Muffins cu ciocolata

91 comentarii

Muffins cu ciocolata pufosi si simplu de facut

Muffins cu ciocolata

Abia dupa ce am facut a doua oara acesti minunati muffins cu ciocolata, am reusit sa fac cateva poze. Au fost extraordinar de gustosi si pufosi. Prima data i-am facut vinerea trecuta, cu gandul ca o sa am ceva dulce pentru micul dejun din weekend. Ei bine, pana seara s-au dus. Nu stiu prin ce minune, dar tocmai vineri, aproape imediat dupa ce i-am scos din cuptor, ne-am trezit la usa cu 4 bucati musafiri. Bineinteles ca i-am servit cu muffins cu ciocolata si binenteles ca i-au mancat cu mare pofta, pe toti. Asa ca sambata dimineata i-am facut din nou si chiar daca nici a doua tura nu a avut viata lunga, ne-au ajuns pentru 2 zile. Reteta acestor muffins cu ciocolata este foarte simpla si rapida.

Muffins cu ciocolata – Ingrediente pt 15 muffins

  • 300 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 40 g cacao
  • 210 g zahar
  • 2 oua mari
  • 160 ml ulei floarea soarelui/arahide
  • 125 ml lapte
  • 160 g ciocolata cu lapte

Muffins cu ciocolata – Mod de preparare

  • Amestecam faina cu zaharul, cacaua si praful de copt.

Muffins cu ciocolata

  • Intr-un alt vas, amestecam ouale cu laptele si uleiul,

Muffins cu ciocolata

  • Turnam amstecul lichid peste cel solid si amestecam pana le omogenizam.
  • Eu am avut niste oua mici de ciocolata umplute cu mousse de cioco asa ca le-am taiat in feliute si le-am adaugat in aluat. Daca doriti, puteti folosi ciocolata neagra sau alba pe care o taiati in bucatele nu foarte marunte.

Muffins cu ciocolata

  • Umplem pe trei sferturi hartiutele de muffins si le asezam in forma de muffins,

Muffins cu ciocolata

  • Coacem muffins cu ciocolata la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 20-25 minute.

Muffins cu ciocolata

  • Ii pudram cu zahar pudra vanilat si ii servim dupa ce s-au racit putin.

Muffins cu ciocolata

Deliciosi si extrem de simplu de facut! Pofta buna!!


Ai incercat reteta? Trimite-mi poza!


Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins cu ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 44 Review(s)

91 Comentarii

  1. Adela Zilahi

    M-ai convins Laura cu aceste muffinsuri, arata tare bine , exact pe gustul meu, sunt topita dupa ciocolata! Excelent! O seara placuta!

  2. Licuta Marin

    Superbe briosele!…copilul meu este innebunit dupa ele. Ca sa nu mai zic ca sunt excelente la o cafea. Te pup!

  3. Pozele arata superb! cum reusesti sa faci poze asa frumoase?

  4. intr-adevar delicioase ! pacat ca n-am fost si eu unul din musafiri!

  5. Dulcegarii culinare

    Delectabile ! am pregatit si eu acu ceva timp o dulcegarie din asta cu ciocolata si nu pot decat sa zic ca-i delicioasa.. Cat despre prezentarea ta.. de vis ! pupici Laura

  6. catkitchen

    adoram briosele servite dimineata langa o cana de lapte , sambata am facut si eu doua portii cu cirese si …. repede au disparut , cred ca oricate am face , niciodata nu sunt indeajuns !!!! … iar variantele sunt multe 😉

  7. Anonymous

    Sunt o devoratoare de muffins, mari, mici, cu orice aroma sau umplutura. Atat de ciocolatosi nu am facut pana acum, dar ma tenteaaaaaaaaza!
    Claudia

  8. Adela scumpa, ma bucur tare mult ca-ti plac!!
    Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-au placut in caz ca le incerci!!

  9. Licuta draga mea, langa o cafea sunt exceptionale dar si langa un pahar cu lapte pentru cei mici.
    Pup cu mare drag!!

  10. Otilia draga mea, multumesc mult ca-ti plac fotografiile mele.
    Folosesc multa lumina naturala mai ales in perioada calda a anului cand zilele sunt lungi si luminoase.
    Pup cu mare drag!!

  11. Pansy draga mea, tare ma bucur ca iti plac si sa stii ca mi-ar fi placut foarte mult sa te numeri printre musafirii mei.
    Pup cu drag!!

  12. Antonina scumpa, le ador pur si simplu. Am avut o perioada cand nu imi placeau deloc muffinsii dar in timp am invatat sa ii apreciez si sa stii ca sunt dulciurile pe care le fac cel mai des cand sunt in criza de timp.
    Pup cu mare drag si multu mult ca-ti place prezentarea!

  13. Catkitchen, asa-i, se duc atata de repede ca nici nu ai timp sa te bucuri de gustul lor.
    Pup cu mare drag si am si eu in plan niste muffins cu cirese cat de curand.

  14. Claudia scumpa, daca iubesti atat de mult muffinsii atunci astia or sa-ti placa sigur!!
    Pup cu drag si daca-i incerci sa-mi spui cum ti s-au parut!!

  15. M-am hotarat.Maine merg sa-mi cumpar tava de muffins.Trebuie sa incerc neaparat reteta asta..arata atat de delicios…Uff…

  16. Mmm uno de mis muffin preferidos! Me encanta, el chocolate es mi mejor amigo jeje

    Besos

  17. retete- ina

    foarte buna reteta,tentanta,multumesc pentru postare,o zi placuta

  18. Extraordinar de bune, le-am facut ieri cu ciocolata Mars. Multumesc mult, Laura!

  19. Laura,voiam sa te intreb si eu ceva.Vreau sa-mi cumpar tavita pentru briose si nu stiu de care.de silicon sau normala?ma gandeam sa iau de silicon,dar am cuptor pe gaze si mi-e sa nu se topeasca,sau ceva….tu ce sfat imi dai?

  20. Sudessa draga mea, eu pur si simplu urasc formele de silicon. Am in dulap vreo 4-5 tipuri de forme pe care le-am cumparat cu cativa ani in urma. Dintre toate am incercat forma de chec si nu mi-a placut absolut deloc pentru ca mi s-a deformat checul si a iesit uratel foc.
    Eu zic ca formele teflonate sunt cele mai bune dar este strict parerea mea. Poate tie iti plac formitele de silicon. Sunt dragutele foc si nu ocupa spatiu dar, sincer, mie nu imi plac.
    Pup cu mare drag!!

    • Draga Laura, dand o tura pe net am ajuns aici si … stupoare . Zici ca nu-ti plac formele de silicon , tu care te-nvarti mereu pe langa cuptor ??? Pai da , daca ai ales ceva foarte ieftin probabil ca e si foarte subtire (cum am vazut si eu , made in china) si in consecinta n-are stabilitate forma in sine , umpluta nici atat, ca doar asa se explica cum de ti s-a deformat checul !!! Sa stii ca eu am fel si fel de forme de silicon ( nu cred sa-mi lipseasca ceva si n-am ales pe cele mai scumpe , ca inca nu ma dau afara euroi din casa dar nici de unica folosinta n-am luat ) si inca nu mi s-a deformat nimik din tot ce am facut …har D-nului imi cam place si mie in bucatarie !!! Deci ,in concluzie : pe langa faptul ca sunt extrem de practice din toate punctele de vedere nu sunt nici scumpe (zic eu) ,ca sunt pe viata . Si sa-ti mai spun ceva , cel putin referitor la muffins. De cand am siliconul nu mai dau 3 euro pe 80 hartiute , ca nu mai necesita, si eu muffins fac cam des . Iti doresc spor la treaba cu sau fara forme de silicon , important e sa te simti tu bine in bucatarie !!!!!!!!!!

  21. Valerie, muchas gracias que te guste la receta!! También me gusta el chocolate!! :))

    Besos!!

  22. Ina scumpa, eu multumesc ca iti place!!
    Pupicei cu mare mare drag si te mai astept pe la mine!!

  23. Anca scumpa mea, tare ma bucur ca ti-au placut!!! Multumesc muuult pentru ideea de a folosi Mars. Chiar nu m-am gandit asa ca pupicei si multumesc mult mult!!

  24. Anonymous

    Lucia sant!…ff foarte gustosi sant acesti muffinsi, i-am facut cu cioco. alba….un deliciu…te lingi pe degete…dar se pun Kg-le ,,si-i vara !!! Tu ce faci ??doar le faci sau si mananci???ai metabolismul suuuper- bun???!!!ai vazut ce de comentarii ,ai la premiile cu vanilie????spor la gatit si la citit -pupici muuulti !!!!!

  25. Esti extraordinara… ca intotdeauna.
    Sigur ii voi face si eu in weekend pentru fetitele mele.
    O vara frumoasa in continuare.
    Carol

    PS. Vreau sa te intreb ceva: cu ce poate fi inlocuit amidonul din retetele tale? In Canada inca nu am reusit sa gasesc. Sper sa imi aduc cateva pliculete de acasa cand merg. Multumesc.

  26. Delicioase…. ma surprinzi mereu placut. iar fotofragiile sunt extraordinare.

  27. Ramona Alina

    Vai Laura, mã omori încet…nu de alta dar mã topesc dupã un muffin, aratã tare apetisanti si fini…yummy!

  28. Dulcegarii culinare

    Draga mea Laura.. eu sunt ca un scai.. ma dai jos de pe rochita, ma arunci in iarba si ma agatz de pantofiori :)) asa ca iti lansez iar invitatia Provocarii Dulce Ro :)) Pupicei ! si o zi minunata

  29. Arata foarte bine, imi ploua in gura de vreo cateva zile:)))

    Laura, daca vreau sa elimin cacaoa din reteta, trebuie sa mai adaug putina faina in schimb sau nu? Mersi mult si abia astept sa le fac duminica(mi-am luat tava, dar am uitat sa-mi cumpar hartiute:)))

  30. I-am facut azi dmineata, cu cioco alba:),tare buni.
    Cred ca am sa ii fac si pe cei cu mure, dar mai peste vreo cateva zile, ca aseara am facut si inghetata de finetti si prea mult dulce…ingrasa:)))
    Pupicei la fel de dulci ca si muffins-urile:D si nu in ultimul rand inca un multumesc si pt aceasta reteta. Rapida si foarte utila cand suntem in criza de timp:)

  31. sinsdesign

    Le-am facut vineri, au fost un deliciu. De la mama, mama soacra, bunica, sot, copil …. am fost incantati de ele. Le voi face din nou la ziua mamei, vineri. Cel mic era murdar tot de la faptul ca nu a rezistat si a lins bol, lingura, paleta de aluat :))
    Initial imi iesise prea gros aluatul, l-am facut mai moale cu putin lapte si ulei. Cred ca am gresit cantitatile un pic. As vrea sa stiu daca pot inlocui uleiul de floarea soarelui cu ulei de masline si zaharul cu zahar brun.

  32. Lucia draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut!! Si eu pap din tot ce fac dar cu masura si fac mult sport.
    Pup cu mare drag si multumesc ca le-ai incercat!!

  33. Carol draga mea, te pupic si ma bucur mult ca-ti place retetuta!
    Amidonul poate fi inlocuit cu faina deci daca te lovesti de vreo reteta in care se folosesc,sa zicem, 250 gr faina si 50 de amidon, foloseste fara grija 300 gr faina.
    Pup si o zi excelenta sa ai!!

  34. Ramona scumpa, sa stii ca eu nu eram mare fan muffins dar de la o vreme ii fac foarte des pentru ca sunt rapid de facut si deliciosi!!
    Pup cu mare drag!!

  35. Vaaaai, Antonina scumpa, m-ai facut sa rad cu lacrimi!!:))))
    Din tot sufletul mi-as dori sa pot sa accept si daca as putea sa fac ce vreau cu retetele mele, nu as mai sta pe ganduri.
    In fiecare luna trebuie sa pregatesc 20 de retete asa ca imi ramane cumplit de putin timp la dispozitie.:(((

  36. Laura scumpa, mii de scuze ca nu ti-am raspuns la timp. Daca elimini cacaoa, mai adauga inca 20 de gr faina sau amidon.
    Tare ma bucur ca ti-au placut si cred ca au iesit o minune cu cioco alba.
    Pup si sa-ti fie de bine!!

  37. Sindesign, cred ca era o dulceata cel mic cu boticul plin de aluat!!:))
    Scumpa mea, cu siguranta poti inlocui uleiul de floarea soarelui cu cel de masline dar te sfatuiesc sa folosesti un ulei de masline cu un gust nu foarte puternic si nu foarte amar ca sa nu compromiti rezultatul final.
    Si zaharul se poate inlocui cu cel brun fara probleme.
    Pup cu mare drag si multumesc ca le-ai incercat!!

  38. Lauuuura,mi-am luat forma de muffins,tava mi-am luat..dupa ce mi-ai zis nici nu m-am mai gandit la cele de silicon
    Pupici!

  39. Sudessa mea draga si frumoasa, sa o folosesti cu placere!!!!!!!
    Puuup cu mare drag!

  40. astazi fac si eu muffins cu ciocolata 😀

  41. OanaDiaconu

    Am facut si eu muffins dar am avut urmatoarea problema . am pus exact cantitatile trecute in reteta numai ca mi a iesit un aluat extrem de gros . m am gandit sa mai pun putin lapte insa la final nu mi au iesit chiar bune in sensul ca nu au fost foarte pufoase … .

    • Oana , draga mea, foarte foarte ciudat ca ti-a iesit atat de gros. Esti sigura ca ai cantarit ingredientele corect? Ai folosit o faina speciala? In cazul in care te mai lovesti de problema asta, adauga cateva linguri de lapte ca sa fluidizezi aluatul.
      Te pup si imi pare rau ca nu ti-au iesit!

  42. OanaDiaconu

    Multumesc ptr raspuns . Eu zic ,ca am pus corect cantitatile … . Oricum , o sa mai incerc 🙂

    • Oana draga mea, cu mult drag!! Imi pare tare rau ca nu ti-au iesit
      Pup dulce!

  43. Draga Laura,

    prima oara cand am facut reteta asta mi-a iesit aluatul foarte gros, abia se putea amesteca, asa ca am mai pus un ou si mai mult lapte. De atunci asa le fac (si deja le-am facut de vreo 4-5 ori) si sunt delicioase, le-am facut si cu varianta de banane sau crema mascarpone in loc de bucati de ciocolata. Crezi ca este de vina faptul ca am pus 160 ml ulei in loc de 160 gr de ulei?

    • Vanda, draga mea, ma bucur ca iti plac! Cauza pentru care aluatul a iesit gros a fost conversia din g in ml. 160 g ulei sunt 170 ml ulei, deci trebuia sa pui inca 10 ml de ulei.
      Dar este atat de simplu sa le masori in grame. Folosesti acelasi cantar pe care-l folosesti pentru ingredientele solide si o sa vezi ca nu o sa mai ai nici o problema.
      Pup cu mare drag!!

  44. Am facut astazi pentru prima oara in viata mea muffins. Sambata am cumparat forme.
    Sincer… sunt incepatoare… (am la activ… maxim 10 prajituri gacute de la A-Z de mana mea), mama e genul expert… dar eu nu am stat in bucatarie pana nu m-am casatorit. si mai propriu zis pana nu am intrat de o luna in concediu prenatal. Deci… incepatoare.

    Am facut muffins si au iesit extraordinari! Foarte buna reteta! Si eu am avut impresia ca aluatul e o ideea cam gros, dar l-am pus cu lingura in forme (nu am coif dinacela de cofetarie-o sa il pun pe wish). Au crescut ca in poveste de mari, parca sunt niste ridichi uriase 🙂 Vreau sa ii vad reactia sotului cand ajunge acasa 🙂

  45. Buna Laura,

    o prietena mi-a recomandat aceasta reteta si desi eram destul de reticenta, am incercat-o si mi-au iesit excelente! Am facut cu bucatele de ciocolata neagra, yummmi!

    Am mai facut si inghetata – excelenta cea cu nutella, si cea cu lamai.

    Curand o sa incerc chestii sarate, desi sunt mai neindemanatica cu aluatul in general! Oricum, excelent blog si foarte bine explicat totul. Felicitari!!

    Merci mult!
    Diane

    • Diane, draga mea, ma bucur ca ti-au placut ambele retete incercate!
      Pup cu drag si spor la bucatarit!

  46. Laura, eu am facut briosele exact cum ai scris mai sus dar ceva nu a functionat bine deoarece la gata nu au fost pufoase si moi ci tari; bine ca , gustul a fost bun dar ai cumva idee ce am gresit? multumesc anticipat.

  47. Buna Laura! am incercat reteta de muffins de 3 ori si nu au crescut deloc cum le pun in forma asa raman nu cresc si am respectat toti pasii nu am sarit peste nimik si nici nu am adaugat in plus nimik aceeasi problema o am si la checuri cand fac creste bine checul dupa ce il scot din cuptor se cruzeste si se lasa imi poti da un sfat ? astept raspunsul tau esti o adevarata gospodina te pup bafta!

    • Any, draga mea, tare mi-e teama ca de vina este cuptorul tau..:(
      Data viitoare, inainte de a scoate checul din cuptor, inteapa-l cu o scobitoare. Daca iese curata, checul este copt, daca iese umeda, mai lasa-l inca 5 minute la copt si repeta testul cu scobitoarea.
      Nu ai probleme acestea decat la checuri si reteta asta de muffins?
      Pup cu drag si stai linistita ca le dam noi de cap cumva.
      Astept mai multe detalii ca sa pot sa-ti dau un raspuns mai detaliat.

  48. TUDOR NICOLETA

    Si eu sant o incepatoare in bucatarie asa ca as dori sa ma lamuresti si pe mine :daca le coc in forme de aluminiu,trebuie sa le pun si hartie sau merg unse si tapetate cu faina?am cumparat forme din silicon si din aluminiu,dar nu le-am folosit pana acum;crezi ca se vor coace mai repede?Am o problema cu cuptorul,se incinge foarte repede si nu pot sa coc mult timp in el,ce sa fac,nu pot sa respect timpul din retete,trebuie sa le scot mai repede.Am urcat tava mai sus si raman crude la mijloc,nu i-mi place cum ies.Alta intrebare ar fii,ingredientele trebuiesc scoase cu o ora inainte sau merg si reci?Praful de copt se pote inlocui cu drojdie sau nu?Laptele trebuie fiert si racit sau nefiert?In timpul coacerii ai voie sa deschizi usa cuptorului sau nu?Am multe intrebari de pus ,dar mai avem timp,nu?Multa bafta si sa stii ca te admir,bravo tie!

  49. TUDOR NICOLETA

    Ah,si inca ceva,cat timp trebuie sa se incalzeasca cuptorul inainte de a introduce ceva la copt?Poate i-mi raspunzi si mie ,multumesc mult!

  50. Mihaela.B.

    cele 160 de grame de ciocolata cand le adaug in compozitie?multumesc

    • Mihaela, draga mea, exact cum am scris in reteta, se aduaga dupa ce amestecam ingredientele solide cu cele lichide:
      Eu am avut niste oua mici de ciocolata umplute cu mousse de cioco asa ca le-am taiat in feliute si le-am adaugat aluatului.”
      Te pup!

  51. cacaoa trebuie sa fie dinaia tipica mai amaruie , sau cea dulce de pus in cacao cu lapte?

    • tihihi. tocmai am terminat de facut briosele. au iesit super!! am mai adaugat putin lapte si ceva ulei si am inlocuit praful de copt cu o lingurita de bicarbonat de sodiu ( pus in continutul cu laptele , uleiu si oua) pentru ca nu aveam acasa. Sunt foarte pufoase si gustoase. Le-am facut si cateva poze. Le pun aici sa le vedeti :

    • Draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut.
      Din pacate, nu pot vedea pozele…:((
      Poti sa imi pui tag in ele si o sa le vad pe facebook.
      Pup cu drag!

    • Ana, draga mea, poti folosi ce tip de cacao doresti tu.
      Eu am folosit cacao amara pentru ca imi place mult.
      Pup!

  52. Buna Laura,
    Am incercat si eu reteta ta de muffins, insa compozitia mi-a iesit mai mult ca un aluat 🙂 Am respectat intocmai gramajele (am masurat inclusiv uleiul in grame). Am completat, treptat, cu lapte, pana am ajuns la o consistenta potrivita (cat sa o port turna in forme), insa, la mine, asta a insemnat 100 ml lapte in plus.
    Au iesit excelenti, insa putin inecaciosi. Probabil de la cacao.
    Merci frumos pentru reteta 🙂

  53. MARIANA POP

    Mersi de reteta , ies super bune le fac in fiecare saptamana pun in pachet la gradinita la fetita mea . Sanatate si spor la munca in continuare.

  54. am facut si eu aceste briose si in afara de faptul ca am pus putin zahar in plus si putin lapte am respectat reteta. Am fost tare dezamagita cand le-am scos. Cand s-au racit s-au intarit f.f. tare de nici hartia n-am mai putut s-o desfac de pe ele. Unde am gresit?

  55. Buna Laura,

    De cand am descoperit aceasta reteta, vreu sa-ti spun ca o fac cel putin o data pe saptamana, este minunata!!!.Incerc cat mai multe din bunatatile tale, si sper surprinderea mea chiar imi reusesc, dar in special pe cele care se potrivesc si pentru fetita mea, care are 1 an si sapte luni. Acum de cand o am pe ea trebuie sa gatesc mult mai mult decat o faceam inainte.
    Ma bucur ca existi. Multa bafta cu cartile, am sa le cumpar cand o sa le gasesc.
    Pup cu mare drag!!

  56. Miron Diana

    Au iesit mirific. Is foarte bune la gust,aromate si delicioase. Multumim de reteta:*Urmaresc blogul tau de foarte mult timp si am incercat si foarte multe retete care au iesit super bine.
    O zi bunaa!

    • Diana, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut!
      Pup si sa-ti fie de bine!

  57. Opris Andreea

    Mie niciodata nu mi-a iesit orice fel de briose nicicum,sunt incepatoare.Alta reteta de la Draga mea prietena si am ramas dezamagita dupa atatea incercari esuate.

  58. Buna Laura!
    Unde pot gasi cel mai bun raspuns???Evident, la tine:).
    Vreau sa execut vreo 30 bucati delicioase muffins cu ciocolata, pentru 20 de prichindei de clasa 1.
    Intrebarea este simpla, poate usor rusinoasa, dar suna cam asa:care este cea mai buna modalitate de pastrare, pentru a doua zi?:(
    Iti multumesc anticipat si te asigur de respectul meu, ca si pana acum.Toamna frumoasa in continuare, oriunde te afli:).Dana.

    • Dana, draga mea, imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. Eu am un platou de plastic cu capac de plastic care se inchide ermetic. In felul acesta se pastreaza excelent. Tot ce nu contine crema sau frisca se pastreaza la temperatura camerei pana a doua zi.
      Te pup!

  59. Laura, multumesc frumos…am facut intocmai;), anticipand raspunsul tau:)
    Pe curand, numai bine!

  60. superrr!le-am facut de 3 ori pana acum!pacat ca am tava de 12 si imi ramane aluat:P

  61. Sunt nemaipomenitee , am incercat si chear sunt foarte simplu de facut numai spun de gus, excelente ! multumim ptr aceasta minunata retata , o sa incerc si altele <3 .

  62. Tocmai am facut aceste muffins. Mi-au iesit foarte bune. Merci pentru reteta.
    Crezi ca daca adaug putina nuca macinata este ok? Oare trebuie sa pun putin mai mult praf de copt sau mai putina faina!?

  63. Dupa cantitatile mentionate de mai sus, aluatul iese mult prea gros.
    In cazul in care nu aveti experienta in “bucatarit”, normal ca nu vor iesi exact cum va doriti.
    Eu am corectat reteta, am mai adaugat 1 ou, plus lapte (dupa ochi) pana in momentul in care am considerat ca aluatul este mai moale.
    Au iesit perfect, multumiri Laurei pentu reteta.

  64. Mi-au iesit f bune. Multumesc ptr reteta.

  65. Buna Laura.Am incercat reteta de muffins si mi-au iesit excelent doar ca mie mi sa parut aluatul un pic uscat si am mai adaugat un albus.Sunt foarte pufosi si gustosi Multumesc de reteta.O rugaminte as mai avea o reteta de gelato stiu ca se face cu smantana ,lapte condensat ceva ciocolata sau biscuiti cu ciocolata dar nu sunt sigura si nici nu stiu gramajele .Multumesc inca odata si o seara placuta.

    • Laura Adamache

      Draga Liliana, ma bucur foarte mult ca ti-au placut.
      Inghetata traditionala italiana nu se face cu lapte condensat. Se poate servi cu biscuiti de ciocolata, depinde de inghetata.
      Mai exact, ce tip de inghetata te intereseaza?

  66. Diana Dumitrescu

    Le-am făcut împreună cu fetița mea, sunt excelente la gust!

  67. Draga mea, este a 2=a oara cand fac aceasta reteta dar de data aceasta nu am avut hartie sub ele, acum sau lipit:( cum sa procedez sa le scot fara sa le rup??:(

    • Laura Adamache

      Draga Roxana, ai tapetat formele cu unt si faina? Daca da, ar trebui sa iasa usor din forma dupa ce se racesc, daca nu, mi-e teama ca nu ai cum sa le scoti foarte intregi. Oricum, lasa-le sa se raceasca complet si apoi incearca sa le desprinzi folosind o paleta ingusta de silicon.

  68. Buna,
    Am facut aceasta reteta dar din pacate nu au crescut deloc iar aluatul a iesit mult prea gros. Am respectat reteta la gram si cu toate astea nu au iesit. Mi se pare totusi ca este si prea mult ulei deoarece au iesit si foarte uleioase.
    Nu inteleg cum, respectand gramajele din reteta, sa iasa atat de groase iar in poza de mai sus sa fie atat de lichide.
    Sunt total dezamagita de aceasta reteta.
    O zi buna!

    • Laura Adamache

      Draga Ionelia, daca aluatul a iesit prea gros, inseamna ca faina folosita de tine are un grad de absorbtie a lichidelor mult mai mare decat faina mea. Cu cca 25-50 ml lapte reuseai sa il fluidizezi si ar fi iesit perfect aceasta reteta.
      O zi minunata!

  69. Am făcut ieri rețeta dublă, mi-au ieșit 42de bucăți și azi dimineață s-au terminat!!! Excelente!!!

  70. Nu am fost niciodată fan brioșe, dar ale tale m au convins. Nu sunt nici 30 min de când le am scos din cuptor și deja mai sunt cateva. Excelente!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.