Prajitura cu frisca si capsuni

Astazi va invit la o prajitura cu frisca si capsuni. Delicioasa, simplu de facut, ideala pentru micul dejun. Puteti inlocui capsunile cu orice alt fruct va place. Eu le-am folosit pentru ca trebuia sa plecam din Germania si trebuia sa le consum. Nu pot sa spun ca m-au incantat foarte mult capsunile pentru ca erau destul de fara gust, dar in prajitura au mers bine. Data viitoare o sa o incerc cu un fruct de sezon care cu siguranta este mult mai parfumat.

Ingrediente tava dreptunghiulara 28X32 cm

  • 250 ml frisca lichida naturala
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 150 gr capsuni
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
Intr-un vas, batem usor cu un tel (cat sa se amestece), ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu sarea si praful de copt si o dam prin sita.
Adaugam peste amestecul de oua si zahar, frisca lichida si apoi treptat faina cernuta.

Impartim aluatul in doua parti egale iar intr-una dintre ele adaugam 2 linguri de cacao. Amestecam foarte bine.

Tapetam forma cu unt si faina. Adaugam aluatul cu cacao pe care-l intindem intr-un strat uniform.

Deasupra lui, formam un strat din aluatul fara cacao in care adaugam capsunile taiate in bucatele potrivite.

Coacem prajitura la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.
O lasam sa se raceasca in tava, o pudram cu zahar pudra, o taiem in patratele si o servim.

Este delicioasa la micul dejun!

Pofta buna si o saptamana excelenta va doresc !!

Comentarii

  1. SIMPLES E CERTAMENTE UMA DELICIA, ADORO MORANGOS E POR AQUI ELES ESTÃO BEM DOCES.
    É BEM DIFICIL RESISTIR.
    O BOLO FICOU LINDO.
    BOA SEMANA
    BEIJOS

  2. Adriana Lupu

    Foarte usor de executat si sigur foarte repede de mancat.Prezentarea este superba,la fel ca toate prezentarile tale.Pupici

  3. Steluta

    Draga Laura, as vrea sa incerc si eu prajiturica, insa am o intrebare: pot folosi frisca vegetala?
    Multumesc!

    • Laura

      Steluta, draga mea, sigur ca poti folosi frisca vegetala. Si eu tot frisca vegetala am folosit.
      Pup dulce!

  4. Alex

    Nu stiu din ce cauza (poate calitatea proasta a cacao) blatul nu mi-a iesit chiar asa frumos. Am respectat cat am putut de mult cantitatile (folosindu-ma de postarea ta referitoare la masuratori). Cateva poze al produsului: https://imageshack.us/gal.php?id=rpiqktTgx9PelKWWnOiU1unLpA (scuzele de rigoare pentru calitatea proasta – au fost facute cu un telefon, era aproape 2 dimineata, deci n-am mai avut rabdare). Cateva idei? Cuptor electric, m-am asigurat sa fie f bine incins inainte, am copt din fata si spate la 180 grade constant, nu am deschis deloc cuptorul. Am racit-o treptat precum ai sfatuit si la Pandispan.

  5. Simona

    Buna Raluca daca am retinut bine. As dorii sa te intreb ceva: copilul meu cel mic are sarbatoare la gradinita si as dorii sa fac o prajitura nu prea complicata,fara creme multe din cauza caldurii si care sa ii puna pe toti nemtii astia in fund. M- am uitat pe pagina ta ( foarte frumos facuta) dar nu stiu pe care sa o aleg. Mersi mult!

    • Laura

      Draga mea, numele meu este Laura.:)
      Iti recomand doua retete delicioase:
      http://www.lauraadamache.ro/2011/09/tarta-cu-morcovi-si-ciocolata.html
      http://www.lauraadamache.ro/2009/05/negresa-cu-inima-de-cocos-si-migdale.html
      Te pup!

  6. Oana

    Buna ziua
    pentru ce dimensiune da tava sunt aceste ingrediente ?
    am incercat foarte multe retete de pe site.
    Sunt minunate toate !

    Multumesc.

    • Laura

      Oana, draga mea, asa cum am scris si in reteta, in dreptul ingredientelor am folosit o tava dreptunghiulara de 28X32 cm.
      Te pup!

  7. Ella

    Multumesc pentru reteta, Laura! Soțul meu a zis ca e ” una din cele mai bune prajituri pe care le-am făcut pana acum” si am făcut destule :-)

Lasa un comentariu

Adresa de email este confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>