Prajitura cu frisca si capsuni


Prajitura cu frisca si capsuni, reteta de prajitura cu fructe de primavara

Prajitura cu frisca si capsuni - Laura Adamache

Astazi va invit la o prajitura cu frisca si capsuni. Delicioasa, simplu de facut, ideala pentru micul dejun. Puteti inlocui capsunile cu orice alt fruct va place. Eu am folosit capsuni pentru ca eram pe picior de plecare si trebuia sa le consum. Gustul capsunilor nu a fost nemaipomenit, dar in prajitura cu frisca au mers destul de  bine. Data viitoare o sa incerc aceasta prajitura pufoasa si gustoasa cu un fruct de sezon care cu siguranta este mult mai parfumat.

Prajitura cu frisca si capsuni – Ingrediente tava dreptunghiulara 28X32 cm

  • 250 ml frisca lichida naturala
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 oua
  • 4 g praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 150 g capsuni
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare

Prajitura cu frisca si capsuni – Mod de preparare

  • Intr-un vas, batem usor cu un tel (cat sa se amestece), ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu sarea si praful de copt si o dam prin sita.
  • Adaugam peste amestecul de oua si zahar, frisca lichida si apoi treptat faina cernuta.
  • Impartim aluatul in doua parti egale iar intr-una dintre ele adaugam 2 linguri de cacao. Amestecam foarte bine.
  • Tapetam forma cu unt si faina. Adaugam aluatul cu cacao pe care-l intindem intr-un strat uniform.
  • Deasupra lui, formam un strat din aluatul fara cacao in care adaugam capsunile taiate in bucatele potrivite.
  • Coacem prajitura la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.
  • O lasam sa se raceasca in tava, o pudram cu zahar pudra, o taiem in patratele si o servim.
  • Este delicioasa la micul dejun!
Prajitura cu frisca si capsuni, detaliu final - Laura Adamache

Pofta buna si o saptamana excelenta va doresc !

Mai multe prajituri cu capsuni, va asteapta sa le incercati:

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu frisca si capsuni
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

30 comentarii la “Prajitura cu frisca si capsuni

  1. sao33 spune:

    SIMPLES E CERTAMENTE UMA DELICIA, ADORO MORANGOS E POR AQUI ELES ESTÃO BEM DOCES.
    É BEM DIFICIL RESISTIR.
    O BOLO FICOU LINDO.
    BOA SEMANA
    BEIJOS

  2. Adriana Lupu spune:

    Foarte usor de executat si sigur foarte repede de mancat.Prezentarea este superba,la fel ca toate prezentarile tale.Pupici

  3. Alex spune:

    Nu stiu din ce cauza (poate calitatea proasta a cacao) blatul nu mi-a iesit chiar asa frumos. Am respectat cat am putut de mult cantitatile (folosindu-ma de postarea ta referitoare la masuratori). Cateva poze al produsului: (scuzele de rigoare pentru calitatea proasta – au fost facute cu un telefon, era aproape 2 dimineata, deci n-am mai avut rabdare). Cateva idei? Cuptor electric, m-am asigurat sa fie f bine incins inainte, am copt din fata si spate la 180 grade constant, nu am deschis deloc cuptorul. Am racit-o treptat precum ai sfatuit si la Pandispan.

  4. Simona spune:

    Buna Raluca daca am retinut bine. As dorii sa te intreb ceva: copilul meu cel mic are sarbatoare la gradinita si as dorii sa fac o prajitura nu prea complicata,fara creme multe din cauza caldurii si care sa ii puna pe toti nemtii astia in fund. M- am uitat pe pagina ta ( foarte frumos facuta) dar nu stiu pe care sa o aleg. Mersi mult!

  5. Oana spune:

    Buna ziua
    pentru ce dimensiune da tava sunt aceste ingrediente ?
    am incercat foarte multe retete de pe site.
    Sunt minunate toate !

    Multumesc.

    • Laura spune:

      Oana, draga mea, asa cum am scris si in reteta, in dreptul ingredientelor am folosit o tava dreptunghiulara de 28X32 cm.
      Te pup!

  6. Ella spune:

    Multumesc pentru reteta, Laura! Soțul meu a zis ca e ” una din cele mai bune prajituri pe care le-am făcut pana acum” si am făcut destule 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor