Supa crema de dovlecei cu busuioc


Retete culinare de Post – Supa crema de dovlecei cu busuioc

Supa crema de dovlecei si busuioc - retete de Post

In fiecare vara frigiderul meu este plin cu dovlecei si mereu ma intreb cum i-as mai putea gati, pentru ca, sincera sa fiu, nu ma omor deloc dupa ei. Dar cum “calul de dar nu se cauta la dinti”, incerc mereu sa-i strecor in vreo reteta care sa ne placa amandurora pentru ca nici Cris nu e fan dovlecei.

Vara fac foarte multe supe creme care se pot consuma si reci si dovleceii sunt candidatii ideali pentru ele. Reteta de supa crema de dovlecei si busuioc se numara printre preferatele noastre pentru ca este extrem de parfumata, bineinteles datorita busuiocului.

Ingrediente – Supa crema de dovlecei cu busuioc

  • 1 kg dovlecei
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapa verde fara frunze
  • 20-25 frunze  busuioc
  • sare
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • parmezan (optional)

Mod de preparare

  • Spalam dovleceii si ii taiem pe lungime dupa care curatam partea centrala, cea cu seminte, in caz ca dovleceii sunt mari (daca sunt micuti nu este nevoie sa facem acest lucru) si ii taiem in cubulete.
  • Curatam si cartofii, ii spalam si ii taiem si pe ei in cubulete.
  • Punem cartofii si dovleceii intr-o oala si ii acoperim cu apa. Daca dorim o supa mai cremoasa adaugam apa cat sa ii acopere dar daca o dorim putin mai lichida adaugam mai multa apa.
  • Curatam ceapa, ii curatam  si frunzele si o punem in oala.

Supa crema de dovlecei si busuioc taiere legume

  • Punem supa pe foc mediu si o acoperim vasul cu capac. Dupa ce dovleceii si cartofii sunt fierti complet, ii scoatem cu o paleta (ceapa o aruncam) si ii pasam cu un mixer vertical impreuna cu 1-2 polonice de supa si frunzele de busuioc. Mutam piureul obtinut inapoi in oala, amestecam si condimentam cu sare.
  • Inainte de a servi supa adaugam pe deasupra putin ulei de masline si, optional, parmezan ras.

Supa crema de dovlecei cu busuioc - detaliu final

Se poate servi calda sau rece.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

20 comentarii la “Supa crema de dovlecei cu busuioc

  1. Ana Maria Ciolacu spune:

    Si eu am toata vara frigiderul plin cu dovlecei primiti in dar. O sa fac chiar maine supica asta, ca tare bine arata. 🙂 Pupicei, frumoasa mea ! xoxoxoxoxo

  2. Daniela spune:

    Arata foarte bine, iar cu busuioc proaspat… sigur este foarte gustoasa.

    Daca tot nu stii ce sa faci cu dovlecei iti dau eu o ideie.
    Incerca gemul de dovlecel, vei ramane surprinsa la cat este de bun.
    Eu de cand am facut, gem de dovlecel cu ananas si ghimbir, iti spun sincer ca nu am mai facut alt gem care sa ma faca sa-i uit gustul.

    Iti doresc numai bine.

  3. sarah spune:

    a picat tare bine reteta asta ca am niste dovlcei in frigider si saracii cer pensie (nici noi nu suntem fani dovlecei).
    pupicei

  4. catkitchen spune:

    offff , cred ca e delicioasa , dar sa fac doar ptr mine :(:( , trupa mea nu e incantata prea tare de supele crema …..a ta arata intr-un mare fel !!!

  5. Marian spune:

    Mmm, cred ca este o combinatie foarte buna, dovlecei cu busuoic, un gust de vara!
    Foarte frumoasa poza!
    Salutari,
    Marian

  6. Antonina spune:

    Cat de mult ador prezentarea!! e un vis frumos!! revin… sunt innebunita dupa busuioc, ma laud ca mi-am luat o jardiniera si mi-am sadit o legatura de busuioc… sunt de ras stiu ;)))) , iar dupa dovleci ma dau in vant rau de tot !! imi place vasul, imi place prezentarea, love you!! pupici

  7. Ionela spune:

    Ce minunata trebuie sa fie cu busuioc! Maine o incerc si eu ca tot e vineri. Abia astept sa se coaca rosiile ca nu pot uita supa ta de rosii!

  8. Diamar spune:

    Nu sunt eu fan dovlecei,dar pe caldurile astea tot ar merge un castronel cu supa rece.Eu sunt noua in blogosfera si daca ai vrea sa fii prietena mea as fi tare bucuroasa.Multumesc. Blogul meu se numeste Diamar.Poate am sa reusesc sa fac si eu tot ce faceti voi in blogosfera.

  9. Cristina spune:

    Laura draga mea, dupa dovlecei nu ma topesc deloc, dar dupa vasele tale…DA !!
    Arata tare bine supica, chiar daca nu e pe gustul meu. Eu, din dovlecel pregatesc doar chiftelute, dovlecel pane cu mujdei de usturoi si dovlecel umplut….dar toate astea nu de prea multe ori. Sa nu exageram!! Pun totusi dovlecel, la supele-crema. Am intotdeauna in congelator. Aleg dovlecei mici, ii curat de coaja si-i invelesc individual in folie alimentara, dupa care direct cu ei in congelator.
    Daniela ti-a sugerat sa faci dulceata de dovlecel.Am mancat asa ceva, o matusa de-a mea facea (din pacate nu mai este printre noi), este divina…nici nu stii ce mananci. Din pacate nu mai am reteta, s-a pierdut.

    Cristina

  10. bestiutza spune:

    Draga Laura,

    O intrebare as avea:

    1) ai spus ca dupa ce totul fierbe, mixam continutul separat cu 2 polonice de supa si frunzele de busuioc…restul de zeama ramane in oala si o amestecam la sfarsit cu piureul sau o aruncam?

  11. Laura Paul Dume spune:

    Ohh… Laura!!! Am facut azi supa!!! este o delicatese!!!…mai ales ca sintem si in post asa de bine a picat si una si alta!! Noua ne place mult usturoiul, si la sfirsit am pus niste usturoi asa marunt intr-o lingurita de ulei si l-am lasat citeva secundepe foc, si asa cald l-am pus peste supa!!! A iesit un deliciu!!! Mersii mult!!!!

    • Laura spune:

      Laura, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut!! Imi place mult varianta ta cu usturoi si sigr am s-o incerc si eu asa.
      Pup si sa-ti fie de bine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor