Shirataki de Konjac cu sardine


Retete culinare – Shirataki de Konjac cu sardine

Shirataki de Konac cu sardine SunFood detaliu

Shirataki sunt paste sarace in calorii, obtinute din radacina unei plante, Amorphophallus konjac. Radacina de Konjac, cunoscuta de secole in tarile asiatice, este asemanatoare unei sfecle mari si are un continut bogat in fibre vegetale solubile. Glucomannanul din radacina de konjac are capacitatea de a absorbi pana la o suta de ori greutatea sa in apa, datorita vascozitatii sale. Acest lucru determina un efect imediat de satietate si, in cazul unui consum regulat (4 g de glucomannan/zi), vom observa o stabilizare a colesterolului. Shirataki de Konjac nu au niciun gust particular, acesta este dat exclusiv de sosul ales pentru a le condimenta. Datorita continutului sarac in calorii, se pot consuma inca din faza de atac a dietei Dukan.

Shirataki de Konjac

Sardinele in sos de rosii Sun Food sunt alegerea perfecta pentru a condimenta pastele Shirataki. Din punct de vedere nutritional, sardinele prezinta numeroase beneficii ale consumului: au un continut scazut de grasimi, sunt bogate in vitamina D si vitamina B12, continand de asemenea si o importanta cantitate din valoarea necesara zilnica  de proteine si de fosfor.

Ingrediente – Shirataki de Konjac cu sardine (2 portii)

  • 6 cuiburi Shirataki (150 g)
  • 1 conserva sardine in sos de rosii Sun Food
  • 2 salote mici
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura apa calda
  • 1 polonic mediu apa in care au fiert pastele
  • 1/2 lingurita sos worcester
  • 1/3 lingurita sos tabasco
  • patrunjel

Mod de preparare – Shirataki de Konjac cu sardine

  • Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam putina sare si shirataki.

Shirataki inainte de fierbere

  • Ii fierbem cca 12-15 minute (nu este nicio problema daca depasiti acest timp pentru ca shirataki nu isi schimba consistenta indiferent de timpul de fierbere).
  • Scurgem shirataki, pastram 1 polonic din apa in care au fiert, si ii clatim foarte bine sub un jet de apa rece. Ii lasam apoi sa se scurga.

Shirataki dupa fierbere

  • Intr-o tigaie antiaderenta incalzim uleiul amestecat cu 1 lingura de apa calda. Adaugam salotele si usturoiul tocate marunt si le calim cca 2 minute. Adaugam conserva de sardine, amestecam bine, apoi adaugam polonicul cu apa ramas de la paste, sosul worcester si tabasco si patrunjel proaspat tocat.

Sos sardine Sun Food Shirataki

  • Lasam sosul pe foc mic 2-3 minute, apoi adaugam pastele si amestecam pe foc mic inca cca 2 minute.

Shirataki cu sardine Sun Food

  • Le servim calde sau chiar reci. Sunt delicioase! Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Shirataki de Konjac cu sardine
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 20 Review(s)

7 comentarii la “Shirataki de Konjac cu sardine

  1. manuela spune:

    buna ziua! as vrea sa incerc si eu regimul de slabit dukan. dar nu prea stiu cum sa incep. as vrea sa slabesc vreo 15 kg pe care le-am pus pe parcursul sarcinii. spuneti-mi va rog, cam cat timp trebuie sa mananc numai piept de pui la gratar la kg mele si ce urmez dupa?

    • Laura spune:

      Manuela, draga mea, dieta dukan are destul de multe reguli si etape, destul de dificil de explicat intr-un comentariu. Iti recomand sa cumperi cartea dedicata acestei diete. In acest fel, vei fi sigura ca nu iti scapa niciun aspect legat de dieta. Te pup si multa bafta!

    • Laura spune:

      Draga Taby, din pacate nu stiu unde se gasesc in Germania.
      Cel mai bine este sa ii cauti online sau in magazinele bio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor