Penne rigate integrale cu sos de ricotta


Penne rigate integrale cu sos de ricotta

Imi plac mult pastele integrale. Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa spun asta dat fiind ca pastele in general nu se inscriau pe lista preferintelor mele, dar da, imi plac si chiar foarte mult.

Le putem condimenta in mii de feluri, cu diferite combinatii de legume si sosuri, mai dietetice sau nu, in functie de preferintele personale.

Astazi va prezint o combinatie extraordinar de delicioasa.

Ingrediente:

250 –300 gr penne rigate integrale

1 praz mic/1 ceapa mica

cca 100 gr masline negre

5 ciuperci champignon

2 linguri capere

250 gr pancetta afumata ( bacon afumat) optional

1/2 cana suc de rosii

1 pahar vin alb

125 gr ricotta

patrunjel

busuioc

Taeim prazul in feliute subtiri si il punem la calit in 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce se inmoaie, adaugam pancetta taiata in cubulete mici, maslinele si siupercile taiate in felii subtiri si caperele.

Punem la fiert apa pentru paste, in care punem 1 lingura de ulei de masline si putina sare si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam pastele.

Penne rigate integrale cu sos de ricotta

Le lasam la foc mic pana ce ciupercile incep sa se inmoaie dupa care adaugam un pahar de vin alb si lasam pe foc pana ce alcoolul se evapora complet.

Amestecam jumatate de cana de suc de rosii cu jumatate polonic din apa in care fierb pastele si il adugam peste legume. Adaugam patrunjelul si busuiocul tocate marunt,

Penne rigate integrale cu sos de ricotta

Separat, amestecam ricotta cu un sfert de polonic din apa in care fierb pastele si adaugam sosul obtinut in tigaie. Daca doriti ca sosul sa nu aiba brobonele, il puteti trece prin sita inainte de a-l adauga in tigaie.

Lasam sosul pe foc mediu pentru cca 10-15 minute pana ce scade putin.

Scurgem pastele si le adaugam peste sos. Le amestecam bine si le mai lasam pe foc pana absorb tot sosul, dupa care le servim pudrate cu putin patrunjle proaspta tocat.

Penne rigate integrale cu sos de ricotta

Pofta buna!

15 comentarii la “Penne rigate integrale cu sos de ricotta

  1. Ana Maria Ciolacu spune:

    Buna,Laurica! Ai la mine pe blog un premiu si o leapsa, daca iti face placere… Am primit si eu prima mea leapsa :)))) Te pupic dulce! Pastele tale arata minunat,voi incerca si varianta asta,chiar eram in pana de idei pt sosuri. :*:*:*:*:*

  2. Ade spune:

    Laura draga,

    Arata bestial aceste penne! Ce mai faci? Cum mai e pe la tine ca la noi in Bucuresti ninge/burniteaza/lapoviteaza/ploua;)). Abia astept vara sa ies afara si sa fac poze artistice ca pe mohoreala asta de afara de acum nu am ce sa fac. :-<

    Pupici,
    Ade

  3. ellis_el spune:

    Suna tare bine reteta,ca o mare mancatoare de paste ce sunt suunt sigura ca e buna picat la fix ca nu mai stiam ce sosuri sa incerc.Numai bine iti dorim

  4. Alina Stefanescu spune:

    Sarut-mana pentru masa pentru ca aseara am savurat o portie de penne dupa reteta ta. Eu am folosit paste din orez pentru ca asa mi-a spus nutritionistul, dar au fost delicioase. Sigur am sa le mai incerc pentru ca mi-a ramas gandul la ele.
    O zi buna!

    Alina Stefanescu

  5. Laura spune:

    Ana iubita, felicitari pentru prima ta leapsa!!!! Ce fericita am fost si eu cand am primit prima mea leapsa!!! Pup cu drag si vin pe la tine sa o vad! Multuuuuuuuu!!

  6. Laura spune:

    Ade scumpa, ma bucur mult ca-ti plac!! La noi e soare dar e tare frig de cateva zile si bate un vant turbat. O sa vina primavara foarte curand.
    Te pupic cu mare drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor