Biscuiti cu lamaie la tigaie

34 comentarii

Retete culinare Biscuiti – Biscuiti la tigaie 

Biscuiti cu lamaie la tigaie
Biscuiti cu lamaie la tigaie, reteta rapida

Reteta acestor biscuiti cu lamaie este foarte simpla, iar rezultatul mai mult decat delicios. Stiu ca o sa vi se para ciudat, dar acesti biscuiti sunt “copti” in tigaie. Cu toate acestea, consistenta finala seamana perfect cu cea a biscuitilor copti la cuptor.  Daca sunteti in criza de timp sau pur si simplu nu doriti sa aprindeti cuptorul, va recomand sa-i incercati.

Ingrediente – Biscuiti cu lamaie la tigaie

  • 200 g faina
  • 65 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 ou mediu
  • 1 lamaie (coaja rasa)
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 6 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • zahar pudra

 Biscuiti cu lamaie la tigaie – Mod de preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt, o punem intr-un vas de plastic, iar in centrul ei adaugam untul de la frigider taiat in bucatele mici, zaharul, oul, coaja si sucul de lamaie si sarea.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat compact.
  • Il invelim in folie de plastic alimentara si il bagam in frigider pentru 1 ora sau in congelator pt cca 20-25 minute.
  • Dupa timpul de repaus, intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie groasa de cca 0,6-0,7 cm.
  • Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme. Eu am folosit o forma rotunda de 2-3 cm diametru.
  • Punem pe foc mic o tigaie de teflon (de buna calitate) iar cand aceasta este perfect incinsa, adaugam biscuitii. Incercam sa nu-i asezam in centrul tigaii, ci doar pe margini.

Biscuiti cu lamaie la tigaie

  • Ii prajim 3-4 minute pe o parte, focul sa fie foarte mic, apoi ii intoarcem si ii mai prajim inca 2-3 minute.
  • Imediat dupa ce-i scoatem din tigaie, ii tavalim prin zahar pudra vanilat.
  • Ii servim cu multa pofta pentru ca sunt deliciosi.

Biscuiti cu lamaie la tigaie

  • Dupa ce se racesc complet sunt pur si simplu perfecti.

Biscuiti cu lamaie la tigaie

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu lamaie la tigaie
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

34 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu

    Ce repede se prepara si ce aromati!

  2. Foarte interesanta reteta, o sa ii incerc si eu.Ultima poza este absolut minunata.Va pup si o saptamana frumoasa sa aveti

  3. Draga Laura,
    mii de complimente pentru fotografii si food-styling, sunt impresionata!
    Cat despre reteta de biscuiti… cred ca o si fac in seara asta, ca prea e simpla si tentanta 🙂
    Te imbratisez cu drag,
    Andra

  4. aurelia eugenia

    very good laura, pentru ca un cuptor electric consuma muuult cand vrei sa faci economie, adica esti somer, si intra bani mai putini in casa 🙂 si cum eu mor dupa dulce , iata ca tu ai venit cu o solutie salvataore, eu ador fursecurile si torturile…
    gracias
    aurelia

  5. Buna Laura,e super interesanta aceasta reteta.Am sa fac si eu pentru piticii mei.Multumim si pupici.Sa aio seara linistita.

  6. Scuze,am scris legat sa ai o seara linistita.Pupici

  7. Prezentarea de nota 1o , ca de obicei!!!

  8. Mereu ne uimesti, Laura. Arta, iubire si la indemana oricui. Multumesc !

  9. E grozava ideea asta, la asa ceva nu m-as fi gandit!! Cred ca puiul meu va fi incantat sa vada cat de repede se fac biscuitii in modul acesta, si sa nu mai trebuiasca sa astepte cateva ore pana sa-i deguste 🙂 Pupici!!

  10. dar nu merge totdata si varianta cu cuptorul, mie una sincer imi e mai lejer sa-i bag in cuprot , decat sa stau dupa tigaie?
    cu aprox cati biscuiti ies din cantitatile de mai sus?cu forma pe care ai folosit-o tu binenteles.

  11. Laura, am facut astazi acesti minunati biscuiti si au iesit foarte pufosi si gustosi ca sa mai cerut o portie.Multumim .Sa ai o seara linistita.

  12. Azi i-am incercat, sunt minunati !

  13. Cosmin Ordean Boc

    Excelenta reteta, eleganta prezentare! Imi plac la nebunie tonurile de gri si bej din fotografii! Cosmin

  14. Uite și varianta mea 🙂
    Într-adevăr delicioși!

  15. Au iesit foarte buni, parfumati si delicati. Data viitoare voi dubla cantitatile.

  16. Beatu Alice

    Draga Laura, de cum am vazut acesti biscuitei la tine pur si simplu m-am indragostit de ei, am furat reteta si azi i-am facut. Pot sa spun ca sunt incredibili de buni.Tea ( fetita mea ) caci ea m-a ajutat cu o mana ii pudra si cu cealalta ii manca 🙂 .Sunt perfecti. Pupici !

    • Alice, scumpa mea, ma bucur atat de mult ca v-au placut.
      Pup dulce dulce pe tine si pe Tea!

  17. deliciosi acesti biscuiti si se fac si atat de simplu si de repede…sotul a ramas foarte placut surprins de faptul ca au fost facute in tigaie…nu aveti idee ce as putea pune sa ii fac si in varianta sarata? ma gandesc ca ar trebui ceva in locul zaharului si fara lamaie(sucul si coaja) nu? dar oare ce?
    minunate retetele dumneavoastra…foate multe dintre ele facute si de mine
    felicitari…tineti-o tot asa si abia astept sa ne incantati cu noi retete…la cat mai multe:)))

  18. buna laura…am facut acesti biscuiti au iesit fff buni…copii mei au fost ff incantati de ei au mancat cu mare bucurie…am incercat multe retete si toate mi_au iesit extraordinar…multumesc si te ppup…

    • Tare mult ma bucur ca v-au placut!
      Pup cu drag pe tine si pe copilasi.
      Sa va fie de bine!

  19. O mica intrebare, ce cantitate de biscuiti ies din reteta de mai sus? Intreb pt ca am un eveniment in familie cat de curand si vreau sa stiu cu cat o inmultesc.

    Va pup cu mult drag.

  20. Drumea Simona

    Cred ca o sa-i incerc chiar acum!

  21. catalina b

    Multumim frumos pt reteta.Eu i am incercat pt o prietena care nu are cuptor dar totusi vroia sa pregateasca ceva.Minunat au iesit. Va pupam.

  22. buna seara, as vrea sa stiu daca a incercat cineva sa-i coaca si la cuptor, e nai simplu si nu stai sa-i intorci, sie cineva daca merge la cuptor?

  23. Sunt foarte buni. Acum trebuie sa le fac baietilor mei cat mai des. Multumim pt retetele delicioase.

  24. Buna draga Laura! Multumim pentru reteta!
    I-am incercat si eu: . Deliciosi!

  25. apetrei mariana

    buna laura.imi poti spune te rog ce ai pus pe bicuiti dupa ce ii scoti din tigaie de sa prins asa bine pudra pe ei, ce secret ai?

    • Draga mea, i-am tavalit prin zahar pudra vanilat. Trebuie sa fie foarte fierbinti si sa-i presezi un pic, astfel incat zaharul pudra sa faca priza cu biscuitii.

  26. Buna, am o intrebare. Daca nu am tigaie de teflon as putea folosi putin unt in tigaie pentru a nu se prinde ?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.