Supa crema de legume, reteta simpla, cu crutoane


Supa crema de legume delicioasa, cu crutoane, fara smantana

supa crema de legume farfurie

Supa crema de legume cu crutoane, o reteta simpla si rapida pentru toata familia. Mod de preparare, pas cu pas, supa crema cu multe legume. Cum se face o supa cremoasa cu legume si bucatele prajite de paine.   

Supa crema de legume era preferata mea in copilarie, dar am avut o perioada in care nici macar nu mai voiam sa o vad in farfurie. Cand aveam 16 ani am fost operata de apendicita, dar apendicita mea era aproape de peritonita, deci destul de grav. Dupa ce am iesit de la reanimare si am ajuns in salon, puteam sa mananc doar supa si piure de cartofi. Ei bine, mami a mea imi facea zilnic supa de legume si mi-o aducea la spital, in borcan. In primele 2 zile am avut o asistenta foarte grijulie. Desi eram intinsa in pat, cu capul usor ridicat, reusea sa ma hraneasca cu rabdare.

Dar, dupa doar doua zile, s-a cam dus starea asta frumoasa de liniste si pace. In salon eram 4 paciente si aveam si un mic tv, unde, in perioada in care am fost internata, se difuza in fiecare seara Dallas, serialul cu J.R, Bobby, Sue Ellen, Pamela, cei din generatia mea sigur stiu despre ce serial vorbesc.

Noua asistenta se pare ca era fan Dallas, asa ca intr-o seara m-a pus sa beau supa de legume direct din borcan in timp ce se uita la un nou episod din Dallas. Pentru ca eram pe punctul sa ma inec, am lovit borcanul cu toata forta ca sa ii atrag atentia si ulterior i-am spus si cateva vorbe de duh. Dupa ce am iesit din spital am avut cateva luni bune in care nu puteam sa inghit supa crema de legume, pur si simplu mi se punea un nod in gat.

Am trecut peste acest episod si iata ca acum delicioasa supa crema de legume fara smantana, pentru ca asa o facea mami, se afla pe masa noastra aproape in fiecare saptamana. Este o reteta practica, rapida, satioasa care poate fi transformata intr-o reteta de supa crema de legume de post daca inlocuim untul cu ulei.

Va recomand si aceste retete de supa crema:

Supa crema de legume – Ingrediente (6-8 portii)

  • 1 ceapa medie
  • 4 morcovi medii
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 tulpina telina Apio (optional)
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 2 felii radacina telina (groase de cca 2 cm)
  • 10 rosii cherry/2 rosii medii
  • 3 cartofii rosii medii
  • 100 g mazare (optional)
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 50 g unt

Supa de legume cremoasa – reteta simpla, preparare pas cu pas

  • Curatam legumele (telina, ceapa, morcovii, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, cartofii) si le taiem in bucati potrivite.

supa crema de legume laura adamache

Puteti lasa ceapa intreaga, bineinteles curatata, oricum toate legumele vor fi pasate ulterior, deci nu trebuie sa le tocati fin. Daca puneti rosii cherry nu trebuie sa le taiati, dar daca rosiile sunt de marime medie, recomand sa le taiati in jumatati.

  • Umplem o oala cu cca 4 L de apa si adaugam toate legumele, sare si piper dupa gust. Eu am pus si o lingurita de piper verde boabe, are o aroma deosebita.

legume fierte pentru supa crema

  • Fierbem supa pana cand legumele sunt patrunse complet.

legume fierte pentru supa crema

  • Scoatem legumele din oala, pastram supa, si le punem in robot. Adaugam 2-3 polonice de supa si le pasam pana cand obtinem o crema omogena.

legume fierte pentru supa crema

Mie nu imi place supa foarte densa, asadar adaug lichid pana obtin o supa de legume usor cremoasa. Voi puteti sa adaugati supa in care au fiert legumele astfel incat sa obtineti consistenta dorita.

Daca doriti ca supa sa fie foarte fina, puteti sa folositi un blender sau, daca nu il aveti in bucatarie, sa filtrati supa de legume printr-o sita cu gauri mici.

  • Punem supa din nou in oala, adaugam untul si o fierbem inca 10 minute, la foc moderat. Stingem focul si acoperim oala cu supa de legume cu un capac. Intre timp ne ocupam de crutoane.

supa crema de legume fierbere

Crutoane pentru supa – preparare pas cu pas

  • Crutoanele se fac foarte simplu. Avem nevoie de cateva felii de paine rustica, pe care le taiem in cubulete de cca 2×2 cm.
  • Punem intr-o tigaie antiaderenta 2 linguri de ulei de floarea soarelui si cca 25 g unt. Cand untul s-a topit, adaugam cubuletele de paine si le prajim, la foc mediu, pana cand se rumenesc uniform.

crutoane supa crema

  • Le scoatem din tigaie, pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta, si le lasam sa se raceasca.

Daca doriti crutoane cu un gust deosebit, puneti in tigaie, impreuna cu uleiul si untul, un catel de usturoi, necuratat, dar usor zdrobit. Inainte sa adaugam crutoanele, eliminam catelul de usturoi. Punem bucatile de paine si o crenguta de cimbru. Amestecam si prajim pana cand crutoanele sunt rumenite uniform. Crenguta de cimbru se elimina la sfarsitul prepararii.

  • Servim supa crema de legume, calda, cu crutoane. Este delicioasa si perfecta pentru aceste zile reci. Pofta buna!

supa crema de legume detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa crema de legume
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor