Scones


Scones – Retete culinare Mic Dejun

Scones

Scones sunt niste mini painici rapide traditionale bucatariei scotiene. Le regasim atat in varianta dulce cat si in cea sarata. Eu le prefer mai ales in varianta dulce. Delicioasele scones servesc de obicei cu unt si marmelada, lemon curd sau miere, langa ceai sau cafea.

As putea spune ca dupa cornurile pufoase cu crema de ciocolata, scones se afla cel mai des pe masa noastra la micul dejun si asta datorita faptului ca se fac extrem de rapid si se pot umple cu absolut orice. Sunt satioase si, veti vedea si voi daca le veti incerca, teribil de gustoase.

Ingrediente – Scones

  • 300 g faina
  • 70 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Scones

  • Punem faina amestecata cu praful de copt si sarea intr-un vas iar in centrul ei untul rece taiat in bucatele mici.
  • Framantam pana cand untul este incorporat in faina.
  • Batem cu o furculita oul amestecat cu laptele si il adaugam fainii.
  • Adaugam si zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.
Scones
  • Mutam aluatul pe planul de lucru infainat si il framantam pana obtinem un aluat compact.
  • Il invelim in folie alimentara de plastic si il bagam la frigider pentru 30-45 minute.
  • Dupa perioada de repaus, intindem aluatul pe masa usor infainata, intr-o foaie groasa de 0,7 cm.
  • Cu ajutorul unei forme rotunde de 8-9 cm diametru taiem scones pe care le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Coacem scones-urile noastre in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 15 minute. Cand prind putina culoare pe margine, le scoatem si le lasam sa se raceasca complet pe un gratar,
Scones
  • Dupa ce s-au racit complet, le taiem in doua si le ungem cu marmelada sau nutella sau cu ce doriti voi.
Scones
  • Le pudram cu zahar pudra vanilat si le servim langa un ceai fierbinte,
Scones
Pofta buna si weekend minunat tuturor!!
Scones
Recipe Type: Dessert
Author: Laura Adamache
Prep time: 30 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 45 mins
Serves: 14
The delicious scones are specific to the Scottish cuisine. They are usually served with butter and jam, lemon curd or honey, next to a cup of tea. There are also salty scones, but I chose the sweet ones and I shaped them like larger biscuits.
Ingredients
  • Ingredients for about 14 scones
  • 300 grams of plain flour
  • 70 grams of unsalted butter
  • 1 bag of baking powder
  • 1 egg
  • 100 ml of milk
  • 40 grams of caster sugar
  • 1 pinch of salt
Instructions
  1. Place the flour mixed with the baking powder and the salt in a bowl and cube the butter in its center. Knead until the butter is incorporated into the flour.
  2. Whisk the egg and the milk with a fork and add it to the flour and butter mix. Add in the sugar, too, and stir with a wooden spoon until the dough starts to get together.
  3. Turn the dough onto the floured working surface and knead it until the dough is compact. Wrap it in plastic cling film and put it in the fridge for 30-45 minutes.
  4. Take it out of the fridge and roll it on a lightly floured working surface in a 0,7 mm thick sheet.
  5. Using a round cutter, with a diameter of 8-9 cm, cut the scones and place them in the baking pan lined with baking paper.
  6. Bake the scones in the preheated oven at 160°C for 15 minutes. When they are lightly browned on the edges, remove them and let them cool for completely on a wire rack.
  7. After they are cooled, cut them in half and spread some jam or Nutella or whatever you want on them.
  8. Dust them with vanilla icing sugar and serve them with hot tea.
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Scones
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

76 comentarii la “Scones

  1. Madeleine spune:

    Abia astept sa incerc si reteta asta, imi plac la nebunie retele tale. Trebuie sa marturisesc ca am devenit dependenta de blogul tau, intru zilnic si bag cate un ochi, desi stiu ca nu postezi zilnic.
    Cand caut idei de retete si intru pe unele bloguri, de fiecare data ma izbesc de diverse neajunsuri: ori nu sunt date detalii despre temperatura sau timpul necesar de a sta la cuptor, ori nu sunt suficiente explicatii, cum am eu nevoie :P, ori pozele sunt blurate si neclare, incat imi piere cheful de gatit… deci ma reintorc la tine 🙂
    Ps. are ceva daca renunt la oul din reteta, ii dauneaza mult texturii aluatului la copt?

    • Laura spune:

      Madeleine draga mea, iti multumesc din suflet ca iti plac retetele mele si ca ma vizitezi!!
      Draga mea, nu le-am incercat fara ou dar daca vrei sa renunti la ou, pune cam 2-3 linguri de lapte in plus ca sa se lege cum trebuie aluatul.
      In general, daca dorim sa scoatem dintr-o reteta ouale ( ma refer la retetele cu 1-2 oua maxim in compozitie) acestea sunt inlocuite cu 1 banana pasata. Banana leaga foarte bine aluatul.
      Eu inca nu am incercat acest lucru dar imediat cum o sa incerc o sa revin cu mai multe detalii.
      Pup cu mare drag!!

  2. Monica spune:

    Cu siguranta le incerc weekendul asta. Par pufosi si gustosi, deci imi fac cu ochiu ;). Multumim de reteta Laura. Pupici si un weekend placut.

  3. delia spune:

    chiar ma gandeam ce sa fac maine, pt ca vom avea o seara de remy, reteta aceasta este ideala si usoara la stomac. Iti multumesc de idee si ca impartii ce stii, cu noi.

    • Laura spune:

      Delia draga mea, ma bucur mult ca-ti plac!! Se fac tare simplu si desigur sunt foarte bune de rontait la o partida de remy!
      Pup cu drag!!

  4. Angela T spune:

    Super bune.
    Eu am pus si un pic de valinie in ele si gem de capsuni, sunt delicioase. :D.
    Multumesc pentru reteta.
    Weekend placut. >:D<

    • Laura spune:

      Anto scumpa, si noua ne plac tare tare mult!! Se fac rapid foc si la micul dejun sunt pur si simplu delicioase!
      Puuuup!!

  5. Monica spune:

    Buna draga Laura, am facut reteta asa cum am promis, si au iesit super, in 2 ore s-au evaporat pur si simplu :P, asa ca a doua zi am mai facut o doza, sunt super gustosi, super parfumati. Eu am pus foarte putina esenta de rom, parfum in bucatarie :). Multumesc pentru reteta! Zilele astea vreau sa incerc sa fac si reteta de Macarons, sper sa imi iasa bine, revin si iti spun cum mi-au iesit. Pupici o zi frumoasa iti doresc!

    • Laura spune:

      Monica scumpa mea, sa va fie de bine!!! Sunt convinsa ca romul le-a dat o aroma minunata.
      Puuuup cu mare drag si multumesc ca i-ai incecrcat!

  6. cristina spune:

    Laura draga,

    Am incercat aseara retea de scones. Au fost deliciosi (am mancat mult prea multi pentru ora tarzie, la care i-am terminat) insa nu mi-au iesit atat de „inalti”:)
    Cred insa ca stiu ce am gresit: am intins foaia prea tare. Nu ma pricep deloc la aproximat asa nu am stiut cat e 0, 7 cm insa a fost cu siguranta mai putin de atat si chiar daca ei au crescut, nu aveau cum sa fie mai pufosi si inalti de atat.
    In rest, totul a fost foarte ok, zic eu.

    Data viitoare, o sa am grija si la asta:)

    Multumesc de reteta!

    Cristina

    • Laura spune:

      Cristina, scumpa mea, ai derptate, daca intinzi foaia mai subtire, nu mai cresc atat de inalti. Poti, in cazul asta, sa lipesti doi cate doi cu orice crema sau gem doresti tu.
      Pup cu drag si sa va fie de bine!!

  7. Andreea G spune:

    Arata asa de bine incat nu cred ca voi avea rabdare sa se raceasca :(. Fac si eu diseara.
    Ai niste retete de nota 10 (am mai incercat si altele de la tine).

    • Laura spune:

      Andreea draga mea, nici eu nu am avut rabdare si am papat una calda bine.:))))
      Pup si multumesc ca-ti plac retetele mele!!

  8. Alina spune:

    Draga Laura, am preparat o portie de scones cu gem de capsuni in seara aceasta, iar sotul si cumnata mea au fost incantati.Peste 2 luni urmeaza sa organizez o ‘intalnire’ intre vecine si o sa pregatesc cateva retete de pe site-ul tau. Vecinele mele sunt bucatarese foarte bune, dar vreau sa le demonstrez ca romancele sunt la fel de pricepute in bucatarie, iar preparatele specifice bucatariei romanesti sunt foarte gustoase.
    Iti multumesc tare mult ca impartasesti cu noi retetele tale minunate!Iti doresc multa sanatate si putere de munca!
    P.S. Ai idee cum asi putea ingrosa crema de ciocolata? Am o reteta grozava de crema de ciocolata si asi dori sa umplu scone-surile cu aceasta crema, dar este mult prea lichida pentru aceste prajiturele.

    • Laura spune:

      Alina draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut!! Abia astept sa imi spui cum a decurs intalnirea cu vecinele tale si ce parere au avut despre tot ce o sa le pregatesti.
      Draga mea, nu stiu cum suna retetuta ta de crema de cioco, dar in general, daca e o crema pe baza de lapte, ii poti adauga amidon de porumb ca sa o ingrosi.
      Puuup!!

  9. Madeleine spune:

    E grozava reteta asta de fursecuri englezesti (asa le spun eu sa inteleaga toata lumea :)) ), aluatul e fraged si parfumat, iar ca umplutura folosesc gemuri acrisoare.
    Nu mai spun ca am folosit compozitia asta pentru diverse tarte, chiar si tarte sarate (cu ciuperci, cu spanac) in care nu am pus zahar, bineinteles 🙂
    Multumesc, Laura, blogul tau e „contagios” si m-am molipsit si eu cu microbul gatitului…

    • Laura spune:

      Madeleine, draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut!!
      Mi-ai dat o idee excelenta cu tartele. Am sa folosesc si eu aluatul la o tarta sarata viitoare.
      Pup cu mult drag!!

  10. Cristina spune:

    Si eu iti vizitez aproape in fiecare zi site-ul sa vad daca ai mai postat ceva nou… Toate retetele tale sunt extraordinare, fara gluma sau falsa apreciere. Nu stiu daca ma crezi, insa in ultima vreme gatesc doar retetele tale. mai ales la desert.
    Tine-o tot asa…Pe mine, oricum, nu ma mai intereseaza alt blog. Sunt fana ta devotata :))
    Te pup.

  11. Ioana spune:

    Arata foarte bine! Drept urmare, m-am apucat de ei….Mi-a iesit un aluat f moale, initial, ca o smantana mai groasa:(. Asa ca am toooot adaugat faina, cred ca inca vreo 300 gr….acuma e la frigider…o sa vad ce iese.

    • Laura spune:

      Draga mea, mi se pare foarte ciudat ca ti-a iesit aluatul atat de moale. Este imposibil sa amesteci 600 g faina (300 g prevazute de reteta + 300 gr faina adaugata de tine) cu doar 100 ml lapte.
      Esti sigura ca ai masurat corect cantitatea de lapte?

  12. Tiana spune:

    Le am facut azi si …….mi era cam foame am mincat 4-5 asa calde ! Au un gust f bun imi plac ,dar cred ca am gresit intinzindu le un pic cam subtiri , nu au iesit ca ale tale asa de inaltute ..in rest super bune .Multumesc

  13. Daniela Gurzu spune:

    Am facut si eu minunile astea de biscuiti, si pe langa faptul ca sotul meu i-a mancat pe toti, am impartasit si colegelor mele o parte din munca mea si bineinteles, reteta. E foarte usoara si toate retetele tale sunt remarcabile!
    Buna teaba Laura, pupici 🙂

  14. Sandra spune:

    Buna Laura! Imi poti spune, te rog, cate bucati de scones ies din cantitatile de ingrediente mentionate de tine? Multumesc mult si felicitari pentru delicioasele tale retete!

    • Adriana spune:

      Buna Sandra, eu am facut astazi si mi-au iesit in jur de 25 bucati, nu foarte inalte insa. Le-am taiat cu o ceasca de cafea mai maricica. Inca nu le-am gustat (sunt la racit), arata bine si sper sa fie si gustoase! 🙂

  15. Teona spune:

    Draga Laura ,vreau sa incerc reteta tá de scones doar ca nu stiu cat praf de copt sa folosesc nu am decat la cutie mare …multumesc anticipat

    • Laura spune:

      Draga Teona, poti folosi 6-7 g de praf de copt. Sper ca praful tau de copt sa aiba aceeasi forta ca cel din Romania.
      Te pup!

  16. Lina spune:

    Salutare. Laura! Mi-a placut reteta pentru ca nu folosim mult unt. Vreau neaparat sa fac acesti biscuiti. Complimente si multumiri din partea mea.
    P.S. Apropo, am si eu un blog culinar unde imi imparatsesc umila experienta in ale gatitului .

  17. Alex Razvan spune:

    Tocmai ce le am la cuptor , ti-am descoperit blogul acum cateva zile si imi plac retetele care le ai si vreau sa incerc cat mai multe , acum am scones la cuptor si in frigider biscuiti cu lamaie , abea astept sa vad cum iese . O zi buna

  18. Lia spune:

    Buna Laura,
    Am incercat si eu reteta, caci imi plac foarte mult aceste scones. E prima data cand le-am facut, insa nu mi-au iesit, si nu inteleg de ce. Nu au crescut aproape deloc. S-au copt, insa a trebuit sa le tin mai mult, circa 25 minute si tot nu erau rumene. Au gust bun, insa par necoapte si nu sunt crescute. Ai vreun sfat?

    Mersi.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Lia, singura explicatie ar fi praful de copt. Ai verificat termenul de valabilitate?
      Scones nu trebuie sa se rumeneasca decat usor, pe margini, in schimb trebuie sa creasca foarte bine in timpul coacerii.

  19. BK spune:

    e ceva in neregula cu reteta asta: scones cresc vreo 4 cm, cresc la fel de mult pe margine ca in centru (nu trebuie rasucita forma cu care se taie) au un aspect sfarimicios (aluatul trebuie amestecat cit se poate de putin), iar marginile nu sint netede, se desprtind in straturi, astfel incit putem rupe unul cu usurinta in doua pe orizontala.

  20. Delia spune:

    Laura, multumesc din suflet pentru retetele tale minunate. Datorita tie am invatat sa gatesc iar retetele tale imi ies perfect de fiecare data!

  21. Mariana spune:

    Buna Laura, am o mica intrebare as putea înjumătăți cantitatea de făină cu faina de cocos sau orez? Ma tot tentează reteta asta de ceva timp si cum in familie avem si intoleranti la gluten ma gândeam sa-l „diluez” putin!
    Esti minunata si-ti multumesc pentru tot ce faci! Mult succes in continuare!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, iti multumesc pentru apreciere! As incerca cu faina de cocos, dar cred ca merge si cu faina de orez. Incearca inati cu faina de cocos.
      Te pup!

  22. Mariana spune:

    Draga Laura, am facut si refacut aceasta reteta delicioasa. As vrea sa incerc si varianta cu afine (gen Starbucks), si cred ca merge adaptata reteta. Doar ca in multe variante se foloseste bicarbonat si nu praf de copt. Ce ma sfatuiesti? Multumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, nu am incercat aceasta reteta cu bicarbonat de sodiu. Te sfatuiesc sa folosesti tot praf de copt, vor iesi minunate.
      Cu drag.

  23. Rox spune:

    Draga Laura, citesc blogul tau inca din facultate si am incercat multe din retetele tale (cu care n-am dat gres decat cand adormeam dupa garda cu mancarea in cuptor) dar asta m-a ajutat sa ma imprietenesc si cu vecinii :))
    Sanatate si pofta de viata in continuare! Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor