Cornuri Pufoase cu Gem de Goji


Retete culinare – Cornuri pufoase cu gem de goji

Cornuri cu Gem de Goji

De cand am inceput dieta dukan, imi doresc sa mananc un corn pufos umplut cu gem. Am incercat extrem de multe retete, dar nu mi-a placut consistenta finala a cornurilor. Majoritatea retetelor de cornuri contin tarate de ovaz. Eu iubesc taratele, dar numai in paine sau in combinatie cu iaurt. In dulciuri, nu imi plac atat de mult. De aceea, am zis sa incerc sa le inlocuiesc cu gluten de grau, sa adaug si niste quark si sa vad ce obtin. Ei bine, am scos din cuptor niste cornuri pufoase absolut delicioase.

Ingrediente – Cornuri pufoase cu gem de goji (12 bucati)

  • 250 g branza degresata quark
  • 80 g gluten de grau
  • 40 g amidon de porumb
  • 2 linguri lapte praf degresat
  • 1/2 plic praf de copt
  • aroma unt
  • aroma vanilie
  • 1-2 linguri indulcitor lichid
  • gem de goji (reteta in curand)

Mod de preparare

  • Punem intr-un vas de plastic branza quark, glutenul, amidonul, laptele praf, indulcitorul, aromele si praful de copt dat prin sita.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat cu o consistenta omogena.

Cornuri cu Gem de Goji

  • Invelim aluatul in folie alimentara de plastic si il bagam in frigider pentru 30-45 de minute.
  • Dupa perioada de repaus, asezam aluatul pe planul de lucru pudrat cu gluten si il intindem intr-o foaie de cca 0,6-0,7 cm grosime.
  • Taiem foaia in 12 triunghiuri, iar in centrul fiecarui triunghi, punem cate o lingurita de gem de goji.
  • Rulam cornurile umplute cu gem si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Cornuri cu gem de goji

  • Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 15-20 minute.

Cornuri cu gem de goji

  • Le servim caldute, alaturi de ceai, cafea sau lapte.

Cornuri cu gem de goji

Pofta buna!!

Note

  • Aluatul se intinde relativ usor. Trebuie sa avem grija sa pudram bine cu gluten ambele parti ale aluatului si facaletul pentru ca aluatul are o consistenta usor lipicioasa, chiar si dupa perioada de stat la rece.
  • Cornurile contin 3 alimente tolerate (amidon, lapte praf si fructele goji). De aceea, se pot consuma in aceasta verisune, incepand cu faza a treia a dietei, si anume, faza de consolidare.
  • Daca doriti sa le incercati in croaziera, le puteti umple cu nutella dukan sau le puteti face simple, fara umplutura.
Print Friendly, PDF & Email

92 comentarii la “Cornuri Pufoase cu Gem de Goji

  1. Adina spune:

    De sambata tot astept reteta :). Felicitari pentru idee, multumim! Cred ca le voi face astazi si te anunt cum au iesit. Te imbratisez cu mult drag!

    • Adina spune:

      Au iesit foarte bune, foarte pufoase si usoare. Le-am umplut cu cacao si au iesit nemaipomenite, ne-au placut foarte mult! Le-am indulcit cu indulcitor de stevie praf si nu stiu de ce, poate combinatia sau faptul ca a stat aluatul la rece, dar nu s-a mai pierdut gustul dulce, ba chiar s-a simtit foarte bine (desi il folosisem anterior la copt si nu rezistase). Asa ca reteta a fost o reusita totala. Multumim mult! Te pupam si noi!

      P.S. Am facut si ciorba de burta si ni s-a parut chiar mai buna decat cea clasica cu smantana! Asteptam cu nerabdare toate retetele tale viitoare. 🙂

  2. adi spune:

    multumim, tot asa stau cu ochii pe blogul dumneavoastra doar doar apare reteta felicitari un blog delicios …nu mai regasesc retat de grisine/crochete cu dovleac pe care va sugerez sa o dunkanizam…spor si ingeniozitate

  3. adi spune:

    revin cu intrebarea cu privire la ingredientul aroma unt…am incercat si eu o reteta de dulceata goji…excelenta daca imi permiteti o voi scrie aici…

  4. Mimi spune:

    Vai ce delicios arata!Eu nu tin dieta dar le-as incerca pt ca niciodata nu strica sa mananci sanatos. Acuma sa vad unde obtin glutenul de grau. Oricum, multi pupici Laura draga. Vad tot felul de blog-uri cu retete de dieta dar retele tale nu par de dieta. Arata asaaaa de bine! Esti o scumpa tare scumpa!

    • Laura spune:

      Cristina, in croaziera nu ai voie sa folosesti decat 2 alimente tolerate, in concolidare ai voie sa folosesti 3. Reteta asta are 3 tolerate, deci in consolidare se poate manca, nu in croaziera.

    • Laura spune:

      Raluca, glutenul se gaseste la plafar, laptele praf degresata se gaseste online, iar branzica quark este asemanatoare branzei philadelphia.
      Te pup!

  5. Laura Paul Dume spune:

    Ohh…Laura draga!!! Pur si simplu este divin ce exista pe pagina ta!!! Am mai facut reteta de cornuri pufoase care o ai, fara dieta, a fost si va ramine memorabile acele cornuri!!! 🙂 Iar acestea cu siguranta ca trebuiesc incercate,….fara dar si poate. Iti multumim mult pentru tot efortul care-l depui pentru noi!!! Te pup!!!

  6. dina spune:

    BUNA,CE POT FOLOSI IN LOC DE QUARK,SI GLUTEN DE GRIU?PT O RETETA NORMALA,NU LA DIETA.PLUS IO NU CRED CA VOI GASI AICI.

  7. Raluca B spune:

    Arata foarte bine, o sa le incerc si eu si revin cu impresii.
    Glutenul de grau se gaseste la plafar, in general se aduce doar la comanda.

  8. vrg spune:

    Laura, fara oua? parca as pune unul 🙂
    Si cum ar iesi cu drojdie in loc de praf de copt?
    Iar aroma de unt unde gasim in Ro?
    Merci.

    • Laura spune:

      Vrg, fara oua. Daca adaugi oua, consistenta se poate schimba.
      Eu te sfatuiesc sa le incerci cu ingredientele din reteta.
      Nu le-am incercat cu drojdie, dar, de obicei, drojdia in combinatie cu glutenul, face aluatul sa creasca anormal.
      Aroma de unt se gaseste, din cate stiu eu, in magazinele Lidl.
      Te pup!

  9. Bianca spune:

    Laura draga, e normal ca aluatul sa iasă foarte moale, aproape ca cel de la eclere? Poate fi de vina oare brânza (am cumpărat-o de la Lidl) sau glutenul de grâu? (al meu este mult mai închis la culoare decât al tău, l-am cumpărat de la un magazin ecologic din Spania). Nu mi-a plăcut consistenta și am mai adăugat gluten, amidon și lapte praf iar acum arata ca cel din poza. Sper sa-mi iasă bine.
    Profit de ocazie și îți urez Sărbători Fericite alături de cei dragi!

    • Laura spune:

      Bianca, draga mea, nu trebuie sa iasa moale. Trebuie sa aiba o consistenta mai solida, astfel incat sa poata fi intins fara probleme.
      Nu cred ca glutenul a fost de vina, dar este foarte posibil ca branzica sa fi fost mai lichida si din cauza asta ai obtinut un aluat moale.
      Daca te mai intalnesti cu branza respectiva, pune-o intr-o sita de plastic cu gauri fine fine si las-o la scurs 1-2 ore.
      Vei obtine un aluat perfect in acest fel.
      Pup dulce si un An nou plin de sanatate si realizari!

  10. Anca spune:

    Buna! cornurile arata fantastic, de abia astept sa imi vina comanda de gluten sa le incerc, dar lapte praf degresat nu am si nici nu gasesc, as putea sa il inlocuiesc cu ceva? si deasemenea ma gandeam ca as putea face niste branzoaice cu acest tip de aluat, ca tare imi este pofta. Felicitari pentru retete!

    • Laura spune:

      Draga mea, mi-e teama ca nu se poate inlocui laptele praf degresat..:(
      Poti cumpara lapte praf degresat de pe cafemagia.ro
      Si eu vreau sa il comand pentru ca nu am reusit sa-l gasesc in magazine.
      Te pupic!

    • Laura spune:

      Ioana, da, este foarte bun cel de la NaturaSi. Poti incerca si la tibiona.it. Parca pretul este mai mic acolo.
      Te pup!

  11. Diana spune:

    Buna Laura..am ramas foarte placut surprinsa de toate retetele tale..mai ales cele Dukan..chiar acum am pus la frigider aluatul pt aceaste cornuri..pot lasa mai multe ore aluatul la frigider si sa-l fac mai tz?Multumesc anticipat de rsp!!

    • Laura spune:

      Diana, draga mea, ma bucur mult ca-ti plac retetele mele.
      Sigur ca poti lasa aluatul mai multe ore la frigider. Chiar si 24 de ore poate sta la frigider.
      Pup!

  12. Magda spune:

    Am gasit pe Cafemagia lapte granulat degresat.E vorba de laptele praf?Vreau sa cumpar pentru cornurile acestea nemaipomenite dar nu inteleg daca e lapte praf.Altceva nu am vazut.Te rog mult sa imi raspunzi,Laura.Numai bine!

  13. Magda spune:

    Laura,am intrat pe cafemagia si am gasit lapte praf granulat degresat.E ok?Si e de vreo 3 feluri.Tu ce imi recomanzi?Astept raspunsul tau.Multumesc mult.

  14. Magda spune:

    Am luat Ristora pana la urma.E cel mai sarac in grasimi insa e granulat si nu prea stiu cum sa potrivesc cantitatile.Sunt cam dezamagita pentru ca dupa doua zile de atac tinute „ca la carte”Nu vad nici o schimbare.Staim ca in primele doua zile 1 kg ar trebui sa se duca.Nu stiu ce sa fac.Te pup si iti doresc tot binele.

    • Laura spune:

      Draga mea, chiar daca nu ai slabit foarte mult in primele doua zile, o sa slabesti cu siguranta in perioada urmatoare.
      Dupa parerea mea, este cea mai buna dieta si este imposibil sa nu slabesti daca o tii cum trebuie. Eu sunt in consolidare de vreo 4 luni si, chiar daca am mai „calcat stramb” uneori, nu m-am ingrasat absolut deloc.

  15. Florisu spune:

    Un tips ceva pentru impachetarea lor pentru ca au fost un esec total din acest punct de vedere 🙁 s-a scurs tot gemul pe foaia de copt :))

    • Laura spune:

      Florina, promit ca la urmatoarea tura de cornuri, o sa postez mai multe poze.
      Pana atunci, dupa ce le impachetezi, incearca sa sigilezi marginile cornurilor.
      Te pup!

  16. Florina spune:

    eheh… au fost un dezastru … nu am reusit sa le lipesc, s-a imprastiat gemul … ele au iesit tarila exterior, nefacute la interior… asta era de la cuptor cred …
    astazi le-am facut iar… au iesit putin mai bune in sensul ca de data asta le-am facut cu nutela dukan, le-am lipit bine, s-au facut la mijloc… exteriorul mi se pare putin gumos … acum sa fiu sincera nu stiu nici ce inseamna exact 80 gr gluten, eu am pus 3 linguri cu vf si una stearsa ? a fost prea putin? m-am gandit la masura de faina cand am facut aproximarea asta. oricum sunt bune la gust mai ales mancate langa lapte batut dietetic… sunt geniale!

  17. Maria spune:

    Buna Laura. Te rog, imi poti spune in cate zile se pot manca frumusetile acestea? Am incercat sa impart cantitatile, dar mi-e teama sa nu gresesc. Iti multumesc mult!

    • Laura spune:

      Draga mea, noi suntem amandoi la dieta si le-am mancat intr-o zi. Reteta contine 40 g amidon si gemul de goji, doua tolerate. Avem voie 20 gr amidon/zi si cate 2 linguri de goji zilnic, deci tu le poti consuma in 2 zile, cate 6 bucati pe zi.
      Pup cu drag.

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, asa este..:( In croaziera nu il poti manca langa nutella, dar poti incerca varianta de crema de cafea (se afla la sfarsitul retetei de nutella) sau o crema de vanilie dukan.

    • Maria spune:

      Multumesc pentru raspunsuri. Apreciez promptitudinea si disponibilitatea ta! Eu sunt la inceput de croaziera si nu am multa siguranta pe mine, iar retetele tale sunt minunate 🙂

  18. Cristina Nechifor spune:

    Buna Laura! Inainte de a iti adresa o intrebare vreau sa spun ca urmaresc cu drag si interes toate retetele postate de tine, mai ales pe cele Dukan! Am preparat pana acum o parte din ele…si le-a venit randul cornurilor pentru ca am tanjit dupa ele de cand le-am vazut. Am respectat cantitatile, tot…Aluatul se afla in frigider de circa 30 de minute….Si este foarte moale…De cand am amestecat ingredientele a iesit molicel si nu imi dau seama de la ce poate fi…Ma gandesc sa mai adaug niste gluten? Poate o sa se mai ingroase? Multumesc din suflet pentru raspuns si sfat!

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri. Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele.
      Draga mea, in functie de tipul de gluten folosit, aluatul poate sa mai aiba nevoie de inca cca 1-2 linguri.
      Si eu am avut problema asta cand am folosit alt tip de gluten decat cel obisnuit. Am scos aluatul din frigider, am pudrat masa cu 1 lingura de gluten si am inceput sa-l framant pana a absorbit glutenul. Daca tot nu se intareste suficient, inveleste-l in folie de plastic si pune-l in congelator cca 20 minute.
      Pudreaza apoi masa si facaletul cu putin gluten, scoate aluatul din congelator si intinde-l repede. Formeaza cornuletele si pune-le la copt.
      Pup cu drag si sa-mi spui cum au iesit!

  19. Cristina Nechifor spune:

    Sunt super la gust! Tot mi se parea ca inghitea prea mult gluten si pana la urma am facut bobite din aluat si le-am pus la cuptor cu niste fructe goji si au iesit ca niste coji de eclere, dar umflate si pufoase….foarte gustoase! O sa o refac alta data ca trebuie sa iasa si cornurile! 😀

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, sigur trebuie sa iasa. Imi place mult ideea cu bilutele. O sa le incerc si eu asa si o sa le transform in choux-uri, eventual umplute cu nutella sau cu o crema de vanilie.
      Pup cu drag!

  20. Miyamoto Bianca spune:

    Am si eu o intrebare,te rog sa nu razi.Aici nu gasesc Quarq,l-as putea inlocui cu cottage cheese sau cu iaurt?Ca doar atat gasesc degresat aici.
    Multumesc anticipat de raspuns.

    • Laura spune:

      Bianca, draga mea, nu rad deloc. Cel mai bine il inlocuiesti cu iaurt degresat pe care il lasi inainte la scurs intr-o sita tapetata cu tifon pentru circa 1-2 ore (in functie de cat de lichid este iaurtul tau). Important este sa aiba o consistenta finala cremoasa. Pup cu drag si spor la cornuri!

  21. Alexandra spune:

    Buna,am si eu o intrebare…majoritatea deserturilor..paine..nu le pot face deoarece nu gasesc gluten sau amidon in niciun supermarket.Ma poti ajuta te rog?Unde le pot gasi?

    • Laura spune:

      Alexandra, draga mea, amidon se gaseste in orice supermarket, pe raftul cu ingrediente pt dulciuri, iar gluten gasesti la plafar.
      Pup!

  22. Gabriela spune:

    Foarte bine arata aceste cornulete,dar nu merge reteta si fara gluten?este destul de periculos pt organism asa cum m-am documentat pe net. 80 de grame sunt cam mult,cand la o paine se pun numai cateva grame.In strainatate majoritatea cauta produse fara gluten,asa cum se cauta si fara conservanti.

    • Laura spune:

      Draga mea, mi-e teama ca nu ies la fel de gustoase fara lapte praf.
      Incearca dintr-o cantitate mai mica si vezi cum ies.
      Pup!

    • Laura spune:

      Bea, draga mea, multumim pentru sfat!
      Ai o reteta pentru aceste gemuri. Mi-ar placea tare mult sa le incerc.
      Pup cu drag!

  23. lilly spune:

    tocmai am scos din cuptor aceste cornuri ,din pacate cand le-am scos s-au cam lasat nu mai erau asa umflate .aspectul aluatului este gumat …care o fi cauza? un sfat ceva …mersi

  24. lilly spune:

    am uitat sa mentionez ca am respectat intocmai reteta doar ca am folosit in loc de indulcitor lichid ,sukrin.o fi de la asta??!! ah …si in loc de gem de goji am folosit gem de tomate…acum ca s-au mai racit sunt si mai gumate ..:((( am mai facut checul dukan de pe blogul tau si mi-a iesit foarte bun de fiecare data…nu inteleg de ce acestea nu mi-au iesit…

    • Laura spune:

      Lilly, draga mea, consistenta aluatului este un pic gumoasa din cauza glutenului. Cu toate acestea, nu trebuie sa fie deranjant de gumoase. Conteaza foarte mult calitatea glutenului folosit.
      Daca s-au lasat, este posibil sa fie din cazua gemului de tomate. Ce consistenta are? Un pic mai lichid cumva?
      Te pup!

  25. Raluca spune:

    Buna Laura,

    sa stii ca mi am facut si eu curaj si am vrut sa incerc si eu acesta reteta.
    Din pacate cred ca am gresit ceva…. aluatul nu mi a iesit deloc, desi l-am lasat la frig cf. indicatiilor tale, nu l am putut intinde pe blatul de bucatarie, arata ca o pasta de branza si oricat de mult gluten am presarat peste el, nu am putut salva nimic 🙁
    Mi ar placea un feedback din partea ta privind consistenta aluatului 🙁

    Multumesc,
    O sambata frumoasa!

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, din pacate nu il putem inlocui cu tarate. Tocmai glutenul ofera consistenta justa aluatului de cornuri.

  26. Ioana Ciont spune:

    Buna Laura!
    Ai niste retete minunate, te felicit! Am incercat si eu cornuletele, dar am avut aceeasi problema ca unele fetede pe aici: aluatul a fost extrem de moale, si nici nu l-am putut intinde. Am avut nevoie de o cantitate dubla de gluten, ca sa pot cat de cat sa-l modelez. La final, cornuletele nu au iesit pufoase, ci mai degraba plate, n-au crescut asa cum ma asteptam. Nu sunt rele nici asa, dar ma intreb unde am gresit, caci am urmat indeaproape reteta.
    Data viitoare intentionez sa folosesc bulgarasi de branza slaba de vaci, pentru ca nu e la fel de umeda, si sa vad ce iese!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ioana, este posibil ca diferenta de consistenta a aluatului sa fie data de tipul de gluten folosit si de branza.
      Eu l-am comandat pe un site italian, tibiona.it.
      Daca branza ta este mai umeda, pune-o intr-o sita, tapetata cu tifon, si las-o la scurs cca 1 ora sau pana cand capata o consistenta mai densa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor