Biscuiti economici


Reteta Biscuiti economici pentru o pauza dulce si delicioasa

Biscuiti economici detaliu

Aseara am facut niste biscuiti economici absolut deliciosi. Pufosi si atat de simplu de facut incat sunt convinsa ca si un copil de 5 ani i-ar face fara nici o problema. Puteti sa-i parfumati cu vanilie, coaja de lamaie sau portocala, cu esenta de migdale, scortisoara, cuisoare sau cu orice alta aroma doriti dumneavostra iar daca inlocuiti laptele cu lapte de soia, obtineti niste biscuiti perfecti pentru postul care incepe in curand.

Ingrediente  – Biscuiti economici (15 bucati)

  • 200 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • 1/2 plic praf copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml lapte/ lapte de soia
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 1 zahar vanilat/ coaja portocala/coaja lamaie
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Biscuiti economici

  • Amestecam toate ingredintele si framantam pana obtinem un aluat compact pe care il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm. Taiem cu o forma biscuitii nostri (putem folosi orice forma dorim).

Biscuiti economici in tava de cuptor

  • Ii asezam in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10 minute.
  • Cand sunt usor rumeniti pe margini, ii scoatem, ii pudram cu zahar pudra vanilat si ii servim.
  • Langa un ceai, cafea sau lapte sunt divini. Si astazi sunt la fel de moi ca ieri. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti economici
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 28 Review(s)

53 comentarii la “Biscuiti economici

  1. Laura Frunza spune:

    Am notat reteta, maine fac si eu. Abia astept sa vad ce gust au, cred ca ii voi aroma cu putina coaja de portocala, imi place tare mult.

  2. Explora Cuisine spune:

    Simpli si foarte frumosi! Imi place mult blogul tau si de cate ori postezi ceva nou, dau o fuga sa vad cu ce ne mai faci pofta 🙂 Te-am adaugat la blogroll sa vada si altii retetele tale minunate! te pup, o zi frumoasa!

  3. Raluca-Alexandra Mocanu spune:

    Buna seara!

    As dori sa pregatesc acesti biscuiti, dar prefer untul uleiului. Credeti ca ar fi o problema daca in loc de ulei as pune aceeasi cantitate de unt topit?

    Felicitari pentru blog si pentru minunatele retete!

  4. Laura spune:

    Explora Cuisine, multumesc mult draga mea!! Ma bucur mult ca-ti place blogul meu!
    Pupic dulce si te mai astept pe la mine cu mare drag!!

  5. Laura spune:

    Buna seara Raluca,

    Nu i-am incercat cu unt inca dar cred ca ies foarte buni numai ca nu vor mai fi atat de dietetici ca cei facuti cu ulei.

    Te pup si daca-i incerci cu unt sa imi spui cum ti-au iesit!

  6. Dulceata_de_trandafiri spune:

    Buna Laura, ti-am trimis zilele trecute un mail, prin intermediul formularului de aici, de pe blog. Vroiam sa ma asigur ca functioneaza acel formular si sa te rog, daca ai primit mailul si in masura in care timpul iti permite, sa te uiti peste el. Este vorba despre o reteta de a ta, la un tort pe care nu l-am gasit pe blog-ul tau ci pe petitchef.ro . Multumesc si numai bine!

  7. Elena Toma spune:

    Laura, sunt minunati! Si nu zic asta din complezenta… si eu am incercat cateva variante, dar cred ca ce este deosebit este adaosul de amidon. Reactia probabil este alta cu praful de copt si de aceea ies asa pufosi. Oricare o fi explicatia, eu iti multumesc de idee si chiar am sa-i incerc – fie cu lapte obisnuit, de soia, de nuci sau migdale…

  8. Diana spune:

    De luni de zile bune, daca nu chiar de ani, iti "rasfoiesc" blogul din scoarta in scoarta! Nu m-am oprit niciodata sa las un comentariu, dar e timpul sa o fac! Din mainile tale ies niste lucruri deosebite, Laura (mi-am permis sa te tutuiesc) si ma bucur ca am sansa sa ma inspir din ideile tale!
    Mult spor la munca!
    Diana

  9. Mitinita spune:

    am postat comentariul pe fb si cred ca ar trebui postat si aici sa invete si altii din greselile mele :"am facut ei eu azi cu aroma de migdale,dar pun vreo doua deoparte ptr poza maine. Eu n-am avut cantar si cum folosesc cup-ul am incercat mai mult sa ghicesc cantitatile,dar nu prea le-am nimerit,am pus la lichide ml in loc de gr.Dar merita sa-mi cumpar un cantar ptr biscuitii astia,sunt asa de pufosi si deliciosi!!! N-am putut sa intind aluatul,asa ca am facut bilute,un fel de crinkles.Sfat tuturor:respectati retetele mai ales daca e vorba de desert! Le recomand cu mult drag!!!" Merg sa fac poza ca mai sunt cateva!

  10. Laura spune:

    Dulceata de trandafiri, imi cer miliarde de scuze ca nu ti-am raspuns dar fug acum sa-l caut si iti raspund imediat!! Te pup!

  11. Laura spune:

    Elena scumpa, multumesc mult ca iti place reteta si sper sa iti fi placut si biscuiteii daca i-ai incercat. Amidonul se mai poate inlocui si cu faina de orez care ii face si mai pufosi numai ca stiu ca nu se gaseste peste tot. Eu mi-o comand in general online pt ca nu am reusit sa o gasesc in supermarket.
    Pup cu mare drag!

  12. Laura spune:

    Diana draga mea, ma bucur mult ca mi-ai scris si iti multumesc mult pentru aprecieri. Chiar te rog sa ma tutuiesti si te astept cu mare drag sa ma mai vizitezi!
    Pupici!

  13. Laura spune:

    Adina scumpa mea, ma bucur atat de mult ca ti-au placut!! Am tot zis in weekend ca ii refac dar am fost mai mult plecati si nu i-am mai facut. Abia astept sa ii vad! Pup cu drag si multumesc ca i-ai incercat!!

  14. Ani spune:

    Am fost plecata peste weekend si numai acum am reusit sa intru pe site sa citesc reteta. Abia astept sa-i incerc si eu (cel mai probabil o sa-i fac o surpriza sotului meu, de Dragobete). Felicitari pentru retete, poze si pentru site.
    O seara cat mai placuta!

  15. Dulceata_de_trandafiri spune:

    Multumesc, am primit raspunsul tau, cand voi avea ceva mai mult timp, voi face tortul acela. Stai linistita, nu stiam daca mesajul meu a ajuns la tine. Numai bine si bafta in continuare, faci lucruri deosebite!

  16. Anonymous spune:

    am facut azi acesti biscuiti respectand reteta dumnevaoastra. nu au iesit deloc pufosi sau moi. in plus, dupa ce am amestecat ingredientele in gramajul specificat, aluatul a iesit foarte moale. a trebuit sa mai adaug faina ca sa-l intaresc sa pot sa-l intind. asadar, unde e greseala?

  17. Laura spune:

    Dulceata de trandafiri, ma bucur mult ca ai primit raspunsul. Imi cer inca o data scuze ca am raspuns atat de tarziu.
    Te pup si un weekend minunat sa ai!

  18. Laura spune:

    Anonim, nu stiu de ce ti-a iesit atat de moale aluatul dar daca ii mai refaci, pudreaza-ti mainile cu faina si framanta aluatul pana prinde consistenta. Nu trebuie sa adaugi faina in plus pt ca iti ies sigur tari. In general, daca un aluat de biscuiti iti iese moale il poti baga la frigider o ora dupa care il intinzi fara probleme. Nu trebuie adaugata in nici un caz faina pentru ca automat ingreunezi aluatul.
    Ai folosit numai faina sau si amidon? Ai cantarit ingredientele?

  19. Mihaela spune:

    as vrea sa stiu daca se poate scoate mierea si in loc de faina normala se poate folosi faina de orez. vreau sa-i fac ptr fetitza mea de 6 luni si nu vreau sa folosesc gluten (de aceea optez ptr faina de orez, iar copii sub un an nu au voie sa manace nimic cu miere). faina de orez se gaseste in special in magazinele nauriste si kg e cam 8-9 Ron.
    astept raspuns ptr ca as vrea sa-i execut!multumesc

  20. Laura spune:

    Mihaela draga mea, se poate inlocui faina normala cu faina de orez si sigur or sa-ti iasa foarte pufosi pentru ca faina de orez exte excelenta pt biscuiti. Nu stiu in schimb daca se poate renunta la miere. Mierea da acestor biscuiti un gust si o textura deosebita. Eu iti recomand sa ii incerci fara miere intr-o cantitate foarte mica si daca iti reusesc, dublezi cantitatile. In principiu, ar trebui sa iasa.
    Te pup cu drag si daca ii incerci fara miere si ies bine, te rog sa ma anunti ca sa scriem si in reteta.

  21. simona spune:

    de ceva timp sunt o admiratoare "in tacere" a ta ,Laura.astazi insa,m-am simtit un pic"datoare" sa adaug acest comentariu.in primul rand vreau sa te felicit si sa iti multumesc pt. modul explicit cu care descrii fiecare reteta.asta m-a ajutat mult si orice am incercat ,rezultatul a fost f.bun.astazi cautam o reteta de biscuiti de post si am gasit-o pe aceasta,care e atat de simpla.dar nu aveam lapte de soia si de aceea am zis sa incerc cu altceva.si am inlocuit laptele cu suc de portocale.am asteptat sa vad rezultatul…au iesit f.buni biscuitei mei.deci ptr cine vrea sa incerce,sa o faca.de altfel,cred ca pot inlocui laptele cu orice suc de fructe.mie mi-au iesit.sper sa va iasa si voua

  22. Alexandra spune:

    Ador sa fac prajituri, mai ales sa le pap, sincer iti spun ca intrand pe site-ul tau si vazand atatea poze minunate la toate retetele pe care le-ai facut nu stiu pe care sa o incerc mai repede.
    Azi am facut biscuiteii, sunt extrem de buni, nu credeam ca pot sa fac in casa asa biscuiti buni. Multumesc pentru reteta si astept cu mare drag sa incerc si restul de retete.

  23. Gabitza spune:

    Am facut biscuiteii in seara asta si au iesit foarte buni, e prima oara cand fac biscuiti. M-am speriat initial ca era aluatul cam lipicios, dar am reusit pina la urma. I-am taiat cu niste forme de Winnie si Piglet si baietii au fost incantati. Data viitoare ii pun pe ei sa-i „decupeze” 🙂

  24. Ligia spune:

    Draga Laura, vin si eu cu primul meu comentariu aici, desi e ceva vreme de cand iti urmaresc site-ul ca sa vad cand apare cate o reteta noua. Sunt foarte incantata de ce gasesc aici. Cred ca unul din motivele pentru care gospodinele indragesc retetele tale este ca, pe langa faptul ca rezulta produse gustoase, sunt simple si usor de facut.
    Am incercat biscuitii acestia si pe cei cu nuca, si tozzeti, si toti au iesit extraordinari. Inainte de a-mi recomanda o colega retetele tale, nu ma omoram sa fac dulciuri, dar aici am descoperit cat de usor este sa le faci.
    Inca ceva: sotul si eu mancam in general mai dietetic, asa ca am folosit la biscuitii economici si la cei cu nuca doar faina integrala, si o cantitate mai mica de zahar. In ciuda acestor „reduceri”, rezultatul a fost unul foarte bun.

  25. Dragos spune:

    80 g lapte ? Cum ai masurat, cu aceeasi masura ca cea pentru faina ? Eu am o cana gradata, cu mai multe gradatii, gen lichid, faina, zahar, malai, etc.

  26. Ionete Diana spune:

    buna, vroiam sa te intreb, daca pun faina de orez(i-am facut lui bebe si o sa ii fur un pic) tot 50 de gr pun?astept rasp.ms:*

  27. alina mihai spune:

    Buna Laura, (citesc de atata vreme retetele tale, incat nu pot sa-ti spun decat asa) iti multumim atat eu cat si fiul meu pentru acesti biscuiti foarte buni, un prilej de joaca in bucatarie. el este responsabil cu taiatul formelor, cam seamana cu joaca cu plastilina :). felicitari si iti dorim sarbatori linistite si pline de bucurie.

  28. Popa Mihaela spune:

    Salut, pot adauga un strop de gem pe ei ,dupa care sa ii bag la cuptor? cred ca bag unnpic de smantanica in loc de lapte,lipseste din frigiderul meu, Multumesc ptr tot ce faci, e divin!

  29. diana tsatsa spune:

    buna , am inceput de ieri…. precizez ca am masurat intr-un pahar gradat in ml , compozitia realizata a mai avut nevoie de faina :)) si mi-a lipsit din reteta amidonul de porumb.Cel mai important lucru este grosimea aluatului intins .initial m-am lacomit si am intins o foaie subtire ,biscuitii iesind usor crocanti dar apoi am intins o foaie mai groasa de 1 cm si am acum biscuiti crocanti la exterior si moi la interior. o reteta foarte usoara si foarte gustata de cei mici si mari.multumim frumos

    • Laura Adamache spune:

      Draga Gabriela, nu i-am facut pana acum cu faina de ovaz. Ii poti incerca dintr-o cantitate mai mica de ingrediente si daca ies cum iti doresti, ii poti face din cantitatea totala de ingredinte.

  30. Ana spune:

    Biscuitii acestia sunt absolut minunati. Desi i-am facut de nenunarate ori, nu m-am invrednicit sa las un comentariu insa repar acum nedreptatea 🙂
    Iti multumesc pentru aceasta reteta si pentru toate retetele pe care le-am incercat si care nu au fost deloc putine.

  31. sinziana spune:

    Doamne cat is de buni! Pentru copil am renuntat aproape de tot la zahar si am pus un pic mai mult miere si tot au iesit divini!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor