Tarta cu ciocolata si orez


Tarta cu ciocolata si orez – Reteta pentru masa de Pasti

Tarta cu ciocolata si orez detaliu
Tarta cu ciocolata si orez, prajitura pentru masa de Pasti

Tarta cu ciocolata si orez este o reteta tipica italiana care se prepara de Pasti. Recunosc ca prima data cand am mancat-o am fost putin sceptica, imi place mult ciocolata si la fel si orezul fiert in lapte, dar nu le vedeam pe amandoua intr-o tarta cu aluat fraged. Gustul a fost mai mult decat delicios, umplutura are o consistenta usor cremoasa, perfecta in combinatie cu aluatul fraged. Pentru a va bucura de toate aromele acestei tarte, va recomand sa o faceti cu cel putin o zi inainte de a o gusta. Nu recomand o ciocolata cu lapte sau alba pentru aceasta reteta, ci o ciocolata amaruie, eu am folosit ciocolata amaruie Poiana cu 65% cacao, se topeste fara probleme si are un gust sublim.

Pentru ca se apropie Pastele, Poiana va invita la un foarte frumos concurs! Daca pregatiti aceasta reteta sau o alta reteta care sa aiba ca ingredient principal ciocolata amaruie Poiana, faceti o poza cat mai frumoasa preparatului final alaturi de ambalajul ciocolatei Poiana amaruie 65% si incarcati-o pe site-ul campaniei. Saptamanal puteti castiga un robot Kitchen Aid! Ce gospodina nu isi doreste un astfel de ajutor in bucatarie?

Tarta cu ciocolata si orez – Ingrediente (forma tarta 26 cm diametru)

Ingrediente Aluat – forma tarta 26 cm diametru

  • 300 g faina
  • 30 g cacao
  • 130 g zahar tos fin
  • 175 g unt rece
  • 3 galbenusuri mari
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente umplutura tarta

  • 100 g orez
  • 300 ml lapte
  • 125 g ciocolata Poiana amaruie
  • 4 oua mari
  • 50 ml brandy
  • 150 g zahar
  • 350 g ricotta/urda de vaca
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita coaja portocala rasa

Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare RETETA VIDEO

Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare RETETA TEXT

Tarta cu crema de ciocolata si orez – Aluat Preparare

  • Amestecam faina, sarea si cacaua pana la omogenizare. Adaugam galbenusurile, untul rece taiat cuburi si zaharul si framantam pana obtinem un aluat bine legat. Daca aluatul este sfaramicios, adaugam 2-3 linguri de lapte rece si framantam pana se leaga.
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider cca 30 de minute.
  • Dupa repaus, intindem aluatul, pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 1,5 cm grosime.
  • Asezam aluatul fraged in forma de tarta tapetata cu unt si faina, indepartam marginile in exces (pastram aluatul decupat), si il punem in frigider pentru cca 1 ora.

Canal video Laura Adamache

Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare

  • Amestecam ricotta bine scursa cu zaharul si coaja de portocala pana la omogenizare.
  • Adaugam ouale intregi si amestecam.
  • Fierbem orezul in lapte pana capata o consistenta al dente, apoi il lasam sa se raceasca.
  • Taiem ciocolata amaruie 65% Poiana in cubulete potrivite si o topim la bain-marie.
  • Punem cacaua peste amestecul de ricotta si amestecam.
  • Adaugam brandy si amestecam pana la omogenizare.
  • Adaugam orezul fiert rece in compozitia tartei si
  • La sfarsit incorporam ciocolata amaruie Poiana topita in crema tartei.

Asamblare si coacere tarta cu crema de ciocolata si orez

  • Scoatem forma din frigider, adaugam umplutura si o nivelam cu grija.
  • Intindem aluatul fraged ramas, pe planul de lucru pudrat cu faina, si il decupam cu o forma la alegere (am ales o forma ovala, asemanatoare oului de Pasti).
  • Pozitionam formele decupate pe suprafata tartei si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, cca 30-40 minute.
  • Pudram tarta rece cu zahar pudra vanilat si o servim cu pofta.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta cu ciocolata si orez
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

4 comentarii la “Tarta cu ciocolata si orez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor