Gem de Goji


Gemul de goji – un gust delicat si este foarte simplu de facut

Gem de goji

Putem servi gemul de goji intins pe o delicioasa felie de paine proaspata sau se poate folosi ca umplutura pentru diferite dulciuri care se coc la cuptor. Eu am facut niste cornuri pufoase cu gem de goji si nu va spun cat de repede au disparut din farfurie.

Fructele goji sunt cunoscute in Tibet si in China de acum 2500 ani. Fructul goji, numit si „fructul longevitatii”, este extrem de bogat in minerale, vitamine si nutrienti. Este unul dintre cei mai eficienti antioxidanti naturali, intaresc sistemul imunitar, tonifica organismul, stimuleaza dezvoltarea oaselor si a masei musculare si este foarte eficient in curele de slabire si in combaterea celulitei.

Fructele goji contin mai multa vitamina C decat citricele si mai multe proteine decat cerealele. Vitamina A, regasita in acest miraculor fruct, are un efect antioxidant si ne ajuta la imbunatatirea vederii. Sunt bogate si in vitaminele E, B1, B2, B6, carotenoizi (beta-caroten, zeaxantina si luteina). De asemenea, fructele goji contin 21 de microelemente (fier, potasiu, zinc, calciu, fosfor, cupru, magneziu, seleniu si germaniu – agent anticancerigen regasit foarte rar in alimente).

In Romania, fructele goji se gasesc, la un pret mai mult decat avantajos, la Plafar. In Italia costa mult mai mult, 30-40 euro pentru o punga de 500 g, iar in tara, aceeasi cantitate, costa 50 lei. Calitatea fructelor goji mi s-a parut mai buna in Romania decat in Italia.

Gustul fructelor goji aminteste de cel al capsunilor, asa ca incercati macar o data sa le gustati pentru ca sigur o sa va indragostiti de ele.

Desi gemul de goji este facut in verisunea dukan, se poate consuma de catre toti cei care doresc un gem sanatos si dietetic.

Mai jos va propun sa incercati si reteta de cornuri pufoase facute cu acest gem de goji. Reteta este dukan, bineinteles. Click pe poza pentru ingrediente si mod de preparare.

Cornuri Pufoase cu Gem de Goji

Ingrediente – Gem de Goji (cca 200 g)

  • 5 linguri cu fructe goji deshidratate
  • 450 ml apa
  • 1 lingurita plina cu agar-agar
  • 3-4 linguri indulcitor lichid natural (xylitol/stevia)
  • 1/2 lamaie (doar sucul)
  • 2-3 picaturi esenta de capsuni (optional)
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare – Gem de goji

  • Punem fructele goji intr-o craticioara, adaugam apa si le lasam cca 20 minute sa se hidrateze.
  • Punem craticioara pe foc mic, adaugam indulcitorul, sucul de lamaie, aroma de capsuni (o puteti exclude daca nu o aveti) si pastaia de vanilie taiata pe lungime.
  • Fierbem gemul pana cand fructele sunt complet moi, indepartam pastaia de vanilie si apoi adaugam lingurita cu agar-agar.

Gem de Goji

  • Amestecam bine si fierbem gemul in continuare pentru 7 minute.
  • Stingem focul si lasam gemul sa se raceasca. Consistenta gemului fierbinte este lichida, dar dupa ce se raceste complet, se va intari.

Gem de Goji

  • Dupa ce s-a intarit, se paseaza cu blenderul pana obtinem consistenta dorita. Eu l-am pasat foarte fin, dar se pot lasa si bucatele de fruct in el.
Gem de Goji
  • Pentru pasarea gemului, am folosit blenderul Slim Force de la Moulinex, extrem de util si foarte simplu de manevrat.
Gem de Goji
  • Blenderul Slim Force Moulinex este dotat cu un motor de 700W si cu tehnologia ActivFlow care permite o amestecare completa. Blenderul poate fi achizionat separat sau impreuna cu o gama larga de accesorii.

Gem de Goji

  • Pachetul complet cuprinde o cupa de 800 ml, un mini-tocator de 500 ml, un picior cu ajutorul caruia poti obtine un piure de cartofi sau legume foarte fin si un tel cu sarme multiple,

Gem de Goji

  • In clipul de mai jos, puteti urmari prezentarea detaliata a acestui minunat blender.

Un weekend minunat va doresc!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Gem de goji
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

55 comentarii la “Gem de Goji

  1. Adina spune:

    Felicitari pentru reteta, o voi face sigur!
    Se pare ca in Romania goji cresc si in mod spontan, planta se numeste „catina de gard”. Cand eram copil aveam catina de gard aproape de casa si de muuulte ori ne jucam cu fructele ei. Cine isi inchipuia ca peste 25 de ani vom ajunge sa platim destul de mult pentru aceste bobite minunate? 🙂
    Te imbratisez cu drag!

    • Laura spune:

      Adina, draga mea, catina de gard (lycium barbarum) si goji (lycium chinense) fac parte din aceeasi familie, Solanaceae, dar nu sunt exact unul si acelasi lucru.
      Sunt delicioase amandoua si extrem de sanatoase!
      Pup cu drag!

  2. Alina spune:

    Buna, Laura! Din cauza ca nu sunt familiarizata cu agar-agar.ul, te rog sa-mi dai cateva detalii despre el, unde il pot gasi sau daca il pot inlocui cu altceva. Multumesc mult!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, agar-agar este un produs organic care se extrage din anumite tipuri de alge marine (agarofite). Este extras din aceste alge cu ajutorul apei fierbinti.
      Are o putere de gelificare foarte mare si poate fi folosit in locul gelatinei clasice.
      Il gasesti la plafar.

  3. ionela spune:

    Eu nu stiam de aceste fructe, se pot consuma si asa uscate sau numai in gem merg? Ai putea sa-mi dai si o varianta a gemului, dar nu la dieta? Multumesc anticipat!

    • Laura spune:

      Ionela, se pot consuma si uscate sau le poti adauga in iaurt, prajituri, budinci, etc.
      Nu am incercat inca varianta cu zahar, dar cand o voi incerca, revin sigur cu reteta.
      Pup cu drag!

  4. Giorgia Cooking spune:

    Cat de bine arata! Si mie imi plac fructele de goji si nu m-am gandit niciodata la gem. O sa l incerc curand!

  5. Lubita spune:

    Chiar am cumparat de la Plafar o punga cu goji pentru ceai,dar daca am vazut reteta asta voi face acest minunat gem,mai ales ca am tot ce-mi trebuie;
    Multumesc de idee si o zi buna!!

    • Monica spune:

      Am făcut gemul ( catastrofa😅)cu fructe proaspete. Nici un blender nu macină semințele . Și la 5 linguri de Goji jumate de litru de apa😅? Cu ce lingura ai măsurat? Și încă o curiozitate😜câte ore ai fiert sa iasă așa gros?. Nu faceți gem , mâncați-le sub orice alta forma . Pierdere de timp😂am impresia ca tu faci reclama la blender nicidecum la gem😅

      • Laura Adamache spune:

        Monica, catastrofa a iesit din cauza ca ai folosit goji proaspete. Nu este vorba de nicio reclama, iti recomand doar sa citesti cu atentie reteta daca vrei sa iti iasa cum trebuie.

  6. Andreea spune:

    Recunosc ca nu am consumat goji, dar imi place foarte mult cum arata gemul tau 🙂 Este cremos si cred ca se intinde perfect pe o felie de paine prajita 😛

    Te pup scumpa mea <3

    • Laura spune:

      Andreea scumpa, eu am dezvoltat o adevarata pasiune pentru goji. Pacat ca aici costa foarte foarte mult si nu au gustul celor din tara.
      O sa vb cu ai mei sa-mi trimita un pachet, pentru ca am cam ramas fara goji.
      Pup dulce, fata frumoasa!

    • Vaduva Doina spune:

      Eu am incercat azi in piață, vindea o doamnă crenguțe pline de fructe roșii de goji. Am început imediat să am furnicaturi in buze și limbă…aveam senzația de amar,un parfum ca de roșie necoaptă,erau extrem de coapte,am rupt cu grijă să nu se spargă,de ce mi s-au părut amare și cu acel miros? Asta am pățit pe la 9,30 si acum,este17 37 și parcă am limba amorțită…oare sunt alergică la goji? Ar fi culmea,că aș dori f.mult sa folosesc…am citit atâtea lucruri bune despre acest fruct…

  7. anula cosoiu spune:

    Minunat !!!!!!!!!!! Retetele tale, Laura, sunt o bucurie de fiecare data!
    Deschid paginile tale ca pe surprize, intotdeauna!!!!!
    Reteta asta…foarte fina!
    Cred ca in loc de agar-agar, se pot folosi perle de tapioca,se pun in apa cateva ore inainte de a fi folosite.
    Excelent tot ce faci! Imbratisari si tot binele!

    • Laura spune:

      Anula, draga mea, multumesc tare mult pentru aprecieri!
      Nu am folosit niciodata perle de tapioca, dar am sa caut chiar acum mai multe informatii despre uzul lor in bucatarie.
      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!

    • Laura spune:

      Andreea, intr-adevar, blenderul este foarte foarte bun si simplu de manevrat.
      O sa-ti placa aceste micute fructe rosii, sunt convinsa.
      Te pup cu drag!

    • Laura spune:

      Haplea, ma bucur mult ca iti place!
      Eu nu sunt mare fan gemuri si dulceturi, dar asta mi-a placut tare tare mult.
      O zi excelenta sa ai!

  8. Stefania spune:

    Este suficient de acrisor cu o jumatate de lamaie? Mie fructele de goji mi se par prea dulci pentru un gem. Felicitari, arata foarte apetisant!

    • Laura spune:

      Stefania, draga mea, pentru mine e suficient de acrisor. Daca il vrei si mai acrisor, pune putin mai mult suc de lamaie.
      Pup cu drag!

  9. Anca spune:

    Buna Laura, am facut gemul de 2 ori si de fiecare data am folosit in loc de agar-agar gelatina (nu reușesc sa il găsesc) si de fiecare data gemul nu s-a ingrosat. Gelatina am lăsat-o in putina apa, apoi am topit-o la bain-marie si am adăugat-o peste compozitia lichida. Poți sa îmi dai sfat? Multumesc.

  10. Kolbaszer Erzsebet spune:

    Salut Laura!
    Sunt de accord cu tine in cea ce priveste calitatile fructelor goji,caci eu de 2 ani le-am incercat in toate formele,proaspete,uscate,sirop si gem,bachiar de atunci beau ceai din frunze si vlastari de goji.Inainte de a ma face mincinoasa,iti spun ca asta este posibil deoarece am propria mea plantatie de goji,in prezent a 2-a ca marime din Europa,dar in curs de extindere.Mi se pare super reteta ta,asa ca maine am s-o incerc,dar nu din fructe deshidratate ,ci din gem.toata cultura este in regim bio,fara chimicale,deoarece tinta mea este industria farmaceutica,sper in 2 ani.se poate vedea un scurt montaj despre livada,pe youtube,sub numele goji land romania

    • Cornaciu Cristian spune:

      Sarut mana , as dori sa ma ajutati in limita disponibilitatii dvs. pentru a ma initia in cultura goji , de asemenea sa-mi spuneti daca pot achizitiona de la dvs. cateva plante goji pentru gradina .
      Multumesc

  11. Mihaela Popa spune:

    Am goji plantat in gradina si am fructe proaspete toata vara, se poate face si din fructe proaspete de goji?? Altfel eu le-am congelat sau le-am uscat, sunt foarte bune!!
    Multumesc pt reteta!

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, cred ca se poate face si din fructe proaspete. Incearca gemul dintr-o cantitate mai micuta initial.
      Pup cu drag!

  12. popa cristian spune:

    Felicitari, am facut si eu gem din goji(lycium chinense-soiul amarui).Eu cultiv goji de 3 ani si pot spune ca sunt 2 soiuri: lycium chinense si lycium barbarum (mai dulce) .
    ATENTIE ! Catina de gard e toxica in cantitati mari(lycium halimifolium)

  13. Raluca spune:

    Am facut si eu gemul…il am in borcan si astept sa vad daca se va intari sau nu…Am folosit gelatina in loc de agar-agar. Am vazut un comentariu mai sus care spunea ca nu se intareste gemul cu gelatina :(. Sa vedem…

  14. Marin Constantin spune:

    Buna Laura ,
    Am urmarit cu atentie toate comentarile pe tema subiectului creat de tine si sa fiu sincer chiar imi place sa vad ca lumea incearca si ceva nou.
    Eu sunt producator de plante GOJI si vreau sa spun ca nu exista termen de comparatie intre fructele uscate si fructele proaspete, dar pentru a vedea si tu diferenta sau mai bine zis sa incerci un gem din fructe proaspete voi incerca sa iti trimit cateva sute de grame de fructe proaspete .
    Daca doresti posti sa ma contactezi la 0761723106 sau 0732988343

    NUMAI BINE IN TOT CEEA CE FACI.

    • Laura spune:

      Multumesc pentru intentie! Cu siguranta mi-as dori sa incerc si fructele proaspete dar nu locuiesc in Romania si cred ca este destul de greu sa le primesc intacte aici.
      Cand voi ajunge in tara, te voi contacta.
      Multumesc mult!
      O zi excelenta sa ai!

  15. Carmen spune:

    A iesit extraordinar!
    Multumesc pentru reteta aceasta…dar si pentru toate celelalte de la Dukan pentru ca am putut sa largesc campul informational, ceea ce conteaza enorm intr-o dieta!….mai ales cand o faci in doi si te astepti ca celalalt sa se plictiseasca atunci cand nici nu gandesti!
    Suntem la croaziera si totul merge perfect in mare parte si datorita tie!
    Am experimentat deja mare parte din retetele tale. Biscuitii au iesit excelenti., la fel si reteta de batoane de cereale; neavand o forma de silicon potrivita, le-am facut bilute, ceea ce nu a impietat cu nimic asupra gustului.
    Multumesc.

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare mult ca va ajuta retetele mele. Si noi am fost foarte incantati de aceasta dieta. Dupa aproape un an de cand am incheiat-o, nu ne-am ingrasat absolut deloc.
      Pup cu drag si dieta usoara!

  16. Carmen spune:

    Am facut pentru a doua oara gemul si a iesit la fel de bun.
    Draga Laura, esti fenomenala!
    Sotul meu este atat de innebunit dupa aceasta reteta ca ar manca dimineata, la pranz si seara.
    Eu i-am recomandat…..si joia….
    Dar, oricum, constat ca trebuie sa fac si a treia oara, pentru ca se merge pe principiul ” daca tot papam, sa spalam si borcanelul, nu?!?”

  17. Cleopatra spune:

    Buna,minunate retetele tale si incurajatoare in a mentine dieta si a indeparta monotonia.O intrebare:in loc de indulcitor lichid pe baza de stevie as putea pune indulcitor lichid Diamant sau Clio?Multumesc

  18. ilsa spune:

    buna.
    tocmai am facut si eu reteta, insa am folosit rom (este singura esenta care mi se pare mie ca elimina total mirosul fructelor goji, care mie nu-mi place) si gelatina.
    nu am testat inca agar-agar, dar voi incerca sa-mi procur.
    te rog, inteleg eu bine ca nu razui semintele din interiorul pastailor (cum am vazut pe alte situri), ci folosesti pastaia intreaga? de asemenea, imi poti spune daca tu folosesti de mai multe ori pastaia de vanilie si cum (se usuca intr utilizari)? sper sa nu ti se para absurde nelamuririle mele, dar am citit aceste lucruri pe diverse situri si as vrea sa inteleg mai bine cum se utilizeaza vanilia-pastaie.
    multumesc.

    • Laura spune:

      Draga mea, eu crestez pastaia de vanilie. Se pare ca nu am specificat asta in reteta, o sa modific acum.
      Dupa ce folosesc o pastaie de vanilie, o spal sub un jet de apa rece si o usuc foarte foarte bine. Nu o mai folosesc la alte retete, dar o tai in doua si o pun intr-un borcan cu zahar. Asa procedez cu toate pastaile. In felul acesta, am zahar vanilat in permanenta.
      Mare atentie sa il usuci foarte foarte bine. Il poti pune pe un calorifer sau vara la soare, acoperit de un tifon.
      Te pup!

  19. Marian Bogorodea spune:

    Fructele goji pot fi folosite pentru ceai si pentru gem dar pot fi consumate si proaspete sau uscate si nu in ultimul rand fructele goji pot fi facute si suc.De la planta goji se pot folosi pe langa fructele si frunzele care se pun la uscat si apoi se face ceai din ele.Ceaiul de goji este cunoscut ca fiind bun pentru slabit.Mai multe informatii gasiti aici

  20. Marian Bogorodea spune:

    Efecte Benefice fructe GOJI

    GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
    Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
    Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
    Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
    Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
    De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
    Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.

    GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume.
    O cantitate de cca 10 – 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine.
    Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului:
    Durata lunga de viata, protejarea organismului de la imbatranirea prematura prin efectul puternic antioxidant al fructului;
    Creste energia si forta, mai ales atunci cand lupta cu bolile;
    Mentine sanatoasa tensiunea arteriala;
    Reduce riscul de cancer;
    Scade colesterolul;
    Ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange la debutul diabetului zaharat la adulti;
    Trateaza disfunctiile sexuale si imbunatateste libidoul;
    Ajuta la pierderea in greutate, in special disparitia celulitei;
    Amelioreaza insomnia si imbunatateste calitatea somnului;
    – See more at:

  21. Alina Apostol spune:

    Arbustul de Goji, in realitate nu este ceva atat de spectaculos. Langa casa mea din judetul Buzau (intr-o zona de deal) este un teren necultivat unde asa-numitul arbust creste nestingherit in mod natural si fructifica 2 luni pe an. Daca scrieti pe google ~catina de gard~ o sa descoperiti cu surprindere… Goji. De fapt, ruda de sange a plantei este binecunoscuta catina. Eu am comandat arbusti de Goji de la o pepiniera (din dorinta de a avea un soi mai bun) si am plantat in gradina. Pretul a fost modic, ia gustul este incomparabil. Daca ar sti bietii oameni de la tara cat de scumpe sunt fructele acestea in strainatate ar avea in sfarsit ocazia de a castiga banuti din ceva… . Dealurile Romaniei au fost pline de Goji din timpuri imemoriale, doar ca proprietatile fructelor nu erau cunoscute. Multumim pentru reteta de gem!

    • Marian spune:

      Esti intromare confuzie…Goji fructifica de la inceputul lunii Iulie si daca vrei,iti arat pe youtube plantatie Goji in luna octombrie care are boboci ,flori,fructe verzi si fructe coapte…taote pe aceeasi planta in acelasi timp…Ceea ce ai vazut tu nu este Goji,fara suparare…Ca ai gasit pe google sunt postari sau articole cumparate de cultivatorii de Goji de la blog-eri iar acestia din urma ca sa iasa articolul unic folosesc cuvinte cheie cum ar fi „fructe Goji”plante Goji”,”seminte Goji”,”dulceata Goji” etc folositoare site-ului producatorului dar combinate cu diferite cuvinte ca sa dea textul inteligibil.Eu daca iau bani pe un articol si vreau sa folosesc aceste cuvinte cheie as scrie”Fructele Goji originale din China dar regasite pe campurile din Romania,fac niste fructe Goji de o culoare rosie ,cu un gust dulce amarui si care sunt folosite da tarani din cele mai vechi timpuri ca si suplimente nutritive sau in vindeacrea anumitor afectiuni cum ar fi refacerea epidermei”Bineinteles ca nu doar fructele Goji fac toate astea ci trebuie si o alimentatie sanatoasa dar eu am facut un articol pe care cel ce l-a comandat il va posta pe site-ul sau pe blogul sau pentru a primii viziualizari de la google si potentiali clienti.Deci nu intotdeauna ce gasesti pe google este conform cu realitatea.Daca se gasea peste tot In romania,asa cum spui tu,cel putin pe timpul lui Ceausescu cand agricultura era la loc de frunte,centrele de colectare de la vremea respectiva profita de aceasta oportunitate mai ales ca asa cum spui sau cum e usor de dedus in strainatate aceste fructe au un pret mult mai mare. Daca vrei sa vezi o plantatie de Goji in Romania intra pe adresa asta de youtube

  22. Serbanescu Viorica spune:

    Am cumparat un pui de goji cu multi ani in urma; am descoperit ca se inmulteste foarte usor. Cand il tunzi, pune ramurile taiate in pamant si vei avea multi goji. Multi!
    Vio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor