Fursecuri cu nuca de cocos (reteta fara unt)

8 comentarii

Fursecuri fragede cu cocos, reteta simpla si rapida

Fursecuri cu nuca de cocos, reteta fara unt

Nu va pot spune cat sunt de delicate si gustoase aceste fursecuri cu nuca de cocos. Este o reteta foarte simpla, si, desi nu folosim unt, sunt unele dintre cele mai fragede fursecuri facute pana acum. Neaparat sa le incercati.

Pentru micul dejun sau pentru orice pauza dulce, langa cafea, ceai sau lapte, aceste fursecuri vor fi indragite de toata familia. Mai ales cei mici vor adora aceste mici minuni dulci cu nuca de cocos!

Ieri am facut aceste fursecuri si deja seara erau amintire, asa ca astazi le refac. Chiar acum astept sa se incalzeasca cuptorul ca sa le coc.

Fursecuri cu nuca de cocos, amintiri din copilarie

In copilarie rar mancam dulciuri cu nuca de cocos, mami nu o suporta, si, din aceasta cauza, nu ne pregatea niciun dulce cu cocos. Mancam uneori prajitura tavalita facuta de bunica mea, dar nici ea nu iubea in mod deosebit aroma cocosului, asa ca ne obsinuisem, eu si fratele meu, fara acest savuros gust. Abia cand m-am mutat in casa mea, am inceput sa gatesc preparate cu nuca de cocos.

Aceste fursecuri au un aspect asemanator cu chocolate crinkles, biscuitii mei preferati! Pe blog mai gasiti si reteta de biscuiti de post cu portocale si biscuiti cu lamaie, toti au aceasta glazura minunata de zahar tos si zahar pudra. Va invit sa le incercati.

Aluatul acestor fragede fursecuri trebuie sa fie moale, dar in acelasi timp bine legat. Cand formam fursecurile trebuie sa se lege bine, sa fie compacte, in niciun caz prea uscate. Daca aluatul iese prea uscat si nu puteti forma fursecurile, mai adaugati inca o lingura cu lapte. Daca aluatul este prea umed, este necesara inca 1 lingura cu fulgi de nuca de cocos.

Fursecuri cu nuca de cocos (reteta fara unt)

4 from 10 votes
Recipe by Laura AdamacheCourse: BiscuitiCuisine: Italiana
Porții

22

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Calorii

420

kcal

Cele mai fragede si delicioase fursecuri cu nuca de cocos va asteapta sa le incercati. O reteta pentru intreaga familie.

Fursecuri cu nuca de cocos – Ingrediente

  • 200 g faina

  • 100 g fulgi de nuca de cocos

  • 100 g zahar

  • 5 g praf de copt

  • 80 ml ulei flaorea soarelui/arahide

  • 2 oua medii

  • 30 ml lapte

  • 1 varf cutit sare

  • 100 g zahar tos + 50 g zahar pudra (pentru tavalit)

Fursecuri cu nuca de cocos, fragede – Preparare pas cu pas

  • Punem intr-un vas faina, fulgii de cocos, zaharul, praful de copt cernut si sarea si amestecam.amestec faina si nuca de cocos pentru fursecuri
  • Adaugam ouale, uleiul si laptele si amestecam cu o lingura pana cand obtinem un aluat omogen. Daca doriti, puteti sa framantati aluatul manual.aluat fursecuri framantat
  • Punem zaharul tos si zaharul pudra in doua farfurii diferite. Rupem mici bucatele de aluat, cam cat o nuca, si le dam o forma rotunda. Tavalim fiecare fursec, intai prin zaharul tos.fursecuri fragede nuca de cocos tavalite
  • Apoi le tavalim prin zaharul pudra, astfel incat fursecurile sa fie imbracate intr-un strat uniform de zahar pudra.Fursecuri de nuca de cocos talite prin zahar
  • Asezam fursecurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si o punem in frigider pentru 30 de minute.
    Fursecuri de nuca de cocos talite prin zahar
  • Dupa repaus, introducem fursecurile in cuptorul preincazlit la 180°C si le coacem pentru cca 12-15 minute, nu mai mult.Fursecuri cu nuca de cocos coapte
  • Le lasam in tava cca 3-4 minute, apoi le mutam pe un gratar si, dupa ce s-au racit, le gustam cu pofta.

8 Comentarii

  1. Arata savuros. Voi incerca aceasta reteta cu atat mai mult cu cat fiul meu nu are voie sa manance dulciuri cu unt. SIncer eu sunt cam ca bunica ta si cred ca nu am sa folosesc cocosul pentru ca nu prea ma omor dupa aceasta aroma.
    Sper sa ii placa lui Ionut si fara cocos 😉

  2. Grozave, multumesc!

  3. Am făcut din prima porție dublă 😊 delicioși! Cu siguranță voi repeta rețeta, dar cu ceva mai puțin zahăr.

  4. Am făcut azi fursecurile .Sunt excelente! Au crusta crocanta si interiorul pufos. O reteta simpla si rapida .Multumesc Laura!🤗

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.