Cornuri Pufoase Cu Ciocolata


Retete culinare – Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata - detaliu
Cornuri pufoase cu ciocolata,  reteta cu crema de ciocolata facuta in casa

Reteta de cornuri pufoase cu ciocolata ne-a incantat la micul dejun de foarte multe ori. Nu am auzit pe nimeni care sa spuna ca nu ar manca un delicios corn pufos umplut cu ciocolata. Sunt atat de bune si pufoase, incat cu greu te poti abtine sa nu devorezi intreaga tava.

Si pentru ca aseara aveam o pofta teribila de un corn pufos, am facut o tava mare. Cand i-am scos din cuptor erau asa de usori si moi incat eram convinsa ca nu s-au facut cum trebuie, dar am sacrificat un corn si nu mi-a venit sa cred cat erau de pufosi. Sunt umpluti cu crema de ciocolata, facuta tot ieri, delicioasa si foarte potrivita pentru dulciurile care se umplu inainte de coacere.

Ingrediente aluat – Cornuri pufoase cu ciocolata

  • 500 g faina pentru aluaturi
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • marmelada, nuttela, crema de vanilie, crema de ciocolata (pentru umplut)

Ingrediente crema de ciocolata pentru cornuri

  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 50-60 g ciocolata de care doriti (eu am folosit ciocolata cu lapte)

Mod de preparare aluat cornuri pufoase cu ciocolata

  • Incalzim foarte putin laptele (laptele sa nu depaseasca temperatura corpului. Deci, sa aiba in jur de 35°C). Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el.
  • Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele.
  • Adaugam si ouale intregi si framantam pana la omogenizare.
Cornuri pufoase cu ciocolata - aluat
  • Adaugam treptat laptele si amestecam pana il inglobam in aluat. In cazul in care ramane putin lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina si framantam pana obtinem un aluat compact si elastic.
  • Punem aluatul la crescut 2 ore, intr-un loc ferit de curenti de aer reci (eu il pun in cuptorul stins dar preincalzit in prealabil pt 20 minute la 40 grade. Creste super frumos si mai repede)

Mod de preparare crema de ciocolata

  • Amestecam faina, zaharul si cacaua apoi adaugam treptat laptele amestecat cu apa si amestecam.
  • Punem crema pe foc mic si adaugam si ciocolata rupta in bucatele.
  • Amestecati in aceeasi directie pana se ingroasa. Stingem focul, acoperim crema cu o folie de platic alimentara ( asezata direct pe suprafata cremei) si o lasam sa se raceasca.
Cornuri pufoase cu ciocolata - crema de ciocolata

Cum modelam cornurile pufoase cu ciocolata?

  • Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in 3 portii egale. Intindem fiecare portie de aluat pe planul de lucru usor infainat, intr-o foaie groasa de 0,3-0,4 cm. O taiem cu un cutit in triunghiuri, punem o lingurita de crema in partea lata superioara a fiecarui triunghi si o rulam de la baza spre varf.
Cornuri pufoase cu ciocolata - aluat intins si taiat
  • Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
  • Le ungem cu un amestec de lapte (1 lingura) si un galbenus si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pt 15 minute.

Cornuri pufoase cu ciocolata - la dospit si cornuri coapte in tava

  • Rezultatul? Niste cornuri cu ciocolata incredibil de pufoase si gustoase.
Cornuri pufoase cu ciocolata sectiunePofta buna!!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cornuri pufoase cu ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 281 Review(s)

123 comentarii la “Cornuri Pufoase Cu Ciocolata

  1. Anonymous spune:

    Buna Laura! Ai retete minunate pe blog!
    Ziceai ca tb sa coci 30 de cornetti pt sotul tau, care ar fi cantitatile?

    Roxana

  2. Laura spune:

    Multumesc mult Roxana draga!! Am folosit aceleasi cantitati ca cele din reteta numai ca am intins foaia mai subtirica si am facut cornetti mititei. Au iesit 24 nu 30 cat planuisem eu dar e f bine si asa. Daca vrei sa ii faci mari te sfatuiesc sa faci aluatul dintr-un kg de faina. Dar sa tai totusi foaia in triunghiuri mai micute pentru ca ei cresc foarte mult. Te pup!!

  3. Laura spune:

    A si am uitat sa iti spun ca am pus in aluat 100 gr de zahar in loc de 150. Aluatul creste mult mai rapid si mai bine asa. O sa modific si in reteta cantitatea de zahar.

    • Mirela spune:

      Buna seara! Asta seara am facut cornulete cu reteta d-voastra si tin sa va spun ca au iesit mai bune ca 7days ,nu ma asteptam! Le-am umplut cu nutella,iar ingrendientele le-am pus cu aproximatie ca nu am gasit nimic gradat in casa! Au iesit foarte gustoase si foarte pufoase si moi,exact ca in poza! va multumesc.Mirela

  4. Chii spune:

    Sunt oficial cazuta pe spate din cauza acestei retete, nu ma asteptam sa iasa atat de bune si mai ales sa-mi iasa mie atat de bine din prima iar aluatul e asa de bun incat cred ca merg facute si goale, fara umplutura in cazuri de forta majora :D. Ca sa nu mai spun ca atunci cand se coc miroase de-ti vine sa faci dansul ploii in jurul cuptorului de nerabdare. Din pacate chestia cu "sunt pufoase si a doua zi" nu prea mi-a iesit la socoteala, nu de alta dar cand am vrut sa verific am gasit castronul gol. Acum astept sa se intoarca ai mei si sa-i intreb pe ei…da, au plecat miseleste de acasa dupa ce le-au halit pe toate. Oricum, multumesc pentru inca o reteta delicioasa ^__^

  5. Laura spune:

    Vai Chii ce m-a distrat comentariul tau!! Stii ca asa am patit si eu cand i-am facut prima data? Am oprit cativa special sa vad cum se comporta a doua zi si cand sa ma duc sa-i pipai ia-i de unde nu-s!! Numai ca al meu scump sot era acasa si avea un zambet sugubat intins pe toata fata. Nu i-am zis nimic ca m-a pufnit rasul cand l-am vazut.
    Te pupic si iti multumesc ca i-ai incercat!!

  6. Nicol spune:

    Draga mea Laura uite ca am facut si acesti cornetti care sunt deliciosi,daca nu-i faceam acest weekend cred ca pana la celalalt nu mai rezistam.Insa eu i-am umplut cu gem de prune si cred ca am pus cam mult pt ca a dat pe afara dar in rest se topesc in gura.Dar doar asa data viitoare nu voi mai gresi.Multumesc si te pup.Gata pe azi cu bucataria trebuie sa ies la plimbare.

  7. Laura spune:

    Nicol scumpa tare ma bucur ca i-ai incercat. Si mie imi plac tare mult si o data i-am umplut si eu cu gem din belsug si a cam dat pe dinafara. Te pupic draga mea si mulumesc mult mult!!

  8. Anonymous spune:

    Buna! De vreo saptamana de cand am aflat de acest blog ma invart cam in fiecare zi pe el…Dulciurile sunt extraordinare!Pacat ca l-am descoperit acum cand intentionez sa incep o dieta. Va trebui sa mai astepte putin dieta…Voiam sa te intreb daca aluatul de la cornetti merge facut si la masina de paine. Eu nu prea am timp de framantat pentru ca am un bebe mic. Mult succes in continuare si felicitari pentru realizarea acestui blog!

  9. Laura spune:

    Bine ai venit anonim si ma bucur mult ca iti place aceasta reteta. Sigur ca merge facut aluatul la masina de paine. Pui in cuva ingredientele lichide si termini cu faina si drojdia care nu trebuie sa intre in contact cu lichidul. Te pup si iti multumesc pentru vizita.

  10. Anonymous spune:

    Chiar sunt super cornurile astea asa ca acum am pus de-un aluat pentru a doua oara. Umplu o parte cu nutella si alta parte cu gem de caise.
    Sunt foarte pufoase si de data asta poate mai raman si pentru maine, ca sa vad daca isi pastreaza pufosenia. Multumesc. Giana

  11. Laura spune:

    Ce umpluturi minunate ai ales draga Giana!! sa imi spui daca ai reusit sa pastrezi unul pentru a doua zi si cum s-au mentinut. Pupicei si weekend minunat sa ai draga mea!!

  12. Vanda spune:

    Am incercat si eu reteta de cornetti desi nu eram convinsa ca o sa imi reuseasca pt. ca am cuptor pe gaz si de obicei se ard prajiturile inainte sa se coaca. Pana acum am facut doua zile la rand cornurile, a doua oara am pus si branza dulce in loc de nutella si au iesit foarte bune. Iti multumesc pentru reteta asta si deja am pus ochii pe inca cateva retete care as vrea sa le fac. Ma gandesc deja sa imi iau cuptor electric ca sa nu am strangere de inima de fiecare data cand bag in cuptor coca. 🙂
    Imi place foarte mult blogul tau pentru ca e realizat cu minutiozitate si pe intelesul tuturor. Iti doresc sanatate si retete gustoase pentru noi in continuare! 🙂 Vanda din Brasov, 33 ani

  13. Laura spune:

    Bine ai venit Vanda draga si ma bucur tare mult sa aud ca ti-au placut cornetti. Eu iubesc tare mult reteta asta si ma bucur cand aud ca place si altora. Cuptorul electric este excelent si ti-l recomand din toata inima.
    Sarbatori Fericte langa cei dragi si te mai astept pe la mine!!

  14. Anonymous spune:

    am facut si eu cateva prajituri de ale tale si sunt foarte incantata de ele; te a felicitat sotul meu care a spus ca noroc cu blogul tau ca numai asa intru si eu in bucatarie 😛
    acum dospeste aluatul si…GHINION! e gata gazul din butelie. vreau sa te intreb daca sta aluatul dospit la frigider pana maine.
    astept cu nerabdare raspunsul tau.

  15. Laura spune:

    Draga Anonim iti multumesc mult ca ai incercat din retetele mele si ma bucur ca v-au placut, tie si sotului tau. Imi pare rau ca nu am putut sa iti raspund ieri in legatura cu aluatul. Il poti tine 1 zi la frigider iar a doua zi il scoti, il lasi cam 1 ora sa inceapa sa creasca din nou dupa care te apuci de cornetti.

  16. Anonymous spune:

    am revenit. a trebuit sa pun aluatul in congelator deoarece in frigider tot crestea.desi nu lucrez duminica acum am facut cornuletele si pot spune ca au iesit foarte bune. s au ars putin pe fund iar pe deasupra cornurile s au intarit dar acest lucru se datoreaza aragazului meu nou si prost.
    iti doresc sarbatori fericite.

  17. Anonymous spune:

    Draga Laura,am incercat reteta dar mie mi-au iesit destul de tari,nu pufosi cum ti-au iesit tie.Am mai incercat retete de la tine si mi-au iesit foarte bine.Felicitari pt toate retetele.Poate imi dai un sfat

  18. Anonymous spune:

    Laura draga,

    am facut de cateva ori si reteta asta (pe langa cele de focaccia si baps de care m-am indragostit) si mi-au iesit foarte bine: usori, pufosi, gustosi (eu i-am umplut ultima data cu gem de prune Topoloveni ca e mai gros si nu curge in afara cornuletelor). De data asta i-am facut mai mici (sunt mai simpatici asa).

    Ma gandeam sa fac reteta fara zahar si sa umplu cornurile cu ceva sarat (pasta de masline cu nuci). Cum crezi ca ar iesi aluatul fara zahar? Sa incerc sau imi poti recomanda alt aluat sarat pentru asa ceva (cornulete umplute)?

    Multumesc mult!!!

    Miruna

  19. Laura spune:

    Miruna draga mea poti reduce zaharul din reteta ca sa le faci in varianta sarata. Nu se poate elimina de tot pentru ca zaharul ajuta aluatul sa creasca dar daca pui 2 lingurite de zahar o sa-ti iasa foarte bine.
    Te pupic si sa ma anunti cum au iesit!!

  20. Anonymous spune:

    sunt super buni si pufosi acum am mancat trei i-am facut in graba ca deja era o ora tarzie dar au iesit deliciosi am sa mai incerc si alte retete salutari din Spania de aici de la mii de km distanta de tara craciun fericit

  21. Anonymous spune:

    Draga Laura,Am incercat de 3 ori reteta ,si nu stiu de ce imi ies foarte tari cu toate caam respectat tot.Sper sa-mi dai un sfat

  22. Anonymous spune:

    Draga Laura imi plac retetele tale foarte mult,am facut multe dinte ele.Singura reteta care nu vrea sa-mi iasa este reteta de corneti.Nu stiu de ce imi ies tari si nu pufoase.le-m incercat de 3 ori .Crema intradevar este de nota 10.Simona .Astept sfaturile tale

  23. Laura spune:

    Simona draga mea, singura explicatie pentru cornurile care ies tari, ar fi ca le lasi mai mult la cuptor decat timpul prevazut in reteta. Fiind un aluat foarte pufos, nu trebuie lasat ala cuptor foarte mult. In momentul in care se rumenesc sunt deja gata.
    Aluatul creste cum trebuie la tine? Cuptorul e pe curent sau gaz? Pe ce etaj le coci?
    Pup cu dragsi tare rau imi pare ca nu i-au reusit.
    Astept mai multe detalii ca sa le dam de cap.

  24. Anonymous spune:

    Draga Laura,aluatul imi iese foarte bine,probabil coptul este problema.Ii pun in cuptorul cald,Dar apoi reduc focul.Aragazul meu este pe gaz,Si pun tava pe al diolea etaj.Trebuie cornuletele coapte la foc iute?Astep raspuns.Simona

  25. Laura spune:

    Simona draga mea, eu incalzesc cuptorul la 180 grade si apoi le coc tot la 180 grade pe etajul al treilea de jos in sus. Nu le-am incercat nicioadat la cuptorul pe gaz dar eu zic sa faci in felul urmator: incalzesti la maxim cuptorul, sa fie fffff incins, apoi reduci focul si le pui pe al treilea etaj. Neaparat cuptorul sa fie f bine incins inainte de a le baga ca sa se umfle rapid.
    Pup cu drag si tin pumnii!!!!!!!!!!!!!

  26. cristina spune:

    Am facut azi aceste cornuri, tinand cont ca este prima data cand fac un aluat dospit am stat cu frica, acum ma gandesc oare de ce eram asa stresata? Ma uit in farfurie la aceste minunatii, au iesit divine, recunosc ca in aluat am pus coaja rasa de portocala si le-am umplut cu crema de ciocolata recomandata de tine,au crescut minunat. Multumim pentru retete. Te pup.

  27. Laura spune:

    Cristina draga mea, ma bucur mult de to ca ti-au placut!! Te pupic cu mare drag si multumesc mult ca i-ai incercat!!

  28. Magdalena spune:

    Le-am facut de cateva ori deja, si intr-adevar aluatul e f. pufos si se coc asa de repede…sunt simplu de facut si delicioase aceste cornuri. Deja am inceput sa recomand blogul tau prietenelor mele, care sunt incantate de bunatatile pe care le fac, inspirata de tine. Imi place ideea de a unge cornurile cu galbenusul si laptele, cand le scot din cuptor sunt lucioase si nu mai trebuie sa le dau cu nimic pe deasupra.

  29. Laura C spune:

    Super aceste cornulete. Si dupa 3 zile (pastrate intr-un vas de sticla cu capac-parca yena, sau asa ceva se numesc)au fost ultra-pufoase. Cu siguranta am sa le mai fac de multe ori pe viitor(am sa pun mai putina crema insa inauntru:))). Multumesc mult pentru reteta. Nota 10 cu foarte multe felicitari

  30. ella spune:

    buna laura, am facut si eu cornuriile sunt super pufoase si gustoase . eu am facut aluatul in masina de paine . felicitari pt blog

  31. Loredana spune:

    Astazi am facut si eu cornuletele, sunt minunate, intr-adevar sunt foarte pufoase , cu siguranta le voi mai face, multumesc ptr reteta.

  32. Marin Ionela Livia spune:

    Buna Laura!
    Am aflat de blog acum un an de la matusa logodnicului meu si sunt foarte incantata de retetele tale care imi ies de fiecare data!
    Vreau sa te felicit si sa iti doresc un an bun plin de realizari si multa sanatate!
    Am facut zilele trecute Cornetti si mi-au iesit exact ca in fotografiile tale!M-am bucurat foarte tare si sunt FOARTE DELICIOSI!!!Pentru a doua zi nu a mai ramas nici unul, asa ca maine am sa fac din nou. De altfel si Scones si limbi de pisica mi-au iesit foarte bine insa le-am dat si prin ciocolata si sunt foarte bune!
    O seara frumoasa!

    • Laura spune:

      Livia, draga mea, iti multumesc mult ca ai incercat retetele mele si ca ti-au placut!!
      Pupicei cu mare mare drag si un 2012 plin de realizari, fericire si multa snatate!!

  33. adriana spune:

    buna,draga laura.am incercat si eu cornetti si cornetti cu iaurt, si vreau sa spun ca sunt absolut delicioase.o sa mai incerc si alte retete cu siguranta :))

    • Laura spune:

      Adriana, draga mea, ma bucur atat de mult ca ti-au placut!!
      Pup dulce dulce si te mai astept cu drag sa incerci si alte retete!

  34. The Cookie Monster spune:

    Draga Laura,

    Cornuletele mi-au iesit acceptabile, dar cu siguranta din cauza ingredientelor mele. Am suspectat ca drojdia nu a fost chiar buna, dupa cum a crescut aluatul, dar am hotarat sa continui cu coptul oricum. Nu mai reusesc sa coc inca o data reteta de cornulete pentru ca UMPLUTURA este succesul bucatariei mele. De cand am facut-o prima data, sotul meu cere saptamanal sa-i fac umplutura si o serverste pe post de crema/budinca de ciocolata din caserole. Umplutura ta ma face un pic geloasa ;), caci ii place prea tare sotului si nu mai reusesc sa-l conving sa coc si alte retete. Azi am zi libera si chiar acum am pe foc inca o portie de umplutura, care sa fie gata si racita in caserole pana vine el de la lucru. Mai sunt inca multe retete aici pe site pe care trebuie sa le incerc. Te pup.

    • Laura spune:

      :)))) Vai ce m-ai facut sa rad cu umplutura!! Exact asta am patit si eu prima data cand am facut-o. A disparut imediat, asa ca a trebuit sa o refac.
      Pup dulce dulce si foloseste intotdeauna drojdie dintr-un pachetel sigilat si aflata inca in termenul de garantie.

  35. Nicoleta spune:

    Extraordinar de bune si pufoase mi-au iesit,chiar si in dimineata asta erau la fel ca aseara.Am fost insa incantata de felul cum s-au copt tinand cont ca cuptorul meu nu rumeneste deasupra.Dar am citit toate comentariile si am urmat sfatul tau de a incalzi la max cuptorul si apoi il fixez la 180 grade si s-au copt f fain(am cuptor pe gaz).Crezi ca regula ar fi valabila pt toate aluaturile dospite? daca da, am scapat in sfarsit de un stres.
    Am sa le refac cu siguranta.Apropo,timpul de coacere a fost de 25 minute,dar dupa 15 min am intors tava sa se rumeneasca uniform.
    Nota 20 pt tot ce faci,fara modestie.

    • Laura spune:

      Nicoleta, draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!! Cuptoarele pe gaz sunt un pic problematice la cacapitolul rumenire dar daca il incingi bine inainte, se vor rumeni frumos.
      Metoda asta e valabila pentru toate aluaturile.
      Pup cu mare drag!!

  36. Apetito spune:

    i-am facut de Paste
    a fost un pic de chin, anume…i-am facut din doar 250 grame de faina
    dar…sunt extraordinar de buni si pufosi

    eu consum „nebunii” doar a doua zi de dimineata…si asta a reprezentat imediat si „proba de foc”, pe care au trecut-o cu brio: sunt la fel de pufosi, nu mai zic nimic de gust…multumesc de reteta!

    • Laura spune:

      Betty, draga ea, tare ma bucur ca ti-au placut.
      Si noi tot dimineata consumam nebunii, desi uneori mai incalc regula asta.:))
      Pup dulce!

  37. ANGHEL VIOLETA spune:

    Buna draga Laura,vreau sa iti multumesc pentru toate retetele ,tale minunate si sa-iti dea Dumnezeu multa putere de munca sa poti,posta cat mai multe lucruri minunate cum ne-ai obisnuit deja,eu am decoperit de curand blogul tau si sunt fascinata de el incat vreau sa exersez toate retetele tale ,cu care vreau sa uimesc toate cunostintele mele si pe familia mea!TE PUP CU MARE MARE DRAG SI ITI UREZ TOATE CELE BUNE.

    • Laura spune:

      Violeta, draga mea, iti multumesc di suflet pentru cuvintele tale!
      Te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  38. maryanne spune:

    Laura, tocmai le-am scos din cuptor. vreau sa-ti spun ca-s delicioase!!!

    inca sunt surprinsa sa vad ca tot ce am incercat de pe site-ul tau mi-a iesit 🙂 surprinsa de mine si de claritatea retetelor tale…

    multumesc pentru tot!!! 🙂

  39. ANGHEL VIOLETA spune:

    BUNA Laura,ce mai faci ,vroiam sa te intreb daca pot face cornetti inlocuind untul cu margarina sau cu altceva alta grasime ,tu ai incercat si cu alceva multumesc pupici multi!

    • Laura spune:

      Violeta, draga mea, nu i-am incercat decat cu unt dar cu siguranta ies si cu margarina. Cu ulei nu te sfatuiesc sa ii incerci.
      Pup cu drag!

  40. VIOLETA spune:

    DRAGA LAURA,AZI I-AM INCERCAT PT PRIMA DATA,VREAU SA SPUN TUTUROR CA ESTE O MINUNATIE DE RETETA CU CARE NU VOR DA GRES SI CARE VA FI APRECIATA ,DE INTREAGA FAMILIE SI TOTUL DATORITA TIE, LAURA MULTUMESC DIN SUFLET .

  41. bianca spune:

    Buna Laura,
    Am facut si eu aceste cornuri. N-am cuvinte sa spun cit sunt de bune.Sotul meu a mincat aproape o tava S-au mentinut pufoase si a 2 a zi.Te pup.O seara placuta.

  42. bianca spune:

    Draga Laura,
    Am facut aceste cornetti cu crema prezentata si totusi mi se pare cam moale,destul de dificil de lucrat cu ea. Prima data cind am facut cornetti i-am facut cu finetti si au iesit foarte bune. Oricum multumesc pentru reteta. Te pup.

    • Laura spune:

      Bianca, draga mea, nu s-a intarit crema nici dupa racire? Nu trebuie sa fie o crema tare ci asemanatoare cremei de vanilie pentru cremes. Daca iese mai densa, se intareste la copt mult prea mult.
      Pup cu drag!

  43. Laura spune:

    Buna, Laura. Multumesc pentru retete. Toate prajiturile pe care le-am facut (de pe blogg-ul tau)au iesit delicioase si au fost tare laudate. La reteta asta as vrea sa intreb daca pot folosi branza? Sunt fan placinte sau cornuri cu branza.Multumesc.Te pup si tine-o tot asa.

  44. Mirabela spune:

    Acum merg la bucatarie sa fac 2 porti de corneti, nu de alta dar nu ma risc sa mi se spuna ca am facut prea putin :D. Si o sa fac o portie cu ciocolata 🙂 si o portie cu mere. Asta asa ca sa ne incarcam bateriile pe vremea asta ploioasa. Multi pupici din Germania cea ploioasa . 🙂 :*

    • Laura spune:

      Mirabela, draga mea, spor sa ai si pofta buna la cornetti! Tare dor mi-e de Germania in perioada asta. Anul trecut eram acolo acum…Poate ajungem si anul acesta, macar pentru 1-2 luni.
      Pup cu drag!!

  45. Sinziana spune:

    Buna, Laura!

    Am facut ieri tura doi de cornetti, doar ca de data asta le-am umplut cu rahat turcesc. O minunatie. Sotul meu nu mai vrea nici un alt dulce, asa ca m-am aranjat rapid. Acum ma pregatesc sa fac chiflele hamburger. Sper sa iasa la fel de bune.
    Te pup!

  46. ramona spune:

    am incercat si aceste minunate cornuri si au iesit super.copiii mei le adora,le fac destul de des,decat sa manance cumparate sunt mult mai bune si mai sanatoase,iti multumesc pt reteta.te pup

  47. Dana spune:

    Cornurile acestea sunt dementiale. Le-am executat astazi si au iesit perfect. Sunteti grozava. Regret ca doar acum v-am descoperit, dar am sa incep in forta sa va fac retetele. Mi-ati castigat inima cu aceste cornuletze :-). Sa aveti o seara frumoasa !!!

  48. Mihaela.B. spune:

    Buna Laura,
    Cate bucati de cornuri ti-au iesit din aceste ingrediente?Cat trebuie sa astept(aproximativ) pana isi dubleaza volumul?multumesc

    • Laura spune:

      Draga mea, mi-au iest 6 cornuri mari. Daca le faci mai micute, iti ies in jur de 12.
      Isi dubleaza volumul in cca 60 minute, depinde de locul in care le lasi sa dospeasca.

  49. buican mirela spune:

    Buna Laura,sunt o cititoare fidela a retetelor tale si sunt, si pasionata de bucatarie in special de cofetarie.Am incercat cateva retete,mi-au iesit super, dar mai ales cornurile au iesit foarte bune si foarte pufoase.Salutari din Belgia

  50. Marie spune:

    Imi pare rau dar mie nu mi au placut la gust …. Lipseste savoare…. Gustul lasa de dorit…. Am urmat reteta pas cu pas …. Sunt retete mult mai bune… Imi pare rau de timpul pierdut..

    • Laura spune:

      Draga mea, nu ti-a crescut aluatul sau nu ti-au crescut cornurile in timpul coacerii?
      Astept raspunsul tau ca sa vedem ce s-a intamplat.

  51. Nicoleta spune:

    Buna Laura,

    Am facut ieri aceste minunate cornuri.sunt delicioase.astazi sunt la fel de pufoase.Am fost putin ingrijorata ca nu vor iesi cum trebuie pt ca locuiesc in Anglia si nu gasesc drojdie proaspata, asa ca am folosit uscata.de asemenea nu am avut unt, asa ca am folosit margarina, si in crema am pus nutella in loc de ciocolata. Dar rezultatul minunat!

    Multumesc!

  52. Simona spune:

    Buna! Am facut reteta la un cuptor pe gax cam vechi si intr adevar ies putin tari dar mie mi se par buni si asa avand in vedere ca nu am mare experienta in bucatarie. Pot folosi reteta si pt cozonac? Ms mult!

  53. Catalina spune:

    Draga Laura,
    I-mi place blogul tau si i-mi pare bine ca l-am descoperit . Multumesc mult pentru reteta asta de cornuri cu ciocolata (care e prima incercata de pe blogul tau)!! Foarte bune au fost 🙂 Le-am facut astazi si mai am 4 🙂 Vreau sa-ti spun ca au fost si pe gustul unei prietene de-a mele din India, care ne-a vizitat astazi 🙂 si vrea sa-i traduc reteta sa le faca si ea pentru familia ei!!
    Toate cele bune si multumesc inca o data! De abia astept sa incerc si alte retete minunate pe care le ai aici 🙂
    Cu drag, Catalina xx

  54. Jasmine spune:

    Atât de pufoase și de bune au ieșit! Şi cât de bine miroseau cât erau în cuptor! Bașcă dieta mea e drastic amenințată cu rețeta asta! M-ai omorât, Laura, m-ai omorât!

  55. georgiana spune:

    Cea mai tare reteta….doar ca mie nu miau iesit casa pufoase….oare pt ca am pus laptele un pic mai cald nu mia crescut painea….pt ca in rest am facut exact ca in reteta…te rog rsp ca data viitoare sami iasa la del de pufosi….ca sigur o sa mai FIE i data viitoare…is prea buni….

  56. Catalina spune:

    Draga Laura,

    Vreau sa mai fac un rand de cornuri dupa reteta ta super minunata, dar de data asta vreau sa le umplu cu custard (o crema din lapte si oua). E preferata sotului meu si vreau sa-i fac pe plac 🙂 Vreau sa te intreb daca stii cumva o reteta de custard pentru umplut cornurile? Pot sa google o reteta (sau pot sa fac custard din pudra pe care o am) dar nu sunt sigura cum trebuie sa aiba consistenta dat fiind ca o folosesc, ca umplutura si nu direct mancata cu un desert 🙂
    Multumesc mult!
    Catalina xx

  57. Nicoleta spune:

    Acum am terminat și eu cornurile cu ciocolată și sunt delicioase. Mulțumesc pentru rețetă. Acum sa vedem dacă vor mai rămâne pentru mâine dimineață. Mult succes în continuare.

  58. gabi c spune:

    Am facut si eu azi reteta dar cu faina integrala cu seminte si in loc de zahar am folosit fructoza au iesit dementialeeeee. Sunt foarte pufoase!!!!! Multumesc din suflet pentru reteta :* sunteti o adevarata artista in bucatarie. Va pup

  59. DANIELA spune:

    Oficial reteta mea preferata!!tocmai le-am scos din cuptor,delicoase e putin spus.se fac foarte usor.am respectat intocmai reteta si au iesit minunate.e pentru prima data cand framant coca si eram cam sceptica.am ramas uimita cum s-a triplat cantitatea aia mica de coca:)).recomand cu drag tuturor!

  60. oana spune:

    Multumesc mult pentru reteta, Laura! Au iesit extraordinare: le-am umplut cu gem de gogonele verzi cu amaretti.. Imagineaza-ti cum au iesit de bune si pufoase ca au trecut proba de foc: soacra-mea careia nu-i place nimic din ce fac mi-a facut complimente, a spus ca sunt nemaipomenite si mi-a cerut cornulete ca sa le dea si prietenelor. Multumesc inca o data!xxx

  61. Radulescu Oana spune:

    Buna ziua..chair azi am incercat reteta si au iesit super bune. Dar am facut coca putin in alta ordine, cu drojdie granule, in plus cand m-am apucat sa framant aluatul..am adaugat si cateva picaturi de ulei. Precizez ca am cuptor eletric si le-am copt in primele minute cam la 190 grade, dupa cam aproximativ 10 min am ridicat la 200 C, in total cam 15-20 minute. Multumesc pt reteta.

  62. Camelia spune:

    buna seara. Imi spune-ti va rog la ce temperatura trebuiesc coapte? Cuptorul meu Este electric ventilat. Multumesc

  63. Melania spune:

    Buna, Laura! Studiez de ceva vreme retetele tale si m-am decis sa incep cu aceasta. Cornurile au iesit delicioase. Le-am umplut cu Nutella si branza dulce cu stafide si m- am jucat putin facand si mai mici si mai mari ca sa vad cum se comporta aluatul. F bune, deliciu! Nu stiu cum sa postez si o poza sa vezi dovada

  64. Cristiana spune:

    Buna Laura!

    Astăzi am încercat si eu rețeta. Cornurile sunt foarte gustoase dar nu atat de pufoase cum ma așteptam. Am lăsat Coca la dospit aprox 3 ore si a crescut. Apoi, dupa ce am rulat cornurile, nu si-au dublat volumul. Cred ca aici a fost problema. Cam cat timp ar trebui ținute in tava inainte de a le baga la cuptor?

    Si inca ceva…parca se simte puțin mirosul de drojdie dupa ce sunt gata. Oare unde am greșit? ☹

    Mulțumesc mult pentru sfaturi!

    Cristiana

    • Laura Adamache spune:

      Draga Cristiana, ai lasat prea mult timp aluatul la dospit. Daca timpul de dospire este prea lung, cornurile nu vor mai creste cum trebuie sau, daca totusi cresc, se lasa la cuptor. Gustul drojdiei se simte tot din aceasta cauza.
      Data viitoare lasa aluatul la dospit maxim 2 ore, asa cum scrie in reteta.
      Cu mult drag!

  65. Seila spune:

    Bună! Am găsit aceasta rețetă din întâmplare, aștept sa vad rezultatul! După comentarii sunt sigura căci vor ieși bune!

  66. CrisTina spune:

    Mulțumesc pentru rețetă. Eu i am făcut integral la masina de pâine, sunt copiii in extaz. Crescuți, pufoși, gustoși.

  67. Anca spune:

    Draga Laura, e a 5 a oară de când am făcut cornurile astea. Prima data nu prea mi-au ieșit foarte frumoase estetic, dar la gust, minunate. Am avut probleme cu crema, pe de altă parte. A fost mult prea lichidă. Am încercat să o dreg eu dar nici o șansă. Nu m-am indurat sa o arunc și am pus-o la congelator. Data următoare când am făcut cornurile am folosit-o îngroșata cu nucă măcinată. Ziceam ca mănânc cozonac! Foarte bune,pufoase și moi! Tot timpul fac cantitate dublă ca să ne ajungă și dimineața. ?? Azi vor fi umplute cu Nutella, după cerința soțului. Mulțumesc de rețetă!

  68. Dana Ionescu spune:

    Foarte bune ! Felicitări și mulțumesc pentru rețetă ! Și pentru că suntem la final de an …… LA MULȚI ANI !

  69. Daniella I. spune:

    Buna , am facut multe din retetele tale si am de fiecare data aceeasi intrebare:)
    Cum faci sa nu iasa afara umplutura din cornuri ( am facut mai multe retete de cornuri/ cornulete , umplute cu gem sau ciocolata ) si de fiecare data cel putin jumate din umplutura iese afara In timpul coacerii… Aveti vreun sfat pt asta ? Multumesc!

  70. Dana spune:

    Buna urmăresc Rețetele tale de multă vreme și sunt superbe . In cazul in care folosesc drojdie preaf câte grame îmi recomanzi și dacă ies tot atat de pufoase cornurile?? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor