Fursecuri cu nuca de cocos (reteta fara unt)


Fursecuri fragede cu cocos, reteta simpla si rapida


Fursecuri cu nuca de cocos, reteta fara unt, reteta pas cu pas.

Nu va pot spune cat sunt de delicate si gustoase aceste fursecuri cu nuca de cocos. Este o reteta foarte simpla, si, desi nu folosim unt, sunt unele dintre cele mai fragede fursecuri facute pana acum. Neaparat sa le incercati.

Pentru micul dejun sau pentru orice pauza dulce, langa cafea, ceai sau lapte, aceste fursecuri vor fi indragite de toata familia. Mai ales cei mici vor adora aceste mici minuni dulci cu nuca de cocos!

Ieri am facut aceste fursecuri si deja seara erau amintire, asa ca astazi le refac. Chiar acum astept sa se incalzeasca cuptorul ca sa le coc.

Fursecuri cu nuca de cocos, amintiri din copilarie

In copilarie rar mancam dulciuri cu nuca de cocos, mami nu o suporta, si, din aceasta cauza, nu ne pregatea niciun dulce cu cocos. Mancam uneori prajitura tavalita facuta de bunica mea, dar nici ea nu iubea in mod deosebit aroma cocosului, asa ca ne obsinuisem, eu si fratele meu, fara acest savuros gust. Abia cand m-am mutat in casa mea, am inceput sa gatesc preparate cu nuca de cocos.

Aceste fursecuri au un aspect asemanator cu chocolate crinkles, biscuitii mei preferati! Pe blog mai gasiti si reteta de biscuiti de post cu portocale si biscuiti cu lamaie, toti au aceasta glazura minunata de zahar tos si zahar pudra. Va invit sa le incercati.

Aluatul acestor fragede fursecuri trebuie sa fie moale, dar in acelasi timp bine legat. Cand formam fursecurile trebuie sa se lege bine, sa fie compacte, in niciun caz prea uscate. Daca aluatul iese prea uscat si nu puteti forma fursecurile, mai adaugati inca o lingura cu lapte. Daca aluatul este prea umed, este necesara inca 1 lingura cu fulgi de nuca de cocos.

Cele mai fragede si delicioase fursecuri cu nuca de cocos va asteapta sa le incercati. O reteta pentru intreaga familie.

FURSECURI CU NUCA DE COCOS – INGREDIENTE

  • 200 g faina

  • 100 g fulgi de nuca de cocos

  • 100 g zahar

  • 5 g praf de copt

  • 80 ml ulei flaorea soarelui/arahide

  • 2 oua medii

  • 30 ml lapte

  • 1 varf cutit sare

  • 100 g zahar tos + 50 g zahar pudra (pentru tavalit)

FURSECURI CU NUCA DE COCOS, FRAGEDE – PREPARARE PAS CU PAS

  • Punem intr-un vas faina, fulgii de cocos, zaharul, praful de copt cernut si sarea si amestecam

amestec faina si nuca de cocos pentru fursecuri

  • Adaugam ouale, uleiul si laptele si amestecam cu o lingura pana cand obtinem un aluat omogen. Daca doriti, puteti sa framantati aluatul manual.

aluat fursecuri framantat

  • Punem zaharul tos si zaharul pudra in doua farfurii diferite. Rupem mici bucatele de aluat, cam cat o nuca, si le dam o forma rotunda. Tavalim fiecare fursec, intai prin zaharul tos.

fursecuri fragede nuca de cocos tavalite

  • Apoi le tavalim prin zaharul pudra, astfel incat fursecurile sa fie imbracate intr-un strat uniform de zahar pudra.

Fursecuri de nuca de cocos talite prin zahar

  • Asezam fursecurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si o punem in frigider pentru 30 de minute.

Fursecuri de nuca de cocos talite prin zahar

  • Dupa repaus, introducem fursecurile in cuptorul preincazlit la 180°C si le coacem pentru cca 12-15 minute, nu mai mult.

Fursecuri cu nuca de cocos coapte

  • Le lasam in tava cca 3-4 minute, apoi le mutam pe un gratar si, dupa ce s-au racit, le gustam cu pofta.

 
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Fursecuri cu nuca de cocos
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

50 comentarii la “Fursecuri cu nuca de cocos (reteta fara unt)

  1. Ioana Cercei Argint spune:

    Arata savuros. Voi incerca aceasta reteta cu atat mai mult cu cat fiul meu nu are voie sa manance dulciuri cu unt. SIncer eu sunt cam ca bunica ta si cred ca nu am sa folosesc cocosul pentru ca nu prea ma omor dupa aceasta aroma.
    Sper sa ii placa lui Ionut si fara cocos 😉

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ioana, sper mult sa va placa, desi daca renunti la cocos, nu garantez ca vei obtine acelasi rezultat.

    • Alexandra spune:

      Excelente ❤️ nu am mai avut 100 g cocos si am completat cu migdale macinate, si am pus zahar brun, a iesit un fel de cocoso-martipano-fursec delicios si ff frumos. Reteta e rapida si extrem de simpla. Multumesc!

        • Gina spune:

          Bună ziua! Am găsit această rețetă pentru că eu cautam o rețetă pe tru fursecuri la care să folosesc făina de cocos, pentru că nu are gluten. Fursecurile d-voastră arată superb dar nu știu dacă le-aș putea face cu faina de cocos. Puteți să îmi dați un sfat vă rog? Vă mulțumesc , o zi frumoasă!

  2. Ana spune:

    Am făcut din prima porție dublă 😊 delicioși! Cu siguranță voi repeta rețeta, dar cu ceva mai puțin zahăr.

      • Aura spune:

        Am făcut eu fără zahăr. Am păstrat doar zahărul pudră (am măcinat zahăr de cocos). Am înlocuit și făina parțial cu făină de cocos. Și ca ulei am pus tot ulei de cocos. Mie mi-au plăcut așa. Dar poate pentru că eu ador cocosul. 😊
        Mi-a plăcut de la început rețeta asta! E foarte faină și rapidă și ușor de urmat. Tocmai de aceea mi-am permis să mai schimb una alta. Dar uneori o fac întocmai cum spune Laura. Depinde pentru cine le gătesc. ❤️

  3. Daniela spune:

    Am făcut azi fursecurile .Sunt excelente! Au crusta crocanta si interiorul pufos. O reteta simpla si rapida .Multumesc Laura!🤗

  4. Carmen spune:

    Buna ziua, foarte bune fursecurile . Am facut de Pasti acum 4 portii , superbune. Singurul lucru care nu mi-a iesit: nu mi-au crapat ca in poza furaecurile. Oare de ce? Si a trebuit sa le las in cuptor la 180 cam 20 de min

  5. Alexandra Gidinceanu spune:

    De ani de zile, când doresc ceva rafinat, ce sa știu ca iese din prima intru pe pagina d-voastra.
    Multumesc!!!!❤

  6. claudia spune:

    Tocmai am facut fursecurile. Foarte bune, intr-adevar. Ma intreb cum ar iesi daca s-ar folosi unt in loc de ulei. Credeti ca ar fi diferente de fragezime?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Claudia, nu le-am incercat cu unt, dar categoric consistenta s-ar schimba.
      Poti incerca, dar mie, personal, imi plac enorm cu ulei.

  7. Eleonora T. spune:

    Excelente fursecurile! Eu am folosit făină de migdale,de cocos și albă de grâu,Ulei de cocos și pudră de Stevie. Nu le-am tăvălit prin nimic. Ce aromă! Ce gust! Mmm! Mulțam de rețetă!

  8. Andreea spune:

    Laura, cum pot inlocui zaharul ?
    In general e simplu sa pun un inlocuitor dar can vine vorba de tavalit.. nu prea am cum. E important pasul? Nu ies la fel de bune fara zaharul tos?

    Multumesc

  9. Madalina spune:

    Buna ziua, urează sa încerc și eu aceste fursecuri, nu sunt priceputa in Bucătărie.. contează temperatura laptelui? Mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor