Legume umplute cu carne de vita

17 comentarii

Dovlecei dukan umpluti cu carne de vita

Ar fi trebuit sa fac numai dovlecei umpluti, dar m-am intalnit in frigider si cu cateva vinete si rosioare asa ca pana la urma dovleceii mei s-au transformat in legume umplute cu carne de vita, asa cum ne permite dieta dukan. Rezultatul a fost unul delicios si foarte satios. Este o reteta foarte practica, ideala pentru zilele toride de vara cand nu prea ne trage inima sa stam in bucatarie zilnic.

  • Timp preparare: 1 ora
  • Timp fierbere: 45 minute
  • Portii: 4-6 persoane
  • Tip reteta: dukan (faza croaziera/ PL – proteine + legume)

Ingrediente

  • 1 kg carne slaba tocata de vita
  • 4-5 dovlecei
  • 2 vinete medii
  • 4-5 rosii mari
  • 3 oua
  • 200 gr crema de iaurt
  • 1 ceapa medie
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

  • Spalam legumele si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Taiem partea superioara a rosiilor si dovleceilor si taiem vinetel in 2-3 bucati (depinde de marimea lor)
  • Scobim miezul legumelor cu o lingura si il punem intr-un vas de plastic.
  • Pudram interiorul legumelor cu sare si le lasam cu partea scobita in jos, pe un gratar, pentru cca 30-40 minute.
  • Amestecam carnea tocata cu ouale, crema de iaurt, ceapa data prin razatoare, sare si piper dupa gust.
  • Dupa 40 de minute, clatim legumele si le tamponam in inteior cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Le umplem cu amestecul de carne tocata.

  • Le acoperim cu partile superioare taiate la inceput ( putem acoperi vinetele cu felii de rosii).

  • Mixam, la robot, miezul legumelor si il punem in cratita in cratita in care se afla legumele umplute.
  • Turnam apa pana cand ajungem aproape de partea superioara a legumelor.
  • Acooperim cratita cu un capac si lasam legumele sa fiarba la foc mic pentru 45-60 de minute sau pana cand sunt perfect patrunse.
  • Le servim calde cu putina crema de iaurt pe deasupra si, daca dorim, patrunjel tocat marunt.
  • Pofta buna!!

Note

  • Crema de iaurt se obtine din iaurt simplu, natural, cu 0,1% grasime, lasat la scurs peste noapte, intr-o sita de bumbac sau intr-o sita in care am pus o bucata de tifon.
  • In functie de cat este de slaba carnea de vita folosita, mai puteti adauga inca 2-3 linguri de crema de iaurt. Carnea tocata trebuie sa aiba o consistenta finala un pic cremoasa pentru a obtine niste legume umplute suculente si delicioase.

Autor: +Laura Adamache

17 Comentarii

  1. Ce dovlecei palariosi si infuriati !:)
    De-abia am terminat ardeii umpluti si deja reteta ta im face cu ochiu’ !:)

    Week-end linistit !

    • :)))) Da da, sunt infuriati bine si dolofani rau!
      Pup dulce si ma bucur ca iti place reteta!

  2. Desi nu tin vreo dieta (doar incerc sa mananc mai sanatos) o sa fac si eu aceasta reteta,zilele urmatoare. o sa revin cu impresii. Weekend placut.pupici

  3. Ce faine sunt, si ce culori frumoase ai imbinat acolo. Pozele super, ca intodeauna! Te pup, draga Laura!

  4. O reteta foarte ispititoare… dovleceii au fost deja trecuti pe lista de cumparaturi cu care mergem maine in piata. Un weekend minunat!

  5. Cat de frumos arata, nu m-am gandit la aceasta reteta 😀

  6. Hmmmmmmm…..ce bunatate ai facut tu aici ! Deja imi ploua in gura numai citind reteta.
    O idee minunata pentru un meniu.
    Te tzuc Laura !

  7. Gand la gand cu bucurie ! In wk si eu am gatit acelasi fel de mancare :), putin diferita reteta insa la fel de gustos si aratos. Dovleceii si vinetele sunt absolut delicioase ! Iar zucchini sunt senzationali !

    • dana, iubita, e o mancarica ideala de vara. Eu fac foarte des legume umplute pentru ca tin mult si sunt satioase bine.
      Pup dulce si sa-ti fie de bine!!

  8. Ce idee faina! Si asa sunt singura acasa si nu mai stiu ce sa fac de mancare… maine ii fac!

    • Lavinia, scumpa, tare ma bucur ca iti plac. Daca-i incerci sa imi spui cum ti-au placut!
      Pup dulce!

  9. The Wandering Oltean

    Cat de bine pot sa arate!
    Prima poza din post e perfecta!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.