau chiar unul de hribi) , excluzand, desigur, traditionalele preparate pentru carnati, parjoale etc.

  72. Maria Catarina Damian spune:

    Ce interesant ca are si accesoriu pentru biscuiti!
    Noi suntem fani musaca, deci probabil as pregati-o mai des!

  73. Flucus Mariana Gabriela spune:

    Acesta masina de tocat se poate folosi la tocarea zarzavaturilor pentru iarna, la tocarea legumelor pentru zacusca( vinete, ardei, ceapa, ciuperci), la tocarea legumelor pentru salata de cruditati,ciuperci, vinete, la tocarea fructelor pentru gemuri, la tocarea verdetei pentru iarna, la tocarea carnii pentru diferite preparate ( musaca, chiftele, sarmale, rulade, crochete, carnati, drob, lasagnia, ardei umpluti), la obtinerea carnatilor, chiftelelor, chebabului, crochetelor, obtinerea pesmetului- deci tocat bucati de paine uscata sau biscuiti prin sita cea fina, obtinerea sucului de rosii pentru bulion si a sucului de zmeura sau mure pentru sirop, tocarea casului pentru branza framantata.

  74. Adriana Burcea spune:

    As folosi una din aceste masini de tocat la prepararea carnatilor pentru Craciun si la tocarea carnii pentru sarmalute. Si bineinteles si pentru a toca niste carnita de pui pentru o ciorbita de perisoare pentru bebe.

  75. laura spune:

    Am vazut ca are foarte multe functii deci atunci cand o ai in bucatarie iti va usura foarte mult munca. Mie imi place sa fac multe feluri de mancaruri dar si prajituri si domnisoara mea vad ca ma mosteneste .Baiatului meu ii place sa manance musaca si lasagna cu foile facute de mine,supa de rosii ii place mult .Deci masina de tocat imi va vi de mare folos.

  76. larisa spune:

    – as folosi-o la carnea pentru perisoare, salmare, rulade…acolo unde trebuie tocata carnea, dar sucul de rosii e grozav si biscuitii…ce mai ar trebui sa fie in fiecare bucatarie…desi in a mea inca nu-i…visez una

  77. Alina spune:

    Daca as castiga una dintre cele doua masini de tocat, i-as oferi-o mamei in dar de Mos Nicolae pentru a pregati pentru intrega familie carnati, caltabosi, chiftelute si alte bunatati pentru masa de Craciun.

    Multumesc!

  78. Rocsy Ciobanu spune:

    As folosi una din aceste masini pentru a-mi toca carnea acasa, sa vad eu ce pun si sa nu o mai cumpar din magazin tocata!

  79. Maria Achim spune:

    Laura, din februarie 2014 voi fi mamica, cea mai asteptata experienta din viata mea…. sigur ca pana sa ajung sa ii pregatesc la Matei ceva cu masina de tocat mai este, dar, cum tot in jurul meu se reflecta prin el, trebuia sa iti spun.
    Retete potrivite pentru masina de tocat, ar fi preparatele din carne, in special cele de la taiatul porcului: carnati, caldabosi si carnea tocata pentru sarmale si chiftele, pe care noua ne place sa o pregatim in acest moment.
    Deasemenea, mi-ar place sa fac un salam de biscuiti delicios, care il vom numii mereu „Laura” daca il pregatim cu masina de tocat din concurs.

  80. GEORGE spune:

    Aceasta mașina este o binecuvântare la casa mea…In primul rand având în vedere că se apropie Crăciunul aș-i folosi-o la prepararea cârnaților . . iar apoi la o graoză de rețete, multe inspirate de pe site-ul dvs.

  81. SCRIITORU LILIANA spune:

    Îmi placea foarte mult Laura Adamache, iar cu maşina de tocat aş face următoarele:
    – sus roşii
    – cîrnaţi, chiftele, sarmale şi alte tocaturi
    – biscuiţi şi toate retele pe care le i-au cu plăcere de pe site-ul lui Laura Adamache
    VA DORESC SUCCES LA TOATA LUMEA CARE PARTICIPA LA CONCURS

  82. NOANEA MARIANA spune:

    As folosi masina de tocat Naumann NM 120 la :
    delicioasa lasagnia cu carne de curcan pentru fiul meu cel mic
    chiftelutele marinate pentru sotul meu
    gustosii carnati cu carne de porc si vita pentru fiul cel mare
    iar pentru mine ca sunt o gospodina sa fac sucul de rosii
    si in final, pentru ca vin sarbatorile ,as face niste biscuiti deliciosi asa cum imi facea mama cand eram copil

  83. cristina spune:

    imi doresc din tot sufletul o masina de tocat .as face cu ea tot ce se poate mai ales carnati de casa, crenvusti pentru fetitele mele si multe alte preparate.o masina de tocat este un ajutor de madejde in orice familie

  84. andreea spune:

    buna! as folosi masina de tocat la facut zacusca la tocat zarzavaturi la prepararea unui gem delicios si nu in ultimul rand la prepararea bunatatilor din carne.va pup

  85. Anca spune:

    O astfel de masina de tocat ar fi utila in orice casa in care cineva gateste. Are intrebuintari multiple. Mi-ar fi de un real folos la tocarea carnii pentru diferite retete si la prepararea sosului de rosii.

  86. Daniela spune:

    Buna draga Laura,
    Masina as folosio acum ca vin sarbatorile la tocat carne, la vara ar fi extraordinar de utila pentru sucul de rosioare.

  87. veronica spune:

    Hmmm, ideale pentru carnaciori , biscuiti, carne tocata , zarzavaturi ,pentru orice papica pe care vrei sa o faci nu sa o cumperi gata facuta 🙂

  88. nicoleta grosariu spune:

    In primul rand as folosi aceasta masina pentru mult doritii biscuiti pe care piticii mei i-ar manca zilnic, si normal, urmeaza sarbatoriile asa ca un carnacior de casa nu ar strica mai ales cu un asemenea ajutor

  89. ANCA spune:

    Aceasta bijuterie de masina as folosi-o de Craciun pentru tocarea carnii pentru sarmale si carnati de doua grosimi( pentru ca mie imi plac cei mai subriri :D), iar la vara as face suc de rosii si bulion.Iar cand o sa am nepotei (sper ca nu peste foarte mult timp)sigur o sa fac si biscuiti.

  90. Evelina Pavel spune:

    E foarte utila in bucatarie. In special in perioda dinainte de sarbatori cand o gospodina are de facut mai multe treburi.
    Este o adevarata bucurie sa ai o „prietena” de nadejde cu numele ” NAUMANN”.

  91. ghimpu elena spune:

    As putea sa gatesc tot felul de bunatati. De la bucate de sarbatori, sarmale, carnati proaspeti, chiftelute, caltabosi pana la prepararea sucului de rosii, a pastei de ardei si a tuturor preparatelor care pot fi conservate pe timpul ierii.
    email:

  92. Laura Barbir spune:

    Asi folosi acesta masina pentru prepararea carnatilor. Sotul meu adora carnatii proaspeti! Cadoul ideal pentru Craciun 🙂

  93. Alexandra spune:

    Chiar daca am 25 de ani, ador sa gatesc. Urasc sa iau carne tocata din comert deoarece nu stiu ce s-a intamplat cu ea inainte. De aceea o masina de tocat ar fi excelenta pentru mine. M-ar ajuta enorm sa gatesc retete deosebite, atat mancare cat si deserturi.

  94. Anca B spune:

    As folosi masina de tocat pentru a toca rapid carnea inainte de a face sarmare, musaca sau alte retete cu carne tocata, as incepe sa fac crenvursti si carnati de casa, dar si pentru a face mult mai usor biscuiti pentru mamaruta mea 🙂

  95. alina spune:

    sarmalute, ardei umpluti, paste cu carne, musaca, rulouri cu carne…si muulte alte bunatati ptr copilasi care le iubesc pe toate cele enumerate mai sus.

  96. Cristiana S. spune:

    Buna ziua! As folosi masina la tocarea carnii, la prepararea carnatilor (tinand cont ca se apropie Craciunul), la prepararea sucului de rosii, la biscuiti …la multe. Chiar imi doresc foarte mult o masina de tocat electrica!

  97. Alexandra L. spune:

    Eu as gati shepherd’s pie si foarte multe retete de carnati cu carne de oaie si condimente care de care mai nastrusnice!

  98. Lucia spune:

    As toca, amesteca continuu. Familia mea adora mirosul biscuitilor de casa, atunci cand se coc. Savuram pateul de ficatei de casa, trecut de mai multe ori prin masina, fin si catifelat. Aspectul unei supe de rosii cu galusti, cu suc proaspat stors, te face salivezi, chiar daca nu ti-e foame. Sa continui cu magia lasagna bolognese? Sau atractia unei musacale? Mirosul de neconfundat al chiftelutelor la prajit? Dar cine rezista unui soufle cu sos de zmeura? Cred ca as putea sa visez la delicii la nesfarsit…

  99. Visan Andreea spune:

    As folosi masina de tocat Naumann pentru tocatul carnii, cu care as prepara: ciorba de perisoare, sarmale, piftele sau musaca. De asemenea, accesoriile masinii de tocat mi-ar fi de ajutor pentru pregatirea carnatilor pentru Craciun, sucului de rosii sau fursecurilor si biscuitilor.

  100. Dogaru Goncea Anelia spune:

    Buna ziua.Un concurs deosebit cu premii deosebite.Multumim pentru oportunitate.Ce retete se pot pregati ? O mare varietate de preparate unde este necesara tocarea ingredientelor :prajituri , mezeluri, tocanite , chiftelute, kebab, pateuri de casa si diverse umpluturi , sau de ce nu, zacusca.Acest minunat blog este o sursa nesecata de inspiratie pentru retete in care se utilizeaza cu succes aceasta masina de tocat ptr eficientizarea muncii in bucatarie.Este o bijuterie la casa omului o masina de tocat electrica :calitate la standarde inalte si economie de efort , timp , bani .SARBATORI FERICITE.

  101. Ioana Scarlat spune:

    Vom pregati deliciosii carnati de casa cu carne prospata de porc cu vita pe care ii facem in fiecare an in ajunul Craciunuluila tara la parinti .

  102. George S. spune:

    Sunt innebunit dupa lasagna, si orice paste cu carne tocata. As mai incerca si accesoriul de chiftelute, ca sa fac chiftelute cu maioneza si ceapa, dupa reteta mamei.

  103. Ana Maria Scarlat spune:

    Chiftelutele mamei mele sunt delicioase, dar cred ca o asemenea masina ar ajuta- o foarte mult in bucatarie la pregatirea lor si nu numai. Multumesc !

  104. CrisTINUTZA spune:

    As folosi masina de tocat pt prepararea sarmalelor, biscuitilor, carnatilor, placintelor cu carne, lasagna etc. Mmm, deja mi s-a facut foame.

  105. marin laura spune:

    Ce bine mi-ar prinde una noua pentru ca cea veche s-a stricat si era si manuala, iar in piata imi toaca carnea cam marisor.Si ar fi buna si pentru o portie de biscuiti pudrati din belsug cu zahar pudra,asezonati cu ceai cald la gura sobei.

  106. Carmen spune:

    daca as avea o asa masina de tocat carne, in primul rand as renunta la carnea tocata din comert si as prepara o minunatie de perisoare pt o ciorbita de perisoare cu afumatura ca la mama acasa!! hmmmm… deja mi s-a facut pofta! 😀

  107. aurelia popa spune:

    in primul rind as economisi si mi-as lua carne ,as face putin cirnat ,citeva chiftelute ,sarmale, si ciorba cu perisoare…as pasta-o ca pe-un bibelou .imi doresc de vreo30 ani dar nici o sansa .. sarbatori fericite. multumesc laura pentru retete,la multi ani cu sanatate

  108. Scutaru Mihaela Vanda spune:

    Pentru ca se apropie Craciunul si vom gati multe retete traditionale,as folosi masina de tocat la prepararea carnatilor.Eu tocmai mi-am construit o afumatoare in curte.Asa ca sigur voi prepara carnati cu ocazia sarbatorilor.

  109. ionica spune:

    Eu nu cumpar niciodata carne tocata din comert,cumpar carne si o toc eu acasa,nu am masina de tocat,ma chinui cu un robot de bucatarie dar daca as avea masina de tocat carne Naumann nu m-as mai chinui.Deci as folosi masina de tocat Naumann ca sa toc carnea pentru diverse retete.

  110. Munteanu Carmen spune:

    Buna ziua,

    As folisi aceasta masina la prepararea chiftelelor, la tocatul zarzavatului …de fapt tot ce inseamna prepararea bucatelor. 🙂

  111. stanciu daniela spune:

    as folosi masina de tocat la foarte multe preparate culinare,la tocat carnea pentru carnati,chiftelute,musaca,sarmale,la dat rosiile pentru bulion,zarzavaturi,la facut sirop din zmeura,strugurei,la…sunt multe,foarte multe intrebuintari.visez

  112. geta o. spune:

    pentru ca vin si sarbatorile aceasta masina cred ca e o mica minune in casa oricarei femei.cu aceasta masina mi-as pregati carnati in casa ,visez la acest lucru. sa stiu exact ce pun in ei sa le dau si copiilor mei sa manance cu incredere! am citit ca are si accesoriu pentru biscuiti.minunat!

  113. mihaela spune:

    as face carnaciori de creciun si carnea pt tot ce trb de sarbatori…carnea la sarmale..carnea pt chiftelute ciorba de perisoare etc

  114. merisor spune:

    Imi doresc aceasta masina de tocat in special pentru pregatirea rosiilor, toamna si pentru pregatirea carnatilor de casa!

  115. Rosu Alexandra-Gabriela spune:

    O astfel de masina de tocat i-as face cadou mamei mele, mai ales ca cea pe care o cumparase anul trecut s-a si stricat. Cred ca o masina de tocat Naumann ar fi perfecta pentru tocat carnea pentru sarmale si pentru facut carnatii de Craciun.

  116. Lupu Rodica spune:

    este o bijuterie in orice bucatarie dar eu as folosi-o mai mult toamna in sezonul legumelor dar si la carnatii de craciun,

  117. Oana Vasile spune:

    Aceasta masina – robot ne poate ajuta la prepararea multor feluri de mancare de la aperitive pana la deserturi sau conserve pentru iarna. Ar dura prea mult sa insir aici cate feluri de mancare as putea face cu ajutorul masinii de tocat- dar, totusi nu pot sa nu amintesc de o ciorba de perisoare sau de checul aperitiv din piept de pui (reteta preluata de pe acest site si care este minunata), sau de …

  118. Zaharie Rebeca spune:

    Masina de tocat este ajutorul de necontestat al fiecarei gospodine. Asadar, am folosit-o la diverse retete, incepand cu zarzavaturile pentru iarna, carnati, caltabos, chiftele, sarmale, musaca, etc.

  119. Daniel Craitoiu spune:

    Ar fi un cadou extraordinar …as pregati carnea de tocat pentru sarmale in tot timpul anului…sunt fan sarmale si bineintele pentru prepararea carnatilor, a chiftelelor, carne pentru musaca si placinta cu carne, etc…

  120. ioana spune:

    Pentru ca tot se apropie sezonul de preparare a carnatilor pentru Craciun as folosi masina de tocat la pregatirea lor

  121. Rotaru Gabriela Tatiana spune:

    Foarte frumoasa si de un real ajutor.As folosi masina la tocat carnita pentru niste sarmale delicioase.

  122. Cristina spune:

    As folosi-o impreuna cu fetita mea care este un mic „ajutor” in bucatarie, anul acesta vreau sa facem carnaciori impreuna

  123. Ciolan Viorica spune:

    Masina de tocat nu ar trebui sa lipseasca din bucataria nici uneia gospodine e folosita la prepararea multor bunatati din carne si retete de prajituri ,eu am una manuala si de mult i-mi doresc una electrica dar nu-mi pot permite financiar .

  124. liliana spune:

    ar fi un cadou minunat pt mama mea ,aceasta masinarie care de fiecare data cand vine vorba de tocat carne pt ea este un chin caci are una f veche ;asa as manca sarmalute bune mai des

  125. Luminita Oancea spune:

    La ce as folosi aceste masini…..greu de enumerat toate preparatele la care sunt utile, dar usor de spus in cateva cuvinte: „la tot ce trebuie tocat”! … si credeti-ma, ar avea muuult de lucru

  126. MARIANA JOJA spune:

    ooo…da sunt f. multe retete unde folosim carne tocata si masinile Naumann NM120 si 300 sunt foarte utile…Eu as face in primul rand carnatii de porc sau oaie -asta ca totse apropie Craciunul,ciorba de perisoare,sarmale in foi de vita sau in foi de varza acra,chiftele moldovenesti, ardei umpluti,rulade cu carne si ciuperci,pate de ficat care este demential facut in casa,musaca nu ami zic ce utila mi-ar fi la prepararea sucului de rosii pe care-l fac in fiecare an in cantitati aproape industriale,ketchep, si ca dulciuri biscuitii sau ciucalaii ca in moldova de pe vremea copilariei mele…,prajituri cu piure de fructe dar si minunata placinta cu carne…..

  127. Barbos Otilia spune:

    este o bijuterie la casa omului,mai ales ca vin sarbatorile este un ajutor in bucatariepentru mesele noastre traditionale,succes tuturor. 🙂

  128. Vlad spune:

    Cel mai probabil as folosi-o la chiftele si perisoare, pentru ca nu ma incanta carnea tocata din supermarket. Si, sa nu uitam de bulionul facut in casa!. 🙂

  129. alina zamfir spune:

    Sunt o multime de retete care pot fi pregatite cu ajutorul acestor masini de tocat.Eu i-as darui-o mamei mele pentru a o folosi la prepararea conservelor pentru iarna, a sucului de rosii sau a dulceturilor delicioase pe care le aseaza in camara si nu in ultimul rand i-ar fi foarte utila la pregatirea meniurilor festive pentru sarbatorile de iarna: sarmalute, carnaciori proaspeti, lebarvusti, caltabosi, toba, toate facute in casa asa cum numai ea stie.

  130. levarda oana spune:

    ..Mi as dori sa prepar niste carnaciori pt Crraciun..niste chiftelute , sarmalute, si biscuiti…..visez la o asa masina de tocat

  131. Ramona spune:

    As pregati carnea pentru sarmale, ardei umpluti, lasagna si as putea face sucul de rosii, sucuri de fructe asa cum imi plac mie, asigurandu-ma de calitatea produselor consumate de familia mea.

  132. SimonaP. spune:

    As folosi masina de tocat Naumann NM 120 /300 la pregatirea carnatilor de casa, a sarmalutelor si a chiftelelor delicioase, specifice Craciunului, dar si pentru multe alte preparate in tot restul anului 🙂 Multumim pentru concurs!

  133. ilinca spune:

    As face rulade cu carne tocata, perisoare, pateu de ficat de porc, bulion de rosii si bineinteles carnati . A… si sirop de coacaze 🙂

  134. Simona spune:

    Asa da concurs!!! Pai,cred ca oricine ar castiga unul dintre produse ,cu siguranta s-ar apuca sa faca preparate traditionale de sarbatori! Ca tot este perioada… Eu sincer, din multitudinea de preparate mi-as alege sa fac bine cunoscutii carnati!

  135. Comanita Marius Iulian spune:

    Masina de tocat electrica este foarte utila in bucatarie si evident ajuta la prepararea unor produse culinare delicioase, de la traditionalii carnati facuti in casa si caltabosi, sarmale invelite in varza dulce sau murata, chiftelute, umpluturi pentru diverse placinte cu carne gen burek dar si pentru lasagna, si nu in ultimul rand si pentru zacusca (tocarea ingredientelor folosite).

  136. Mery Meryem spune:

    o masina de tocat este un bun necesar pt o gospodina, trebuie sa o ai la indemana in bucatarie, oricand iti poate fi de folos, se apropie sarbatorile si o sa ma ajute foarte mult la pregatirea carnatilot, caltabosilor, lebarului …… si se poate continua , la multe retete se poate folosi

  137. carmen s spune:

    masina de tocat …..o bijuterie in bucatarie , ales mai ca vin sarbatorile ,as folosi aceasta masina la tocat carnea pt carnati, chiftelute , sarmale si biscuiti….ar fi un cadou perfect de Craciun.

  138. Magdalena Enache spune:

    Imi doresc o astfel de masina de tocat pentru a o folosi la prepararea carnatilor, sarmalelor si …nici o ciorba nu se compara cu o ciorba facuta cu suc de rosii preparat in casa. Bafta tuturor!

  139. Condret Gabriela spune:

    As folosi masina de tocat electrica pentru prepararea unuei delicioase ciorbe de burechite sau de perisoare, pentru prepararea sarmalelor in foi de varza murata cu costita afumata, la chiftelute, la burgeri, la burekul cu carne, la lasagna, dar si la carnatii de casa si caltabosi.

  140. Frigioi Elena spune:

    Ar fi un premiu castgat nemaipomenit ,folositor la tote preparatele cu carne tocata ,obisniesc sa fac pentru nepotele carnaciori din pulpe de pui care sunt deliciosi si -i consuma cu mare placere .

  141. Adi spune:

    Ar fi foarte utila … anul trecut m-am chinuit sa fac si carnati in mat de oaie, dar pentru ca nu au incaput matele pe palnia traditionala, am fost nevoita sa cumpar alte mate, de porc.

  142. luminita spune:

    Carne tocată… pentru sarmale, carnati, chiftele, musaca, perisoare, caltabos, rulade de carne, paste si…cred ca ar mai fi cateva…numai sa fie!

  143. carmen O. spune:

    Acum 2 zile am cumparat carne de la macelarie si am avut „marea” surpriza sa vad ca masina de tocat care era de la robotul de bucatarie numai toca..ci rupea carnea…asa ca am luat cutitul si am tocat carnea…pentru a-i pregati fiului meu” musaca de cartofi”…vreau sa va spun ca adora aceasta mancare..care sincer o spun..o prepar aproape saptamanal…e mancarea lui preferata…asa ca as fi incantata si f.f. fericita sa o castig. De asemenea prefera foarte des chiftelute de legume..si pate de ficat de curcan..

  144. Elena Anele spune:

    Ca tot se apropie Craciunul as folosi masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300 la tocat carne de porc pentru a prepara mancaruri traditionale romanesti mai exact nelipsitii carnaciori, chiftelute si bineinteles sarmalute in foi de varza.

  145. Ramona spune:

    Cu aceasta masina de tocat (care nu ar trebui sa lipseasca din nici o bucatarie) as prepara delicioasele sarmale de craciun, carnati si multe alte retete minunate.
    Pupici

  146. dori spune:

    As folosi masina de tocat Naumann la muuuuuuuulte bunatati. As face clatite cu carne la cuptor, sarmalute, carnaciori, paste milaneze, curry cu carne, sos de rosii si multe alte bunatati!

  147. Lioara Loghin spune:

    Va salut ,
    O astfel de masina usureaza si scurteaza in acelasi timp considerabil timpul petrecut in bucatarie .
    In functie de capacitatile masinii ,imaginatia si dorinta de a gati a ficaruia ,poste fi folosita din ce vad pentru tocarea , formarea ,separarea diverselor alimente , intr-un cuvant utilitate de necontestat.
    In ceea ce ma priveste sunt foarte incantata de sita de taiere grosier , mama mea face niste sarmale delicioase cu carne taiata manual , taiarea carnii necesita timp si rabdare iar acest mod de tocare grosier consider ca ajuta mult in preparaea acestor sarmale .

  148. Cristina Popescu spune:

    Buna,
    Cu masina Naumann as face carnati afumati, ca indata taie soacra-mea porcul 🙂 si suc de rosii, pentru ca suntem mari amatori.

  149. Anca Carutasu spune:

    Buna Laura! Masina de tocat electrica m-ar ajuta tare mult la realizarea compozitiei de sarmale, chifele, bulion, zacusca! Este o minune in bucataria fiecaruia!

  150. cosmacpan spune:

    „La ce retete culinare ati folosi masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300?”

    Cel mai mult as folosi aceasta masina la…dar mai bine sa incep cu inceputul…
    Ca de fiecare data Mos Craciun imi trimite o scrisoare in care ma roaga sa nu uit sa fac sarmale de Craciun…nu de alta, dar la cata alergatura are de facut cu siguranta ca n-o aiba timp nici anul acesta si parca e pacat sa nu aiba si el oleaca de miroazna-n casa in Noaptea Luminata…ori ca sa faci doua oale de sarmale nu-i mare lucru cand ai tot ce-ti trebuie…dar parca tot nu stiu daca sa-i fac sarmale invelite-n sorici sau numai in varza acra…da oare numai o oala de sarmale e de ajuns pentru masa Mosului? oare n-ar fi bine sa mustruiesc si niste matisoare cu tocatura ca sa-i luceasca pe platou si niste carnaciori de cei rumeniti la dogoarea grasimii aromitoare? ca doar intre cateva felii de lebar de cel bun tarnosit din ficat molcut topit cu ceva osanza si-nghesuit intr-o minunatie de matde cel dolofan si sarmale ar merge si o imbucatura de carnat muiat cu putin vin rosu de cel aspru si piscacios…si daca tot ma pornesc la treaba ma gandesc ca nu-i de colea sa macin si niste miez de cel auriu de nuca cat sa manjesc niste aluat de cel boscorodit si ghiontuit pana cand se basica de suparare si sa-l impleticesc apoi intr-o coada maisatra care sa se umble la parguirea molcoma a cuptiorului pana cand coptura cea lucioasa a cozonacului indraznesta sa-si arate fata…si daca tot n-ar fi de ajuns si tot as mai gasi de macinat niste vise de cele crescute-n voie ca sa fac o pudra de presarat in jurul bradului sa-i dea stralucire…
    Pofta buna si succes tuturor celor ce pot macina vise presarandu-le ca o pudra de aur peste trecatoarele zile si nopti de iarna…
    La buna auzire

  151. Matei Balasa Gabriela spune:

    Cu aceata masinarie ce mi-ar face o mare bucurie/As toca pentru bucate/Carnita proaspata frate,/Pentru sarmale infoiate/si perisoare parfumate/pentru musacaua invelita cu cartofiori rumenita/pentru carnaciori subtirei, chiar si pentru mititei/Manca- i-ar mama pe ei!

  152. Ukumelt spune:

    O astfel de masinarie i-as face cadou tatalui meu care face niste carnati bestiali iar pt ca mie imi place sucul de rosii facut in casa, pt diferite feluri de mancare,cred ca mi-ar face si mie bulion.

  153. Viviana spune:

    Buna! As folosi masina de tocat la foarte multe preparate, in primul rand la „Parjoalele moldovenesti”, pe care le fac intr-una de cand am citit reteta pe blog. Si dupa ce m-as satura de ele as mai folosi-o la tocatul carnii pentru carnati, musaca, periosoare, la umplerea carnatilor, dar si la biscuitii spritati.

    Multa bafta tuturor!

  154. monica sandu spune:

    Eu cand vreau carne tocata,merg la macelarie,imi aleg bucata dorita si rog vanzatoarea sa mi-o toace,dar mama mea nu.Ea prefera sa-si ia carnea acasa sa o spele,sa o transeze si apoi sa se chinuie cu masina de tocat traditionala,manual.
    M-as bucura foarte mult sa o castig pentru a-i face un cadou frumos si util de sarbatori,mai ales ca o sa aiba ceva de tocat pentru carnati,sarmale si alte „porcarii”.
    Si,bineinteles,ca as imprumuta-o si eu. 🙂

  155. Maria spune:

    Cu o astfel de masina as toca mult mai repede carnea si as pregati chiftelute, carnati, ardei umpluti, perisoare si sarmale.

  156. Mihaela Constantin spune:

    As incepe cu o prajitura cu crema din rahat, de post, si apoi… toate cele ale Craciunului: carnaciori si sarmalute, drob si chiftelute… si o ciorba cu perisoare… si cate altele!

  157. Madalina spune:

    Doamne cat mi-as dori una dintre aceste masini de tocat! Mi-ar face viata mea de mama si sotie mult mai usoara: carnati, lebar, sarmalute , piftelute dar cel mai mult m-ar ajuta la sucul de rosii a carui preparare imi ia foarte mult timp – si este pacat ……ce prajituri bune as face in acest timp.

  158. Mirela Rugina spune:

    Primul lucru: la carnati ! Apoi in cursul anului as folosi-o pentru a toca toata carnea pentru chiftele, sarmale, perisoare, lasagna, musaca …

  159. bontea ecaterina catalina spune:

    Imi doresc o asemenea masina de foarte mult timp si nu stiu daca o sa am vreodata bani sa mi-o cumpar.As putea sa fac tot felul de bunatati pt familia mea,chiftele,carnati,sarmale dar mai ales mi-ar fi de folos pt zarzavaturi.Multumesc!

  160. Flora Fola spune:

    O astfel de maşină este utilă în fiecare bucătărie si as folosi-o pentru pregatirea bunatatilor pt Craciun!!!( ca tot ne apropiem de sarbatori)

  161. Doinita spune:

    Pentru ca se apropie Craciunul si pentru ca nu am inca masina de tocat, mi-ar fi de mare ajutor la prepararea carnatilor. Si pentru lasagna mi-ar placea sa pot alege bucata de carne pe care sa o toc si sa o folosesc.

  162. Roxana spune:

    As folosi masina de tocat pentru a pregati sarmalute in foi de varza murata de sarbatori.Mi-ar fi folositoare si la prepararea de gemuri,dulceturi,zacusca…

  163. Glodeanu Veronica spune:

    Deoarece au multiple intrebuintari le-as folosi la tocat carne (ce sarmale! ce carnati! ce chiftele si kebab!), la prepararea bulionului si a sucului de rosii, la tocarea altor legume, la prepararea biscuitilor, la tocarea fructelor moi (capsuni si zmeura)….

  164. Loredana Sandu spune:

    As folosi masina de tocat pentru a o face cadou mamei mele,pentru ca si-o dorește foarte mult..si bineinteles,pentru a-i face sotului meu carnati din vita si oaie!

  165. Iacob Emilia spune:

    Avand in vedere ca se apropie sarbatoriile,as prepara cu mare drag sarmale cu carnea tocata de mine cu ajutorul acestei masini de tocat.

  166. MIHAELA.A. spune:

    O astfel de minutatie iti poate umple camara pentru iarna cu zeci de retete gustose ambalate ermetic. Dar o musaca calda scoasa din cuptor e ceea ce ma motiveaza acun!!!

  167. Ana Novac spune:

    Aceasta minunata masina de tocat mi-ar fi de mare ajutor in prepararea retetelor Dukan, chiftelute din piept de pui, sarmalute din curcan, suc de rosii si ardei!! Ar fi cadoul perfect de sarbatori!! Mult succes tuturor!

  168. hulban spune:

    eu as folosi aparatele la toate lucrurile posibile ce as putea face cu ele in bucatarie,si mai ales la sucul de rosii care ne place foarte mult.

  169. Laura spune:

    Prima reteta la care as folosi una dintre cele doua masini de tocat, ar fi pastele bolognese pe care le gatesc des pentru ca ne plac foarte mult.

  170. Roxana Popescu spune:

    Si eu, ca si toti care au lasat comentarii inaintea mea, consider ca o masina de tocat la casa omului, si mai ales la casa omului (a se citi „gospodina” :)) harnic este de mare valoarea. Ma gandesc deja la o multime de mancaruri pentru care as putea folosi masina de tocat, mai ales ca prefer carnea tocata in casa celei din comert. Lasagna cu carne de porc sau pui, sarmale, chiftele, carnaciori facuti in casa… mmmm! Deja imi lasa gura apa 🙂

  171. Mirabela spune:

    Masina de tocat m-ar ajuta mult sa le pregatesc celor 3 fetite hamburgeri, sarmalute, chiftelute si multe alte retete cu o carne tocata fara apa si aditivi.

  172. maria rodica spune:

    Pai sa vedem, ca tot se aproprie Craciunul ,as face ceva cirnati cu minunatia asta, dar prima data as macina carnea pentru cirnati.Asta acum ,vara sigur as folosi-o pentru rosii ,fac vara un gaspacho mmmmm foarte bun si bineinteles pentru bulion.Chiar zile acestea ,sora mea se uita ce masina de tocat sa-si cumpere si a ramas la Naumann NM 120 ,asa ca cel mai tare ar fi sa o castig eu, desi nu stiu ce sa zic, niciodata nu am castigat nimic.Masina as folosi-o la multe ,dar sa o si am.Oricum , cu masina sau fara va urez SARBATORI FERICITE si sigur voi face sarbatorile astea ,macar o reteta de-a ta ,daca nu mai multe….

  173. SIN ELENA spune:

    EU AS FOLOSI ACEASTA MASINA ELECTRICA DE TOCAT CARNE SA TOC CARNEA DIN CARE VOI PREGATI SARMALUTE,PERISOARE,CHIFTELE ,CARNATI,CALTABOS

  174. Alina Maria Scrobac spune:

    In fiecare zi ma bucur de ajutorul dumneavostra, atunci cand nu stiu ce sa mai gatesc sau cand sotul meu se intoarce acasa, chiar si pentru putin timp, de sarbatori mai ales, si trebuie sa gatesc mai mult, mai divers, mai gustos ca de obicei!!
    Va multumesc pe aceasta cale ca ne sunteti alaturi si ca ne invatati tot ce trebuie sa stie o buna gospodina!!
    Daca anul acesta in prag de sarbatori, as primi un asemenea dar, o masina de tocat, ar fi o minune… munca ar fi mult mai usoara in bucatarie…mai ales ca se apropie ziua cand scumpul meu sot se intoarce acasa , ca sa petrecem sarbatorile impreuna!!…asa ca, daca Mos Craciun ar veni mai bogat anul acesta…cu o masina de tocat…as avea de facut o multime de bunatati…preparate din carne de porc, in primul rand, carnati, caltabos, apoi cu siguranta sarmale, chiftele, biscuiti si lista ar putea continua …………………BAFTA TUTUROR!!

  175. Daniela Tabirtoiu spune:

    Cu masina de tocat as face preparatele noastre traditionale.
    Mail:.
    Multumim pentru premiu…este extraordinar de util in casa fiecarei gospodine.

  176. Angela spune:

    As folosi masina de tocat la prepararea carnatilor cu diverse carnuri, la tocatul carnii dar si la prepararea bulionului!

  177. Carmen Opris spune:

    As folosi o astfel de masina pentru a toca carnea pentru carnati, chiftele, sarmale, si bineinteles la pregatirea bulionului …

  178. Mihaela Ichim Hutu spune:

    Sotul meu isi doreste foarte mult o masina de tocat, e fan al bucatariei romanesti si nu exista Craciun in care sa nu taiem porcul si el sa se ocupe de toate .Stam in Spania de cativa ani, iar anul care vine am dori sa ne intoarcem in tara de tot. Daca as putea castiga masina, ar fii un cadou foarte frumos de Craciun pentru el.Chiar stateam si ma gandeam ce as putea sa ii fac cadou de sarbatori.
    Va multumesc!

  179. Ioana Manoli spune:

    As face cu mare drag biscuiti pentru minunatica mea cea mincacioasa dar ar fi un mare ajutor si pentru a toca tot felul de carne, pentru pateuri, pentru chiftele, pentru ardei umpluti, pentru placinta cu carne sau pentru tarta sarata ! Nah, ca-s la servici, am inceput sa salivez si o sa mor de foame pina ajung acasa !

  180. Adriana Constantina Carstea spune:

    poate fi
    Masina de tocat Naumann NM 120 as putea sa o folosesc la biscuiti, suc de rosii sau pasta de fructe, carne tocata pt sarmale, lasagna, cannelloni, etc.
    Masina de tocat Naumann NM 300 as putea sa o folosesc la carne tocata pt carnati, chiftele, musaca, sarmale si alte preparate.

  181. Tudorita Viziteu spune:

    Mi-ar fi de mare folos masinina de tocat Naumann NM 120 sau 300,la tocatul carnii pt carnati, chiftelute si alt bunatati culinare de pe blogul tau ! 🙂 Multumesc !

  182. Dragomir Mihaela Cezara spune:

    As folosi masina de tocat pentru prepararea mancarurilor traditionale de Craciun: leber, carnati etc., si nu numai. As mai face chiftelute din amestec de carne tocata de porc si curcan, musaca, ardei umpluti etc.

  183. Florentina spune:

    Arata foarte bine masinile de tocat si sunt foarte utile in bucatarie. Le-as folosi des la macinarea carnii pt. sarmalute, chiftele, perisoare dar si pentru traditionalii carnati de casa.
    Vara e un ajutor de nadejde sa ai in casa o asemenea masina sa poti face sucuri proaspete de rosii si nu numai.

  184. gabriela spune:

    Eu as folosi masina la prepararea carnatilor, tocarea carnii pentru sarmale, prepararea sucului de rosii si a biscuitilor spritati.

  185. Carmen Pena spune:

    As folosi aceasta minunatie pentru tocarea carnii pentru sarmalute , carnati , chiftele sau parjoale , lasagna , kebab . As utiliza -o .si pentru bulion , sos de rosii , pasta de ardei, biscuiti si alte bunatati .

  186. anca spune:

    Dar la ce nu as folosi aceasta minunatie? La niste chiftelute absolut delicioase, pufoase, inmiresmate, uimitoare! La o portie de sarmale delicate si aburinde, la un drob de ciuperci si pui bine,bine asezonat…si lista ar putea continua.

  187. Raluca Nitu spune:

    Naumann ii este numele
    Superman ii poate fi renumele…
    Pentru tocat carne si… de toate…
    Pentru facut de chiftele, dar si sos de tomate…

    Draga NAUMANN,
    Te vreau in bucataria mea
    Ca sa te fac STAR… MAN
    Intru fericirea mea!

  188. FLOREA MIRELA spune:

    Sunt super aceste premii, tare buna ar fi o masina din aceasta de la NAUMANN, mi-ar prinde tare bine, chiar imi doresc sa castig …macar una 🙂 . Asi folosi-o la cateva retete delicoase (deja ma gandesc ce ajutor bun ar fi pentru mine si cei din familia mea si ce retete supe bune ar iesi din aceasta combinatie … EU (si un mic ajutor) + Masina de tocat carne NAUMANN = super retete delicioase) : carnaciori, mititei, chiftelute, sarmalute, perisoare, rulada de carne, ardei umpluti, musaca, drob, zacusca, bulion, ketchup, pasta de legume si de fructe, fasole batuta. Sa ne vedem cu bine 🙂

  189. Cristina spune:

    As face tot ce se poate. Carnaciori (ca-i plac sotului meu), carne tocata pt diverse preparate si biscuiti ce faceam la mama acasa cand eram copil, etc.

  190. Lavi spune:

    Cu o masina de tocat, as face nectar de struguri sau de rosii sau as incerca diverse retete cu legume, fructe sau carne tocata.

  191. Nina-Andreea Andreescu spune:

    Aș folosi aceste mașini de tocat pentru a pregăti (pentru prima dată în viața mea) niște sarmale! După rețeta mamei mele! De asemenea, sunt tentată să toc carnea pentru o musaca de carne și cartofi, preferata mea! În plus, am să fac toate rețetele de biscuiți pe care le-am citit și pe care acum doar le privesc cu mare poftă!:D

  192. Melania Duduman spune:

    As folosi acesta masina pentru;suc de rosii,zmeura,capsuni pentru tocat carne, sa fac carnati de oaie sau combinati,biscuiti si tot ce se mai poate face.Este o masina folositoare in orice bucatarie.Multumim pentru concursuri,pentru retete si astept rezultatul concursului.

  193. Anca spune:

    Masina de tocat ar fi un cadou excelent avand in vedere ca intreaga familie dukaneste de sarbatori. Am face carnati de curcan, musaca cu vita si vinete, rulada cu carne, tocam mai usor legumele deshidratate pentru vegeta. Si cate altele n-am mai face….

  194. Daniel Irimie spune:

    Este o masina extraordinara si un posibil cadou placut pentru mama mea. Asi folosi masina pentru preparatele specifice din Transilvania, carnat, caltabos, dar si pentru traditionalele sarmalute, unde evident se foloseste carne tocata.

  195. ana maria birladeanu spune:

    buna,multumim pentru ,concurs.eu as pregati cu acesta masina bunatatile pentru Craciun:carnaciori,sarmalute si pajolute,succes tuturor 🙂

  196. Maria Elena spune:

    La ce preparate as folosi masina de tocat ?
    La prepararea tocaturilor specifice Craciunului : sarmale, carnati, apoi as mai face musaca, kebab ( ca tot n-am facut pana acum niciodata ); fasole batuta ( la noi in casa se consuma multa fasole batuta ); sucuri de rosii; zacusca si vestitii biscuiti spiralati cu untura de porc , atat de deliciosi si cautati pe masa de Craciun !

  197. Anca spune:

    As toca legume pentru zacusca,carne pentru chiftelute,sarmale,carnati…as face chiar si biscuiti pentru piticul meu.

  198. grigori cristina mihaela spune:

    Buna seara! Masina de tocat e foarte utila la multe;eu sunt mamica unei fetite de 2 anisori si jumate,cam mofturoasa la mancare.Printre mancarurile ei preferate se numara sarmalutele si chiftelele,pe care le prepar destul de des,si sosurile ii plac,cel de rosii de ex.Printre deserturile preferate sunt piscoturile sau biscuitii,deci si asta as putea pregati cu ajutorul masinii de tocat.Mi-ar fi de mare folos si as economisi din timp sa am o astfel de masina ca ajutor la gatit! Multumesc si Doamne-ajuta!

  199. Carmen spune:

    As prepara cu placere carnea tocata pentru carnati, sarmale,perisoare,lasagna,parjoale, pateuri de casa.Apoi mai-ar fi de mare folos la prepararea sucului de rosii , biscuiteilor pentru puiutul meu.

  200. viorica corban spune:

    Buna ziua, as folosi pentru inceput masina la tocat carnea si umplut carnatii ptr Craciun, la vara as face suc de rosii si bulion, iar intre timp o chifteluta, un kebab si de ce nu chiar as incerca si biscuiti, masina mea veche nu avea atatea accesorii.

  201. camelia spune:

    Mi-ar placea sa folosesc masina pentru a face o reteta veche, pe care o am de la mama, si anume „biscuiti de casa”. Apoi, pentru ca nu prea imi place sa fac conserve de rosii, as incerca sa imi usurez munca cu aceasta masina.

  202. Mariana Simion spune:

    Avand in vedere ca ca de sarbatori se aduna familia la masa iar bucatele traditionale au la baza carnea( mai ales cea de porc), as folosi masina de tocat pentru a pregati carnati, sarmale, caltabos, perisoare, chiftele si alte bunatati. dar si pentru sucurile de legume si fructe.

  203. Ivan Janeta spune:

    Masina aceasta mi-ar fi de mare ajutor la prepararea sucului de rosii in a toca carnea de peste pentru chiftelute si acum de sarbatori la tocatul carnii pentru sarmalute si carnati.

  204. lustoicescu spune:

    Orice ai toca la aceasta masina de tocat, visul tau culinar prinde contur si devine o realitate apetisanta. Atat de repede, cat si viteza ei de lucru.. As face ca de sarbatorile de Craciun sa imi permit sa prepar rapid cele 50 kg de carnati din porc, vita si oaie, pentru familia mea numeroasa. Astfel, as petrece timp mai mult alaturi de familie. Asa-i ca este magic?..

  205. draghici iuliana spune:

    mda,desi nu stiu daca are vreun rost sa mai las comentariu(deoarece suntem atat de multe),iubesc aceasta masina pt multitudinea operatiunilor pe care le poate face;ce sa spun as intrebuinta-o acum cand tai porcul la tocat,la umplut carnatii,caltabosii,la vara fac bulion,gemuri,zacusca,etc o gospodina intotdeauna ii gaseste o intrebuintare> sigur pt mine nu v-a ramane doar un bibelou.Va sarut cu drag pt gest si-mi doresc succes.

  206. Dana spune:

    O masina de tocat este utila in orice casa.
    In primul rand as vrea sa o utilizez pentru a prepara biscuitii preferati ai puilui meu, apoi in functie de sezon se gaseste cate ceva de facut. In perioada sarbatorilor sa tocam carnea, sa facem carnati, caltabosi, sarmale, iar in anotimpul cald la prepararea sucului de rosii.
    Multumim pentru concurs 🙂

  207. Oana spune:

    Imi doresc atat de mult o masina din asta,dar nu mai apuc sa o achizitionez…mereu apare altceva mai important…as folosi-o la f multe retete:cele pentru camara toamnei,cum ar fi zacusca,zarzavatul fiert si sucul de rosii,apoi cele pentru iarna,de la carnati,caltabosi,pate din ficat…o bunatate…si,Laura,stii ce-mi doresc sa fac de mult timp,fursecurile bunicii,numite si ciocalai,cel putin bunica mea asa le spunea,biscuitii aceia fragezi cu untura…deci,multe as face eu cu ea!!!

  208. mariana spune:

    Ma straduesc de ceva vreme sa procur o masina asa desteapta dar nu am reusit si acum poate vine mosu si la mine cu darul dorit . Ce sa prepara ? Sarmalute ,musaca ,carnati cemai tura- vura ca ma apucat pofta ! Multumesc pace si liniste va doresc .

  209. Reghina Ureche spune:

    Buna seara. Acesta masina de tocat m-ar ajuta foarte mult la prepararea carnatilor de casa, mai ales ca se apropie taiatul porcului.

  210. Alexandra Ali spune:

    Imi plac carnatii facuti de casa, condimentati cum trebuie, dar, de acest aspect, se ocupa socrii mei. Mie mi-ar placea sa toc carnea pentru placinta picanta cu carne. As vrea sa stiu eu ce carne pun in placinta si s-o condimentez eu cu ce vreau. Iese o nebunie de placinta!

  211. Muresan Tabita spune:

    Imi doresc foarte mult o masina de tocat pentru a ma ajuta la o multitudine de preparate culinare. Pe langa pregatirea celor necesare pentru hranazilnica, chiar ma pasioneaza bucataria! As incepe cu preparareakebabului, a chiftelutelor, sarmale, perisoare. Apoi suc de rosii, bulion, zacusca, musaca. Bineinteles as continua cu cartofi de biscuiti. Apoi carnati si cate altele imi vor mai trece prin minte cand o voi avea. 🙂

  212. Simion Oana Alexandra spune:

    As face toate preparatele pe care ma chinui sa le fac acum cu masina manuala: chiftele, sarmale, perisoare, carnati si cate si mai cate.

  213. carstea anghelina spune:

    In primul rind mi-ar fi f necesara masina de tocat, deoarece chiar mi s-a stricat masina. Ce as face cu ea sau la ce as folosi-o ? In primul rind la tocat carnea , ptr a pregati cirnatii De Craciun , sarmalele ,perisoarele ptr ciorbita ( pe care o pregatesc de revelion) , umplutura ptr placinta cu carne si as putea enumera mai multe ….in functie de meniul de sarbatori. Eu cred deasemenea, ca se poate folosi si la facutul pastelor de casa , la maruntitul legumelor ptr conserve si de asemenea mi-a fost necesara masina de tocat , atunci cind am fost nevoita sa fac suc de orz verde . Am dat orzul verde prin masina de tocat si apoi l-am pus in storcatorul de fructe. Numai asa am reusit sa obtin sucul necesar. Sunt multe utilizari ale masinii de tocat NAUMANN NM 120…numai sa ai nevoie , ca ideile vin pe parcurs. Multumesc ptr atentie! SPER SA AM SANSA SA CISTIG O ASTFEL DE MASINA !

  214. culetu nastuca spune:

    Este absolut necesara in bucatarie si o poti folosi la foarte multe.Dintre retele dvs la orice contine carne tocata, eu nu cumpar niciodata carne tocata, o toc acasa ,de exemplu am facut chitele de pui la cuptor(super bune), rosii umplute cu carne (absolut delicioase) si borsul de perisoare.

  215. Mimi spune:

    Carnati buni,sarmale grase,de Craciun in multe case.
    La mine vor fi facute cu masini tar’ pricepute.
    Masini de tocat-minune de Facebook procurate.
    Ia mai manati mai flacai si pocniti din bice…”HAI”.

  216. Viorica Jescu spune:

    Doamne dar cate n-as face cu o asemenea masina de tocat,ar fi ajutorul meu de nadejde in bucatarie si va garantez ca nu ar avea ragaz nici o clipa .
    Dar cum se apropie sarbatorile de iarna as inaugura-o la prepararea bunatatilor cand taiem porcul.
    Iar atunci cand toate vor fi gata ,as face o frumoasa poza cu cele bunatati alaturi de harnicuta masina si as posta-o cu invitatia sa ne colindati si sa le gustati

  217. anca spune:

    Având în vedere faptul ca unul din preparatele preferate ale familiei mele sunt chiftelele, sigur aș utiliza mașina de tocat pentru asta. Dar nu e singurul preparat la care mi-ar fi de folos: sarmale, ardei umpluți, cârnați, pesmet, salam de biscuiți. În plus ar fi cel mai bun ajutor pentru a face suc de roșii, zacuscă și gemuri, produse care nu lipsesc din cămara mea și a mamei.

  218. vese adrian spune:

    in primul rand am sa o folosesec pentru tocat carnea,asa nu mai sunt nevoit sa cumpar cine stie ce amestecuri de carne tocata cu nu stiu ce ingrediente. Apoi vin carnatii, sarmalutele si chiftelutele la preparat.

  219. daria ioana spune:

    Mi-as dori sa castig aceasta masina pentru a-i putea arata bunicii mele pana unde a ajuns tehnologia in prepararea carnatilor si cat de mult iti poate usura viata si, in acelasi timp poate reusesc sa aflu in sfarsit ingredientul secret pe care inca nu a vrut sa mi-l divulge 🙂 Plus, cate 4-5 tavi de biscuiti pe saptamana!! 🙂 Mult success tuturor! ()

  220. BunatatidinNatura spune:

    Acum nu ne gandim decat ca suntem in post si pana se declara castigatorul Grasunul nostru mai creste . Vom pregati o minunatie de sarmalute stropite cu vin si carnaciori de casa.
    Multumim frumos!

  221. STOICA IOANA spune:

    Buna!
    Eu as face niste “pesmeti”, asa cum le spune bunica mea si deliciosii carnati de Craciun, as toca carnea pentru nelipsitele sarmalute…ce sa mai, ii gasim noi intrebuintare!

  222. Marius T spune:

    As folosi-o sa prepar lasagna, ardei umpluti cu carne, ciorba de perisoare, carnati! Multumim pentru sansa pe care vrei sa ne-o oferi!

  223. dumitritadodan spune:

    woa, cate as mai face cu asa un ajutor de nadejde! …zacusca, si bulion toamna si carnatii care trebuisc pregatiti in apropierea craciunului!

  224. Carmen Cristea spune:

    Aparatul Naumann ar fi un aparat util in orice casa si pentru orice sezon, de la preparat dulciuri pana la tocat carne si facut carnati de casa.

  225. DOBRE CORINA spune:

    este atat de utila aceasta masina de tocat ,cred ca pentru inceput as folosi-o la prepararea traditionalilor carnati si tacarea carnii pentru sarmalute.

  226. Pavel Krisztina spune:

    Ce cadou minunat!!! As folosi-o la pregătirea cărnii pentru sarmale, dar şi la prepararea cârnaţului si a chiftelutelor. Yamiiiii!

  227. Emella Navi spune:

    La cate n-as folosi o astfel de masina de tocat , mai ales ca nici robotul nu-l am aici … as folosi-o pentru carne, ai mei baieti cer destul de des ciorba de perisoare sau diferite mancaruri cu carne tocata; asa as sti ce carne folosesc la mancare 😉 Iar vara, e tare buna pentru conservele de legume.

  228. RAFAY VIOLETA DANIELA spune:

    acest aparat mi-ar fi de mare ajutor in bucatarie la prepararea bucatelor usurindu-mi munca .imi place sa gatesc musaca de cartofi cu carne tocata,chiftele umplute,lasagna,sarmale,neavand robot de tocat carne cumparam carne tocata din comert care nu este la fel cu cea tocata acasa cat vrei tu de mare tocata sau pasta ,era plina de zgarciuri,de resturi de pielite cea din comert acum de sarbatori as vrea sa fac carnati este mai mult de lucru cu ei este o cantitate mai mare decat cand ai gati la o masa si mi-ar fi de mare ajutor in bucatarie si ar avea si loc de cinste in bucataria mea.

  229. pop mihaela spune:

    As face carnatii pentru Craciun si apoi carne tocata de toate felurile pentru a fi pregatita in toate felurile 🙂

  230. C.Raluca spune:

    Buna seara doamna Laura in primul rand multumim pentru retete ( turtitele dumneavoasta cu branza sunt nelipsite de pe masa mea cand am invitati si nu numai , grecii se„ ling pe degete „de fiecare data cand le prepar 🙂 ) in al doilea rand multumim pentru sansa pe care ne-o dati cu acest concurs si in ultimul rand sa dau si eu raspunsul meu „ masina de tocat as folosi-o la muuulte retete dar in special la carnati traditionali romanesti de casa care imi lipsesc mult aici in strainatate „ . mult succes tuturor participantiilor

  231. Rosana Iacomi spune:

    Cum fetitele mele nu prea vor sa manance carne, trebuie sa o deghizez in tot felul de preparate din carne tocata – ardei umpluti, sarmalute, perisoare.
    Asa ca o masina electrica de tocat, care sa o inlocuiasca pe cea manuala, care e de o varsta cu bunica, ar fi foarte bine primita in bucataria mea.

  232. oana iliescu spune:

    as folosi masina de tocat pentru prepararea carnii la pregatirea a cel putin 2 retete: Lasagna alla Bolognese si Rulada de carne cu glazura dulce-picanta

  233. Laura Ene spune:

    O astfel de masina de tocat carne ar fi de ajutor la prepararea carnatilor de casa,sarmalutelor,ciorbei de perisoare,caltobosilor,lebarului,toate bunatatile ce se pot face pentru masa de Craciun.Multumim pentru concurs,Laura!

  234. Oana Ciurea spune:

    As abuza din plin de ea pentru a face cremwursti copiilor, prajituri de casa, nelipsitii carnati de Craciun … Vara mi-ar fi de un real folos pentru ketchupul nostru de casa si pentru sucul de rosii pe care il fac in fiecare an… Si cand ar crede ca s-ar odihni putin, as pune-o iar la munca pentru sarmalute, ardei umpluti, musaca, lasagna si hamburgeri!

  235. Ciprian spune:

    De cand avem copii, nu mai cumparam niciodata carnea gata tocata. Sotia ar fi foarte incantata sa ne prepare mai usor sarmale, musaca, ardei umpluti si chiftelute. Si daca o castig, prima reteta testate va fi cea de biscuit de casa, ca in vremea copilariei

  236. Gina Mutu spune:

    Mi-ar fi utila pentru tocat zarzavaturi, pentru tocat carnea necesara prepararii carnatilor, mezelurilor, chiftelelor si altor preparate cu carne tocata. Multumesc pentru aceasta posibilitate!

  237. ADELA spune:

    VISUL MEU POATE SA DEVINA REALITATE! Imi doresc de ceva timp aceasta masina SUPERBA! As prepara multe cu aceasta masina :Caltabos, carnat, chiftelute, rulade de carne ,…nu ar mai fi o problema a toca carnea……as profita la maxim pt ca e usor de folosit si rapida la tocat orice!

  238. margareta spune:

    In prag de sarbatori,masina de tocat Naumann e cadoul perfect.Cu ajutorul ei as putea pregati traditionalele retete cum ar fi carnatii,caltabosii,sarmalutele,chiftelute.

  239. Carmen-Ana spune:

    O masina de tocat e tare buna in bucataria unei gospodine, eu as toca carnea pentru retete cu carnati si chiftele si pentru diferite umpluturi !

  240. Alina A. spune:

    Acum, ca tot vin sarbatorile de iarna, as folosi-o cu drag la facut carnati si biscuiti de casa. De mult mi-am propus sa-mi achizitionez o masina de tocat si nu am mai reusit, din pacate.

  241. MihaelaD spune:

    Oh, amindoua masinile sint foarte utile ! Si ar fi cadoul perfect pentru sora mea care m-a invatat o multime de lucruri in bucatarie. Am pregati amindoua sarmalute, chiftelute, musaca, rosii umplute cu carne… dar sa nu uit biscuitii parfumati care sint deliciul intregii noastre familii ! Spor la treaba tuturor !

  242. Pislaru Marius spune:

    A venit sorocul cârnaţilor de tot felul. Am trecut şi eu la manivelă şi mi-am preparat trei metri de carnati din oaie si porc, conformi viziunilor mele, mai iuţi şi cu disponibilităţi de uscare mai rapidă, astfel încât, într-o zi să-mi satisfac pofta de a-i mânca cruzi şi uscaţi.
    Doresc sa renunt la manivela folosind masina de tocat.

  243. Damsa Mihaela spune:

    pentru ca fetitelor mele le plac foarte mult chiftelele,varza de cluj si sarmalele asi folosi-o la carnea tocata pentru ele,deasemenea si la biscuitii de casa pe care ii fac aproape saptamanal.iar acum de sarbatori ar fi de un mare folos la carnati si caltabosi…

  244. Anca spune:

    Ce bine mi-ar prinde o masina de tocat carne electrica! Am vazut cate accesorii are si pe langa procedura de tocare a carnii pentru preparatele traditionale, gen sarmale, chiftele, as fi foarte bucuroasa sa incerc sa prepar caltabos pentru sotul meu deoarece este unul din preparatele lui preferate, dar daca as avea masina de tocat electrica Naumann NM 120 as prepara si suc de rosii. Mi-as scurta timpul si nu as mai depinde de altii. Va multumesc.

  245. Judit Groszmann spune:

    De foarte mult timp cochetez cu o masina d tocat carne, dar niciodata nu am cumparat, am ramas la faza de admirare. Daca as avea una din aceste minunatii as face o musaca din vinete cu carne de porc si vin rosu.

  246. Flori Ecaterina Chelaru spune:

    Este foarte utilă această mașină de tocat pentru: carne necesară diverselor preparate (sarmale, perișoare, chifteluțe etc), bulion, biscuiți. Ar fi o minune în bucătărie…

  247. Didi spune:

    Nu cumparam mezeluri. As prepara carnaciori de oaie.
    Carnea tocata nu cumpar. Trebuie sa fac o excursie la o macelarie arabeasca pt ca acolo cumpar carne macra si mi-o toaca pe loc granulatia dorita, mi-e tare incomod sa ajung acolo cand am nevoie.
    Robotul meu transforma carnea intr-o pasta scarboasa, este exclus sa toc cu el.
    Masina manuala nu am pt ca n-am timp sa toc manual, sunt dependenta de electrice. Multumesc, Laura, pentru oportunitatea de a castiga ceva ce chiar imi trebuie, nu doar ca sa ma aflu in treaba sa mai achizitionez gratis un mobilier de bucatarie.

  248. Geangu Elena Irina spune:

    As folosi masina de tocat in principal sa pregatesc chiftelute delicioase din piept de curcan,pentru fetita mea. Apoi pentru a pregati carnaciori si alte bunatati, ca la mama acasa:)

  249. Ioana spune:

    Buna! Ar fi un ajutor de nadejde in bucataria mea si a lui mama , cu siguranta am folosi-o la umplerea carnatilor . Poate nu multe gospodine mai fac lucrul asta, dar noua ni se pare ceva foarte traditional.
    Pup

  250. Marcela spune:

    As folosi masina de tocat la tocarea carnii pentru sarmale,carnati,chiftele,ardei umpluti,la facutul biscuitilor de casa,la facerea bulionului.

  251. Costica Duduman spune:

    Cu acesta masina as face tot ce poate ea face.Multumim pentru acest ajutor de nadejde,multumim pentru acesta sansa!

  252. Talaba Carmen Valentina spune:

    Sunt adepta mancarurilor facute in casa asa ca as folosi masina la suc de rosii, carnati de casa, biscuit!

  253. Luca Ana spune:

    As face niste carnati de casa pt Craciun si cum sotul meu adora pastele, tot timpul sunt nevoita sa cumpar carnea gata tocata. Cu masina voi putea lua carnea direct de la mine din congelator si sa o toc acasa.

  254. Claudia spune:

    As folosi-o la pregatit carnea pentru carnati (acum de sarbatori), sarmale, parjoale sau la facut bulion in toamna cand se coc rosiile in gradina 🙂

  255. Diana spune:

    As folosi minunea asta pe care mi-o doresc de cand eram tanara cam asa :
    – primavara , sa fac un minunat drob si niste sarmalute cu varza acra de Sf Paste
    – vara , sa fac chiftelute din legume …………….
    -toamna , sa toc toate legumele ptr congelator
    -iarna , ptr a pregati toate bunatatile de Cracium
    Multumesc ptr oportunitate si firmei ptr sustinere .
    Bafta si cel mai norocos sa castige !

  256. Maria spune:

    Masina de tocat electrica este printre cele mai pretioase ajutoare in bucatarie.
    Probabil ca cei mai multi o folosesc la tocarea carnii , mai ales ca vine Craciunul si fara carnati de casa nu se poate!…
    Eu am primit chiar de Mos Craciun 2005, o masina de tocat electrica pe care am folosit-o intens, in aceasta toamna am tocat cu ea 50 kg de rosii pe care le-am pus in congelator.
    Chiar astazi am tocat carne pentru perisoare si m-am chinuit intrucat s-a tocit filetul de prindere, cred ca a obosit si ea.
    Poate ca Mos Craciun vede si aude si imi va aduce o masina noua.
    Multumesc Mosule ! Maria

  257. Corina spune:

    As testa masina de sarbatori pentru carnati de casa (cu carne de oaie pentru unii, cu carne de curcan pentru altii) si biscuiti cu scortisoara. Pe urma, as incerca sa fac kebab, chiftelute de curcan, hamburger de vita …. iar la toamna, cand o sa gasesc ardei iuti rosii, i-as toca pentru o minunata dulceata de ardei iute! 🙂

  258. Adriana spune:

    Cred ca mi-ar placea oricare dintre cele doua masini de tocat carne,pentru ca amandoua au operatiuni multiple,insa tare as prepara niste carnati de sarbatori,pentru ca nici un produs nu este ca cel preperat in casa. Multumim mult draga Laura pentru toate retetele tale minunate.

  259. Nadia spune:

    Eu as prepara niste delicioase chiftelute marinate sau chiftelute cu ceapa si maioneza. Sunt doua dintre retetele preferate de familia mea :).

  260. Adina Nenu spune:

    As profita de ocazie si as transforma o zi de munca intr-o joaca (folosit prietenul robotel ) alaturi de fetita mea de 2 ani care sigur o va privi pe mami cum pregateste biscuiti pentru Mos Nicolae si carnaciorul vesel pentru Mos Craciun. Ce amintre mai frumoasa decat o bucatarie plina de veselie.
    …gata, asta a fost dorinta noastra
    Adina&Emma

  261. BECEA spune:

    As folosi masina la absolut tot ce stie sa faca de la biscuiti pana la tocat carne , preparat carnati,suc de rosii, suc de fructe etc………..
    Multumesc,ca existi LAURA ADAMACHE

  262. Marinela spune:

    Buna ziua,
    Sunt multe retete care pot fi preparate cu acesta masina si pentru ca mereu prepar diverse retete in care este folosita carnea tocata, aceasta ar fi de maaare ajutor..prima reteta , de sezon, chisca moldoveneasca pentru ca are cerere indiferent daca vin sarbatorile sau nu, e un aliment care inlocuieste cu succes preparatele nesanatoase din comert.

  263. Valeria spune:

    O asemenea masina are o groaza de intrebuintari. Categoric m-ar ajuta sa inlocuiesc carnea tocata din comert cu una preparata acasa, dar in primul rand as folosi-o pentru a-i face baiatului meu de 4 ani pate de ficat in casa (mult mai sanatos decat cel din comert)

  264. mariana spune:

    pentru ca Mos Craciun a fost darnic cu mine mai ales cu ‘ghioceii” din tample, i-as ”darui” si eu in fiecare zi cate un pahar cu suc obtinut cu aceasta masina daca si-ar aduce aminte de mine…

  265. alexandra spune:

    As folosi-o pentru:
    – sarmalute in minunata mea ulcica de lut si chiftele cu multa, multa verdeata, pentru ca eu nu cumpar carne gata tocata, ci prefer s-o toc acasa.
    – kebab pentru ca nu am facut niciodata si mi-ar placea ideea sa fac acasa asa ceva.
    – carnati de casa pentru ca fiind incepatoare in acest sens (fac de vreo 2 ani), nu mi-am cumparat ustensila speciala si-am imprumutat de la vecina….
    – biscuiti de casa pentru ca mi-e dor de copilarie si pentru ca fetei mele nu i-am facut niciodata biscuiti de casa pe motiv ca „unde sa mai pun si o masinarie care face asa ceva…”
    – poate si pentru suc de rosii….desi…desi …..as vrea sa-i raman fidela vechii mele masini manuale de facut suc de rosii, dar cine stie…poate noua ustensila m-ar convinge ca as economisi o gramada de timp.

    In concluzie, masinaria asta mi-ar fi tare utila in casa pentru ca ea stie de una singura sa faca ceea ce fac vreo alte 4-5 masini si pentru ca as economisi timp si o gramada de spatiu.

    O astept cu drag in casa mea.
    Alexandra

  266. Irina Harapu-Vintea spune:

    Buna ziua,

    In primul rand felicitari pentru retetele postate pe blog, de multe ori reprezinta o sursa de inspiratie. Noi suntem o familie care apreciaza mancarea buna, bine pregatita si mai ales pe cat posibil cat mai naturala. O data pe saptamana avem ziua de paste, cel mai des lasagna, aici cred ca masina de tocat ar fi un adaos fericit bucatariei noastre. De asemenea de Sarbatorile de iarna noi pregatim asa cum am mostenit de la bunicii din Bucovina, retetele traditionale de carnati, chisca cu orez, sangerete, lebar etc. In consecinta, o masina de tocat carne ar fi….minune cereasca.

  267. Cotirsau Tatiana spune:

    Buna, multumim pentru recetele si sfaturile oferite, aceasta masina de tocat as folosio la pregatirea multor bucate delicioase in special la prepararea parjoalelor si carnaciorilor de casa care sunt un deliciu pe masa de sarbatoare. Mi-ar fi de mare folos!

  268. Luminita spune:

    Cu siguranta, primul preparat ar fi carnatii de casa, acestia fiind preferatii mei, dar as utiliza-o si pt a toca carnea pt chiftele si ardei umpluti, pt bulion, zacusca si biscuiti

  269. Manole Carmen spune:

    As folosi masina de tocat carne, pe care mi-o doresc atat de mult, pentru a face urmatoarele preparate: chiftelute, sarmalute, caltabosi, carnati, suc de rosii, biscuitei si multe alte retete!

  270. David Silvia spune:

    Mi-ar placea sa fac multe mancaruri cu carne tocata daca as avea o asa masina de tocat, printre care as face si mancarea mea care imi place cel mai mult Musaca de cartofi cu carne

  271. Stanescu Elena spune:

    Draga Mos Craciun, daca as castiga o asa masina competenta as incanta familia mea cu diferite bunatati, bineanteles prima oara as face sarmale cu afumatura.

  272. Daniela spune:

    Deoarece are un accesoriu pentru sucul de rosii, as da masina de tocat mamei mele, care in fiecare toamna pregateste un delicios suc de rosii fara conservanti. Ea are, la clasica masina de tocat carne, un accesoriu destul de rudimentar si munceste mult la prepararea sucului de rosii pentru iarna.

  273. popa mihaela spune:

    Buna ziua, mi-as dori masina de tocat pentru prepararea sarmalelor si a mezelurilor din carne, mai ales in aceasta perioada cand consider ca este de mare folos.Multumim pentru retete, succes!!

  274. Benescu Georgiana spune:

    Buna ziua, cu siguranta as utiliza masina de tocat pentru a prepara carnatii, dar si biscuitii pentru Mos Craciun 🙂

  275. adina dumitra spune:

    as face pt prima data carnati de pui pt pitica mea acum de craciun, apoi as toca carne pt spaghette, rulouri, lasagna si ulterior pentru mancarurile traditionale : perisoare, chiftelute la cuptor,si in vara poate ma ajuta si la conservele pt iarna : suc de rosii si alte legume tocate.

  276. Corina Irimia spune:

    Mi-ar fi de mare ajutor aceasta masina de tocat in bucatarie si cred ca cel mai mult as folosi ustensilele pentru prepararea carnatilor, a sucului de rosii si a biscuitilor.

  277. Tatulea Ramona spune:

    As folosi aceasta minunata masina sa le fac copiilor minunatii biscuiti de casa si neaparat fursecurile pufoase care le plac atat de mult.Multumesc

  278. anastasiu lenuta spune:

    La ce as folosi masina? La prepararea bunatatilor pentru craciun mult timp de acum incolo, mai ales ca tata (parintii mei ) ne dau in fiecare an de craciun porcul si mai ales ca in fiecare an in aceasta perioada mergem si imprumutam masina de tocat a finilor. Cum anul acesta nu ne-am incadrat cu banii sa facem cumparaturi de black friday, daca nu o sa castigam strangem pentru la anul. Bafta!

  279. Valentina spune:

    O… ce bine mi-ar prinde mai ales acum pana in sarbatori ! Ce carnati proaspeti nu as prepara cu ajutorul masinii de tocat sau chiftelute si sarmale. Poate ma aude unul din cei doi mosi( mos nicolae si mos craciun).

  280. Dorel spune:

    Parjoale moldovenesti, asta as face. As cumpara o bucata de carne care imi place si as pregati-o acasa. Nu as mai fi nevoit sa toc carnea la magazin, cum vor ei. Multumesc !

  281. Mihaela spune:

    Buna, curand vin sarbatorile de iarna, tot romanul il sacrifica pe Ghita, care a stat la ingrasat un an intreg!
    As face in primul rand carne tocata pentru toate bunatatilepregatite de sarbatori.Sigur ar iesi niste carnati dementiali, de sarmale nici nu mai zic, de caltabosi si tot tacamul.

  282. Adina Farcas spune:

    As folosi acest aparat la prepararea multor bunatati pentru intreaga familie: sarmale, bulion, carnati, etc.

  283. Liliana spune:

    Draga Laura,
    Incredibil ce multa lume isi doreste aceasta masina de tocat.
    Eu as folosi-o pentru a deschide prima scoala de bucatari adolescenti, impreuna cu tine.

  284. Popa Marcela spune:

    Oare ce nu se poate face cu aceasta masina minunata?! Toate gospodinele stiu! Eu as avea nevoie de ea pt a prepara toamna toate conservele de iarna. As mai face biscuiti , as toca carnea pt carnati, mici, musaca, lasagnia…. Chiar mi-ar fi de folos! Popate, poate castig! Succes tuturor!

  285. Cristina Tulbure spune:

    As folosi masina de tocat la tocarea carnii pentru carnati,sarmale,chiftele,musaca! la macinarea nucilor pt cozonac si diverse prajituri.Un real ajutor in bucatarie pentru o mamica foarte ocupata!

  286. anca sendrea spune:

    Wauww,un asa ajutor de nadejde ar fi perfect,ar fi de vis,pt ca imi doresc asa ceva de mult,mai ales acum cu ocazia sarbatorilor de iarna cand as avea ocazia sa fac cele mai bune mancaruri pt sotiorul meu,care iubeste sarmalele,carnaciorii si supa de perisoare.Iar eu iubesc sa gatesc de pe site-ul tau.Hmmm si cate retete bune as putea sa fac cu noul aparat!!

  287. Picioroaga Veronica spune:

    wau…o masina de tocat carne ar pica perfect ptr ca anul asta fac carnati :-)) da, da ! chiar eu ! fara ajutorul mamei si-a tatei ..si vreau sa iasa perfecti..picanti numai buni de Sarbatori 🙂

  288. Carmen spune:

    Draga Laura, nici ca se putea un concurs mai nimerit!

    Retetele abia asteapta sa fie experimentate cu mai putina munca in bucatarie si, de ce nu? – cu mai multe sanse de succes.

    Pentru ca atat eu cat si sotul meu tinem Dieta Dr. Pierre Dukan ( ce rezultate excelente, d e altfel, cel putin pana acum) si pentru ca pe blogul tau am gasit cele mai clar expuse dar si cele mai gustoase retete (nici una nu a trecut testul fara calificativ maxim din partea sotului meu care este CUMPLIT de pretentios) voi lista cateva retete care au intrat in lista permanenta a preferintelor noastre si la care masina de tocat Naumann ar fi suportul tehnic necesar:

    Antreuri:
    -https://www.lauraadamache.ro/2012/10/chiftelute-de-peste-la-cuptor.html
    https://www.lauraadamache.ro/2012/10/musaca-de-vinete.html
    Suoer, ciorbe
    – ciorba de perisoare
    Felul principal
    -https://www.lauraadamache.ro/2012/10/sarmale-dietetice.html
    https://www.lauraadamache.ro/2012/07/legume-umplute-cu-carne-de-vita.html
    https://www.lauraadamache.ro/2012/06/mancare-de-fasole-verde-cu-galuste-de-carne.html
    Desert
    https://www.lauraadamache.ro/2012/11/gem-de-goji.html
    si continuarea
    https://www.lauraadamache.ro/2012/11/cornuri-pufoase-cu-gem-de-goji.html

    Pornind de la aceste retete, desigur, multe altele ar putea fi modelate, cum ar fi

    BISCUITI
    CARNATI DE VITA
    CRENWURSTI DIETETICI (de pui)
    KEBAB
    si, evident SUCURI DE ROSII, ZMEURA sau CAPSUNI, in functie de sezon.

    Sa avem pofta! …si….La mai putine kilograme!

  289. Bita Doina spune:

    As folosi masina de tocat in preajma sarbatorilor la prepararea carnatilor, la tocarea carnii pentru sarmalute, chiftelute, rulada cu carne tocata. In restul anului as face sucul de rosii-in sezon, biscuiti fragezi acum cand vine frigul si stam „la gura sobei”…As folosi-o la tocat legumele pentru zacusca in sezon…caci toate astea le fac in cantitate mai mare caci suntem o familie mai numeroasa si mama face sa dea si la copii…

  290. Magda spune:

    As folosi masina de tocat pentru a pregati carnati, ca tot vine sezonul lor. Mi se pare grozav si accesoriul pentru carnati in mat de oaie, mi-a dat o idee buna

  291. Virginia Moldoveanu spune:

    Aceste masini sunt foarte bune, se pot folosi la prepararea unei game largi de preparate culinare. Ma incanta acele accesorii pentru biscuiti, carnati, kebab, sucuri…. Sucul de rosii ar iesi wou. Carnaciorii cu mult cimbru, boia, slaninuta, piper si carnita, ma iertati…..suntem in post acum.

  292. Lacramioara spune:

    Important e sa o avem ca avem ce face la ea.Eu as pregati toamna suc de rosii si bulion de ardei capia,iarna pentru carnati si sarmalute de sarbatori si in rest pentru tocat carnea.

  293. aileni flavius spune:

    as folosi aceasta masinuta la multe…dar acum pentru retelede Craciun carnati traditionali sarmalute parjoale si nunumai!

  294. Viorel spune:

    In cazul in care am castiga o astfel de masina am folosi-o (eu si sotia mea) la prepararea carnatilor, a sarmalelor, caltabosului precum si a conservelor. Multumim pentru aceasta sansa!

  295. Dorina spune:

    Nu-mi place carnea tocata din comert , pur si simplu ma infioara gandul ce gasesti tocat acolo. O masina de tocat e foarte utila , am avut , m-am bucurat de ea o buna perioada. As pregati sarmalute piticei mele , lasagna , carnati de casa.

  296. angela spune:

    Buna seara, daca as castiga masina de tocat electrica as prepara suc de rosii pentru intreaga familie! O seara placuta!

  297. Tudorie Alexandra spune:

    Acum in apropierea sarbatorilor eu si familia mea obisnuim sa facem tot felul de preparate in casa deoarece sunt mult mai sanatoase , carnaciorii de casa sunt preferatii nostrii de aceea imi doresc sa castig aceasta masina !

  298. Daniela Uceanu spune:

    Buna!Daca as castiga aceasta minunata masina as darui-o cu mult drag mamei mele care locuieste la tara.Ne-ar prinde bine la prepararea retetelor traditionale de Craciun:sarmale,carnati,caltabosi,lebar,placinta cu carne,musaca,urmand ca in vara sa pregatim suc de rosii ,zacusca si chiar biscuiti de casa.Succces tuturor!

  299. lelica spune:

    Am vazut aceasta masina pe raft la mag.Flanco cand mi-am luat o mas de spalat si o combina frig pe data de 29 oct dar nu mi-au mai ramas bani pt ca am ales marci de calitate.
    Am remarcat si la aceasta masina calitatea prin comparatie cu cele alaturate si faptul ca are f multe accesorii .
    Eu as folosi-o:- la tocat carne si facut carnati de casa ,
    -la preparat bulion [primul avantaj remarcat de mine si cel mai important
    pt ca cele mai multe nu aveau acest dispozitiv]
    -la tocat legume pt ciorbe sosuri si fripturi
    -la tocat zarzavaturi pt iarna
    Daca as avea-o cred ca orice reteta as gati mi-ar fii de ajutor.

  300. Aluculesei Brindusa spune:

    Buna!
    imi doresc sa fac anula asta carnati de casa,am observat ca masina de tocat este dotata cu tot ce trebuie.

  301. Anca B. spune:

    Avand in vedere ca nu cumpar carne tocata, cu siguranta pentru asta as folosi-o in mod special (sarmale, carnati, musaca, ardei umpluti). Dar as incerca si biscuiti 🙂

  302. claudia spune:

    Nu doar as folosi-o,chiar am mare nevoie de ea!pentru lasagna,pizza turceasca,carnati(ca tot vin sarbatorile),parjoale,sarmale,fursecuri,zacusca,sucuri de fructe,diverse pateuri.Deja mi s-a facut pofta!Te salut Laura,sunt o mare admiratoare de-ale tale.

  303. Cristina spune:

    Cum nu am deloc masina de tocat sunt nevoita sa cumpar carne care se poate toca la magazin. As folosi masinile de tocat Naumann NM 120 sau 300 pentru a toca carne de pui sau curcan pentru a prepara lasagna sau pentru zacusca. Mi-ar fi de mare ajutor oricare dintre premii.

  304. Magdalena N spune:

    as folosi masina de tocat pentru parjoale moldovenesti, ciorba de perisoare, paste bolognese, lasagna, carnati, chiar si pentru reteta ta de rulada cu carne tocata, pe care am facut-o de mai multe ori (foarte buna)

  305. Simona spune:

    Multumesc pentru raspus.Multumesc si pentru retetele pe care le gasesc pe aici.
    Daca ai o masina de tocat electrica poti face o groaza de bunatati si si gandul te duce la deliciosii carnati de casa, la chiftelele din carne sau din peste, la perisoare, la pastele cu carne, la musaca dar si la bulion, pata de arderii, si nu in ultimul rand la biscuitii de casa sau alte dulciuri…daca iti place sa gatesti e foarte utila si ii gasesti multe intrebuintari in bucatarie economisind timpul care zboara atat de repede…

  306. Bratu Monica spune:

    Primul lucru pe care l-as gati ar fi carne tocata pentru sarmale, pe care nu le-am mai gatit de anul trecut si un suc de rosii proaspat pentru o supa, numai buna pentru fetita mea.

  307. Camelia I spune:

    Minunată maşina de tocat la casa omului… şi acum să încep cu ce aş face:
    – aş toca acasă carnea de vită pentru pastele bologneze,
    – as prepara pateu de casa dupa reteta lui Teo (Teo°s kitchen), ultima oară când l-am făcut am reuşit să-mi stric blenderul, aşa că maşina de tocat ar fi binevenită,
    – aş face kofta arăbeşti(miel+vită), îi plac soţului meu mult,
    – aş toca carnea pentru dovleceii umpluţi,
    – aş încerca să fac chiar şi cârnaţi de casă
    şi câte reţete nu ar mai fi….

  308. Anda R spune:

    Oricare din aceste 2 modele de masina de tocat carne, m-ar ajuta in preprarea unor retete care au legatura regimul Dukan pe care il tine prietenul meu (ardei umplut, chiftelute, mici, etc).

  309. Monica spune:

    Daca as avea aceasta masina de tocat mi-ar fi tare de folos in bucatarie. Mie si sotului meu ne plac foarte mult carnatii de casa si lasagna.

  310. iftemie anca spune:

    la cantitatea industriala de carnati pe care urmeaza sa o preparam ,chiar as avea avea nevoie de un „ajutor de nadejde”.hai Mos Craciun!

  311. Marinela Bobe spune:

    Buna Laura,
    aceasta masina de tocat mi-ar fi de un real folos in bucatarie mai ales la prepararea produselor traditionale.In fiecare an, noi pregatim in familie carnati si sarmalute atat in foi de varza cat si in frunze de vita.Suntem fani si ai dulciurilor de casa, astfel biscuitii pentru cafea ar putea fi pregatiti mult mai repede si cu un aspect profi.O seara buna iti doresc!

  312. adriana dragan spune:

    facem destul de des sarmale si perisoare, iar acum, ca se apropie sarbatorile, abia astept sa fac niste carnati deliciosi dintr-un amestec de carne porc-vita

  313. Alina Vicu spune:

    Cu ajutorul masinii de tocat as prepara sarmalute, carnaciori, parjoale, as toca legumele pentru conserve. Sunt sigura ca voi gasi multe alte intrebuitari.

  314. Mihai Monica spune:

    Cred ca prima utilizare ar fi pentru carnati si sarmale. Dupa care ar urma chiftelute, perisoare, iar la vara suc de rosii. Dar as mai folosi-o si pentru biscuiti . Nu mai zic ce pofta imi este de o musaca…

  315. Oprea ELena spune:

    O astfel de mașina pentru orice gospodina ar fi o minunăție , pentru mine ar fi cel mai frumos cadou de Crăciun , un cadou care mi l am dorit de prea mult timp. Poți toca carne pentru prepararea cârnaților a sarmalelor si multe alte mâncăruri precum si la sucul de roșii, dulciuri si fructe. Multumesc pentru Rețetele pe care le găsesc aici ,multe încercare de mine.

  316. violeta grigorescu spune:

    Buna LAURA,in primul rand tinand cont ca va veni ziua mea si tot odata si sarbatorile de iarna,as folosi masina la foarte multe lucruri ca de exempu as face niste biscuiti braduti si stelute pentru pomul de craciun,care nu prea vor apuca prea mult sa stea in pom:)),as face carnat ,maios si sangerete de casa si binenteles ca nu voi uita nici de toba dar aceea la cutit:)),si ce mi-as dori foarte mult placinta cu carne sub forma de pateuri ,un fel de aperitiv ptr musafirii care ii voi avea cu siguranta si nelipsitul haios de casa pentru care as avea mare nevoie de masina pentru osanza:)),si as mai putea continua dar mie frica tare sa nu te plictisesc sau poate sa-ti fac si tie pofta:))

  317. Ionescu Ana-Claudia spune:

    As toca carnea proaspata de la porcul crescut in ograda si sacrificat pentru sarbatori dupa care as umple matele cu carnea pregatita cu mirodeni si as prepara ceai mai gustosi carnati cu ajutorul masini de tocat carne Naumann

  318. andrei spune:

    As prepara niste parjole cum facea bunica de nu mai aveam rabdare si le furam si le manca p ascuns inainte de masa.

  319. Roxana Cretu spune:

    Eu as utiliza masina de tocat carne pentru a pregati: lasagna, perisoare, chiftele, varza a la Cluj, hamburgeri si lista poate continua 🙂

  320. Salomeea spune:

    Gogoșari umpluți, dovlecei umpluți, roșii umplute…asta la vară bineînțeles.
    Până atunci aș face și pârjoale moldovenești sau musaca…

  321. Eniko spune:

    Voi toca ceapa, morcovii și gogoșarii pentru zacuscă…
    Și voi face chifteluțe marinate că-i plac mult fiului meu.

  322. Panait Elena spune:

    as folosi acesta masina de tocat la toate preparatele ce necesita carne tocata si anume- sarmale, chiftele, carnati, perisoare, musaca, diferite tipuri de paste cu carne tocata…biscuiti de casa…sunt atat de multe preparate, sper sa ma aleaga Random pe mine de data asta…Multumesc !

  323. Veronica Iosub spune:

    Oooo,ce intrebare grea.Pai cred ca numarul preparatelor ar putea fi foarte mare.De la minunatii carnati preparati in ajunul Craciunului,la gustosul suc de rosii,dar nici zarzavatul pentru ciorbe nu trebuie uitat.Si numarul bunatatilor poate continua.

  324. Georgiana Mitroi spune:

    Cu ajutorul unei masini de tocat carne Naumann as pregati niste sarmalute , asa ca de Craciun , si apoi v-as chema si pe voi sa le degustati , sarmalute cu mamaliguta , ce ziceti ???

  325. Cristina Tamaian spune:

    Eu as folosi masina de tocat electrica pentru a prepara retetele de carnati si caltabosi mostenite de la strabunica mea.

  326. mitinita spune:

    As folosi carnea tocata la chiftele,la lahmacun,pide si kebab-uri iraniene. Poate m-as incumeta sa fac si sarmale 🙂

  327. adina ene spune:

    Suntem in preajma Sarbatorilor de iarna si cred ca as folosi acest ajutor de nadejde marca NAUMAMM pentru prepararea mancarurilor traditionale romanesti,mai ales ca vom avea invitati speciali la masa de Sarbatori,care nu sunt de la noi din Romania……….Gustoasele sarmalute, carnaciorii proaspeti si mai ales biscuitii de casa cu scortisoara,shake~uri de fructe sau torturi cu mousse de fructe……delicioase.Bafta tuturor,vine MOSUL si pentru gospodine.Multumim pentru sansa de a castiga un produs care ne va determina sa ne iubim si mai mult hobby~ul………gatitul.

  328. georgiana state spune:

    Fiindca se apropie sarbatorile , masina de tocat carne mi-ar fi de mare folos in prepararea bunataturilor cum ar fi carnaciorii proaspeti si afumati, perisoarelor ptr ciorba , carnea ptr chisca tot prin masina as face-o , ori poate chiar as toca niste biscuiti ptr niste retete de prajituri delicioase! E f utila, treaba ar merge rapid si nu as mai cumpara carne deja tocata din piata!

  329. laura s. spune:

    Imi doresc : sa fac niste carnati ca la bunica, cu masina de tocat carne de la Nauman,fara sa-mi obosesc bratul drept!

  330. kiki spune:

    din nou ma bucur de tot ce gasesc aici la tine, numai bunatati!
    acum in prag de iarna cand te gandesti la sarbatori alaturi de cei dragi ce e mai frumos …la gura sobei povestind de bunici si tot felul de mancarici …si noi sa facem preparatele traditionale si deci trebuie sa folosim masina de tocat pentru sarmalute, carnati buniiii, si alte prajiturici ca la mama acasa!!

  331. rodica spune:

    Cat ajutor cu o asemenea masina in casa… carne pentru sarmale, chiftelute, perisoare, carnati de casa, caltabos, lebar… si legumele pentru zacusca, pasta de gogosari…. Succes tuturor si sarbatori minunate!!!

  332. beatrice spune:

    mi-ar place sa prepar cu ajutorul masinii de tocat carnatii pentru sarbatori, drobul si sucul de rosii pe care il folosesc saptamanal la supa copiilor; frumoasa initiative; felicitari

  333. Alina Turean spune:

    As folosi aceasta masina de tocat pentru tocarea carnii folosite la sosul pentru spaghete cu sos bolognes, la chiftele si alte bunatati. 🙂

  334. clau123 spune:

    Buna. Mi-ar fi de foarte mare folosuna dintre aceste masini de tocat la pregatirea carnatilor, la tocarea carnii pentru sarmale, chiftele si alte bunatati, dar si pentru tocat zarzavat si a face suc de rosii care nu lipsesc din camara mea. Oricum sunt extraordinar de utile in orice bucatarie.
    Multumesc

  335. Alexandra Butnari spune:

    In primul rand la tocat carnea pentru a nu o mai cumpara gata tocata. Asa as sti sigur ce fel de carne folosesc. Dar si la prepaprea sucurilor.

  336. Ionela Velicu spune:

    Buna, eu as folosi aceste minunate masini pentru tocatul carnii de pui si curcan ( pe care cu greu o poti cumpara deja tocata) si pentru obtinerea sucului de rosii pentru bulion facut in casa.

  337. Carmeluta spune:

    Masina de tocat Naumann NM 120 este visul meu neimplinit,in materie de bucatarie.Mi-ar fi de mare ajutor la prepararea bulionului, ketchupului,biscuitilor,carnatilor.Ma bucur sa le pot prepara in casa,sa ne hranim cat mai sanatos,dar ia foarte mult timp prepararea neavand minunea asta de aparat,pentru care portmoneul meu e prea mic.

  338. Diana Popescu spune:

    Si mie mi-ar fi foarte folositoare o masina de tocat carne electrica chiar ma batea gandul sa imi cumpar una dar cine stie poate o castig 🙂
    La ce mi-ar folosi??Pai in primul rand nu as mai cumpara carne gata tocata ci as toca-o eu acasa pt chiftele, sarmale, perisoare, chilli con carne etc…si as face si carnati in casa!!As putea toca si carne de pui, curcan pt paste cu pui, chiftele de curcan, chec aperitiv etc…
    Spor la pregatirile de Craciun tuturor si bafta la concurs!!!

  339. Pop Ileana spune:

    Buna Laura. Da , o masina de tocat electrica este foarte buna si utila intr-o bucatarie.Cu ea eu as prepara multe preparate : as prepara carne tocata pentru carnatii de porc cu ciurul cu orificii mai mari, cu cel mijlociu as prepara carnea pentru chiftele si chebab, apoi cu ciurul cel mic as prepara cartabosul, carnea pentru sarmale si sos ragu.As prepara biscuiti spritati cu dispozitivul de biscuiti.Apoi toamna as prepara bulionul, pasta de gogosari si rosii, pasta de ardei si gogosari, checupul si as toca legumele pentru prepararea conservelor.dar toate aste le-as prepara fara efort fizic si intr-un timp record. Multumesc Laura.Iti doresc „Sarbatori fericite si un calduros La multi ani!!!”

  340. Buscan Adrian spune:

    Cu ajutorul masinii de tocat carne Naumann mi-as dori sa prepar carnati de casa si mititei pregatiti in casa

  341. Buscan Elena Adina spune:

    Orice gospodină are nevoie de o maşină de tocat carne.M-am saturat sa dau la manivela. Craciunul sa nu mai fie un chin.Cu siguranta as gati multe retete clasice de sarbatori cu ajutorul Masina de tocat Naumann de la sarmalute,carnati de casa,caltabosi..etc

  342. risteiu petru spune:

    as gati friptura de carne tocata cu palarie de rosii si busuioc, reteta pe care tocmai am descoperit-o pe „bucatar maniac”..

  343. lipan ileana spune:

    As face cu ea numai bunatati cum spune nepotelul meu : sarmalute ,chiftele ,rulade ,carnati si multe multe alte bunatati.

  344. dobre victoria spune:

    Locuiesc in mediul rural si ne pregatim in familie tot ce se poate din legume si fructe .Ne-ar ajuta extraordinar o asemenea masina de tocat pe care am putea sa o utilizam si la preparatele din carne.Evitam atat cat se poate sa cumparam conserve sau mezeluri si preparam cat mai multe la domiciliu.Daca am avea o asemenea masina de tocat am putea sa obtinem si noi un venit suplimentar prin comercializarea produselor noastre.Preparam suc de rosii, bulion, carnati, chiftelute .Acum putem gasi aici atatea retete ,incat daca avem si masina de tocat am fi foarte fericiti.Am avut o asemenea masina insa mai putin performanta si din pacate s-a ars motorul.Acum speram din suflet sa avem noroc si sa castim aceasta masina de tocat.Doamne ajuta!

  345. Dana spune:

    As folosi masina de tocat ca sa ii ajut pe ai mei la pregatirea preparatelor pentru Craciun: carnati de casa, sarmale, caltabosi, biscuiti de casa, chiftelute si multe altele. Ar face munca mult mai usoara. 🙂

  346. Gabriela spune:

    La ce as folosi o asemenea masina de tocat in cazul in care as castiga-o? Dumnezeule, dar la ce nu as folosi-o? La sucul de rosii, preferatul meu, la tocat legumele pentru conserve – un super ajutor ar fi. Imi place drobul in fel de fel de combinatii, chiar acum am avut drob de vinete – o minunatie – nu iti dai seama ca este cu vinete. Imi plac carnatii proaspeti preparati nu numai de Craciun. Ar fi un minunat cadou de Craciun dar si de ziua mea – 1 decembrie. Fiind singura nu prea am de la cine sa primesc cadouri, iar copiii sunt fiecare cu problemele lor. Multumesc pentru oportunitate! Succes tuturor si Sarbatori fericite!

  347. Mariana spune:

    Eu sufar de PSORIAZIS la nivelul mainilor ,de aceea nu pot face multe lucruri,mai ales carne tocata: am rani deschise,mancarimi,crapaturi,de aceea o masina ca aceasta mi-ar fi de un real folos.
    Off,daca as avea-o as manca si eu niste sarmalute bune,le doresc asa de mult!! O musaca,paste cu carne tocata,chiftelute si o gramada de alte tocaturi pe care boala ma limiteaza sa le fac
    Multumesc mult!

  348. Monica Daliu spune:

    Ultima reteta descoperita si adaugata pe lista de MUST TRY, este una pentru Burger de Curcan, mi s-a parut absolut delicioasa si imi doresc mult sa o incerc! Bineinteles ca acest ajutor poate fi pus la multe alte retete si activitati in bucatarie! 😀

  349. Nicoleta Stan spune:

    Daca as castiga masina de tocat as folosi-o la prepararea de sarmale, perisoare, drob, biscuiti , si multe alte bunatati indragite de catre familie 🙂

  350. EMILIA DINU spune:

    O astfel de masina de tocat este ideala oricarei gospodine !!!Un mare ajutor si reducerea timpului de stat in bucatarie !!!

  351. oprinca mariana spune:

    Daca as castiga aceasta masina as prepara retetele traditionale de craciun cu ea: sarmale, carnati, perisoare si orice altceva . Craciun fericit tuturor.

  352. Czetz Mihaela spune:

    Imi doresc foarte mult o masina de tocat carne Naumann cu care as putea face niste carnati de casa deliciosi si cateva sarmalute bune,bune de sarbatori.Pe langa acestea si niste chiftelute si perisoare apetisante si alte bunatati invatate de la mama.

  353. zaharescu cristina elena spune:

    cu ajutorul masinii de tocat ,eu as prepara niste varza creata umpluta cu carne tocata de orice fel:porc,vita sau pasare.

  354. Bodea Anca spune:

    Pentru ca tot ,,suferim,, de lipsa timpului, o astfel de masina ar fii o mana de ajutor in prepararea sarmalelor, chiftelelor si binenteles a bunatatilor din carne de porc; carnati , toba.

  355. chiru marilena spune:

    Eu mi-as dori o astfel de masina ( asta din lipsa de timp) cu preponderenta la tocarea ingredientelor pentru carnati, caltabos, chiftelute, ardei umpluti, perisoare toba sau drob.

  356. Ene Sofia Raluca spune:

    Buna ziua. As folosi masina de tocat pentru prepararea de ardei umpluti, chiftelute, perisoare pentru ciorba, pentru prepararea de sarmale si multe altele :).

  357. mircea spune:

    o binecuvantare ar fi sa castig o masina de tocat noua!!cate posibilitati sunt la a o folosi!!urmeaza sa taiem porcul,asa ca o voi folosi la obtinerea unor bunatati pe care le-as gati cu ajtorul masinii de tocat:
    carnati, chiftelute, rulada de carne, caltabos, leber, carne tocata pentru sarmalute, pateu de casa,bulion.
    Sa vem bafta!!

  358. negoita simona andreea spune:

    Ce poate fi mai bun decat carnita de porc de tara pe care s-o folosim la sarmalute in foi de varza sau vita ori la carnaciorii proaspeti pentru Carciun. De fiecare data cand am nevoie de
    tocatura aleg carnea din vitrina si o toc acolo daca au masina, niciodata nu cumpar carne gata tocata , toata lumea stie de ce, nu se compara, deci in primul rand e minunata pentru carnea noastra de la tara pe care ne chinuim s-o tocam la robot sau masina de tocat manuala si raman numai ate.

  359. Adamache Veronica spune:

    Asa folosi masina de tocat Naumann pentru a pregati familiei mele chiftelute , parjoale, sarmale si nu in ultimul rand biscuiti.

  360. alexandra spune:

    Mi-as dori foarte mult aceasta masina de tocat pentru mami sa nu se mai chinuie cu masina cea veche si manuala pe care o are.Sper sa castig sa ai fac si eu o bucurie impreuna cu dumneavoastra de sarbatori cand o sa merg acasa sa taiem porcul ,sa preparam carnatii si tot ce trebuie pentru o masa de craciun.LA MULTI ANI SI SARBATORI FERICITE!

  361. mirela spune:

    Cred ca cel mai mult as folosi-o toamn ala conserve.Suc de rosii ,rosii in suc propriu,bulion ,zarzavat,gogosari in sos de rosii si in rest la tocat carne ,la carnati,caltabosi ,sarmale ,perisoare si toate minunatiile pe care mai stie sa el faca.Tare buna mai este la casa omului !!!!

  362. lazaroniu daniela spune:

    buna mai ales ca suntem aproape de sarbatorio masina de tocat ar fi ideala pentru prepararea carnatilor cartabosilor si mai ales pentru carnea pentru sarmale si as mai scuti din timp

  363. Alexandra Suciu spune:

    Mi-ar folosi cel mai mult pentru a toca carnea pe care o folosesc la lasagna mult iubita in familia noastra, la sarmale, etc.

  364. CLAUDIA spune:

    Pentru ca se apropie sarbatorile, gandul imi zboara la carnati, sarmale, caltabosi ……….si multe alte bunatati.

  365. Nicoleta Giurca spune:

    As folosi masina de tocat la tot ce inseamna tocatura, in principal la carnati, musaca, rulada, dar si la sucuri de rosii, pasta de ardei si la multe, multe alte preparate. M-as simti super norocoasa daca as avea o asemenea masina in bucatarie. Din pacate pentru mine e doar pe lista de dorinte nu si pe lista de proxime achizitii.

  366. Nicolae Ana Maria spune:

    Ardei sau dovlecei umpluti, ciorba de perisoare, paste cu sos ragu si preferata mea, musacaua cu cartofi

  367. dragan spune:

    As toca carne pentru.carnati,chiftele,sarmale,rulada,perisoare Toca legume pentru.zacusca,pasta de legume,salate,Toca fructe pentru.sucuri,dulceata.

  368. Raluca M spune:

    Pentru mine a venit ca o manusa concursul asta intrucat ma tot gandesc la o achizitie de genul asta.

    As face o multime de nebunii de la placinte cu carne, zacusca, la biscuitii spritati pe care ii cunosc din copilarie, ii facea bunica mea.

  369. Tatiana Padureanu spune:

    Este folositoare masina de tocat, decat sa cumperi de la magazine carnea deja toccata numai din resturi.As prepara carnatii, sarmalutele si parjoale

  370. maria elena spune:

    Eu as folosii masina de tocat in special la ardei umpluti, in felul acesta imi pot mixa ce bucati de carne vreau eu cu sau fara grasime ,mult mai bine decat carnea gata macinata pe care o gasesti in magazine, apoi de sarbatori sarmalele sunt mai dulci daca calesti un minut carnita bucatele cu putina ceapa si apoi o macini ..e delicioasa..plus caltabosi si carnati care sunt mai mult decat necesari de sarbatori .sper sa fiu norocoasa!

  371. Agripina Focsaneanu spune:

    Imi place mult ciorba cu perisoare si rulada cu carne tocata. Nu-mi ramane decat sa astept sa vad daca voi castiga acest concurs. De cumparat o asemenea masina…. nici vorba.

  372. Bociu Doina spune:

    Mi-ar prinde nespus de bine asa o masina de tocat , la macinatul ghimbirului din care fac un sirop MIRACULOS si nespus de benefic organismului, asa ca SPER sa ma numar printre castigatori ! Sarbatori cu bine tuturor celor care intra pe acest sit minunat ! Doamne ajuta !

  373. Radu Monica spune:

    Buna ziua. As folosi aceasta minunata masina de tocat la prepararea chiftelelor, carnatilor dar si a biscuitilor pentru baietelul meu. Mi-ar fi de mare ajutor s-o am in bucatarie. Va multumesc.

  374. Tudor Nicoleta spune:

    As folosi masina ptr tocat carne ptr sarmale si carnaciori.As manca si salam de biscuiti si cornulete fragede cu osanza.

  375. mihaela spune:

    Ce as face ? Niste carnati minunati , niste fursecuri fragede si aromate si de ce nu , niste chiftele rumene facute la cuptor

  376. Gheorghe Camelia spune:

    Se pot face enorm de multe lucruri cu aceasta masina de tocat: musaca, sarmalute, chiftele, ardei umpluti, perisoare, iar acum ca se apropie Craciunul carnatii sunt la putere.

  377. Gabriela Gabriela spune:

    MI-AR PLACEA FOARTE MULT SA AM O ASEMENEA MASINA DEOARECE MI-O DORESC DE FOARTE MULT TIMP MAI ALES ACUM IN PRAGUL SARBATORILOR UNDE AS PUTEAO FOLOSII IN PRIMUL RAND LA PREPARAREA ANUMITOR PREPARATE DIN PORC CUM AR FI CARNATII, CALTABOSII , LEBARBUSUL SI IN RESTUL ANULUI LA SARMALUTE,PERISOARE SI ALTE RETETE GUSTOASE

  378. Cristina Patru spune:

    Masina electrica de tocat mi-ar fi de un real folos la prepararea sarmalutelor, carnatilor, caltabosilor, dar si a sucului de rosii si a biscuitilor.

  379. Cici spune:

    Mi-ar prinde bine o masina de tocat carne mai ales ca suntem o familie numeroasa iar acum ca se si apropie sarbatorile de craciun am pregatii multe din retele traditionale specifice acestor srbatori.

  380. Teodora Carnariu spune:

    As toca carnea pentru multe bunatati: carnati, sarmale, chiftele, placinta cu carne; as face suc de rosii, as face fursecuri cu accesoriile acestei minunate masini de tocat, as face…dar ce n-as face???

  381. alina spune:

    As folosi masina de tocat Naumann la tocarea carnii pentru o ciorba de perisoare,sarmale,chiftelute si la multe alte preparate.

  382. ZAHA ADRIANA spune:

    Dar cate nu as putea face cu aceasta masina de tocat! Totusi daca as castiga i-as darui-o fiicei mele care este la inceput de drum intr-ale gastronomiei si care sunt foarte sigura ca ar folosi-o in cea mai mare parte la ” patiserit”

  383. serban aurora daniela spune:

    O masina de tocat este nelipsita din bucataria unei bune gospodine! Nu se foloseste doar la tocat carne(de porc, vita, oaie, pui, peste…), ci si la tocatul legumelor crude sau coapte pentru supe, tocanite, zacusti, dar si la umplerea carnatilor, caltabosilor, la fursecuri cu unt sau osanza, si biscuiti spritati, chiar si pentru obtinerea sucurilor naturale de rosii (pentru bulion), sau de fructe moi carora li se separa semintele(zmeura, mure, capsuni, kiwi) !!!

  384. Ema Bucur spune:

    As face carnati de casa, cu mama (ies cei mai buni facuti in colaborare) si biscuiti fragezi cu untura. Multumesc!

  385. Alina Caliskan spune:

    Imi surade ca sotul sa-mi fie partener si in bucatarie -preparand Keofte , Kebab si salate din cruditati pentru familie si prieteni ;))

  386. Andreea spune:

    Sunt sigura ca minunatiile astea pot face multe preparate delicioase si sigur m-ar face si pe mine sa stau mai mult prin bucatarie si sa le testez. Pentru inceput, insa, am incerca sa fac carnati de oaie. Am crescut la tara si parintii mei fac in fiecare an carnati de porc. Sunt absolut deliciosi! Insa anul acesta as vrea sa-i uimesc eu cu ceva nou, la fel de bun: carnati de oaie! Sper sa am noroc si sa castig o astfel de masina de tocat, atat de utila in fiecare bucatarie!
    E-mail:

  387. alina gabriela spune:

    As folosi masina de tocat pentru a face carnati ca vine sezonul lor si cum suntem obisnuite de mici sa facem in casa asa ceva, acesta ar fi un ajutor de nadejde. Apoi la vara o folosesc pentru a face bulion deoarece cel facut in casa are alt gust si este mult mai apreciat de toata lumea.

  388. Musat adelina spune:

    As folosi premiul pentru a face sarmale si carnati de sarbatori si crenvursti si paste chinezesti cu legume si carne tocata tot timpul …..pentru ca sunt preferatele familiei mele .

  389. Mitroi Florentina spune:

    De sarbatorii pregătirea mâncărurilor are dimensiunile unui ritual străvechi si urmeaza sa facem :cârnații, chișca, toba, sarmalele, caltaboșul și nelipsitul cozonac ce va trona pe masa de Crăciun.

  390. Caprioara Magdalena spune:

    Mmm… cine nu si-ar dori o asa minunatie? Carnaciorii , caltaboosii, sarmalutele. drobul ,zarzavaturile pentru iarna,zacusca,bulionul , si cate altele … un ajutor de nadejde pentru orice gospodina. Si pentru ca pe 6 decembrie este ziua mea de nastere …poate Mos Nicolae … Mi-am lustruit deja ghetele ::) Promit ca o sa fiu cuminte… cea mai cuminte! ::)))

  391. MATHE KAROLY spune:

    ORCE FACEAM CE TREBUIE ,.,DIN CARNE,.,CE TREBUIE TOCAT DIN CARNE,.,DACA AVEAM POSIBILITATE DEJA CUPARAM,,PENTRU-CA,.,FELICITARIK, ASTE DA, BRAVO, IMI PLACE, PARTICIP. DECI NUMAI LUCRU BUNE POT SA SCRIU.TARE AVEAM NEVOIE DAR BANI,.,

  392. cristina spune:

    In primul rand as folosi aceasta masina de tocat electrica pentru a inlocui masina de tocat manuala pe care o foloseste mama mea! Eu sunt inca novice, probabil ca as folosi-o pentru biscuiti si bulion de rosii, dar mama mea e maestra la facut sarmalute, secretul ei constand in faptul ca alege cu mana ei carnea de tocat si o toaca acasa impreuna cu alte ingrediente; iar masina asta i-ar usura mult munca!

  393. Georgiana spune:

    I-as face-o cadou mamei mele pentru ca urmeaza sa cumpere porcul de Craciun si sa faca cei mai buni carnati ever!! Sigur i-ar prinde bine pe langa masina manuala ce-o are de pe timpu’ lu’ Ceasca.

  394. Daniela Zaharia spune:

    Carnati, sarmale, chiftelute, musaca, suc de rosii, bulion, supe crema de legume, pasta de fructe cu inghetata si cred ca imi mai vin si alte idei, masina sa o am, ca sigur nu va sta pe un raft degeaba.

  395. Anaiss Anaiss spune:

    As folosi aceasta ,masina de tocat carne la prepararea carnatilor si a chistii moldovenesti, acum de Craciun.

  396. zecheru florenta spune:

    Buna ziua urmaresc de ceva timp articolele tale ,pot chiar sa spun ca ne bem cafeaua impreuna in fiecare dimineata.Fiul meu chiar se amuza si cand deschid laptopul imi zice:ce faci mama iar cu LAURA ADAMACHE?Eu zambesc si-i spun ca e prietena mea cu care imi incep ziua.Imi place felul in care scrii pentru ca e ca si cum ne-ai invita la tine acasa.Esti si o fotografa minunata si am inceput sa fac si eu fotografii la felurile pe care le gatesc.Am incercat diverse retete de la tine si toate au iesit perfect pentru ca tu dai toate micile secrete ca o prajitura sa iasa.Imi doresc sa te cunosc si am sa urmaresc daca vei mai avea prezentari in BUCURESTI.Sigur ca masina de tocat este o minunatie si m-ar ajuta foarte mult la sucul de rosii pe care il fac in august ,la zacusca pe care o fac in septembrie-octombrie;la carnatii de Craciun ,la biscuitii pe care-i fac impreuna cu fiul meu.I-as face loc pe dulapul din bucatarie si ar fi prietena mea si ajutorul meu!Cred ca s-ar bucura si Mihai,fiul meu pentru ca el da vara rosiile prin masina manuala veche luata de mama de la niste rusoaice din piata,ar fi ca si cum am trece de la Mosvici la Mercedes! Eu iti urez de acum sarbatori fericite si un Craciun cu pace in suflet! Cu drag Flori Zecheru

  397. potpal spune:

    La toate preparatele cu carne tocata;pentru biscuiti;pt.bulion.Alte utilizari dupa ce castig masina,sa ma dumiresc cu restul operatiunilor ce le face.

  398. cora spune:

    Imi doresc de mult o masina de tocat carne pe care sa o folosesc cand prepar mancarea favorita a sotului meu: ardei umpluti

  399. Bianca spune:

    As folosi masina la multe retete, spre exemplu la carnati de casa, bulion, zarzavat, ca sa nu mai spun de biscuiti pentru prichindelul meu de aproape un an 🙂

  400. Claudia spune:

    Chiftelute din piept de curcan. Tocmai am cumparat una bucata curcan de casa si tare as vrea sa incerc o asemenea reteta.

  401. madalina spune:

    la ce ti-ar putea folosi aceasta masina, mai alea in peroada asta a sarbatorilor, daca nu la prepararea minunatilor carnaciori traditionali, sarmalutelor si minuntei ciorbite de perisoare. Ar fi de mare folos.

  402. Anca spune:

    Sunt incantata de funcția de scoatere a semintelor de zmeura. As încerca-o sa vad cum separa. Bineinteles, i-as folosi absolut toate funcțiile.

  403. Ramona Irina spune:

    Ar fi un cadou superb de Craciun, pentru toti participantii la acest concurs! O masina de tocat este utila in orice bucatarie. In primul si in primul rand, eu as prepara biscuiti pentru fetita noastra si nu in cele din urma mancaruri sanatoase si gustoase pentru toata familia si nu numai.

  404. ciobotariu florentina spune:

    as face carne tocata pt carnati, pt sarmale, pt parjoale. as toca legumele toamna pt zarzavat calit…. se pot face multe cu o masina de tocat 🙂

  405. Mimmi spune:

    As folosi masina de tocat la prepararea carnatilor, sarmalutelor acum de sarbatori dar m-ar ajuta sa fac si niste parjoale moldovenesti tare gustoase 🙂

    Anamaria

  406. Rodica Hrincescu spune:

    Bine v-am gasit!
    In primul rand vreau sa le urez tuturor participantilor mult succes!
    O masina de tocat carne este un ajutor de nadejde in bucatarie. Ce retete as prepara cu ajutorul ei? Retete care sa multumeasca deopotriva copii si adulti, de-ai casei si musafiri: preparatele pentru Craciun (carnaciori, lebar, sarmale), supa de perisoare, biscuiti … si lista ar putea continua!

  407. Georgiana Ramona spune:

    As folosi masina de tocat pentru a toca diferite carnuri pentru a-mi face eu singura diferitele emestecuri in proportile dorite de mine (de ex carne de vita cu porc si altele), nu cele deja preparate si ambalate care se gasesc in comert.

  408. beta brigytte spune:

    sunt minunate amandoua…
    as folosi-o pentru tocat carne, carnati 🙂 imi place si ideea cu biscuitii 😉

  409. Baias Rebeca spune:

    Buna draga Laura!
    Multumesc pentru concurs,eu as gati niste Paste Bolognese
    As toca doua cepe medii, un morcov , o telina mai mica, si un ardei ,toate la masina de tocat.
    Din cinci rosii de gradina bine coapte as face un suc proaspat de rosii, pe care l-as turna peste legumele pe care le-am calit in putin ulei de masline.
    Pe urma as toca 300 de grame de carne de vita si as lasa sa fiarba binei mpreuna cu sosul de legume.
    Intre timp as pune la fiert pastele cu o lingura de sare.
    Sosul se asezoneaza si el cu sare si piper,iar cand legumele s-au fiert sosul e gata, se pune busuioc.
    Pastele fierte le pun pe o farfurie sos din belsug peste paste iar deasupra as razali putin parmezan.
    Gata Paste Bolognese cu masina de tocat electrica Naumann NM 120 sau 300

  410. Anda Hulea spune:

    Cu ajutorul Masinii de tocat Naumann 300 Tradition as prepara sarmale traditionale in oala de lut sau musaca. Mi-ar fi chiar utila mai ales ca am renuntat demult sa toc carnea acasa de cand masina de tocat „de pe vremuri” s-a tocit si nu ma mai pot folosi de ea.

  411. Georgeta Violeta spune:

    As folosi masina de tocat Naumann NM120 pentru tocat carne, carnati dar mai ales pentru a inlocui masina de suc de rosii manuala.
    Masina pare robusta si compacta.
    Este ideal faptul ca are mai multe site pentru diverse dimensiuni ale carnii tocate.

  412. Corina Elena spune:

    As toca carne pentru chiftele, sunt cele mai bune, sunt prajite bine si aromate, exact ce ai nevoie intr-o zi stresanta.

  413. Maria Sirghie spune:

    As utilizao pt toate retetele ce implica carne tocata-sarmalute, carnati- pt ca nu sunt multumita de carnea tocata din comert, are tot felul de adaosuri nesanatoase.

  414. Roxana Ciulica spune:

    In primul rand pentru sarmale, dar si pentru toate preparatele din carne de porc si vita pe care urmeaza sa le prepar cu prilejul sarbatorilor de iarna.

  415. schmittag spune:

    BUNA ZIUA.Aceasta masina ar fi foarte practica la Arihiescopia Romanului si Bacaului din jud.Neamt.vazand minunile de retete care fac ca-i desert ,aperitive sau mancarea principala au tot timpul multe de facut. Pentru ei aceasta masina nu ar fi un lux dar necesar.
    va multumesc pentru ei.

  416. Andrei Pavel spune:

    sotia mea isi doreste o masina de tocat pentru a putea sa-i faca fetitei noastre de 2 ani diverse preparate care implica carnea proaspata tocata.

  417. silvia spune:

    Imi doresc masina de tocat Nauman pentru a o folosi la reteta mea de parjoale moldovenesti, carnea tocata trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

  418. Barsan Denisa spune:

    Eu as face fursecuri si biscuiti, impreuna cu baietelul meu de 4 ani, care ma ajuta intotdeauna in bucatarie.

  419. LAURA-ELISABETA spune:

    Cand esti la „taiatul porcului”, nu te-ai mai chinui sa dai la manivela , sa tai carnea pentru carnati sau sa toci maruntaiele fierte pentru caldabosi.

  420. CRACIUN DELIA spune:

    Ar fi un cadou super de Craciun, mai ales ca masina manuala m-a lasat. Cu masina asta as putea pregati carnea pt sarmale, chiftele, ceva fursecuri ,biscuiti, si in special carnatiii, ca azi-maine taiem porcul!!!

  421. Coada Tinca spune:

    As folosi aceste masini pentru a le pregati celor trei fetite si sotului mancarurile preferate cum ar fi: spaghete bolognese, lasagna, carnati de casa ,sarmale, pateu, chiftelute ,diferite tipuri de conserve, dulceturi si multe altele in incercarea de a le oferi o hrana cat mai sanatoasa preparata in casa.

  422. Manole Mihaela spune:

    Buna Laura, cu siguranta ,masina de tocat ar fi un ajutor de nadejde in aceasta perioada : as toca carnea pentru sarmale, chiftelute si musaca ,dar si pentru carnatii de porc si lebarul de Craciun. M-ar ajuta ,deasemenea, la modelarea biscuitilor si la vara pentru prepararea bulionului si a tocanitei pentru iarna.Felicitari si succes in activitatea ta ! Toate cele bune si multa sanatate !

  423. ADRIANA spune:

    eu as folosi masina de tocat la orice: prepararea mancarurilor, dulciurilor, orice se poate toca macina: seminte sau nici, etc……

    din iulie m-am mutat in casa mea ( era un mis de demult) si am constatat ca de fapt eu nu am o masina de tocat in casa. la inceput am inlocuit-o cu ce am putut ulterior am constatst ca ” mi-ar fi foarte utila o masina de tocat multifunctionala”!!! daca o voi castiga vom vedea, cert e ca mi-o doresc si mi-e necesara 🙂

  424. Alina Calinescu spune:

    Ma gandisem la un gem de zmeura, cand am vazut acesoriul pentru zmeura de la Masina de tocat Naumann NM 120. Gemul e foarte bun pentru o prajitura: „felioare cu cacao”. Yamii !
    Apoi mi-a zburat gandul la niste mici. Reteta am vazut-o aici, pe site si mi-a lasat gura apa.
    Si m-as mai gandi …..
    Cred ca ar trebui sa ma opresc.. ca idei sunt multe, mai e si post, mai sunt si in timpul lucrului si pana ajung acasa….

  425. madalina dragomir spune:

    o masina de tocat m-ar ajuta acum de Craciun sa toc carnea de sarmale dar si tot anul sa fac rosii pentru iarna sau salam de biscuiti

  426. Durla Andreea Georgiana spune:

    In primul rand as toca carnea cu ajutorul masinii Naumann iar asta s-ar intampla foarte repede si apoi as face impreuna cu mama sarmale, carnati si chiftele.

  427. Madalina spune:

    Imi doresc foarte mult aceasta masina de tocat deoarece este foarte buna si eficienta pentru orice gospodina, as pregati cu ea in primul rand carnati de Craciun, sarmalele, musaca, chiftelute… eventual tot ce cuprinde masa de Sarbatorii. Imi doresc foarte mult aceasta masina, sper sa fie cu noroc! 🙂 adresa de e-mail

  428. Ana Ionita spune:

    Fiindca pe perioada iernii folosesc pentru familia mea conservele cu rosii pregatite in casa pe timpul verii ,iar anul acesta am folosit masina electrica a surorii mele si am vazut cat de mult usureaza munca si reduce timpul de lucru ,cel mai mult as folosi masina de tocat Naumann vara si toamna la prepararea conservelor din legume ,iar iarna la pregatirea carnatilor in mat de oaie extrem de apreciati in familia mea.

  429. Coman Diana spune:

    As folosi masina pentru a toca carnea pentru lasagna, chiftele, placinta cu carne, sarmale. Chiar imi doresc de mult timp una, pntru ca ma gandeam sa nu mai cumpar carne tocata din comert ci sa o toc eu.

  430. Mary_Lena spune:

    Acum ca vin Sarbatorile as folosi -o pentru carnati de casa si sarmale.Retetele sunt cele pe care le-am invatat de la mama mea, care la randul ei le-a invatat de la bunica.

  431. GeOrGyAn GeoRGyAn spune:

    Cu ajutorul unei masini de tocat carne Naumann as face carnati de casa pe care i-as lasa la uscat apoi i -as afuma..As toca si carne pentru chifetele , sarmale si alte bunatati pe care le-as pregati impreuna cu iubita.

  432. Diaconescu Elena Laura spune:

    As face in primul rand drob, pe locul doi -lasagna la cuptor cu ragu, apoi tot ce se poate sarmale, chiftele. Si as mai incerca sa fac carnati.. nu am facut niciodata, dar mi-ar placea sa incerc.. poate primesc un ajutor de la mosul..

  433. Rita Ilieș spune:

    Aș prepara delicioșii Kibbeh turcești. Mașina de tocat m-ar ajuta să toc acasă tipurile de carne necesare, dar pe care nu prea le găsesc la hypermarket.
    Mulțumesc!

  434. Luminiţa Cărpinişan spune:

    1,5 kg / minut??? Mă întreb cum de nu mi-am luat una deja! Dar cred că știu, am așteptat acest concurs! La ce s-o folosesc? Cum, la ce? Ca sa toc cărnița pentru muuulte măncăruri mult poftite de băieţii mei, cum ar fi: sărmăluţe, ardei umpluţi, musaca, sosuri diverse pentru spaghete, perişoare pentru cunoscuta ciorbiţă sau pentru mai puţin celebra mâncărică preferată de ştrengarul meu cel mare – perişoare din carne de pui cu sos alb. Ori mai pot s-o folosesc pentru prepararea cârnăciorilor suculenţi de casă sau pentru virşlii celebri în Ardeal, dar şi pentru sucul de roşii sau bulionul din cărnoasele roşii de grădină ale mamei-soacre. Şi să nu uit de desert: are mama o reţetă de biscuiţi dintr-un aluat fraged de ţi se topesc în gură! Deja le simt mirosul şi trebuie să mă opresc, doar suntem în post! Da, bune invenţii maşinile de tocat Naumann şi utile pe toată perioada anului! Mi-aş dori să pot să-mi schimb maşina mea manuală!

  435. Maria C spune:

    Eu as folosi masina la tocat carne pentru delicioase bunatati traditionale (chiftele, carnati, sarmale, pate de ficat), pentru a face bulionul si sucul de rosii si pentru diverse concerve pentru iarna (zacusca, sirop de catina-zmeura-capsuni).

  436. Monica32 spune:

    Pentru mama mea as dori sa castig o masina Nauman !!! I-ar fi de mare ajutor in prepararea carnatilor de casa si nu numai!!! In plus de asta ar fi cadoul ideal de Craciun!!!
    Multumesc Laura, multumesc Nauman!!!

  437. Bratu Adrian spune:

    O masina de tocat este foarte utila intr-o bucatarie si cu atat mai mult daca este electrica.In primul rand o folosesc la orice reteta ce contine carne tocata (chiftelute,sarmale,ardei umpluti,etc) dar si la altele.

  438. Piersinaru spune:

    In primul rand as folosi aceasta masina de tocat pt carnea de sarmale.ardei umpluti sau paste.Apoi pentru carnatii de intestine de porc si oaie,dar nu in ultimul rand pentru tocatul rosiilor.

  439. Ion IOnEl Ion spune:

    Le-as folosi pentru a toca diverse tipuri de carne:: de pui, porc, vita.Carne ce as folosi-o pentru a face sarmale, carnati, chiftele

  440. valentin dascalu spune:

    As face niste carnati, parjoale, as toca pentru sosuri….multe chestii as mai face cu ea 🙂
    (anuntul de mai sus are adresa bde mail gresita)

  441. Lucian Dorin spune:

    Cel mai mult as folosi masina de tocat carne Naumann pentru a face niste carnati buni de casa, pentru perioada Craciunului.

  442. Liliana Cubanita spune:

    Sarmalute, chiftelute, carnati, ardei umpluti, ciorbita de perisoare si toate celelalte retete in care se foloseste carne tocata.

  443. Dana Cristina Glodean spune:

    Mi-ar fi de mare folos o masina de tocat Naumann la tocatul carnii pt carnati, chiftelute si alte bunatati culinare.

  444. Ioana spune:

    Pentru ca vine Craciunul, si Craciunul nu e Craciun fara carnati pregatiti in casa e lesne de inteles ca prima data l-as folosi pentru pregatirea carnatilor. 😀

  445. Emanuela spune:

    Abia astept ca de aceste sarbatori si de multe altele in continuare, sa pot sa fac si eu biscuitii aceea ce ii facea si bunica mea cand eram mai mica, sa imi amintesc din nou de copilarie. Avand in vedere ca am gradina proprie as face cu aceasta masina si legumele din pentru tocana de legume, pasta de rosii, ketchup si multe alte conserve pentru iarna, ca sa nu mai vorbesc de gustosii carnati facuti in casa dupa o reteta ce strabate anii, la noi in familie.

  446. Cami Bia spune:

    As folosi masina de tocat pentru a-mi face vara zacusca de toate felurile. Cu siguranta ca tocarea legumelor nu ar mai pune asa probleme in sensul ca as economisi mult timp.

  447. Pusca Violeta spune:

    Aceasta masina de tocat m-ar ajuta sa obtin pasta de carne necesara pentru chftelute, pe care le ador, si sa toc carnita pentru a prepara diverse preparate: carnati,sarmale, ardei umpluti, si multe alte bunatati.

  448. Mirela spune:

    Chiar vreau sa-mi achizitionez o astfel de masina! O voi folosi pentru tocat nuci, sucuri de fructe moi, suc de rosii….

  449. Durla Andreea Georgiana spune:

    Mi-ar fi de folos masina de tocat Naumann pentru a toca carnea pentru carnati, sarmale si chiftele de sarbatori.

  450. oana mariana spune:

    Ce as prepera??? Pai sa vedem: chifetele,as manca chifetele dimineata la pranz si seara,fara nici o gluma si pentru ca se apropie sarbatorile as face lebar care este preferatul familiei,carnati …a si vinetele pentru salata eu le dau prin masina de tocat

  451. Ioana Diaconu spune:

    Vin si eu pe ultima suta de metri….da mi-ar fi necesara o astfel de masina pentru carnati de casa ,caltabosi,gemuri etc.Succes tuturor!

  452. PORCARIN VERONICA spune:

    Tot citesc ce face aceasta minunata masina de tocat si nu pot sa nu visez la ea. Cat de bine s-ar potrivi in bucataria mea…are un design modern si nu ar trebui sa o ascund într-un raft, ca pe cea veche pe care o am de la mama.
    Si brusc, gandurile mele se transforma. De la entuziasmul ca as putea castiga aceasta masina de tocat, am trecut la o usoara tristete. Cum as putea renunta la vechea mea masina, pe care inca o folosesc cu drag, cu gandul la ce bunatatile ce le facea mama cu ea? Am primit-o „zestre”, sa ma ajute sa fac bunatati pentru familia mea, la fel cum facea si mama pentru noi. De cate ori ma viziteaza si o vede in raft, marcata de timp ici-colo cu cate o pata de rugina imi spune sa nu cumva sa arunc masina de tocat, ca masini bune, ca acelea vechi, nu se mai fac. Ea nu a reusit sa-si inlocuiasca masina oferita mie cu toata dragostea ei de parinte grijuliu (care se lupta sa nu-i lipseasca nimic fetei) asa ca, brusc ma inseninez si entuziasmul imi revine. Stiu ce as face daca as castiga masina de tocat carne. I-as oferi-o mamei, cu toata dragostea mea, la fel cu si ea mi-a oferit vechea ei masina de tocat. I-as usura munca, pentru ca ea, chiar si fara masina de tocat nu ne-a privat de minunatele ei sarmale, tocaturi de iarna, carnatii de Craciun si biscuitii -taiati cu paharul…
    Eu ma voi bucura sa-i vad mainile pricepute folosind aceasta unelta moderna (parca o vad citind peste ochelari rezumatul instructiunilor de folosire..lipit pe frigider) și cu voia lui Dumnezeu noi ne vom cumpara una din magazin, cand va veni timpul!
    Cu drag,
    Veronica Porcarin

  453. doina spune:

    Deoarece nu i-mi place sa cumpar carne tocata din magazin mi-ar prinde foarte bine o masina de tocat NaumannNM120 sau 300 pentru prepararea sarmalelor ,a chiftelutelor,a carnatilor,a caltabosului,iar tomna la prepararea conservelor.

  454. Adyna_Radu spune:

    Cand ma gandesc la Sarbatorile ce urmeaza a veni ma gandesc la traditionalele sarmalute, caltabosi si carnati de casa.Acum as folosi una dintre aceste masini pentru a toca aceasta carne ce mi-ar trebui pentru a prepara sarmalute, caltabosi si carnati de casa pentru masa de Craciun si de Anul Nou.In restul anului as folosi=o pentru carne pentru chiftele, perisoare, sarmale, musaca si multe altele

  455. Cecilia Istrate spune:

    Buna, as folosi masina de tocat Nauman pentru pregatirea bulionului de rosii si de fructe de padure, iar acum ca vin Sarbatorile cred ca ar fii potrivita pentru pregatirea carnatilor si a mezelurilor de casa.Multumesc,

  456. Stefania spune:

    O sa tai porcu’ in cateva zile, anu’ trecut a fost un chin sa fac carnatii si caltabosii cu masina veche din fonta, greu de manevrat,prost ascutita…nici pomana porcului nu mi-a mai priit… 🙁
    Acum visez la Naumann, poate am noroc sa ma bucur de zile mai usoare… 🙂

    Sarbatori fericite !!!

  457. Raluca Ignat spune:

    Am cumparat 2 masini clasice, de tocat carne, dar ambele f f f proaste. Carnea gata tocata si amestecata in magazine o ocolesc, petru ca am avut experiente neplacute cu ea, iar la coada la hipermarketuri nu am rabdare sau timp sa stau si nici nu pot sa ma duc mereu la hipermarket, de cate ori vreau o chiftea. Din aceasta cauza, eu nu am mai gatit de f multa vreme mancaruri care includ carne tocata si tare imi este si mie dor de o ciorba de perisoare, de chiftele marinate, de care nu am mai gustat din copilarie, de musaca fie ea cu vinete, fie cu cartofi, ardei umpluti, drob, si acum de sarbatori, niste sarmalute si carnaciori. Pe langa dorul meu de aceste feluri, imi doresc sa le fac si baietelului meu de 3 anisori. Din cauza ca nu ii dau decat facute de mine, pana acum nu a ajuns sa guste multe dintre aceste bunataturi de mancaruri. Aceastea fiind spuse, Mosule, Davidut, mami si tati (ca si el tanjeste dupa multe dintre aceste mancaruri), iti cer in dar o masina electrica de tocat carne

  458. Alex Farca spune:

    Cârnaţi de casă după reţete clasice si reinventate ( carne de vită, oaie şi porc) uscaţi la vânt şi un pic de tot afumaţi la rece.

  459. Iuliana Crisan spune:

    As folosi masina pentru prepararea minunatilor carnati, a carni pentru chiftelute, sarmale, mici si multe altele 🙂

  460. Maria Cuna spune:

    cred ca acest aparat de tocat carne este util in orice bucatarie, l-as putea folosi la tocat carnea pentru facut sarmale

  461. urianu constantin spune:

    O masina de tocat practica as folosi-o cu mare drag la prepararea sucului de rosii, la carnaciori de casa

  462. Elena Maria spune:

    Daca as castiga masina de tocat carne as face multe bunatati: perisoare, carnati de casa, sarmalute, chiftele, suc de rosii sau chiar sa toc niste cascaval sau mozzarella pentru pizza sau alte preparate.

  463. Marin Madalina (madicuisine) spune:

    Foarte utile premii! O masina de tocat iti da posibilitatea sa pregatesti amestecuri de carne si nu numai, in proportiile dorite. Si mai mult decat atat alegi singur bucatile pe care vrei sa le toci. In felul asta ai siguranta calitatii. Cum e perioada sarbatorilor, iar sarmalutele si carnaciorii stau la loc de cinste, as pregati pentru ele compozitii delicioase cu cimbru,ardei iute, marar uscat si boia afumata!

  464. Madalina spune:

    Buna ziua si bine v-am gasit!
    Imi doresc mult aceasta masina de tocat…o voi folosi la prepararea ciorbelor de perisoare,sarmalelor,musacalelor,pastelor bolognese,toate aflate pe lista preferintelor copilasilor mei,carora nu imi place sa le gatesc cu carne tocata gata cumparata.

  465. Va spune:

    Buna!….Masina de tocat as putea sa o folosesc pentru tocatul carnii pentru sarmale,carnati,drob,musaca,chiftele,pentru umplerea carnatilor. Pot toca chiar si biscuiti si nuci pentru prajituri! Multumesc!

  466. GEORGESCU NICOLAE spune:

    Buna ziua
    Felicitari pentru initiativa
    cu ajutori acestei masini de tocat as prepara rete traditionale pe baza de carne tocata: carnati taranesti, sarmale, chiftele, perisoare
    Numai bine !

  467. Ana Dorina spune:

    carnat pt sotul meu ,burek cu carne tocata (un deliciu culinar),caldabosi cu orez .Aceasta masina de tocat te ajuta sa faci inca o mie de preparate cu tot ce se poate toca .

  468. Chereches Paula spune:

    Buna ziua! Eu as folosi aceasta masina de tocat pentru prepararea calbajului de porc dar si pentru desertul copilariei mele, celebrul salam de biscuiti!

  469. mariana spune:

    As folosi masina de tocat la prepararea de carnati cu boia, afumati, asa cum facea bunica mea spre deliciul familiei si nu numai…

  470. Diaconu Denisa spune:

    As folosi masina de tocat Naumann pentru a prepara mancaruri precum lasagna, sarmale, chiftele, perisoare, musaca, placinta, etc., dar si pentru a prepara diverse sortimente de biscuiti deoarece obisnuiesc sa servesc dimineata la cafea sau ceai si seara cu lapte.

  471. Aly spune:

    Probabil ar iesi cele mai delicioase chiftelute,din carnea tocata prin aceasta masina Naumann….nici sarmalele nu ar fi mai prejos,iar carnatii s-ar „bucura” sa fie cat mai rapid prajiti si degustati de intreaga familie :)…..Ce e drept,legumele pentru zacusca ar fi putin triste,ca mai au de asteptat pana sa le vina randul la tocat,anul viitor 😀

    O seara buna si bafta tuturor!

  472. vintila lilica spune:

    avand in vedere ca suntem in luna sarbatorilor si o sa am nevoie de o masina de tocat carnea pt sarmalute particip la acest concurs.

  473. miha35 spune:

    ah,ah,…cate retete bune am preparat de la tine draga Laura! de multe ori ai fost salvarea mea. Mi-ar prinde bine si mie masina de tocat caci sambata tai porcul…si ce m-ar mai scuti de munca! si ca carnati buni stiu sa fac!

  474. Andrei Daniela spune:

    As folosi o astfel de masina de tocat, in primul rand pentru carnatii de Sarbatori. Dar si pentru sarmalute, perisoare, ardei umpluti!

  475. Florin spune:

    Ar fi tare buna pentru tot ceea ce inseamna carnati, caltabosi, drob! Ideala pentru sarmale, ardei umpluti, suc de rosii pentru iarna!

  476. Trinc Carmen spune:

    Pentru ca de cativa ani ne-am mutat la sat o astfel de masina mi-ar fi de mare ajutor pentru a face tot felul de preparate cu carne macinata de gasca,curcan sau por.Carnatii ne plac cel mai mult,indiferent din ce fel de carne.

  477. cionca laurentia loredana spune:

    Este un ajutor de nadejde pentru retete gustoase.Cred ca s-ar potrivi de minune la tocarea ingredientelor pentru carnati,chiftelute, caltabos.Poate vine Mosul cu o astfel de masina!!! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor