Nutella Dukan


Indiferent de dieta pe care o tinem, dulcele reprezinta intotdeauna o problema, nu? Iata ca dieta dukan ne ofera una dintre cele mai apreciate si cunoscute creme, si anume, nutella.

Am facut cateva modificari fata de reteta originala si am obtinut o nutella, zic eu, mult mai buna si mai ales mai sanatoasa decat cea din comert.

Se face mai mult decat simplu si se poate servi unsa pe o felie delicioasa de paine dukan (in imagini apare si painnea pe care o voi posta curand) sau pentru inghetate, semifreddo, pentru preparare unui delicios frosting pentru cupcakes, etc.

  • Timp preparare: 5 minute
  • Tip reteta: croaziera dukan
  • Portii: 4 

Ingrediente

  • 120 gr lapte praf degresat (aliment tolerat)
  • 20 gr cacao degresata (aliment tolerat)
  • 160 ml lapte 0,1% grasime
  • indulcitor lichid dupa gust
  • esenta de alune

Mod de preparare

  • Amestecam laptele praf cu cacaua. Turnam treptat laptele lichid si amestecam incontinuu ca sa evitam formarea cocoloaselor.
  • La sfarsit adaugam indulcitorul si esenta de alune.
  • In cazul in care s-au format cocoloase, treceti crema printr-o sita cu gauri mici.
  • Crema obtinuta are o consistenta mai lichida dar, dupa cateva ore in care o vom tine la frigider, se va intari.
  • O punem intr-un borcan si o bagam in frigider pentru 4-5 ore sau, cel mai bine, toata noaptea.
  • Este delicioasa!!

In cate zile putem consuma nutella?

  • Nu uitati ca in croaziera, aveti voie sa folositi doar 2 alimente tolerate/zi.
  • In aceasta reteta, am folosit cacao si lapte praf, deci 2 alimente tolerate.
  • Putem folosi 3 linguri de lapte praf/zi. Conform antrenorilor de pe site-ul oficial dukan, 1 lingura de lapte praf = 12 gr, deci doza totala de lapte praf pe care o putem folosi zilnic este de 36 gr.
  • Avem voie sa consumam 7 gr cacao dregresata cu un maxim de 11% grasimi/zi.
  • In concluzie, nutella dukan se va consuma in 4 zile de catre o persoana si in 2 daca tineti aceasta dieta in cuplu.

Ce facem daca nu avem cacao dregresata si aroma de alune?

  • Puteti transforma nutella intr-o delicioasa crema de cafea, inlocuind cacaua cu 1-2 linguri de cafea solubila (100% cafea) si eliminand aroma de alune.
  • Rezultatul: delicios!!

Si daca nu sunteti la dieta?

  • In acest caz, puteti folosi cacao, lapte si lapte praf cu un continut ridicat de grasimi iar indulcitorul il puteti inlocui cu zahar pe care-l dizolvati in laptele lichid inainte de prepararea cremei.
  • Pentru ca nu am incercat sa o fac in aceasta versiune, va recomand sa faceti o proba din jumatate sau chiar din sfertul ingredientelor din reteta. Daca va multumeste rezultatul, o puteti face cu gramajul intreg.
Pofta buna, weekend frumos si dieta usoara !!

Autor: +Laura Adamache

Print Friendly, PDF & Email

104 comentarii la “Nutella Dukan

    • Laura spune:

      Ioana, eu folosesc stevia rebaudiana, indulcitor lichid rezistent la copt si in pastile pentru cafea sau alte bauturi reci.
      Exista foarte multe tipuri de indulcitori dar eu am ales stevia pentru ca este 100% naturala.

  1. Roxana spune:

    Cu asa dulce cred ca o sa incep si eu curand dieta Dukan! Eram cumva in cumpana, dar acum stiu ca trebuie! Multumesc! 🙂

  2. Bianca spune:

    Ma bucur foarte tare ca te-ai gandit sa postezi retete pentru dieta Dukan, eu de duminica ma ‘imbarc’ in croaziera (dupa cinci zile de atac), si abia astept sa ma apauc de nutella.
    Dar daca nu am gasit lapte praf degresat, nu se poate inlocui cu amidon de porumb sau altceva? (Intrebarea e valabila si pentru rulada cu crema de ciocolata Dukan).
    Mult succes cu dieta dar si cu retetele!! 🙂

    • Laura spune:

      Bianca, draga mea, mult succes cu dieta!! Ma bucur tare mult ca iti vor fi de ajutor retetele mele.
      Draga mea, din pacate laptele praf nu poate fi inlocuit cu amidon. Sunt doua ingrediente foarte diferite si din aceasta cauza nu le poti inlocui.
      Pup dulce dulce!!

  3. bianca spune:

    Demult cautam reteta de nuttela facuta in casa.Vreau sa te intreb ce s-a intimplat cu site-ul ca nu mai gasesc nici o reteta. Te pup.O zi buna

    • Laura spune:

      Bianca, scumpa mea, ieri s-a updatat baza de date a blogului (update-ul acesta se face regulat) si din cauza aceasta au disparut pentru scurt timp, categoriile.
      Acum se vad la tine, da?
      Pup dulce si tare ma bucur ca iti place reteta!

  4. Poliana spune:

    Cat de bine arata, am o pofta teribila..Am sa o incerc si eu dar in varianta normala, sa vad ce iese. Daca reuseste reteta, am sa vin de graba sa-ti spun! Pupici si spor la dieta! 😉

  5. Alexandra spune:

    Laura, e dementiala chestia asta!!! Si eu sunt la dukan de 2 luni, am slabit 10 kg in timpul asta. Chiar eram in pana de idei cu dulciurile, am incercat cate altele dar crema asta e fff buna! Am injumatatit cantitatile de la inceput ca in caz ca o sa imi placa f mult si n-o sa ma pot abtine sa nu mananc tot, macar sa fie mai putin. N-am avut esenta de alune, nici nu cred ca se gaseste in Romania, eu cel putin n-am vazut. Dar am pus de vanilie si a fost f buna si asa. Yummy.

    • Laura spune:

      Alexandra, draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut!! Pup dulce dulce si felicitari pentru kilogramele eliminate!!!
      Pup dulce si dieta usoara in continuare!!!

    • Laura spune:

      Draga mea, sigur gasesti in magazinele online. Aici se gasesc toate produsele dukan in farmacii dar eu le cumpar dintr-un magazin online unde imi fac cumparaturile de ani de zile. Sunt foarte multumita si de calitate si de preturi.
      Pup dulce!

  6. Daniela spune:

    Laura, sunt si eu la dukan si am facut de 2 ori aceasta crema. Este foarte buna si foarte usor de preparat. Chiar acum pregatesc si budinca de lapte iar in weekend vreau sa incerc reteta de paine. Iti multumesc pentru retetele postate si astept cu maxim interes si altele.

    P.S. Cand nu eram la dieta am facut si „Fantani de dragoste” si au fost absolut magnifice.
    Pupici!

  7. Raluca B spune:

    Am facut ieri o portie de cacao si azi am gustat…e foarte buna si zilele astea o sa incerc si varianta cu cafea solubila.mentionez ca nu tin dieta dukan. Multumim pentru reteta.pupici

  8. Alina spune:

    Tocmai am facut-o, dar am folosit esenta de rom, neavand cea de migdale. Inainte sa o pun la frigider am gustat-o. Este absolut delicioasa! Cred ca imi va fi greu sa o impart in 4, dar ma voi stradui. Multumesc pentru reteta!

  9. Adina spune:

    Am facut si nutella, foarte, foarte buna. As putea pune chiar mai putina cacao pentru ca ii da un gust foarte pronuntat (asta depinde de tipul de cacao folosit). In rest e perfecta, consistenta densa, la fel ca si nutella cumparata desi cand am pus-o la frigider era chiar lichida si nu credeam ca se va intari. Se poate intinde lejer pe paine, clatite, etc. Chiar o reteta buna, merita incercata. Multumesc Laura inca o data :)!

    • Laura spune:

      Adina, draga mea, sigur poti pune mai putina cacao daca are un gust prea pronuntat.
      Pup si ma bucur ca ti-a placut!

  10. Ana spune:

    buna 🙂
    imi facea demult cu ochiul aceasta reteta si azi am executat-o. insa nu stiu ce s-a intamplat, ca mi-a trebuit cam de trei ori cantitatea de lapte praf + cacao ca sa obtin o consistenta aproximativa de crema.. initial, cu cele 140 grame de praf la 160 ml lapte a iesit o… supa 😀
    posibil sa fi fost din cauza zaharului (eu am facut reteta non-dieta), insa pana la urma am scos-o la capat tot adaugand prafuri.. a iesit delicioasa 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, eu am cumparat-o online de pe tibiona.it, un magazin online din Italia.
      Daca o gasesc prin Romania, te anunt cu mare drag!

  11. rebeca spune:

    Am aflat din comentul de mai sus. Nici o sansa in romanica noastra. Dar ne descurcam noi doar suntem tare inventivi. Scuze de deranj.

  12. claudia spune:

    buna
    am o intrebare
    la faza de croaziera pot face clatite dukan cu crema nutella?nu prea inteleg cum tb impartie portiile cum e cu toleratele si ne toleratele
    multumesc

    • Laura spune:

      Claudia, draga mea, sigur ca poti face clatite cu nutella in croaziera.
      In atac nu ai voie, dar din croaziera le poti manca fara probleme. Bineinteles, respectand cantitatile admise zilnic ale ingredientelor tolerate.
      Pup!

  13. tabeja spune:

    Buna,

    Am inercat si eu sa o fac de 2 ori, dar mie nu mi s a intarit. Am lapte praf degresat partial, cu 15% si cacao degresata, cu 11%, zahar am din mesteacan, care arata ca si zaharul normal, insa nu cred sa fie nici asta problema, fiindca se topeste. Pur si simplu nu mi se mai intareste niciodata. se face cumva pe foc si nu scrie? Chiar nu inteleg. Laura, ma poti lamuri, te rog. Merci.

    • Laura spune:

      Tabeja, nu se fierbe nutella. Se preparara la rece.
      In cazul in care nu ti se intareste deloc, mai adauga 2-3 linguri de lapte praf si foloseste zahar rafinat.
      Pup cu drag!

  14. serbanica nela spune:

    buna!
    sotul meu tine regimul Dunkan de care este multumit, acuma este la etapa 2 croaziera si am incercat sa-i fac paine dunkan (bineanteles dupa o reteta dunkan) si nu mi-a iesit. intrebarea mea este ce are voie sa manance in loc de paine si de unde pot cumpara asa ceva. multumesc rumos.

  15. Magda spune:

    De ce nu se poate consuma la „atac”?Laura,multumesc ca-ti faci timp intotdeauna sa-mi raspunzi.Of,cred ca trebuie sa intru pe sit-ul lor sa ma informez mai bine.Recunosc ca nu stiu prea multe despre aceasta dieta.Te imbratisez.

    • Laura spune:

      Draga mea, in atac nu avem voie lapte degresat si cacao. Ambele sunt tolerate si le poti consuma numai din croaziera.
      Pup cu mare drag!!

    • Laura spune:

      Marinela, din pacate nu am incercat cu lapte praf de soia. Nu am vazut pana acum in comert. Eu iti recomand sa o incerci dintr-o cantitate mica si daca iese, o poti face intr-o cantitate mai mare.

    • Laura spune:

      Ancutza, nu avem voie sa consumam miere in dieta.
      Poti folosi xylitol, un indulcitor foarte bun natural. Nu are gustul amar al steviei.

  16. Alehandra spune:

    De o saptamana sunt la dieta, acum in faza de croaziera, si am dat peste minunatiile de aici.Cand am vazut cuvantul NUTELLA, am zis ca nu se poate sa fie adevarat.Acum am bagat-o in frigider, ara normal sa gust inainte, nu? M-a cucerit pe deplin!A papat si fetita mea o feliuta de paine cu Nutella , si sotul! E DEMENTIALA nu exista nici un dubiu!
    Felicitari Laura pentru tot ceea ce faci si multumesc pentru retetele minunate!

  17. Dea spune:

    Draga Laura, te felicit pt site…acum l-am descoperit si eu 🙂
    Tin si eu dieta si am incercat sa fac si eu aceasta crema…sincer nu prea mi-a iesit, adica nu s-a ingrosat 🙁 am tot adaugat lapte praf si degeaba 🙁
    Eu am folosit lapte praf degresat partial (acesta parial degresat e bun la dieta?) si induclitor praf din stevie.
    La gust e dementiala, chiar ma mustra constiinta parca, cand o mananc ca ma gandesc ca nu e ceva in regula pentru ca e prea buna 🙂 dar de ce nu se ingroasa?

    Te pup

    • Laura spune:

      Dea, draga mea, bine ai venit!!
      Nutella nu s-a intarit dupa ce a stat la frigider?
      Din pacate, laptele praf partial degresat nu este admis in dieta dukan, doar cel degresat.
      Pup cu drag!

  18. Alehandra spune:

    Dea, poate iti raspunde si Laura, dar daca imi permiti, o parere…ea nu trebuie sa fie groasa asa pe loc,imediat dupa ce o faci, doar dupa ce o ti la frigiInainte sa o bagi la frigider ea e ”curgatoare”, am respectat reteta intocmai, si a iesit un deliciu :P! Eu nu am reusit sa o intid pe 4 zile….asa ca am devorat-o in 3 zile , pacatul meu 😀

  19. Raluca spune:

    Nu pot sa cred cat e de bunaaaa!!!! Cea mai buna chestie Dukan pe care am incercat-o pana acum! Nu am avut esenta de alune si am pus un pic de esenta de rom. Minunataaaa!!! Are exact gust de cioco de casa! Am pus-o in borcan si astept! 🙂 am lins castronul si telul si lingura pana n-a mai ramas nimic pe ele! :)))

  20. zgaibuta spune:

    Mii de multumiri pentru reteta, Laura!
    E delicioasa (eu am pus indulcitor pudra – 1 lingura… ).
    Dupa vreo 2 zile de stat la rece a capatat o consistenta si o savoare minunata.
    Ce mai, e un must!
    Miam-miam

  21. Anca spune:

    As vrea sa incerc sa fac si eu aceasta crema de ciocolata si m-am pus sa caut ingredientele. Am obs ca in reteta scrie esenta de alune, iar eu am gasit ulei de arahide. Mi s-a spus ca e acelasi lucru, asa e? Uleiul de arahide este acelasi lucru cu esenta de alune? Multumesc!

  22. angela spune:

    Buna, poti sa ne spui aproximativ cate linguri inseamna 20g , 120g? Nu am cantar, si nu ma pricep sa aproximez 🙂 pare delicioasa!

  23. panamihaela spune:

    buna. se poate inlocui laptele praf cu laptele degresat sau iese prea lichida?
    n-am gasit lapte praf degresat sub nici o forma:(

    • Laura spune:

      Draga mea, din pacate nu se poate inlocui laptele praf cu cel lichid.
      Nutella nu se intareste decat daca folosim lapte praf.
      Se gasesyte lapte praf degresat online. Cauta pe google si cu siguranta o sa-l gasesti.
      Pup cu drag!

  24. claudia spune:

    Nu mi-a iesit deloc nutella. nu s-a intarit desi am lasat-o la frigider 2 zile. era bunicica la gust, dar era lichid. am urmat toti pasii, oare de ce nu mi-a iesit? offffffffffff si imi era asa pofta.

    • Laura spune:

      Claudia, draga mea, ce lapte praf ai folosit?
      Este foarte posibil sa nu se fi intarit din cauza laptelui praf..:(
      Daca nu ai aruncat-o, amstec-o cu 2 albusuri mixate bine si bag-o la congelator. Dupa cca 30 de minute, scoate vasul si mixeaz-o, apoi pune-o din nou in congelator. Repeta mixatul la interval de 30 de minute, de 3-4 ori, apoi las-o sa inghete complet.
      Vei obtine un sorbetto de ciocolata delicios.

  25. Diana spune:

    Buna Laura!
    Urmaresc de ceva timp blog-ul tau, este o sursa de inspirati pentru mine si niciodata nu am dat gres cu retelele tale. De curand am inceput dieta Dukan si vroiam sa te intreb daca pot consuma Nutella si in peroadele de PP din timpul croazierei.

    • Laura spune:

      Diana, draga mea, multumesc ca iti plac retetele mele.
      Sigur ca da, poti consuma nutella si in zilele de PP din croaziera. In atac nu se poate consuma.
      Bafta multa! Te pup!

  26. alexa spune:

    buna laura,o rugaminte am si eu ,daca se poate vreau reteta de paine din imaginea cu crema,pare delicioasa,ai spus ca este paine dukan,desi nu seamana cu nimic din ce am dukanit pana acum 🙂

  27. Anca spune:

    Buna, Laura!
    Tin dieta de 5 saptamani si am slabit 12kg. Ieri te-am descoperit in timp ce cautam retete noi. Aseara am facut nutela si biscuitii cu scortisoara. Amandoua au iesit delicioase. Deabea astept sa mai incerc si celelalte retete propuse de tine. Esti minunata si iti multumesc ca imparti cu noi ceea ce sti. Felicitari!

  28. Ioana spune:

    La partea cu „indulcitul dupa gust” nu ma pricep deloc 🙁 Am incercat si cu indulcitor praf, si lichid, si pastile… degeaba! Deserturile ori ies exagerat de dulci, ori prea putin dulci :(( tot mai usor era cu zaharul…

  29. Fla spune:

    Buna Laura,
    Ador toate retele tale si pozele sunt o arta! Totul arata delicios. Eu mi-am propus sa iti incerc toate retele dar acum sunt la cele de Dukan. Am o problema cu partea de indulcitori, cel pudra de stevie si cel sintetic lichid care le-am folosit nu mi-au placut de loc, le simt gustul chiar daca folosesc putin. Personal ma deranjeaza enorm gustul de indulcitor si ma intrebam daca gresesc cu ceva, sau poate poti sa imi recomanzi o marca mai buna sau alt fel de indulcitor.
    Multumesc mult!

    Fla’

  30. sorina spune:

    Buna Laura imi spui te rog daca la retetele clasice de dulciuri se poate inlocui zaharul rafinat cu cel de stevie?dulciurile (mai ales cele coapte) vor iesi la fel?merci…..

  31. Irina spune:

    Bună! Poți să îmi zici și mie te rog ce lapte praf ai folosit? Eu l-am folosit pe cel de la malita (pe care scrie degresat) dar nu s-a închegat.. A rămas lichidă. Mulțumesc!

  32. simona spune:

    Salutare. Am respectat intocmai reteta pentru nutella, o tin de o saptamana in frigider si e la fel de lichida.
    Am pus-o la congelator si o servesc ca o inghetata…dar nu e grozava…cum sunt si haplea am mai facut si portie dubla…offfff. Mi-e dor de Nutella originala 🙂

    Spor la dieta.

  33. simona spune:

    Toooot gatesc la nutella asta de vreo saptamana. Am mai dres-o cu niste lapte praf, tot lichida a ramas. Am pus praf de budinca si am fiert-o si doar asa s-a intarit, dar la gust….nici vorba de nutella. Esenta de alune nu am gasit si am pus de migdale…am sa mai incerc si cu alt tip de lapte praf…altceva ma gandesc ca nu afecteaza consistenta nutellei.

    Simona

    • Laura spune:

      Draga mea, laptele praf poate influenta rezultatul retetei. Te sfatuiesc sa il inlocuiesti si sa incerci sa gasesti esenta de alune. Este o reteta delicioasa pe care eu o pregatesc inca si acum, dupa ce am terminat dieta.
      Te pup!

    • Laura spune:

      Anca, nu stiu cum se comporta nutella dukan la cornuri.
      Poti incerca dintr-o cantitate mai mica de ingrediente.
      Te pup!

  34. ana spune:

    Buna seara,
    Rugaminte pentru cele carora nu le-a iesit, de la ce firme erau ingredintele? 😀
    Daca nu sunt la dieta, dar am diabet, pot folosi alune macinate sau risc sa imi ramana lichida?

  35. Laura spune:

    Buna Laura! Am incercat delicioasa ta crema nutella. Am o mica problema. Nu se intareste si am respectat gramajul indicat de tine. Ce pot face in situatia asta?

    • Laura spune:

      Draga mea, este posibil ca din cauza laptelui praf folosit sa nu se fi intarit.
      Mai adauga 1-2 linguri de lapte praf.
      Te pup!

  36. Adriana spune:

    Buna Laura eu sunt diabetica si cu greu gasesc retete pt noi diabeticii,dar multe din dulciurile de la aceasta dieta se potrivesc.Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor