Chec cu piersici si cateva noutati

16 comentarii

Retete culinare Checuri – Chec cu piersici

Chec cu piersici detaliu

Dragilor, in ultima perioada nu am reusit sa va mai aduc retete noi in acelasi ritm cu care v-am obisnuit pana acum si imi cer scuze pentru acest lucru. Inainte de a trece la reteta acestui delicios si simplu chec cu piersici, o sa va spun ce anume m-a tinut departe de blog in ultimele luni. La inceputul anului am inceput doua mari proiecte: scoala de bucatari si doua noi carti din colectia “24 de retete delicioase si usor de preparat”. Am mers cu amandoua simultan si, privind acum in urma, pot spune ca nu mi-a fost foarte usor. Frumos, categoric da! Intotdeauna am considerat ca lucrurile obtinute cu mai mult efort, iti aduc mai multa satisfactie in final si iata ca si de aceasta data exact asa s-a intamplat.

Pe 28 mai 2014 m-am bucurat sa vad noile carti la Salonul International de Carte Bookfest: “24 retete Omlete delicioase si usor de preparat” si “24 de retete Sosuri delicioase si usor de preparat”. Ambele carti se afla deja in librariile din tara.

Carti 24 retete Sosuri si Omlete

Le puteti achizitiona in curand si de pe site-ul Editurii All.

Lansare carti Bookfest

Dupa o saptamana de la lansarea cartilor, pe 5 iunie 2014, am avut examenul final la scoala. Emotii mari, recapitulare, doua nopti aproape nedormite, ce mai, emotii in toata regula.:)) Bineinteles ca in momentul in care am intrat in sala, emotiile au disparut (eu asa functionez, emotii mari inainte si cand sunt pusa fata in fata cu situatia generatoare de astfel de stari, ma calmez ca prin farmec). Examenul a decurs minunat si acum astept sa fie eliberata diploma. Mai jos o poza de la examen, alaturi de Dna profesoara Maria Popa si echipa de noi bucatari.

Scoala bucatari THR

Si acum cred ca putem sa trecem la reteta checului. Pentru ca de abia am ajuns in Italia si inca ma resimt dupa aceasta perioada agitata, nu am apucat sa gatesc foarte mult. De dimineata mi-am spus ca este cazul sa intru din nou in bucataria proprie si sa pregatesc ceva bun, simplu si dulce pentru micul dejun. Rezultatul, un foarte pufos chec cu piersici care a mers de minune alaturi de cafea.

Ingrediente – Chec cu piersici (forma 28×8 cm)

  • 300 g faina + 25 g faina
  • 250 g zahar
  • 150 g unt moale
  • 125 g iaurt natural
  • 1 pastaie vanilie
  • 3 oua
  • 50 ml smantana vegetala pentru frisca
  • 1 plic praf copt
  • 200 g pulpa piersici
  • 2 linguri vin marsala/esenta de rom
  • 1 portocala (doar coaja)
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Chec cu piersici 

  • Amestecam untul cu 30 g iaurt, zaharul, sarea si semintele unei pastai de vanilie si mixam pana cand obtinem o crema omogena.
  • Adaugam ouale, unul cate unul, si mixam. Adaugam intotdeauna urmatorul ou abia dupa ce precedentul a fost complet incorporat in aluat.
  • Adaugam alternativ faina amestecata cu praful de copt si data prin sita, iaurtul ramas, coaja de portocala rasa, vinul marsala sau esenta de rom si smantana pentru frisca.

Chec cu piersici preparare aluat

  • Curatam piersicile si taiem pulpa in cubulete mici. Le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie si le pudram cu cele 25 g de faina. Le adaugam in aluat si amestecam cu grija, de jos in sus.
  • Tapetam forma cu unt si faina si o umplem cu aluatul checului.
  • Coacem checul cu piersici in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 45 minute . Daca suprafata se rumenste prea mult, acoperim checul cu folie de aluminiu si il coacem astfel acoperit pana cand este perfect patruns.
  • Dupa cca 40 de minute de coacere, intepam centrul checului cu o scobitoare. Daca iese curata, checul este copt, daca nu, il mai lasam inca 5 minute in cuptor.
  • Il lasam sa se raceasca 3-4 minute in forma, apoi il rasturnam pe un gratar unde-l vom lasa sa se raceasca complet.

Chec piersici in forma copt

  • Il pudram cu zahar vanilat si il servim. Pofta buna!

Felii chec cu piersici

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec cu piersici
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

16 Comentarii

  1. Super chec, super carti, super fata :). Am fost ieri la bookfest Sibiu dar din pacate nu erau si cartile tale, dar erau carti de bucate de la vedetele noastre care peste noapte au devenit si bucatari 🙂

    • Timea, scumpa mea, multumesc pentru aprecieri. La Sibiu nu exista, doar la Bucuresti la Bookfest au fost. Da, am vazut si eu o explozie de carti de bucate semnate de actrite, prezentatoare TV, etc. 🙂

  2. Felicitari pentru aceste minunate proiecte! O sa caut si eu cartile; checul arata foarte bine si cred ca este delicios.pupici

  3. Felicitari pentru realizari!!Eu eram sigura ca ai absolvit deja o scoala de bucatari, avand in vedere retetele tale.

  4. Arata superb ,cred ca este foarte bun . Piersicile nu sunt fructe prea apoase ?
    Succes si felicitari pentru tot ce faci!

  5. Foarte fain.
    Felicitari pentru ambele reusite >:d<!

  6. Draga Laura, sunt pur si simplu fascinata de retetele tale… Le prezinti atat de bine, ca nu s-a intamplat sa incerc vreuna (si am incercat cateva!! ) si sa nu-mi iasa. Si pozele pe care le faci sunt si ele de nota 10!!!
    Te felicit pentru tot ceea ce faci, pentru profesionalismul tau si pentru toate reusitele si iti doresc multa inspiratie in continuare.

  7. Felicitari pt. noutatile de mai sus!
    Spune-mi te rog:
    -pot inlocui frisca vegetala cu alt tip de frisca (nevegetala)?
    -piersicile le pot inlocui si cu alte fructe nu? Chiar si cu piersici?

    Multumesc anticipat pt. raspuns.

    Numai bine,
    Mada

    • Mada, draga mea, multumesc pentru felicitari!
      Da, frisca vegetala se poate inlocui cu frisca naturala si poti inlocui piersicile cu caise, mure, capsuni, zmeura, afine, sau orice alt fruct doresti. daca foloseti fructe care nu au pulpa foarte umeda, nu mai este nevoie sa le tavalesti prin faina.
      Te pup!

  8. Felicitari!!!! Weekend placut!

  9. Sper sa nu am nici eu emotii in timpul examenului care ma asteapta in octombrie, fac si eu un curs de operatore pasticcere pentru ca nu pot si nu pot sa stau departe de buctatarie, este mai puternica pasiunea pe care o am decit oboseala si toate problemele de zi cu zi.
    Urmaresc blogul tau de citiva ani buni si ma bucur sa vad cite succese ai, cit de multe ai realizat in tot acest timp, si nu ma satur sa te vizitez aproape zilnic sa vad ce ai mai facut bun prin bucataria ta.
    Sanatoasa sa ne fii si sa ai multe succese in continuare,
    pupici, olga

    • Draga mea, mult mult succes iti doresc! Sunt convinsa ca vei lua diploma fara nicio problema. E normal sa ai putine emotii, dar sigur nu te vor impiedica sa obtii rezultate excelente.
      Te pup cu drag, iti tin pumnii si iti multumesc pentru aprecieri!

  10. Felicitari pentru examen si sa ai noroc si in continuare in ce faci. Site/ul tau este nemaipomenit, toate retetele pe care le/am incercat au iesit nu bune, ci foate bune. Te rog din suflet sa postezi tot mai multe retete. Multimiri si inca odata felicitari. Cu drag, Anca

    • Anca, draga mea, multumesc mult! Ma bucur ca ti-au reusit retetele incercate.

  11. Foarte reusita reteta am facuto si este exceptionala ! Complimentele mele!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.