Chec Picant din Piept de Pui


Chec picant din piept de pui, aperitiv delicios

Chec picant din piept de pui felii
Chec picant din piept de pui, reteta aperitiv pentru sarbatori
Checul picant din piept de pui era si inca este piesa de rezistenta a meselor festive organizate de mama mea. Imi amintesc cu drag de casa ori de cate ori il prepar. Este delicios atat cald cat si rece.
Reteta de chec cu carne de pui este foarte simpla si rapida, cu drag va recomand sa o incercati de sarbatori.

Ingrediente – Chec picant din piept de pui

  • 500 g piept de pui
  • 3 oua medii
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 tulpina telina apio
  • 5 catei usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei iute mic rosu (optional)
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper din belsug
  • 100 g parmezan /cascaval ras
  • 3 felii groase paine inmuiate in lapte si stoarse bine

Mod de preparare – Chec picant din piept de pui

  • In cazul in care dispuneti de un robot, taiati in bucatele potrivite pieptul de pui fara pielita, telina, ceapa, usturoiul, ardeiul si patrunjelul si mixati-le, iar daca nu aveti un robot, le puteti da prin masina de tocat.
  • In compozitia obtinuta, adaugati si 2 linguri smantana, (restul se pastreaza pentru uns checul inainte de coacere), ouale, sare si piper din belsug si feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse foarte bine.
  • Framantam aluatul de chec picant pana la omogenizare.
  • Tapetati o forma de chec cu unt si pesmet si asezati compozitia checului picant din piept de pui in ea, niveland-o cu o lingura sau o spatula.
  • Se pune deasupra smantana ramasa si 100 g parmezan sau cascaval ras .
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180°c pentru 1 ora, dupa care se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma si dupa ce este rece, se rastoarna pe un platou si se serveste.
  • Este delicios acest chec cu carne de pui.
Pofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec picant din piept de pui
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

17 comentarii la “Chec Picant din Piept de Pui

  1. Laura spune:

    Foarte apetisanta varianta ta de chec Anonim!! Chimenul nu pot sa spun ca imi place ff mult dar branzica daaaa!! Multumesc pentru vizita si te mai astept pe la mine!!

  2. Laura spune:

    Mari draga mea scuza-ma ca raspund atata de tarziu. Parmigiano reggiano este parmezan dar se poate inlocui cu cascaval mai uscat ras. Te pup!

  3. Anonymous spune:

    Trebuie sã îl fac neapãrat, parmezanul e foarte scump la noi…incerc cu ce am, oricum merçi de retetã si mi-a plãcut mult masa ta de Crãciunul trecut.

  4. Iris1211 spune:

    Astazi am descoperit blogul tau in urma interviului acordat de tine si ma minunez la fiecare reteta care o citesc.
    Te anunt ca deja am inceput sa listez multe din retele tale si abia astept sa le pun in practica, insa am o nelamurire: tu specifici de fiecare data temperatura la care se coace si eu nu am cuptor cu optiunea de a seta temperatura. Ai idee echivalentul la 180 gr de ex la ce nivel ar trebui sa fie la cuptor cu nivele de caldura (1,2,…)?
    Pana imi vei raspunde iti multumesc ca existi si ca ne impartasesti si noua experientele tale culinare.
    Mult succes in continuare.

    Te pup.

  5. nicoleta marinescu spune:

    A iesit foarte bun checul….se mananca din el si la micul dejun…:))…l-am facut aseara si nu am pus ardei iute pentru ca mananca si puiul meu de 2 anisori dar a iesit apetisant….multumesc pentru reteta si abia astept sa o incerc pe urmatoarea…imi plac mult si fotografiile…
    Te pup si cred o sa incerc si mucenicii tai moldovenesti ….asta am citit la prima ora…:))
    La cat mai multe retete ….

    • Laura spune:

      Mara, draga mea, este perfecta smantana pentru gatit cu o consitenta mai cremoasa (nu din cea dulce care se mixeaza pt frisca ci smantana pentru gatit).
      Pup si spor la gatit!

  6. MP spune:

    Nu obisnuiesc sa comentez pe blog-uri, o fac insa pt rezultatul acestei retete. Splendid! Fin, aromat si super gustos. Eram reticenta la folosirea smantanei insa gustul este peste cuvinte.
    Multumesc pt aceasta reteta (dar nu numai, de multe ori m-am inspirat de aici)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor