Salata Caprese

25 comentarii

Salata Caprese, o reteta italiana de salata cu mozzarella, rosii si busuioc

Salata caprese detaliu
Salata Caprese, salata italiana cu rosii si busuioc

Originara din Insula Capri, salata caprese este o foarte cunoscuta salata italiana, perfecta pentru un pranz sau o cina de vara. Dintre toate retetele de salata de vara, pot spune ca salata caprese este preferata mea. Am descoperit-o aici, in Italia, si chiar daca nu iubeam atat de mult salatele pana atunci, m-am indragostit la prima degustare. Reteta originala a salatei caprese cuprinde mozzarella (obligatoriu mozzarella proaspata din lapte de vaca sau bivolita), rosii si busuioc proaspat. Eu am variat un pic aceasta minunata salata si am combinat mozzarella si rosiile cu un pesto rapid de busuioc. Minunat de buna si foarte satioasa.

Ingrediente – Salata Caprese

  • 250 g mozzarella proaspata din lapte de vaca sau bivolita
  • 3-4 rosii mari
  • 40 g frunze busuioc
  • 20 g seminte pin/nuci/alune
  • 1 catel mic usturoi
  • 50 g parmezan
  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare – Salata Caprese

  • Spalam rosiile, le stergem si le taiem in felii potrivite. Taiem mozzarella in felii de aceeasi grosime cu cea a feliilor de rosie.
  • Le asezam pe un platou alternand feliile de rosii cu cele de mozzarella.
  • Mixam frunzele de busuioc spalate si sterse cu hartie absorbanta de bucatarie (busuiocul se trece rapid printr-un jet de apa rece, ca sa nu isi piarda parfumul, iar ulterior tamponam fiecare frunzulita cu hartie absorbanta de bucatarie) impreuna cu semintele de pin, 1 catel mic de usturoi si parmezanul dupa care incepem sa adaugam treptat uleiul de masline.
  • Adaugam pesto-ul pe deasupra feliilor de rosie si mozzarella si servim.
  • Este delicioasa si foarte simplu de facut!

Salata caprese pe platou

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata Caprese
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 34 Review(s)

25 Comentarii

  1. Anonymous

    Cu rosiile (nu prea grozave) pe care le am la dispozitie, eu prefer sa pun si un pic de balsamico la "caprese".

  2. Simpla dar una dinte cele mai bune salate,o ador!Foarte buna ideea cu pesto!Pupici Laura!

  3. cred ca pesto de busuioc ii da o savoare deosebita.foarte buna ideea.pupic

  4. arata foarte bine si gustul cred ca este pe masura!

  5. MARCO PASHA

    Yummy!!

  6. viorica dinu

    De buna, toti stim ca este, dar arata si foarte bine.

  7. Arata tare bine.Merge pe asa o caldura.Sper ca nu te superi,dar te-am trecut la lista mea de bloguri.Eu sunt noua in blogosfera.

  8. WineDIneDivas

    Grazie a voi, piace molto la ricetta e la foto bella!

  9. wineDIneDivas

    Vă mulţumim pentru reţeta frumos şi fotografie

  10. Anonim, nu am incercat niciodata sa pun otet alsamic la salatica asta dar o sa incerc neaparat.

  11. Flory iubita, ador pur si simplu salata caprese. E simpla foc, deliciosa si satioasa.
    Pup si ma bucur ca-ti place ideea pesto-ului!!

  12. Sarah draga mea, intr-adevar ii da o savoare extraordinara.
    Pup cu mare drag!!

  13. Persyda draga mea, ma bucur ca-ti place!
    Pup cu drag!!

  14. Marco Pasha, yummy yuuuumy!!:))))))

  15. Viorica draga mea, ma bucur mult ca-ti place!!
    Pup cu drag!!

  16. Dia draga mea, cum sa ma supar?? Pupicei si tare ma bucur ca-ti place salatica!

  17. WineDineDivas, grazie a te per la visita!
    Sono contenta che ti piaccia la ricetta!

  18. Tare buna reteta asta! Am facut-o aseara. Evident prezentarea mea nu a fost asa de frumoasa ca a ta, dar te asigur aromele ne-au placut la nebunie! O repet pt ca mi-a mai ramas sos pesto. Te pup

  19. Laura draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut salata!
    Pup cu drag si multumesc ca ai incercat-o!!

  20. Superba salata ! Foarte fumos prezentata! Felicitari pentru blog!

  21. Mariana Stoian

    Simpla salata, dar delicioasa.Multumesc.

  22. Mulțumesc pentru rețetă, îmi place foarte mult! Cu siguranta o voi incerca curand. Cu plăcere, Olga

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.