Biscuiti Oua de Pasti


Biscuiti fragezi „Oua de Pasti”, o reteta simpla si rapida de biscuiti

biscuiti-oua-pasti-detaliu

Pe masa de Pasti, pe langa cozonac, pasca si alte delicii culinare specifice acestei sarbatori, merita sa facem loc si acestor biscuiti fragezi. Cei mici vor fi incantati de forma lor foarte asemanatoare cu cea a jumatatilor de ou. Se fac atat de simplu, incat chiar trebuie incercati. Recomandarea mea este sa folositi un gem de caise sau piersici cu o culoare cat mai apropiata de cea a galbenusului de ou. Gemul meu a fost un pic cam inchis la culoare, dar de Pasti, cand voi reface aceasta delicioasa reteta de biscuiti, o sa folosesc un gem de caise.

Biscuiti Oua de Pasti – Ingredinte (12 bucati)

  • 200 g faina
  • 20 g amidon porumb
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 ou mediu
  • 1 pastaie vanilie/1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 varf cutit sare
  • 4-5 linguri gem de caise/piersici

Biscuiti Oua de Pasti – Mod de preparare

  • Amestecam faina si amidonul si le cernem intr-un vas incapator. Adaugam, in centrul fainii, zaharul, untul rece taiat in cubulete mici, oul, semintele unei pastai de vanilie sau coaja rasa de portocala si sarea.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat compact.
  • In cazul in care aluatul nu devine omogen, putem adauga 1 lingura de lapte rece. 
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 45-60 minute.
  • Dupa repaus, intindem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie groasa de cca 3-4 mm.
  • Cu o forma ovala, decupam 12 biscuiti. Asezam jumatate din biscuiti in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. In partea inferioara a fiecarui biscuit, adaugam cate o lingurita plina cu gem de caise.
  • Decupam partea inferioara, a celor 6 biscuiti ramasi, cu o forma rotunda de cca 1-2 cm diametru.
  • Asezam biscuitii decupati peste biscuitii din tava si presam usor marginile.

preparare-biscuiti-oua-pasti

  • Coacem biscuitii de Pasti, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12-13 minute. Suprafata biscuitilor trebuie sa ramana alba dupa coacere.
  • Ii scoatem din cuptor, ii pudram cu zahar pudra si ii lasam cateva minute in tava sa se raceasca.
  • Dupa ce s-au racit, asezam biscuitii pe un platou si ii servim.

ou-paste-biscuiti

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti Oua de Pasti
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 33 Review(s)

3 comentarii la “Biscuiti Oua de Pasti

  1. livia spune:

    Mulumim Laura draga, iar ne-ai dat gata cu ceva super bun. Sint biscuitii cei mai deliciosi, mai ales acum de Sfintele Sarbatori. Au fost pe placul tuturor. Multumesc pentru reteta si va dorim ca Sfintele Pasti sa va aduca in suflet sanatate, credinta, speranta, lumina si să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară si sa daruim iubire celor dragi.
    HRISTOS A INVIAT !
    Va imbratisam cu drag.
    Livia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor