Quiche cu ciuperci

40 comentarii

Retete culinare tarte – Quiche cu ciuperci

Quiche cu ciuperci detaliu

Quiche este o tarta sarata delicioasa, tipica bucatariei franceze. Printre ingredientele de baza pe care le gasim intr-un quiche, se numara ouale, smantana si aluatul brisée. Putem adauga in umplutura diverse legume (ciuperci, praz, ceapa, spanac), bacon, carne de pui sau curcan, cascaval. Este o tarta sarata foarte simplu de facut si desi putem achizitiona din comert aluatul brisée, va recomand sa il faceti acasa pentru ca modul de preparare nu este deloc complicat.

Ingrediente – Quiche cu ciuperci (forma 24 cm ø)

Aluat Brisée

  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare

Umplutura Quiche

  • 125 g ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 g bacon
  • 50 g mazare fiarta
  • 1 salota/1 ceapa mica
  • 30 ml vin alb demisec
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 60 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pesmet

Mod de preparare – Aluat Brisée

  • Punem faina intr-un vas si adaugam in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framantam pana cand incorporam untul in faina si obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam treptat apa rece in care am dizolvat sarea si framantam pana cand aluatul brisée se omogenizeaza.
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il bagam in frigider pentru minim 30 de minute.

Aluat quiche si umplutura

Mod de preparare – Umplutura Quiche
  • Stergem ciupercile cu o carpa umeda, apoi le taiem in feliute subtiri. Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam salota tocata marunt. O sotam cca 1 minut, apoi adaugam ciupercile. Amestecam, sotam inca 1 minut, apoi adaugam vinul alb, sare si piper dupa gust.
  • Lasam ciupercile pe foc mic pana cand se evapora alcoolul si nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingem focul si le lasam sa se raceasca.
  • Taiem baconul in cubulete mici pe care le sotam intr-o tigaie antiaderenta pentru 2-3 minute sau pana cand se rumenesc (nu adaugam ulei in tigaie pt ca baconul este destul de gras si isi va lasa singur grasimea in tigaie). Scoatem cubuletele de bacon pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca.
  • Punem ouale intr-un vas si le batem putin cu telul. Adaugam smantana, cascavalul ras si amestecam. Adaugam ciupercile, baconul, mazarea fiarta, sare si piper dupa gust.
  • Amestecam pana la completa omogenizare.
Mod de preparare – Quiche cu ciuperci
  • Intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 6 mm grosime. O asezam in tava tapetata cu unt si ii decupam marginile, astfel incat aluatul sa acopere fundul si marginile interne ale formei.

Preparare quiche

  • Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si il pudram cu pesmet. Adaugam umplutura, o nivelam, apoi aducem marginile aluatului in centrul tartei si il strangem intre degete din loc in loc.
  • Coacem quiche-ul cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30-35 minute, sau pana cand se rumeneste uniform.

Quiche in forma

  • Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, o scoatem din forma si o asezam pe un gratar. O putem servi calda sau rece.

Felie quiche cu ciuperci

 Pofta buna!

Un pahar de  Rosè Ceptura de la Crama Rotenberg acompaniaza perfect acest delicios quiche. Este un vin sofisticat, foarte puternic dar fructos si floral.  Serviti acest parfumat vin la o temperatura de 8-10°C.  Il puteti savura si langa salatele de vara, mancaruri pe baza de fructe de mare, peste, paste, risotto, antreuri usoare, etc.

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Quiche cu ciuperci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 39 Review(s)

40 Comentarii

  1. Gergana Lazarova

    Wonderful! 🙂

  2. Felicitari Laura,arata superb !
    Abia astept s- o incerc. Poti sa- mi spui si mie ce marine are tava?
    Multumesc

  3. Niciodata nu am facut un quiche;nu ma atragea.Acum l-am incercat ,asa cum am facut si alte retete ce le-ai impartasit cu noi,si mi-a placut.
    Cu siguranta ,il voi repeta.Multumesc.

  4. Se folosește smântână dulce sau smântână fermentata?

  5. Fabuloasa reteta ! Am s-o incerc.

    • Maria, draga mea, ma bucur ca iti place. Astept sa imi spui cum a iesit, in caz ca o incerci.

  6. Am făcut ieri acest fel de mancare si am avut o reclamație:a fost prea delicioasa:) multumiri pt idei

    • :)) Foarte frumoasa reclamatie. Si eu o primesc destul de des de la sotul meu.
      Sa va fie de bine! ma bucur ca v-a placut!

  7. Magda Adina

    Ce apetisant arata totul !!

  8. In prima instanta ma gandesc ca de ce nu este pizza, dupa ce feliezi putin parca se vede diferenta, cred ca este ideala aceasta mancare pentru toti cei care vor sa manance si sanatos, de preferat vegetale.

    • Sigur, este o tarta delicioasa dedicata tuturor celor care iubesc ciupercile.

  9. Arata demential!!

  10. Am facut-o aseara. Delicioasa!

  11. Buna ziua. As dori o informatie legata de tarte. Vreau sa fac cateva pentru o petrecere. Se pot coace cu o zi inainte? Nu se inmoaie aluatul prea tare? Multumesc

    • Laura, aluatul nu se inmoaie daca pastrezi tarta in frigider, intr-un recipent de plastic inchis ermetic.
      Cu drag!

  12. Ce colorata,ce minunata tarta! Cum de nu am vazut-o pana acum? Adevărul e ca o perioadă nu am primit retetele tale pe mail şi m-am abonat din nou si acum primesc. multumesc mult îmi esti o adevarata inspiratie mereu!

  13. Ce verdeata ai folosit in compozitiz de ciuperci? patrunjel sau busuioc?

  14. Buna! Doar ce am scos quiche-ul din cuptor, dar mie blatul nu mi-a iesit asa rumen ca in poze. Si nu l-am facut mai gros decat al tau si chiar l-am lasat mai mult la cuptor! Care sa fie problema?

    • Draga mea, mie mi s-a scurs putina umplutura pe margini si din cauza asta s-a rumenit. Data viitoare, unge marginile cu un galbenus de ou amestecat cu 2-3 linguri de lapte. O sa iasa foarte rumena si frumoasa.

  15. Super, super delicioasă. Nu sunt fan ciuperci, însă nu m-am putut abține sa n-o încerc. O noua reteta delicioasă, cu care mi-am bucurat familia. Mulțumesc și de această dată!

  16. As vrea sa fac, e pentru prima data un quiche, dar am o nelămurire. Merge și smântână de la pahar/ găletușă cu minim 20 %grasime?
    Am văzut că ziceai mai sus smântână pt gătit. Adica nu cea dulce, de frisca. Dar știu că cea de gătit e un fel aparte, am văzut la Dorna.

  17. Am incercat reteta si desi a iesit foarte gustoasa aluatul de la baza nu a crescut asa de bine ca cel de pe margine. Care ar putea fi cauza? Multumesc,

  18. Foarte bun, fac mereu quiche dupa reteta ta.

  19. Am făcut pentru prima oara în seara asta și deși eram neîncrezătoare, a ieșit delicios! Mulțumesc de rețetă!

  20. Bună, Laura! Am două întrebări: 1. Pot să fac rețetă aceasta și cu hribe? 2. Dacă nu folosesc vin, pot să-l înlocuiesc cu altceva?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.