Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ton

2 comentarii
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ton, reteta simpla
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ton – reteta simpla cu legume si peste

Ardei umpluti cu orez, una dintre mancarurile mele preferate! Astazi va propun o reteta inedita de ardei cu ton, ciuperci si orez. Combinatia este absolut minunata! Abia astept sa incercati reteta si sa imi spuneti daca si voua v-a placut la fel de mult.

Inca din copilarie adoram ardeii umpluti. Mami ne facea mai mult ardei cu carne, iar bunica ne pregatea cei mai buni ardei de post cu orez. Nu stiam care imi placeau mai mult, cert este ca nu mai ramanea nimic in farfurie nici dupa ardeii mamei, nici dupa cei ai bunicii.

De data aceasta am adaugat in ardeii cu orez un ingredient care chiar le da un gust neasteptat de bun, ton bucati in ulei de floarea soarelui Lotka. Din patru ardei nu a mai ramas nimic, atat de gustosi au fost.

Pentru cei care nu cunosc inca marca Lotka, aceasta se adreseaza celor care iubesc conservele de peste de cea mai buna calitate, fara E-uri si fara conservanti. Toate produsele Lotka sunt versatile si pot fi utilizate in diverse combinatii: cu legume, in salate, sandvisuri sau alte mancaruri.

Va recomand sa incercati si reteta de ardei umpluti cu carne, sunt foarte gustosi si nu se fac greu deloc.

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ton

4 from 5 votes
Rețeta de Laura AdamacheFel: Fel principalBucătărie RomaneascaDificultate Medie
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minute
Timp gătire

1

ora 
Calorii

120

kcal

Reteta de ardei umpluti cu orez, ciuperci si ton este o alegere ideala pentru un pranz lejer si delicios. Noi ii servim mereu cu smantana sau cu iaurt grecesc.

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ton – Ingrediente

  • 4 ardei grasi medii

  • 1 conserva ton bucati Lotka, in ulei de floarea soarelui (160 g)

  • 150 g orez cu bob rotund

  • 1 ceapa medie

  • 200 g ciuperci champignon

  • 50 ml vin alb demisec

  • 2 linguri ulei de masline / 2 linguri ulei de floarea soarelui

  • 1 ardei gras mediu (pentru umplutura)

  • 6-7 rosii cherry

  • sare

  • piper

  • 200 ml suc de rosii + cca 250 ml apa + 1 lingurita mica sare (pentru sos)

Ardei umpluti cu orez – Mod de preparare pas cu pas

  • Umplem o cratita mai mare cu apa si o punem pe foc. Cand incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si orezul.
  • Fierbem orezul cca 6-7 minute sau pana cand capata o consistenta al dente. Important este sa nu il fierbem foarte mult, deoarece ardeii umpluti vor fierbe ulterior si nu vrem sa avem un orez pastos. Scurgem orezul, il trecem rapid printr-un jet de apa rece si il lasam sa se scurga intr-o sita.
  • Taiem capacelul cu codite al ardeilor (nu le aruncam, le vom folosi sa acoperim ardeii), ii curatam de seminte si nervuri. Ii spalam si ii asezam pe un gratar, cu partea decupata in jos, sa se scurga bine.
  • Tocam marunt ceapa si ardeiul pentru umplutura. Stergem ciupercile cu un servet de bucatarie umed (nu spalam niciodata ciupercile sub jet de apa, mai ales pe cele de cultura, este suficient sa le curatam cu un servet umed) si le tocam in bucatele potrivite.
  • Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, adaugam ceapa si ardeiul si le sotam 1 minut, apoi apoi adaugam ciupercile si amestecam bine.
  • Dupa cca 2 minute, adaugam si vinul alb, iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat, stingem focul.
  • Lasam compozitia sa se raceasca pana cand devine usor calduta, apoi adaugam orezul, tonul bucati Lotka scurs de uleiul din conserva, sare si piper dupa gust si amestecam bine.
  • Umplem ardeii cu mixul de orez si ton, ii acoperim cu capacelul taiat, si ii asezam intr-o cratita care poate fi introdusa la cuptor. Eu am folosit un vas de lut. Printre ardei am pus cateva rosii cherry intregi, dau un gust foarte bun ardeilor. Amestecam apa, sucul de rosii si sarea si o turnam in cratita. Ardeii trebuie sa fie acoperiti pe jumatate cu sosul de rosii. Acoperim cratita cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 200°C.
  • Fierbem ardeii 40-45 minute acoperiti, apoi eliminam folia de aluminiu si ii lasam sa se rumeneasca inca 10 – 15 minute. Servim ardeii umpluti simpli sau, daca doriti, cu putina smantana. Pofta buna!

2 Comentarii

  1. Foarte interesant,o voi face.
    Multumesc frumos!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.