Musaca De Vinete

25 comentarii

Musacaua de vinete va fi mai dietetica daca vom coace vinetele in cuptor. 

Musaca de vinete - detaliu final

Musacaua de vinete este una dintre mancarurile noastre preferate. In ultimele doua saptamani am facut-o de vreo 3 ori si tot nu ne-am saturat de ea. Daca la reteta musacalei de vinete si cartofi am prajit legumele in ulei, de data aceasta am copt feliile de vinete in cuptor. Musacaua preparata astfel are un gust absolut delicios, este foarte lejera si se face mai rapid decat muscaua cu legume prajite in ulei.

Daca stiti ca vinetele pe care le folositi sunt amare, pudrati feliile cu putina sare si asezati-le intr-o sita pentru 30-40 de minute. Astfel, vinetele vor pierde gustul amar. Eu am folosit un tip de vinete dulci, asa ca am sarit peste aceasta etapa.

Ingrediente – Reteta Musaca de vinete (forma 30×24)

  • 4 vinete medii
  • 1 kg carne slaba vitel
  • 4 oua
  • 125 g quark/ricotta/iaurt grecesc degresat/branza de vaci degresata
  • 2 lingurite ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 50-70 g suc de rosii

Mod de preparare

  • Spalam vinetele, le stergem bine si le taiem in felii subtiri de aceeasi dimensiune.
  • Asezam feliile de vanata, intr-un singur strat, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 5-10 minute (timpul variaza in functie de grosimea feliilor de vanata. Le intepam cu o furculita si daca aceasta patrunde cu usurinta in pulpa, le scoatem din cuptor). Eu le-am copt in trei runde dar, daca va grabiti, puteti sa coaceti cate 2 tavi deodata.
  • Punem feliile de vinete pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
  • Punem 2 lingurite de ulei intr-o tigaie si cand este incins adaugam o ceapa data prin razatoarea cu gauri mici.
  • Dupa ce s-a inmuiat (1-2 minute) adaugam carnea tocata si amestecam bine.
  • Calim carnea pana cand isi schimba culoarea, apoi o condimentam cu sare si piper.
  • Stingem focul si o lasam sa se raceasca.
  • Ungem forma cu 1-2 linguri de suc de rosii si formam un strat de vinete.

Musaca de vinete - felii de vanata

  • Carnea pe care o cumpar aici este destul de mare tocata asa ca eu o mixez in robot intotdeauna vreo 2-3 minute. Daca folositi carne tocata marunt, nu o mai mixati la robot.
  • Amestecam carnea tocata cu quark-ul, ouale, patrunjelul tocat marunt si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper.
  • Peste stratul de vinete, formam un strat din jumatate din carnea tocata, iar peste el asezam un nou strat de vinete.
Musaca de vinete - preparare
  • Formam un alt strat din carnea ramasa, apoi un ultim strat de felii de vinete.
  • Turnam sucul de rosii pe deasupra ultimului strat si il intindem bine,
Musaca de vinete - straturi de carne si vinete
  • Eu am pudrat-o cu oregano si putina sare grunjoasa de Himalaya.
  • Coacem musacaua de vinete in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-45 de minute.
  • O servim dupa ce s-a racit putin, eventual cu un ardei iute alaturi sau muraturi.
Musaca de vinete - sectiune

Pofta buna!

Se poate consuma si in Dieta Dukan, in zilele de PL – Croaziera

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Musaca de vinete
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
2.51star1star1stargraygray Based on 23 Review(s)

25 Comentarii

  1. Cat de bine arata, reteta asta trebuie sa o fac si eu!! Multumesc pentru idee Laura draga!

  2. Arata foarte bine, o sa o fac si eu zilele astea. Chiar daca nu mai comentez asa des urmaresc blogul cu foarte mare drag, dar nu prea mai am mult timp liber…se cunoaste ca a inceput facultatea.pupici

    • Raluca, draga mea, mult succes in noul an de facultate!! Te pupic cu mare drag si ma bucur ca-ti place musacaua!

  3. Baby's☺Mile

    Gata.E arvunita pentru sambata.Exact ce trebuie pentru kg mele.Nu gatesc vinetele decat ca salata de vinete.

    • Tare mult ma bucur ca-ti place! Noi suntem mari amatori de musaca si o fac foarte des in perioada asta.
      Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-a placut!

  4. Arata ca doua prajiturele delicioase!
    Totul iti iese perfect !

    Te stimez !

  5. Foarte buna cea preparata cu vinete! Imi place mai mult decat cea cu cartofi! 🙂

    • Roxana, scumpa, mie imi place si cea cu cartofi dar preferta mea ramane tot cea cu vinete.
      Pup dulce!!

  6. Licuta Marin

    Ador vinetele si musacaua este preferata mea! Super apetisant arata!Pup!

  7. Am facut-o ieri, este delicioasa.multumesc.weeekend placut.pupici

  8. foarte buna!

  9. Nu ma mai satur! Delicoasa

  10. Excelenta!!! La fel si baghetele integrale. Multumim pentru aceste retete reusite.

  11. am facut reteta asta de 2 ori si tot de ea sunt indragostita.maine o refac.
    e buna,sanatoasa,fara prajeli,iar pe deasupra si satioasa.
    si sa stii ca mie imi place rece,chiar daca are carne!!!
    te pupacesc!

  12. madalina popescu

    am facuto si eu si am avut un succes nebun la ea
    pentru ca nu mai stiam ce sa gasesc am cautat pe net si am gasit saitu tau
    sper sa gatesc continuu de aici mam uitat acum in mare si fara cuvinte
    multumesc

  13. Arata bine si am notot-o. Din reteta s-au pierdut pe drum ouale si branza. In ce moment se adauga? multumesc

    • Antonela, ouale si branza quark sunt mentionate atat la ingrediente, cat si in modul de preparare. Iti dau copy/paste: “Amestecam carnea tocata cu quark-ul, ouale, patrunjelul tocat marunt si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper.”

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.