Prajitura cu frisca si capsuni

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Prajitura cu frisca si capsuni - Laura Adamache

Astazi va invit la o prajitura cu frisca si capsuni. Delicioasa, simplu de facut, ideala pentru micul dejun. Puteti inlocui capsunile cu orice alt fruct va place. Eu le-am folosit pentru ca trebuia sa plecam din Germania si trebuia sa le consum. Nu pot sa spun ca m-au incantat foarte mult capsunile pentru ca erau destul de fara gust, dar in prajitura au mers bine. Data viitoare o sa o incerc cu un fruct de sezon care cu siguranta este mult mai parfumat.

Ingrediente tava dreptunghiulara 28X32 cm

  • 250 ml frisca lichida naturala
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 150 gr capsuni
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
Intr-un vas, batem usor cu un tel (cat sa se amestece), ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu sarea si praful de copt si o dam prin sita.
Adaugam peste amestecul de oua si zahar, frisca lichida si apoi treptat faina cernuta.

Impartim aluatul in doua parti egale iar intr-una dintre ele adaugam 2 linguri de cacao. Amestecam foarte bine.

Tapetam forma cu unt si faina. Adaugam aluatul cu cacao pe care-l intindem intr-un strat uniform.

Deasupra lui, formam un strat din aluatul fara cacao in care adaugam capsunile taiate in bucatele potrivite.

Coacem prajitura la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.
O lasam sa se raceasca in tava, o pudram cu zahar pudra, o taiem in patratele si o servim.

Este delicioasa la micul dejun!

Prajitura cu frisca si capsuni, detaliu final - Laura Adamache

Pofta buna si o saptamana excelenta va doresc !!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Ella

    Multumesc pentru reteta, Laura! Soțul meu a zis ca e ” una din cele mai bune prajituri pe care le-am făcut pana acum” si am făcut destule :-)

  2. Oana

    Buna ziua
    pentru ce dimensiune da tava sunt aceste ingrediente ?
    am incercat foarte multe retete de pe site.
    Sunt minunate toate !

    Multumesc.

    • Laura

      Oana, draga mea, asa cum am scris si in reteta, in dreptul ingredientelor am folosit o tava dreptunghiulara de 28X32 cm.
      Te pup!

  3. Simona

    Buna Raluca daca am retinut bine. As dorii sa te intreb ceva: copilul meu cel mic are sarbatoare la gradinita si as dorii sa fac o prajitura nu prea complicata,fara creme multe din cauza caldurii si care sa ii puna pe toti nemtii astia in fund. M- am uitat pe pagina ta ( foarte frumos facuta) dar nu stiu pe care sa o aleg. Mersi mult!

    • Laura

      Draga mea, numele meu este Laura.:)
      Iti recomand doua retete delicioase:
      http://www.lauraadamache.ro/2011/09/tarta-cu-morcovi-si-ciocolata.html
      http://www.lauraadamache.ro/2009/05/negresa-cu-inima-de-cocos-si-migdale.html
      Te pup!

  4. Alex

    Nu stiu din ce cauza (poate calitatea proasta a cacao) blatul nu mi-a iesit chiar asa frumos. Am respectat cat am putut de mult cantitatile (folosindu-ma de postarea ta referitoare la masuratori). Cateva poze al produsului: https://imageshack.us/gal.php?id=rpiqktTgx9PelKWWnOiU1unLpA (scuzele de rigoare pentru calitatea proasta – au fost facute cu un telefon, era aproape 2 dimineata, deci n-am mai avut rabdare). Cateva idei? Cuptor electric, m-am asigurat sa fie f bine incins inainte, am copt din fata si spate la 180 grade constant, nu am deschis deloc cuptorul. Am racit-o treptat precum ai sfatuit si la Pandispan.

  5. Steluta

    Draga Laura, as vrea sa incerc si eu prajiturica, insa am o intrebare: pot folosi frisca vegetala?
    Multumesc!

    • Laura

      Steluta, draga mea, sigur ca poti folosi frisca vegetala. Si eu tot frisca vegetala am folosit.
      Pup dulce!

  6. Licuta Marin

    Tare apetisanta prajiturica!!!Abia astept sa vina sezonul capsunilor s-o incerc:)Pup!

  7. Adriana Lupu

    Foarte usor de executat si sigur foarte repede de mancat.Prezentarea este superba,la fel ca toate prezentarile tale.Pupici

  8. sao33

    SIMPLES E CERTAMENTE UMA DELICIA, ADORO MORANGOS E POR AQUI ELES ESTÃO BEM DOCES.
    É BEM DIFICIL RESISTIR.
    O BOLO FICOU LINDO.
    BOA SEMANA
    BEIJOS

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


8 + = 12

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.