Tarta cu ciocolata si orez


Tarta cu ciocolata si orez – Reteta pentru masa de Pasti

Tarta cu ciocolata si orez detaliu
Tarta cu ciocolata si orez, prajitura pentru masa de Pasti

Tarta cu ciocolata si orez este o reteta tipica italiana care se prepara de Pasti. Recunosc ca prima data cand am mancat-o am fost putin sceptica, imi place mult ciocolata si la fel si orezul fiert in lapte, dar nu le vedeam pe amandoua intr-o tarta cu aluat fraged. Gustul a fost mai mult decat delicios, umplutura are o consistenta usor cremoasa, perfecta in combinatie cu aluatul fraged. Pentru a va bucura de toate aromele acestei tarte, va recomand sa o faceti cu cel putin o zi inainte de a o gusta. Nu recomand o ciocolata cu lapte sau alba pentru aceasta reteta, ci o ciocolata amaruie, eu am folosit ciocolata amaruie Poiana cu 65% cacao, se topeste fara probleme si are un gust sublim.

Pentru ca se apropie Pastele, Poiana va invita la un foarte frumos concurs! Daca pregatiti aceasta reteta sau o alta reteta care sa aiba ca ingredient principal ciocolata amaruie Poiana, faceti o poza cat mai frumoasa preparatului final alaturi de ambalajul ciocolatei Poiana amaruie 65% si incarcati-o pe site-ul campaniei. Saptamanal puteti castiga un robot Kitchen Aid! Ce gospodina nu isi doreste un astfel de ajutor in bucatarie?

Tarta cu ciocolata si orez – Ingrediente (forma tarta 26 cm diametru)

Ingrediente Aluat – forma tarta 26 cm diametru

  • 300 g faina
  • 30 g cacao
  • 130 g zahar tos fin
  • 175 g unt rece
  • 3 galbenusuri mari
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente umplutura tarta

  • 100 g orez
  • 300 ml lapte
  • 125 g ciocolata Poiana amaruie
  • 4 oua mari
  • 50 ml brandy
  • 150 g zahar
  • 350 g ricotta/urda de vaca
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita coaja portocala rasa

Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare RETETA VIDEO

Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare RETETA TEXT

Tarta cu crema de ciocolata si orez – Aluat Preparare

  • Amestecam faina, sarea si cacaua pana la omogenizare. Adaugam galbenusurile, untul rece taiat cuburi si zaharul si framantam pana obtinem un aluat bine legat. Daca aluatul este sfaramicios, adaugam 2-3 linguri de lapte rece si framantam pana se leaga.
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider cca 30 de minute.
  • Dupa repaus, intindem aluatul, pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 1,5 cm grosime.
  • Asezam aluatul fraged in forma de tarta tapetata cu unt si faina, indepartam marginile in exces (pastram aluatul decupat), si il punem in frigider pentru cca 1 ora.

Canal video Laura Adamache

Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare

  • Amestecam ricotta bine scursa cu zaharul si coaja de portocala pana la omogenizare.
  • Adaugam ouale intregi si amestecam.
  • Fierbem orezul in lapte pana capata o consistenta al dente, apoi il lasam sa se raceasca.
  • Taiem ciocolata amaruie 65% Poiana in cubulete potrivite si o topim la bain-marie.
  • Punem cacaua peste amestecul de ricotta si amestecam.
  • Adaugam brandy si amestecam pana la omogenizare.
  • Adaugam orezul fiert rece in compozitia tartei si
  • La sfarsit incorporam ciocolata amaruie Poiana topita in crema tartei.

Asamblare si coacere tarta cu crema de ciocolata si orez

  • Scoatem forma din frigider, adaugam umplutura si o nivelam cu grija.
  • Intindem aluatul fraged ramas, pe planul de lucru pudrat cu faina, si il decupam cu o forma la alegere (am ales o forma ovala, asemanatoare oului de Pasti).
  • Pozitionam formele decupate pe suprafata tartei si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, cca 30-40 minute.
  • Pudram tarta rece cu zahar pudra vanilat si o servim cu pofta.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta cu ciocolata si orez
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

4 comentarii la “Tarta cu ciocolata si orez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor