Prajitura cu banane si nuci

81 comentarii

Retete culinare prajituri – Prajitura cu banane si nuci

Prajitura cu banane si nuci - felie detaliu

Astazi am numarat voturile voastre si Prajitura cu nuci si banane a fost aleasa de catre 21 de persoane. Urmeaza biscuitii cu vanilie care au adunat 13 voturi, checul cu lamaie -11 voturi , muffins cu cafea – 9 voturi, iar waffele au adunat 4 voturi. Adevarul e ca daca ar fi trebuit sa aleg si eu una dintre retete, tot aceasta prajitura cu banane as fi ales-o. De ce? pentru ca bananele se numara printre fructele mele preferate si dulciurile cu banane sunt pur si simplu imposibil de refuzat. Este extraordinar de gustoasa, parfumata, pufoasa si cu o consistenta usor umeda, datorita nucilor.

Daca nu sunteti in post si aveti toate ingredientele la dispozitie va invit sa o incercati pentru ca sigur nu o sa va dezamageasca. O puteti savura la micul dejun langa o cana cu lapte.

Ingrediente  – Prajitura cu banane si nuci (forma rotunda de 24-26 cm)

  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 3 banane (200 g pulpa)
  • 3/4 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Prajitura cu banane si nuci

  • Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si un varf de cutit de sare pana cand se omogenizeaza (cca 3 minute). Nu trebuie sa mixati pana se transforma in crema fina ci doar pana la omogenizare. Adaugam cate un ou pe rand si mixam bine dupa fiecare.

Prajitura cu banane si nuci - pasi preparare

  • Curatam bananele de coaja si zdrobim pulpa cu o furculita. Adaugam piureul de banane in aluatul de unt si oua, apoi adaugam treptat laptele rece. Amestecam bine, adaugam nucile macinate si amestecam din nou.

Prajitura cu banane si nuci detaliu preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt si o cernem apoi o adaugam treptat in aluat. Amestecam pana o inglobam perfect in aluat.
  • Avem grija sa nu amestecam prea mult dupa adaugarea fiecarui ingredient ci numai pana ce le inglobam in aluat. Putem renunta la mixer dupa ce am mixat untul cu zaharul. 

Preparare Prajitura cu banane si nuci preparare

  • Tapetam o forma de 24-26 cm diametru cu unt si faina si adaugam aluatul. Coacem tarta la 170°C, cuptor preincalzit, pentru 30-40 minute.

Prajitura cu banane si nuci preparare

  • Dupa ce s-a racit complet, pudram prajitura cu banane, cu zahar pudra vanilat.

Prajitura cu banane si nuci

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu banane si nuci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 35 Review(s)

81 Comentarii

  1. Laura draga,pot folosi migdale sau alune de padure in loc de nuci?
    Merci,te pup!

    • Loredana scumpa, sigur ca poti folosi alune sau migdale. Am facut-o cu alune si este o nebunie!!
      Puuup!!

    • Ioana Nicoleta

      Cu ce as putea inlocui zaharul, astfel incat sa pot sa-i dau sa manance din prajitura si unui copil de 1 an si 4 luni. Multumesc!

  2. Tot timpul imi faci pofta de gatit…tre’ s-o incerc.

    • :))))))) Federova, pup cu drag si daca o incerci sa imi spui cum a iesit!!

  3. Licuta Marin

    Yummy, tare delicioasa mai este!!!Pup!

  4. BANCEA VERONICA

    Deja merg sa pregatesc nucile, maine pana merg sa iau baietii de la scoala si de la camin, eu fac tarta. Sunt sigura ca o sa le placa.Pana acum am incercat aproape toate tartele, preferatele raman tarta cu morcov si crostata cu gem.Nu am avut ocazia sa incerc retetele pentru muffins fiindca nu am tava pentru muffins, insa am promis ca pana de craciun cumpar .Toate retetele sunt minunate.

    • Veronica scumpa mea, daca o incerci sa imi spui cum ti s-a parut. Noua ne place tare mult si langa cafea sau lapte e o nebunie.
      Puuup si spor!!

  5. Delicioasa! Bananele si nucile imi plac foarte mult. Sapt asta tin post, deci.. de saptamana viitoare o trec pe lista! Pupici

    • Simona scumpa, daca-ti plac bananele o sa-ti placa sigur tarta asta pentru ca are un gust pregnant de banane.
      Puuuup si post usor!!

  6. SUPERBA TARTA SI PREZENTARE LA FEL FELICITARI BESITO

  7. Laura, tare imi lasa gura apa tarta asta si am sa o incerc cat de curand.
    Te-as ruga sa imi zici cate grame de praf de copt ar trebui folosite, ca am praf de copt la cutie si nu la pliculete.
    Multumesc si pupicei.

    • Laura scumpa, am cantarit acum continutul unui plic de praf de copt si are 16 gr. Deci poti folosi 12 grame pentru cantitatile din reteta.
      Pup cu drag si sa-mi spui daca iti place in caz ca o incerci!!

    • Multumesc de raspuns Laura,
      Am sa o incerc cat de curand si am sa iti zic cum a iesit. Mai am o intrebare..daca folosesc o tava de chec, trebuie sa maresc timpul de coacere?
      O saptamana frumoasa:)

    • Cu mult drag, Laura!!
      Draga mea, daca o faci in forma de chec dupa 25-30 minute, deschizi usa cuptorului si bagi o scobitoare in ea. Daca iese curata, e gata si o poti scoate.
      Pup cu mare drag!!

    • Draga Laura,
      Am incercat si eu reteta ieri:)
      Buna, buna, doar ca da dependenta, dupa cum zicea al meu sot:))
      Am facut-o in tava de chec, dar am lasat-o mai bine de 1 ora ca nu se mai cocea.
      Data viitoare am sa o incerc in varianta muffins:D(si sper sa nu mai fiu gura casca si sa sar propozitia cu adaugatul nucilor:D..ca am facut aluatul si cand sa il pun in tava imi dau seama..dar nucile cand trebuiau adaugate??? si ia la citit reteta din nou…Am descoperit cand ar fi trebuit sa le adaug, dar cam tarziu:)) Le-am adaugat oricum si tot a iesit OK, doar ca parca la mine gustul de banana nu a fost asa de pronuntat)
      Am sa incerc si biscuiteii cat de curand, arata tare bine..
      Multa, multa sanatate, pupicei si week-end placut!

    • Laura, scumpa mea, ma bucur atat de mult ca v-a placut!! Mi-ai amintit de prima data cand am facut sarmale.:)))))) Dupa ce am terminat de rulat ditamai muntele de sarmale mi-am dat seama ca am uitat sa pun orezul in carne!!:)))) Nu pot sa spun ce nervi m-au apucat si cum le-am desfacut pe toate si rulat din nou. De atunci am ramas traumatizata asa ca de cate ori fac sarmale ma asigur intotdeauna ca am pus si orez.:))))
      Iubita, daca vrei ca tarta sa aiba un gust pronuntat de banane foloseste intotdeauna banane fffff coapte pentru ca au alt gust decat cele mai crude.
      Pup cu mare drag!!

  8. Miruna Macavei

    Draga Laura,
    am facut tarta si a iesit exceptionala (o spun cu toata modestia, sotul ma aproba si iti multumeste si el). Multumesc ca ne-ai impartasit reteta si ca imi esti “inspiratie dulce”!

    Felicitari multe si pentru pozele foarte profesioniste!

    Miruna

    • Miruna, draga mea, ma bucur tare tare mult ca v-a placut!!
      Pupicei cu mult drag si multumesc ca ai incercat-o!!

  9. Suuper buuuuuuun. Asteptam biscuitii !!

    • Lavinia, pup, ma bucur mult ca iti place!!
      Vin si biscuiteii saptamana asta!

  10. Buna Laura, ma bucur ca a iesit castigatoare aceasta reteta. O voi incerca cat mai curand. Sincer, cand am vazut titlul “Tarta cu babane si nuci”, aveam in minte ceva gen “Torta de la nona” (pe care am incercat-o si e fffff buna), dar cu crema de banane si nuci. Crezi ca daca fac torta de la nona, si adaug in crema banane si nuci, o sa iasa buna? Mersi.

    • Maria scumpa, ma bucur tare mult ca iti place. Am facut-o simpluta ca sa mearga foarte bine alaturi de lapte sau inmuiata in lapte. Cred ca ar merge foooarte bine daca adaugi 1-2 banane in crema si o mana denuci tocate la cutit.
      Daca o incerci, sa imi psui cum a iesit!
      Puuup!!

  11. Arata foarte bine si e si simplu de facut. Poti sa-ti doresti mai mult?

    Cat despre lapte, am recapatat bunul obicei de a bea zilnic de cand l-am cunoscut pe Juha. In Finlanda, la unele fast-food-uri (cu mancare locala, nu de import) in loc de bere sau cola sau suc, se bea cate 1/2 l uneori chiar 1 l de lapte in timpul mesei.

    • Cata iubita, multu mult ca-ti place. E tare simpluta si are un gust puternic de banane.
      Chiar daca multe persoane nu sunt de acord cu laptele, eu il ador si il beau regulat, simplu sau cu cereale. Super obicei in Finlanda!!! Ar fi fain sa fie si la noi asa…
      Puuup!!

  12. laurici! si eu am fost printre cei care au votat tarta cu banane si nuci,(cu toate ca nu sunt un “fan” al bananelor, dar am crezut ca nu se simte chiar asa tare( a2a zi nu s-a simtit chiar asa tare)dar totusi am incercat-o, ca pe marea maj a retetelor tele.:) acum vreau sa iti pun cateva intrebari daca se poate:daca si a ta a fost putin umeda(daca zic corect”umed”)
    si daca pot sa inlocuiesc banana cu alceva sau al fruct…

    • Draga mea, multumesc ca ai incercat-o!! Consistenta este un picut umeda din cauza nucilor care dau aceasta “umezeala” majoritatii prajiturilor unde sunt folosite. Gustul de banana este puternic si se simte bine dar daca esti fan banane, nu deranjeaza lucrul acesta.
      Bananele ar merge inlocuite cu aceeasi cantitate de oricare alt fruct care trebuie sa aiba consistenta bananei. Nu iti recomand fructele zemoase pentru ca nu garantez ca iese tarta. Caisele proaspete merg foarte bine dupa parerea mea.
      Pup!

  13. Draga Laura,multumiri de acesta delicioasa tarta.Nu am avut nuci si am facut-o cu alune .E foarte buna si acel miros de banana :)))))o minunatie ………pupici.

    • Gabriela scumpa, puuuup si multumesc ca ai incercat-o!!
      Ma bucur mult ca ti-a placut!!

  14. Laura, am facut ieri turta pentru musafiri si vreau sa-ti multumesc pentru reteta! Foarte usor de facut si produsul finit a fost toarte apreciat de degustatori. Data viitoare o s-o portionez in forme de briose, sa am de dat si la pachet 😀 Multumesc inca o data!

    • Droopina, tare ma mult ma bucur sa te revad!! Multumesc mult ca ai incercat-o si ca v-a placut.
      Si eu vreau sa o transform in muffins data viitoare pt ca sunt mai practice asa mai mititele.
      Pup cu drag si multu mult pt vizita! 🙂

  15. Am facut tarta azi..o minunatie..intr-adevar merge foarte bine langa o cana cu lapte sau un pahar cu vin (vorba sotului :D)
    Eu am inlocuit nucile cu migdale, ca ne plac mai mult..si sunt tare incantata.
    Data viitoare o incerc si intr-o tava de chec.
    Multumim Laura!
    Pupici
    Corina

    • Corina scumpa, tare ma bucur ca v-a placut!! Sa va fie de bine!
      Pup cu mare drag!!

  16. Buna Laura
    Felicitari pentru tot esti o adevarata gospodina, esti minunata si nu numai ai un blog de miliarde :))) si ma opresc aici caci nu as termina cu laudele mult timp
    de cum am vazut reteta am zis trebuie incercata si iata ca s-a intamplat si bine am facut caci este extraordinara la fel ca si (restul retetelor) mai ales dimineata la cafea, nici nu se putea mai bine sa incepi o zi de lucru si chiar satioasa. Multumesc muult pentru tot….!
    Astept cu nerabdare suprizele de sarbatori pregatite pt noi caci stiu ca vor fi multe si ca deobicei surprinzatoare :))))
    NU SUNT LAUDE SAU LINGUSELI CI LUCRURI MERITATE PRIN MULTA MUNCA….!!!!!!!!

    P.S: inchei cu o mica rugaminte daca nu o sa indraznesc prea mult si se poate as dori caci am vazut ca pe site nu este o reteta de turta dulce am cautat si nu-mi place nimic anu trecut am incercat si nu a iesit ce doream iar in tine am incredere caci pana acum nu ai dezamagit si stiu ce o sa iasa.
    Numai bine…!!!!

    • Ynna, draga mea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale!! Ma bucur asa mult ca ai incercat tarta si ca ti-a placut!
      Sper mult sa va aduc si anul acesta retete delicioase pentru Sarbatori dar asta depinde de cand o sa ne intoarcem In Italia. Din cate stiu, o sa ne intoarcem inainte de Craciun cu 2 zile asa ca eu sper mult mult sa pregatesc ce mi-am propus.
      Si sigur sigur o sa vin si cu o reteta delicioasa de turta dulce.
      Puuup!!

  17. nu stiu cat de buna e dar acum am scos-o din cuptor si miroase demential!!!!

    • Andreea iubita, sa ne spui daca a fost buna dupa ce o papi!! Pup cu mare drag!!

  18. Multumesc mult….numai bine!!

  19. Am incercat ieri reteta aceasta de tarta, insa ti-am urmat sfatul de la final si am facut muffins. 🙂 Au iesit super! Merci mult pentru inspiratie si pentru toate detaliile. Esti tare talentata si te urmaresc mereu.
    Mult spor in continuare si iti urez o saptamana cat mai frumoasa!

  20. am facut de curand un chec de post cu banane si a iesit super. ciudat la inceput caci nu mai mancasem prajitura cu banane, dar bun in final 😀

    • Deea, ma bucur mult ca ti-a placut!! Mie imi plac tare mult bananele si in dulciuri au un gust minunat.
      Puuup cu drag!!

  21. Buna. Am sa incerc si eu reteta. Intrebare: daca am cuptor pe gaze si nu pot seta de nicaieri temperatura exacta, cum coc tarta:la foc mare, mediu , mic? (Presupun ca mititel:D)

    Multumesc mult si sincere felicitari pt site , pt fotografii, pentru varietatea retetelor si pt modul de prezentare a lor. Ma bucur caam descoprit blogul:)

    • Rodica, scumpa mea, bine ai venit!! Draga mea, eu zic sa incingi cuptorul foarte foarte bine pentru 5-10 minute, apoi reglezi focul la mic spre mediu si bagi tarta inauntru pe etajul de la mijloc.
      O coci in primele 20 minute fara sa deschizi usa cuptorului si apoi o poti deschide si intepa tarta cu un betigas. Daca acesta iese curat, tarta e gata, daca iese umed o mai lasi 5-10 minute sa se coaca.
      Pup cu drag!!

  22. Multumesc. Ei, n-am mai asteptat raspunsul tau si am facut dupa mintea mea, am facut in forme de briose ca tocmai cumparasem o tava de silicon (super tava! Si poti sa o intorci si pe dos daca vrei, se spala usor si se poate stoarce ca pe rufe cand termini de spalat:)) ). Au iesit f bine briosele mele si au disparut mai repede decat prevazusem:))

    • Rodica, draga mea, ma bucur atat de mult ca ti-au placut.
      Te pupic cu mare drag!!

  23. Cel mai mult imi place ca poti sa le dai fara grija la copii, si bananele si nucile sunt excelente pt ei. Si daca le mai si place preparatul, ce mai poti cere de la viata?

    • Rodica, drag mea, mare dreptate ai. Cand vedem micutii fericiti, chiar nu ne mai trebuie nimic.
      E cea mai mare satisfactie.
      Pup cu drag!!

  24. Vreau sa o fac si eu mâine. Mai ales pentru micutul meu. O sa o fac in tava de briose ca sunt mai dragute si mai ușor de mancat pentru cei mici… Te-am pupat. Multa sanatate….

    • Excelenta ideea cu briosele!! sa ne spui cum au iesit, Denisa, draga mea!!
      Pup cu drag!!

  25. chiorean ancuta livia

    Servus Laura, tocmai am terminat tarta cu banane si nuci , un deliciu.Multumesc pentru retete.

  26. Buna dimi. Multumesc mult si felicitari pentru blog, retete…
    Am facut si eu aseara aceasta tarta, a iesit absolut delicioasa. Si in plus se face atat de usor si rapid…tinand cont de faptul ca am o fetita de 2 ani…. ;-))
    Am mestecat impreuna, deci iti dai seama ce a fost in bucatarie la mine….. ;-))
    Am facut-o in 2 tavi de chec si a iesti super. Am mancat toti 3 aseara o tava intreaga cu lapte…am renuntat si la paharul de vin aseara ;-))
    SUCCES IN CONTINUARE si promit sa “mai fur” retete de la tine.
    Te sarut.

  27. Bună Laura! Aş vrea să te întreb ceva. Se poate înlocui praful de copt cu bicarbonat de sodiu? Şi dacă da, cam câte grame crezi că ar trebui? Mulţumesc! 🙂

    • Oana, draga mea, nu te sfatuiesc sa inlocuiesti praful de copt cu bicarbonat. Stiu ca exista multe persoane care fac acest lucru dar eu nu-l recomand. Bicarbonatul are un gust foarte puternic si daca se foloseste intr-o reteta, se foloseste in combinatie cu praful de copt pentru ca-l “ajuta” sa actioneze mai bine. Prajiturile cresc mai bine daca adaugi un varf de cutit de bicarbonat.
      Pup cu drag!

  28. Mulţumesc mult pentru răspuns! Am văzut un praf de copt bio în magazinele DM şi o să îl încerc pe ăla atunci. Încerc să gătesc cât mai sănătos pentru copilaşii mei. Reţetele tale sunt delicioase, chiar şi atunci când înlocuiesc o parte din făina albă cu cea integrală. Eşti o artistă şi din punct de vedere al reţetelor şi din punct de vedere al aranjamentelor şi al fotografiilor, care sunt extrem de reuşite. Ai toată admiraţia mea! 🙂

  29. Buna Laura!
    Am facut reteta asta aseara, cu gandul s-o mancam azi la micul-dejun. Problema este ca interiorul nu seamana deloc cu poza ta. Are o consistenta cauciucata, cu goluri, si in partea de jos arata ca si cum ar fi necoapta, cu toate ca am tinut-o in jur de 50 de min. La gust e ok, merge cu lapte, dar ma asteptam sa fie pufoasa. Ai idee ce nu a mers bine? Ms frumos!

    • LittleQT, dupa consistenta descrisa de tine imi dau seama ca nu ti-a crescut deloc. Singura explicatie pe care o gasesc este calitatea prafului de copt. Era inca in garantie? Plicul de praf de copt era sigilat?
      Daca o mai incerci, foloseste o alta marca de praf de copt.
      Te pup si imi pare tare rau ca nu ti-a iesit!

  30. Chestia ciudata e ca de crescut a crescut, s-a mai lasat putin dupa ce am scos-o din cuptor.
    Praful de copt e de la dr. oetker, il folosesc la toate prajiturile. Oricum, de mancat s-a mancat pana la urma, toate bune. 🙂

  31. Buna,

    Am incercat si eu, tocmai ce am taiat-o. Cred ca la mine ceva nu a mers bine deloc. Pare necoapta (dar nu e) si e foarte compacta. A crescut deasupra de s-a crapat, dar inauntru e…stransa. Intrebarea mea e, conta marimea oualelor? Dupa primul ou, untul cu zaharul s-au facut mush…ziceai ca e o omleta taiata…

    Poate ai o idee de ce mi-a iesit asa. Mersi mult si spor la cat mai multe!

    • Sinziana, draga mea, imi pare tare rau ca nu ti-a iesit.
      Nu conteaza dimensiunea oualelor. De multe ori se intampla ca dupa ce adaugi oua in unt, compozitia sa se taie. Nu este nici o problema pentru ca-si revine imediat dupa ce adaugi faina.
      Cred ca problema tine de praful de copt si de temperatura cuptorului. Daca ti-a crescut anormal si a crapat, este posibil sa fi folosit mai mult praf de copt. Cuptorul tau este pe gaz sau electric?
      Pup!

  32. Buna,

    Cuptorul este electric. Si din cate tin minte, i-am dat sa vina caldura si de jos si de sus, plus ca am pornit si ventilatorul, ca sa am aceeasi temperatura peste tot. Oricum am gasit o rezolvare de minune. Am taiat-o in doua, i-am scobit mijlocul si am asezat in ea banane, peste care am pus o crema de vanilie. Mi-a iesit ceva in genul a musuroi de cartita. S-a mancat imediat. Firmiturile ramase le-am bagat la cuptor si s-au mancat dimineata cu lapte, pe post de cereale.

    Te pup si spor la cat mai multe!

    • Sinziana, draga mea, deci am elucidat misterul daca spui ca ai folosit ventilatorul. Ventilatorul nu are rolul de a raspandi caldura in tot cuptorul ci de a usca preparatele care necesita acest lucru (bezele, aluaturi foarte hidratate, etc). Se poate folosi si la prajituri dar numai la sfarsitul timpului de coacere (in ultimele 5 minute de obicei). Daca fixezi functia ventilata de la inceput, prajiturile ori cresc anormal de repede, ori nu cresc deloc. Foloseste numai functia traditionala (caldura de jos si sus) si o sa vezi ce frumos iese prajiturica.
      Pupicei cu drag si felictari pentru felul inedit in care ai salvat prajiturica!

  33. Mersi mult, Laura! Chiar nu stiam treaba cu ventilatorul. O sa fiu atenta sa nu il mai folosesc deloc. Mersi mult si spor la cat mai multe! Te pup!

  34. Buna Laura !Am la cuptor aceasta minunata tarta care recunosc de cand am vazut-o mi-a facut cu ochiul si abia acum i-a venit randul. Dupa mirosul raspandit in bucatarie sunt sigura ca la gust e delicioasa.Am vazut ca i-ai raspuns unei fete sa foloseasca 12 g praf de copt caci pliculetul are 16g.Deci sa inteleg ca atunci cand vad in retetele tale 1 plic praf de copt sunt de fapt 16g? caci la noi pliculetele au 10 g. Nu am avut nici o problema pana acum cu crescutul aluaturilor de la celelalte retete probate de mine insa vroiam sa stiu eu asa.
    Multumesc si pupici de la o cititoare fidela.

    • Nicoleta, draga mea, pliculetul meu are 16 gr dar este mai slab decat praful de copt din Romania si este vanilat.
      Poti folosi linistita in continuare pliculetul de 10 gr pentru ca are aceeasi putere ca praful meu.
      Pup cu drag!

  35. Buna doamna scumpa..Pot inlocui untul cu ulei?Ca sa nu se intareasca delok dupa racire….

    • Raluca, draga mea, nu se intareste deloc tarta daca folosesti unt. Din contra, iese pufoasa si cu un gust delicios.
      Cu ulei va iesi diferita ca gust si consistenta.
      Pup cu drag!

  36. este super reteta..pentru cei care vor alte arome in afara bananei va pot zice secretul care il folosesc eu..aceasi compozitie insa in loc de banana puneti iaurt de fructe(cu aroma pe care o doriti in tarta)eu deobicei pun 2 cutiute de alea mici de iaurt de capsuni..iese foarte delicios si aromat..merita sa incercati..pupici

  37. oare din cauza faptului ca nu am tinut cont de sfatul tau , si anume de a nu mixa prea mult ingredientele, mi-i s-a taiat compozitia?

    • Denisa, draag mea, nu iti face probleme. Se intampla uneori, atunci cand adaugi ouale in unt, sa se taie compozitia, dar in momentul in care incepi sa adaugi ingredientele solide, acesta isi revine. Gustul prajiturii nu are de suferit la final. Si nici consistenta.
      Pup!

  38. Stefania Tofan

    Buna am incercat si aceasta prajitura dar aceasta combinatie cu banane si nuci nu prea le-au placut foarte mult pretentiosilor mei prieteni.As putea sa inlocuiesc bananele cu alt fruct iar consistenta sa ramana aceeasi? Multumesc!

  39. Multumesc Laura pentru reteta! Chiar azi am facut-o si am roit in jur de o ora pe langa ea sa vad daca s-a racit :)) pentru a o taia. Am modificat un pic in reteta ta, am separat galbenusurile de albusuri pe care le-am batut bezea si am incorporat in compozitia de unt, zahar, galbenusuri etc … punandu-le in 2 forme de chec . 🙂

    Pot sa spun ca este un deliciu de te lingi pe degete!

    Multumesc inca o data pentru reteta, Laura!

  40. Salut!
    Tin sa te felicit pentru tot ceea ce faci, e absolut incredibil. Am incercat mare parte din retete si mi-au iesit super. 🙂
    Multumesc mult si bafta in toate.
    p.s: reteta aceasta o incerc astazi, cu mare incredere ca va fi delicioasa! 🙂
    Numai de bine.

    • Laura Adamache

      Monica, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
      A iesit buna prajitura?

  41. Te rog frumos spuneți dacă pot folosi aceasta rețetă în loc de blat de tort. Îmi place foarte mult combinația de banane cu nuca

  42. Pot renunta la nuci???multumesc mult!!!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.