Paste integrale cu varza de bruxelles


Iubesc varza de bruxelles asa ca de cate ori o vad in magazin nu ezit sa o cumpar. Acum cateva saptamani, am gasit niste varzute tare frumoase si tinere pe care le-am gatit alaturi de paste integrale, una dintre combinatiile preferate de noi.

Ingrediente 2-4 persoane

  • 300 gr paste integrale ( penne, fusilli, etc)
  • 200 gr varza de bruxelles
  • 200 gr sunculita afumata
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 50-75 ml suc de rosii
  • parmezan

Cand achizitionam varza de bruxelles trebuie sa fim atenti ca frunzele externe sa nu aiba o tenta galbena si nici sa fie moi la atingere. Daca frunzele sunt galbene, varzutele nu sunt tocmai tinere iar gustul va fi amar. Daca avem posibilitatea, le alegem de aproximativ aceeasi dimensiune ca sa fiarba toate in acelasi timp.

Curatam cotorul fiecarei verze, apoi indepartam primul strat de frunze si le spalam bine in 2-3 ape.

Punem la fiert o oala cu apa in care adaugam 2-3 lingurite de sare ( sarea elimina gustul amar) si adaugam verzele. Le fierbem pentru 10-15 minute apoi le scurgem si le trecem rapid printr-un jet de apa foarte rece.

Daca doriti le puteti lasa intregi sau le puteti taia in doua. Eu am taiat jumatate din ele in doua si restul le-am lasat intregi.

Intr-o tigaie antiaderenta, punem la calit in 2-3 linguri de ulei de masline o ceapa taiata julienne si un catel de usturoi curatat dar intreg.
Le calim pentru 2-3 minute ( usturoiul nu trebuie sa prinda culoare pentru ca sosul va deveni amar).
Adaugam sunculita afumata taiata in bucatele micute. Amestecam si calim pentru 2-3 minute dupa care adaugam varza de bruxelles bine scursa. Amestecam cu grija si le calim si pe ele pentru 2-3 minute.

Punem la fiert o oala cu apa in care adaugam 2-3 linguri de ulei de masline. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita rasa de sare si pastele.

Turnam 1 pahar de vin alb ( cca 100 ml) iar in momentul in care acesta s-a evaporat adaugam sucul de rosii si 1-2 polonice din apa in care fierb pastele.

Fierbem sosul la foc mic spre mediu pentru cca 6-7 minute apoi adaugam pastele scurse.
Aceste paste absorb destul de mult sos asa ca acesta nu trebuie sa fie foarte scazut in momentul in care punem pastele in tigaie.

In cazul in care dupa ce adaugati pastele, observati ca sosul a fost absorbit in totalitate, mai adaugati 1 polonic din apa in care au fiert pastele si amestecati pe foc mic.

Le amestecam pe foc mic pentru 2-3 minute apoi le servim cu parmezan ras presarat pe deasupra,

Pofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email

16 comentarii la “Paste integrale cu varza de bruxelles

    • Laura spune:

      Licuta scumpa, noua ne-au placut taaaaare mult. Ne-am ridicat de la masa cu o senzatie de foarte bine in stomacel!!:))
      Pup scumpa mea!!

  1. Antonina spune:

    Minunat arata!!! Si trebuie sa recunosc ca-i un deliciu!! Am folosit mereu varza din conserva.. nici nu stiu daca pot gasi la noi prospatura.. hmm trebuie sa caut mai bine! Pupici !!

    • Laura spune:

      Anto scumpa, trebuie neaparat sa se gaseasca si la noi varzuta proaspata. Eu stiu ca inainte de-a pleca eu in Italia, adica acum vreo 11 ani, exista varza de bruxelles cam peste tot deci cred ca si acum trebuie neaparat sa existe.
      Puuup!!

  2. Cristina spune:

    Eu nu pot manca varza de Bruxelles, precum nu pot manca nici broccoli sau conopida, din pricina unei colite de fermentatie, pe care o am….de cand ma stiu, dar reteta prezentata este imbietoare.

    Cristina

    • Laura spune:

      Gratiela, ma bucur mult ca iti place reteta!!
      Eu azi fug la cumparaturi si o refac daca gasesc tot ce-mi trebuie!!
      Pup!!

    • Laura spune:

      :)) Cat scumpa, daca esti fan varza de bruxelles atunci sigur or sa-ti placa pastutele!!
      Noua ne-au placut atat de mult!!
      Puuuup!!

  3. Laube spune:

    Laura, qué maravilloso plato de pasta!. Yo he comido hoy coles de Bruselas, pero sin pasta… con papas. Riquísimas!
    Un besoteeeeeeeeee

  4. Monica spune:

    Draga Laura, pastele sunt un deliciu!!! Multumesc mult de reteta! Tocmai azi am gasit varza de bruxelles si ma gandeam cum sa le gatesc, asa ca reteta ta a fost binevenita pestru masa de pranz :). Pupici :*:*:*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor